Cressida markerat med gult

Idre Himmelfjäll

Idre Himmelfjäll, Idre

Cressida vårt kommande fritidshusområde

Boka din egen tomtvisning på Idre Himmelfjäll! Kontakta gärna vår tomtsäljare Peter Höögs på telefonnummer: 073-530 83 89 eller på mailadress: peter.hoogs@idrehimmelfjall.se för att boka in din egen visning av framtida tomter på Idre Himmelfjäll! Intresset för att bygga en stuga, en stor fjällvilla, ett parhus eller ett flerbostadshus för tex bostadsrätter på Idre Himmelfjäll har verkligen varit rekordstort det sista året. När detta skrivs i februari månad 2021 jobbar vi för fullt tillsammans med alla berörda parter med detaljplaneprocessen i vårt nästkommande stora tomtområde Cressida (se bifogad karta med Cressidas plats på Idre Himmelfjäll) som vi hoppas blir klart som ny detaljplan innan julen 2021! Boka gärna din egen visning med Peter Höögs redan nu och teckna dig därefter på vår intresselista för en tomt på Idre Himmelfjäll. Välkommen till Idre Himmelfjäll!

Fakta

Pris

Boarea

Rum

Fastighetsmäklare

Profil

Peter Daun

070 938 1000

peter@slagga.se

Närområde

I norra Dalarna djupt inne i de orörda skogarna ligger en magisk plats som nu vaknar till liv - Idre Himmelfjäll, den första nya skidanläggningen i Sverige på 30 år! Vi är en modern alpin anläggning där åkglädje går hand i hand med miljötänk. Pistsystemet är byggt i ”Colorado”-stil med slingrande nedfarter framdragna genom trolsk fjällskog. Skogen är viktig på Himmelfjäll och därför har vi gallrat försiktigt för en naturnära skidupplevelse. Har du tur kanske du stöter på någon av alla de invånare som bott här på fjället sedan urminnes tider. 22 nedfarter och 9 liftar tar dig runt i det breda skidsystemet. Våra backar är naturliga, roliga, svängiga och omväxlande. Vi erbjuder gröna, blåa, röda samt svart nedfart där högsta fallhöjden är på 323 meter och den längsta backen mäter hela 3,2 kilometer. För dig som vill åka längdskidor finns spår som tar dig vidare ut i ett gnistrande vinterlandskap och Idre Fjälls 84 kilometer preparerade spår. Se mer på www.idrehimmelfjall.se.

Kommunikation

Avstånd till Stockholm 45 mil, Oslo 33 mil, Göteborg 58 mil, Malmö 87 mil, Mora 15 mil.

Service ställen

Natur och Fritid: Idre Himmelfjäll ligger inbäddat i storslagen fjällnatur med Idre Fjäll, Burusjön och Städjan/Nipfjällets Naturreservat som närmsta grannar. Från Idre Himmelfjäll är det ca 4 km till Idre Fjälls hela året-runt utbud. Till Idre Golfbana, ansedd som en av landets bästa och vackrast belägna banor är det ca 7 km. Det är ca 25 km till Fjätervålens skidanläggning med sina långa fina backar. Affärer och Restauranger: Idre by (5 km) erbjuder en rad trevliga restauranger, Idre Samecenter, ICA och Konsum samt andra serviceinrättningar som t.ex. Systembolag och Gulf bensinmack.

Övrigt om närområdet

Ekonomi Driftkostnaden är ca 2 000 kr/år. Servitut, planbestämmelser m m Gemensamhetsanläggning: GA för vägar, snöröjning. Övrigt Idre Himmelfjälls tomter levereras med anslutningspunkter för VA, el och fiber vid tomtgräns. Avgifterna för anslutning/inkoppling står köparen för. Anslutningsavgift för kommunalt VA ca 172 500 kr, se mer info på Nodava.se Anslutning el ca 35 250 kr, se mer info på Ellevio.se INVESTERA I DITT EGNA DRÖMHUS PÅ IDRE HIMMELFJÄLL Det här är ett helt unikt tillfälle att förverkliga sin fjälldröm oavsett om man längtar efter norra dalarnas vackraste utsikt från en storslagen fjällvilla eller en mindre stuga direkt intill skidspåret. Våra bostadsområden inkluderar flerbostadshus, mindre och större fritidshus, hotelltomt, handelstomter och slutligen även ett mycket speciellt område för riktigt stora och exklusiva fritidshus. Varje tomtområde har sin egen karaktär och förutom att majoriteten ligger med ski/ski out läge finns här något för fjällälskare av alla slag.


Intresseanmälan


KartaBilder