Välkommen till lägenhetshotellet Brf Ruinen

Västra Finnbodavägen 8, lgh G

Saltsjöqvarn, Nacka

Unikt lägenhetshotell beläget i kulturminnesskyddad ruin i Saltsjöqvarn

Välkommen till unikt lägenhetshotell med 18 exklusiva lägenheter i storlekarna 16-35 kvm som varsamt byggs i kulturminnesskyddad ruin och med bästa läge i Saltsjöqvarn. Priserna för lägenheterna ligger mellan 2,1-3,45 mkr. Flertalet av lägenheterna får fri utsikt över Saltsjön och inloppet till Stockholm. Stora glaspartier från golv till tak samt franska balkonger skapar ljus och rymd. Bostäderna har effektiva planlösningar och materialval av hög kvalitet. Det är specialtillverkade pentryn och stilrena badrum. Samtliga lägenheter säljs möblerade för uthyrning med en stilren basinredning. Här finns möjligheten för både juridisk och fysisk person att köpa en bostadsrätt med många användningsområden såsom t. ex korttidsuthyrning eller bostad för veckopendling alternativt för anställda. I avgiften, som är inklusive moms, är allt inkluderat dvs även hushållsel och bredband ingår. Bostadsrättsföreningen har ett förmånligt avtal med Guestit som har lång erfarenhet av korttidsuthyrning och som hanterar allt kring uthyrningen av bostäderna. Enligt Guestits årsberäkning baserat på 70% uthyrning är intäkterna exklusive avgiften till Guestit ca 250 000 kr. Här finns möjlighet till god avkastning. Det är obligatoriskt att hyra ut minst 6 veckor per år enligt avtalet. Gusetit tillhandahåller allt som önskas i samband med uthyrning och även vid egen övernattning dvs lakan, handdukar, städning mm. Hela lägenhetshotellet kommer att bestå av fem plan varav de tre nedersta planen varsamt byggs inuti ruinen och de övriga två byggs ovanpå. Genom att fritt ställa in den nya byggnaden i den gamla stenruinen får de lägenheter som är belägna inuti ruinen en spektakulär vy över den vackra kulturminnesskyddade muren som omger bostäderna och via de stora öppningarna i muren flödar ljuset in i bostäderna. Det är två lägenheter på varje plan inuti ruinen och sex lägenheter på de övriga två planen som byggs ovanpå ruinen. De lägenheter som är belägna mot Saltsjön får hänförande och vidsträckt vy över Stockholms inlopp och Djurgården. Det är enkelt att ta sig med båten från Saltsjöqvarn till Nybrokajen eller vidare ut till Restaurang J och Kajen vid Nacka Strand. Båten till Nybrokajen tar 15 minuter. Föreningen har sex p-platser varav två med laddstolpe. Dessa går att boka vid behov för en dygnskostnad. Det finns också en gemensam uteplats. Lägenheterna säljs på ritning. För mer Information ring 08-25 50 00

Fakta

Utgångspris
3 200 000 kr
Månadsavgift

2 400 kr/mån

Rum

1 st

Boarea

23 m²

Våningsplan

3 / 5

Hiss

Ja

Reg.fastighetsmäklare

Profil

Pernilla Rosén

0704-80 26 95

pernilla@baldersmaklare.se

Planlösning

RUMSBESKRIVNING Alla hotellägenheter har påkostade materialval, stora fönsterpartier och installerat bredband. Tanken från arkitekten har varit att skapa yteffektiva bostäder som både lämpar sig ypperligt för korttids- och långtidsuthyrning och även fungerar fint för det egna företags anställda. Samtliga hotellägenheter har fransk balkong eller uteplats. Rummen Rummen har genomgående stora fönsterpartier från golv till tak, de studios som är belägna på de tre första våningarna har både en cool vy ut genom ruinen och en härlig vy mot ruinens rustika upplysta insida. De studios som är belägna på de två översta planen har panoramavy mot vattnet och Stockholms inlopp. En mindre del av det stora fönsterpartiet är öppningsbart och fungerar som en fransk balkong. Takhöjden är generös, 2,6-2,7 meter. Golven består av 180 mm bred härdad ek med vita golvlister, tak och väggar är vitmålade. De mindre rummen erbjuder två sängplatser och de större fyra. Pentry Pentryna är specialtillverkade från snickeri med profilerade fronter likt korrigerad plåt. Fronterna lackeras i kulör alu-grey. Beslagen är i aluminium och köksstommarna är i ljusgrå melamin. Utdragslådorna har en insida av lackerad ek. Bänkskivan och stänkskyddet är i slittålig Cararramarmor/alternativt komposit. Belysningen i köket består dels i form av två stycken spotar från Ifö placerade under väggskåp, dels i taket i form av en spotskena. Vitvarorna består av kylskåp med frysfack, micro bakom lucka och en 30 cm bred induktionshäll med två plattor. Det finns även en diskmaskin, 45 cm bred. Den undermonterade diskhon är från Franke eller likvärdig och blandare från Tapwell. Duschrummen Duschrummen har golv i beige matt klinker i storleken 96x96 mm och helkaklade väggar i vitt blankt kakel i storleken 150x150 mm. Duschvägg i form av en rak duschvägg i klarglas. Tvättställsblandare och dusch i krom från Tapwell, handdukstork i kromutförande från Smedbo i stegmodell, vägghängd wc-stol med dold montering i vitt. Tvättställ Vero Tvättställ slipat med hylla för armatur, 500 mm brett, snickeritillverkad kommod och spegelskåp i valnöt. Belysning i tak i form av tre spotar från Ifö, hängare för handduk vid tvättställ i form av två stycken enkelkrokar och toalettpappershållare i kromutförande från Smedbo.

Månadsavgift

2 400 kr/mån

Våning och hiss

Det är 5 våningar, med benämning plan 0 till plan 4.

Närområde

Stenmagasinet på Västra Finnbodavägen 8 användes i slutet av 1800 talet som ett linoljelager. Av fabriken återstår idag en vacker ruin där bostäderna kommer byggas. Saltsjökvarn är ett bostadsområde som är uppkallad efter en numera nedlagd kvarnindustri vid Danviken. Saltsjöqvarn har blivit ett mycket populärt område tack vare det vackra läget vid Stockholms inlopp men även närheten till Stockholm.

Parkering

Föreningen innehar 6 parkeringsplatser som går att hyra dygnsvis.

Kommunikation

Från Saltsjöqvarns kaj framför Elite Hotel går båten till Nybrokajen året om med SL-kortet. Båtresan tar ca 15 minuter. Linje 80 går mellan Ropsten och Nybroplan, via Frihamnen – Lidingö/Dalénum – Nacka strand – Blockhusudden – Kvarnholmen (Nacka) – Finnboda (Nacka) – Saltsjöqvarn (Nacka) – Allmänna gränd (Djurgården). Buss 53 finns i direkt anslutning och på kort promenadavstånd ligger Henriksdal med fler busslinjer och saltsjöbanan. Från Henriksdal tar du dig till Nacka/Värmdö, Saltsjöbaden och Slussen. Saltsjöbanan har länkats samman med tvärbanan vid Sickla station. Från Slussen kan man ta alla Nackabussar eller Saltsjöbanans ersättningsbuss till Henriksdal. Det tar ca 20 minuter att promenera till Södermalm, Hammarby Sjöstad och Fotografiska. För den som tycker om att promenera och cykla finns utmärkta möjligheter för det längs vattnet in till stan.

Service ställen

I Finnboda, en knapp kilometer längs kajen finns en ICA nära. Det finns också en ICA Nära på Henriksdalsberget. I bostadsområdet Danviksklippan finns en servicebutik och pizzeria. Större matbutiker och köpcentrum finns i Sickla köpcentrum(ca 3 km) eller Nacka Forum (ca 5 km). Vid Henriksdal ligger Danviks vårdcentral som erbjuder husläkarmottagning, rehab och gym.

Övrigt om närområdet

På kort promenadavstånd ligger Elite Hotell som erbjuder restaurang, uteservering och glasskiosk. Från hotellets terrass kan man njuta av den magnifika utsikten över Saltsjön och Djurgården. På hotellets entréplan ligger Sturebadets Marina Tower med spa, pool, jacuzzi, bastu och träningsanläggning. Livet nere vid kajen beskrivs av många som ett skådespel då finlandsfärjorna var dag kommer och går samt när Stockholm får besök av de större kryssarna som lägger till vid Stadsgårdskajen. Läget kan inte bli så mycket bättre med närheten till stan samtidigt som du bor i ett lugnt område med vattnet ett par minuter från bostaden!

Förening

Namn

Brf Hotell Ruinen.

Organisationsnr

769639-9877.

Gatuadress

Västra Finnbodavägen 8.

Postnr

13172.

Ort

NACKA.

Om föreningen

ATT KÖPA EN NYPRODUCERAD BOSTADSRÄTT I BRF HOTELL RUINEN I kulturminnesskyddad och påbyggd ruin med bästa läge i Saltsjöqvarn saluförs nu 18 bostadsrätter som hotellägenheter. Här ges möjligheten för både juridisk och fysisk person att köpa nyproducerade bostadsrätter i detta unika lägenhetshotell. Bostadsrätten har ett flexibelt användningssätt och kan helt eller delvis användas för uthyrning alternativt bostad för anställda. Bostadsrättsföreningen Hotell Ruinen består av 18 hotellägenheter i storlekar mellan 16 och 35 kvadratmeter med specialtillverkade pentryn, yteffektiva duschrum samt 2-4 sängplatser per bostad. Bostäderna säljs möblerade och inredda för uthyrning. I månadsavgiften är allt inkluderat vilket betyder att även hushållsel och bredband ingår. Angående uthyrning har bostadsrättsföreningen ett förmånligt avtal med Guestit som har lång erfarenhet av korttidsuthyrning. Guestit hanterar allt kring uthyrningen av bostäderna. Det är obligatoriskt att hyra ut minst 6 veckor per år enligt avtalet. Guestit tillhandahåller allt som önskas i samband med uthyrning dvs städning, byte av lakan mm. Bostäderna saluförs i bostadsrättsform och föreningen utgörs av de 18 nyproducerade hotellägenheterna. Lägenheterna säljs på ritning och lägst till det pris som står i den ekonomiska planen, om det finns flera intressenter på ett objekt så blir det budgivning. Beräknad inflyttning är till sommaren 2023. Exteriören är mycket tilltalande och hotellentrén har entréparti specialtillverkat i ek med kodlås, en personlig kod erhålles vid bokning. Lägenheterna har påkostade materialval, såsom snickeritillverkade pentryn, diskmaskin, armaturer från Tapwell och ekparkettgolv med bredd 180 mm i härdad ek. Till varje bostad hör det ett mindre förråd och på entréplan finns en mindre gemensam tvättstuga. Föreningen disponerar totalt 6 stycken parkeringsplatser. Två platser med laddstolpar är belägna i direkt närhet på andra sidan Västra Finnbodavägen och övriga 4 parkeringsplatser är belägna ca 100 meter öster ut på Västra Finnbodavägen. Samtliga platser är asfalterade. P-platserna är avgiftsbelagda och bokas i mån av plats i samband med bokning av hotellrummen. Dygnhyran för en p-plats är 120 kr. Byggnaden värms upp med bergvärme och alla lägenheterna har vattenburen golvvärme som värmesystem. I Brf Hotell Ruinen är skuldsättningen ca 13 500 kr/kvm och i den ekonomiska planen har kostnaderna för föreningens räntor beräknats utifrån ett ränteantagande om 2 %. I och med att bostäderna är nybyggda utgår ingen fastighetsskatt de första 15 åren. Bostadsrättsföreningen är ansvarig för byggprojektet och handlar upp produktionen på totalentreprenad. Byggföretaget som har entreprenaden lämnar en tvåårig garanti för byggnadsarbetena och efter två år sker en garantibesiktning. Kostnaderna för att åtgärda garantiarbeten tas av byggföretaget. Som en extra trygghet för köparna garanteras köparnas handpenning, dvs för det fall att det inte skulle bli någon produktion över huvud taget så återbetalas den garanterade handpenningen till köparna. Skulle någon lägenhet inte bli såld innan tillträdesdagen har fastighetsutvecklarna förbundit sig att köpa den till det pris som står i den ekonomiska planen. Detta innebär att föreningens ekonomi är fastslagen och att föreningen inte drabbas av några uteblivna intäkter eller insatser. Fastighetsutvecklarna Eknors reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Animerade illustrationer som presenteras i marknadsföringsmaterialet är tänkta att fungera som inspirationsbilder. Avvikelser i färg och materialval kan förekomma. På fastighetsutvecklarnas hemsida www.eknors.se kan ni se ett urval av olika projekt som de genomfört under den senaste 10-årsperioden.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angiven.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder