Berg

Stallarholmen, Stallarholmen

Tänk att bo granne med ett så fint kulturarv i Stallarholmen har ni möjlighet att förvärva denna tomt och bygga valfri villa. Lugnt trevlig område Inte långt från skola, affär, buss, retaruranger och Mälaren.

Fakta

Utgångspris
950 000 kr
eller högstbjudande
Tomtarea

3 000 m²

Fastighetsmäklare

Profil

Jeanette Karlsson

070 - 620 91 99

jeanette@tegnerlunden.se

Övrigt

Vackert belägen ligger denna trevliga tom är inte avstyckad i dag utan det kommer ske vid kontrakt skrivning i samarbete med säljaren.

Vatten och avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Taxeringsuppgifter

Typkod

210, Småhusenhet, tomtmark.

Taxeringsår

2020

Närområde

Närmare än du tror - Lantligare än du anar Stallarholmen består av socknarna Ytterselö, Överselö och Toresund. Stallarholmen är belägen cirka 60 km väster om Stockholm invid Mälarens strand. (Vi har valt att kalla Stallarholmen för byn därför att det bäst beskriver den närhet som vi har till varandra, till en underbar miljö samt till olika beslutsfattare.) Byn och dess närmsta omgivning räknar idag cirka 4400 bofasta, men sommartid utökas befolkningen till det dubbla. På orten finns en bubblande företagsamhet. I Gula Industrihuset finns bland annat företagshotell, gym, festlokaler, auktionsfirma, flertal butiker exempelvis prisbelönta Printz bageri, Köttbutiken, Beckman´s livsstilsbutik, Lena Linderholms designbutik, klädbutik, vintage, distriktssköterska samt veterinär. Föreningslivet är mycket aktivt, bland annat genom den ideella föreningen Drömfabriken. På Mötesplatsen ges teaterföreställninger, bio, här hålls åtskilliga kurser för såväl unga som gamla och här samlas invånarna till såväl föreningsliv som inbokade fester. Stallarholmen är delad mellan en fastlandsdel och en ö-del; Selaön. Ön som är norra Europas största insjö-ö har fast vägförbindelse med fastlandet. Selaön - är en av Sveriges mest fornminnesrika trakter med många runstenar och gravhögar. De mest kända gravfälten är Åsa och Östa. Området runt Åsa gravfält är extra sevärt under våren då marken täcks av tusentals backsippor. På Selaön finns även sevärdheter kyrkor såsom Överselö- och Ytterselö kyrka., Mälsåkers slott samt Tynnelsö slott. Idag finns det bl a en välsorterade matvarubutiker, en "post-i-butik", en bensinmack för såväl land- som sjöfarare, två blomsteraffärer, tre fiskare samt tre restauranger varav en serverar underbar gourmetmat. Totalt finns det cirka 140 egna företagare. Som allmän service finns en bra förskoleverksamhet och en väl fungerande 1-7 skola samt en distriktssköterskemottagning. Till detta tillkommer ett mycket aktivt föreningsliv med ett stort utbud. Vad sägs om bl a fotboll, bågskytte, truppgymnastik, pingis, innebandy, golf, segling, ridning och körsång? Sommartid ges mycket goda möjligheter till bad. Mitt i byn finns Strängnäs kommuns längsta sandstrand! Vintertid är det främst inomhussporter som gäller men långfärdsturer kan naturligtvis göras på Mälarens isar. Vill du utöva ishockey får du åka cirka 12 km in till Mariefred (utomhusbana) eller 15 km till Strängnäs (inomhushall). Närhet till kommunikationer samt 13 km till snabbtåget Läggesta - Stockholm C på 32 minuter.

Övrigt om närområdet

BUDGIVNING: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.


Intresseanmälan

Tipsa om tomten


KartaBilder