Egen entré med plats för utemöbel

Thermaeniusgatan 39B

Torshälla, TORSHÄLLA

Tvåa på markplan i populära brf Mörbylund

Välkommen till en ljus och rymlig tvåa om hela 72 kvm (extra rum finns) på markplan i populära brf Mörbylund. Ta nu chansen och få flytta in med ett helt nyrenoverat badrum - fastigheten har stamrenoverats våren 2023. Bostaden har god tillgänglighet med entré från markplan och uteplats i anslutning till entré och vardagsrum. Lägenheten är ljus och fint planerad och utstrålar en känsla av lugn och harmoni. Köket är ett effektivt parallellkök med matplats intill. En glasvägg mot vardagsrummet ger en luftig känsla och fri sikt genom lägenheten. Intill köket finns ett extra litet rum med fönster som erbjuder ytterligare möjligheter även om det inte uppfyller storleken för att räknas som rum. I badrummet finns idag egen tvättmaskin och torktumlare om föreningens gemensamma tvättstuga inte vill användas. Det finns bra förvaringsmöjligheter i lägenheten med klädkammare och garderober i hall och sovrum. Uteplatsen är rymlig och ombonad med altangolv i trä, stor altanmarkis (motordriven) och staket runt om. Det finns även plats för cafémöbel i anslutning till entrén. Föreningen erbjuder ett bekvämt boende med tillgång till egen garageplats i länga och fria parkeringsplatser utanför. Läs mer i avsnittet om föreningen. Bostadshusen ligger fint belägna i lugna kvarter med blandad bebyggelse. Här bor du lugnt och tryggt med fina promenadstråk och grönområden runt omkring i omgivningarna. Det är nära till det mesta som behövs såsom matvaruaffärer, apotek, skola, vårdcentral och idrottsplats. Bussförbindelserna till Eskilstuna från Torshälla centrum är goda. Välkommen HEM till din nya bostad!

Budgivning pågår

1 700 000 kr Budgivare 1 12/2 11:50

Fakta

Utgångspris
1 950 000 kr
Månadsavgift

3 751 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

-13 532 kr

Rum

2 st

Boarea

72 m²

Våningsplan

1 / 2

Hiss

Nej

Profil

Helena Ekström

070-828 73 55

helena.ekstrom@hemofritidsmaklaren.se

Planlösning

En genomgående ljus och hemtrevlig lägenhet med en varm och ombonad känsla. Ljusa tapeter och golv samt en fin fönstersättning med fönster i två väderstreck ger en luftig och rymlig känsla. Välkomnande entréhall med plats för kapphylla och klädförvaring. Ljus tapet och matta. I samband med renoveringen ska klinkergolv läggas i en del av hallen. Intill hallen ligger badrummet som nu ska stambytas och helrenoveras. Det finns en tvättmaskin och torktumlare på stativ i badrummet idag. I anslutning till den gemensamma tvättstugan finns en utställning med olika material och en köpare kan ha möjlighet att göra vissa egna val. Från hallen nås en inbyggd garderob och en klädkammare med gott om plats för förvaring. Rakt fram ligger ett ljust och ombonat sovrum med plats för dubbelsäng och fönster mot altansidan. Ljust trämönstrat laminatgolv och ljus tapet. Två dubbelgarderober för förvaring. Köket har en öppen planlösning mot hallen med materialval som ger en hemtrevlig känsla. Ett effektivt parallellkök rymmer bra förvaring och arbetsytor. Trämönstrade ljusa skåpluckor och fint kakel ovan trämönstrad bänkskiva. Inbyggd micro och Miele kyl/frys. Fint ljusinsläpp från fönster och fri sikt genom glasvägg mot vardagsrummet. Gott om plats för matgrupp och vitrinskåp finns. Matta på golvet och tapet i köket. Intill köket ligger ett extra litet rum med plats för förvaring eller som kanske kan användas som arbetsrum eller "minigästrum". Vardagsrummet är ljust och ger en varm känsla med tapet och trägolv och fint ljusinsläpp från stora fönster. Fönsterbyte planeras under året. Vardagsrummet erbjuder gott om plats för olika möblemang. Här finns utgång till uteplatsen som löper utmed lägenheten och ligger i samma nivå som lägenheten, vilket ger en god tillgänglighet. Den motordrivna altanmarkisen ger en ombonad känsla och effektiv solavskärmning.

Kökstyp

kök.

Månadsavgift

3 751 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

-13 532 kr

Källa årsredovisning 2021 (räntebärande tillgångar är större än skulder). Skulderna ökar under 2022-2023 på grund av stamrenoveringen.

Balkong och uteplats

Lägenheten har tillgång till en uteplats i markplan med god tillgänglighet. Gott om plats och ombonad med markiser. Föreningen har bestämmelser om uteplatsen.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 12/2 2019

Klass

F

Drift per år

Försäkring

1 308 kr

Summa

1 308 kr

Hushållel ingår år 2023 (individuell mätning och debitering fr o m 2024).

Närområde

Torshälla är en småstad som ligger cirka 7 km norr om Eskilstuna centrum. Torshällaån med Ebelings konstverk Tors bockar och Kvarnfallet kännetecknar staden som är omringad av vattenleder som leder till Mälaren. Kulturen med kända profiler och den rika historien hålls levande och präglar den lilla staden. Här arrangeras Torshälla konstrunda och Torshälla marknad som lockar besökare varje år. I Torshällas omgivningar finns möjlighet till ett aktivt friluftsliv för hela familjen. Krusgårdsparken lockar besökare med utegym, äventyrslekplats, OCR-bana och andra aktiviteter året runt. I och omkring Torshälla erbjuds sporter såsom fotboll, handboll, ridning, orientering, skidåkning och golf med mera. Torshargs IP och Nyby/Ektorp har fina motionsspår. Här finns ett rikt föreningsliv för alla åldrar med bland annat Torshälla Nyby idrottssällskap (TNIS), Nyby Torshälla Ridklubb (NTRK), OK Tor, Gökstens BK, Torshälla golfklubb och Mälarbadens golfklubb. Pensionärer har flera mötesplatser med olika aktiviteter. Till Torshälla hör populära Ängsholmen, Mälby och Mälarbaden som erbjuder fina badplatser vid Mälaren. Torshälla växer och utvecklas med nya bostäder och satsningar på stadsmiljön och småbåtshamnen. Det finns god kommunal service med apotek, vårdcentral, förskolor och skolor, bibliotek samt flera affärer, pizzerior och restauranger. Täta bussförbindelser går till Eskilstuna centrum och busslinjer finns till Mälarbaden och Mälby. I gemytliga Torshälla är det lätt att trivas för hela familjen- gammal som ung!

Förening

Namn

BRF Mörbylund.

Organisationsnr

718000-4405.

Hemsida

http://brfmorbylund.simplesite.com/.

Gårdsplats

Det finns grönytor runt husen och lekplats.

Tillåter delat ägande

Ja, enligt stadgar.

Ekonomi

Månadsavgiften kommer att höjas med 2 % från den 1 mars 2023 samt med ytterligare 10 % från den 1 januari 2024. Föreningen har tidigare höjt avgiften med 2 % årligen. Individuella elmätare ska installeras i bostäderna och från och med år 2024 kommer elhandel/hushållsel att debiteras respektive lägenhet. Föreningen kommer stå för avtal och kostnad för elnätet.

Om föreningen

Välkommen till Mörbylund, en omtyckt och välskött bostadsrättsföreningen i Torshälla. Föreningen äger fastigheten Knipan 1 med 7 flerbostadshus med adress Thermaeniusgatan 29 A-D, 31 A-D, 33 A-D, 35 A-D, 37 A-D, 39 A-D, 41 A-D. Bostadslägenheter finns på två våningsplan fördelade på 56 lägenheter om 2 rum och kök samt 56 lägenheter om 3 rum och kök. I markplan finns lägenheter med tillgång till egen uteplats. Lägenheterna på övre plan nås via en spiraltrappa och har egen entré via en loftgång. Loftgången fungerar som balkong och erbjuder plats för utemöbler. Bostadshusen ligger fint belägna i lugna kvarter med blandad bebyggelse. Här bor du lugnt och tryggt med fina promenadstråk och grönområden runt omkring i omgivningarna. Det är nära till det mesta som behövs såsom matvaruaffärer, skola, vårdcentral och idrottsplats. Bussförbindelserna till Eskilstuna från Torshälla centrum är goda.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

Varje bostadsrätt har tillgång till en garageplats i garagelänga (öppen). Det finns fria parkeringsplatser på fastigheten.

Övrigt

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen har en hemsida och Facebook grupp för medlemmar.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2017 och 2037. Utförda åtgärder redovisas i årsredovisningen. Nedan redovisas ett urval åtgärder. 2016-2017 Inglasning av trappor 2015-2016 Byte av trappor Under 2022-2023 pågår stambyte med renovering av badrum. I samband med stambytet kommer även värmesystemet renoveras. Fönsterbyte och byte av balkongdörrar på altansidan är även inplanerat under 2023.

Gemensamma utrymmen

I ett separat hus finns gemensam tvättstuga med mangelrum. Det finns två miljöhus för sopsortering. Lägenheterna om 3 rum och kök disponerar ett förråd i anslutning till garaget.

Äger marken

Ja.

Tv och bredband

Bredband och TV erbjuds via öppen fiber (bredbandsval.se). Föreningen har gruppavtal för TV och ett utbud kanaler ingår och betalas via månadsavgiften till föreningen.

Tillåter juridisk person som köpare

Nej.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

112 st.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av Säljare.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder