Välkommen HEM!

Söderängsgatan 10

Söder, Eskilstuna

Stor villa på Söder med härlig trädgård

Stor och pampig villa på söderns höjder med en fin utsikt över takåsarna. Här på 1,5 plan och sutterängvåning samt mysig trädgård finns plats att umgås med familj och vänner både ute och inne. Ett perfekt läge på en lugn gata med en fastighet som erbjuder många möjligheter. Här finns fantastiska sällskapsrum i fil med stort matrum, 5 sovrum och ytterligare rum på sutterängvåningen som även kan nås via en egen entré. Trädgården är spännande med avsatser och terrasser som med fina planteringar skapar en medelhavskänsla. Från husets stora fönster och de fina takkuporna på övre våningen blickar du ut över takåsarna mot Kloster kyrka och kan känna stadens närhet. Bostaden är gedigen och präglas på entréplan av fiskbensparkett och ståtliga fönsterbänkar i marmor. De stora fönstren i vardagsrummet ger en hänförande utsikt och ljuset flödar in i bostaden. En större balkong nås från vardagsrummet och erbjuder en skyddad plats ute. Det stora sovrummet på övre plan har fransk balkong. I denna rymliga villa finns gott om plats med utrymme för din hobby och även garage och gott om förrådsutrymmen. I den ombonade och soliga trädgården med fruktträd, bärbuskar och planteringar finner du friden och lugnet. Det är bara att gå ut och sätta sig på någon av de olika sittplatserna och njuta. Och även ett växthus finns att odla i eller kanske bara ta med sig kaffekoppen till. Byggnaden är besiktigad och renoveringar utförda löpande, bland annat lagt om tak och takkupor 2015, delvis stambyte VA och översyn av el. Besiktningsprotokoll och renoveringar finns under dokument på mäklarens hemsida. Det är ett attraktivt läge med närhet till såväl natur som stadens utbud. Kvarteren på söder bjuder på fina promenadstråk mot Vilsta friluftsområde och Odlaren. Längs Eskilstunaån finns sittplatser och utegym och populära lekplatser finns i området för de små. Restauranger och affärer ligger på bekvämt promenadavstånd och stadens centrum med centralstation är inte långt bort. Även bra läge i förhållande till E20 för dig som pendlar med bil. Välkommen HEM!

Fakta

Utgångspris
3 950 000 kr
Fast.beteckning:

Skytteln 15

Rum

8 st

Sovrum

5 st

Boarea

208 m²

Biarea

59 m²

Tomtarea

579 m²

Byggnadstyp

1½-plansvilla med suterrängvåning

Byggnadsår

1945

Profil

Helena Ekström

070-828 73 55

helena.ekstrom@hemofritidsmaklaren.se

Planlösning

Entréplan En stenlagd trappa leder in till husets huvudentré. Hallen är öppen och rymlig med wc och kapprum i anslutning. På entréplan är det genomgående parkettgolv i rummen och ljusa väggar i enhetlig ton som ger en rofylld känsla. Från hallen nås de generösa vardagsrummen i fil med matrum i anslutning. Här finns plats för såväl flygel som stora sittgrupper. I matrummet finns plats för många middagsgäster och en spis med kamininsats ger såväl värme som mysfaktor. De stora fönstren med utsikten mot staden präglar rummen som flödar i ljus. Från vardagsrummet nås den skyddade balkongen. Ett rymligt sovrum som idag används som arbetsrum finns på entréplan. Ombonat med mönstrad tapet och fiskbensparkett. Köket är I U-form och rymligt med många arbetsytor samt en hel vägg med högskåp och kyl/frys. Plats finns för matbord för hela familjen. Köket är ombyggt, nu senast med nya trämönstrade köksluckor och vitt kakel mot mörk bänkskiva. På golvet är det en mönstrad matta. Från köket leder en trapp med marmor ner till den andra entrén med hall. Övre plan En vacker svängd trapp med fönster leder upp till övre plan med ett allrum. Här finns plats för möblemang. Två rejäla klädkammare finns i kattvindarna och nås från hallen. Den stora takkupan ger en mysig känsla och bjuder på fin utsikt över takåsarna mot innerstaden. Parkettgolv och ljus tapet. På övre plan finns ett stort sovrum med fransk balkong och en hel vägg med skjutdörrsgarderob. Även ytterligare ett förråd i kattvinden. Ombonat med tapet och trämönstrad matta. De övriga två sovrummen har mysiga takkupor med målade väggar och laminatgolv. Badrummet renoverades 2010 med vitt kakel mot grått klinkergolv med golvvärme (el). En välplanerad yta med badkaret fint anpassat under fönstret, duschväggar, tvättställkommod med spegelskåp och belysning, högskåp och handdukshängare. Suterrängplan Det är möjligt att nå suterrängvåningen via den separata ingången utan att gå igenom huset. Här finns trappen ner till suterrängvåningen där en öppen hall möter upp. Det är en ombonad känsla med vitmålad panel och grå heltäckningsmatta på golvet. Här finns ett av sovrummen som är rymligt med vit panel på väggarna och fönster ut mot trädgården. Mönstrad matta på golvet. Ytterligare ett inrett rum finns på suterrängvåningen med fint ljusinsläpp från två källarfönster. Heltäckningsmatta på golvet och ljus tapet på väggarna. På suterrängvåningen finns separat wc och en tvättstuga med duschkabin och tvättmaskin. Därutöver finns ett större hobbyrum med värmeväxlare och ett större separat förråd och här finns en dörr som leder ut till garagenedfarten.

Tomt

Trädgårdstomt.

Planerad trädgårdstomt med inredda trädgårdsrum. Växthus med köksträdgård, fruktträd, bärbuskar. Gräsmatta med plats för lek och spel.

Stenlagd terass med medelhavskänsla. Skyddad balkong med trappa till trädgården. Mysiga sittplatser runt om huset i alla väderstreck.

Planbestämmelser

Tomtindelning Stadsplan

Bilplats

Parkering i garage och parkeringsplatser intill garagenedfart.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 4/5 2022

Klass

E

Förbrukning

188 kWh/kvm per år

Drift per år

Uppvärmning

33 250 kr

Försäkring

4 250 kr

Vatten/avlopp

5 400 kr

Elförbrukning

11 000 kr

Sotning

400 kr

Renhållning

2 900 kr

Summa

57 200 kr

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

3 342 000 kr

Byggnad

2 520 000 kr

Mark

822 000 kr

Skatt/avgift

9 287 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1951

Pantbrev

Summa

1 250 000 kr

Antal

1 st

Byggnad

Typ

1½-plansvilla med suterrängvåning

Byggår

1945

Fasad

Mexitegel

Grund

Suterrängkällare

Stomme

Betong/trä

Uppvärmning

Fjärrvärme och braskamin

Tak

Tegelpannor

Fönster

2-glas kopplade

Renoveringar

Renoveringar 2005 Växthus 2005 Terrasserade tomten och göt uteplatser. rabatter och gräs anlades. Planterde häck och fruktträd 2006 Vardagsrum och matsal 2006 Södersidan av tomten med garageuppfart och nya murar. Japanska trädgården skapas. 2006 Kontoret i källaren golvuppbyggnad och tilläggsisolering samt nya ytskikt. 2007 Ytskikt i allrum och trapp och övre hallen 2008 Utebelysning på gavlarna 2009 Stambyte + nya vattenrör i del av systemet 2009/10 Badrummet renoveras och lilla toaletten i hallen fick nya ytskikt och porslin 2012 Stora sovrummet ytskikt + skjutdörrar vid garderoberna. 2013 Ny elcentral och översyn av elsystemet. 2013 Byta av värmeväxlare + Ny radiator i källare 2014 Braskassett installerad och tätning av skorsten 2015 Isolerade arbetsrum och ytskiktsrenoverade 2015 Lagt om tak + takkupor + skortenslock 2018 Nya köksluckor 2020 Källare, trapp, hall och allrum 2020 Groventréns yskikt.

Övrig byggnader

Växthus


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder