Sjöängsvägen 12P

Funäsdalen by, Funäsdalen

Wow! Det här måste vara det snyggaste boendet och bästa läget mitt i Funäsdalen på Sjöängsvägen. Här, i etablerade Brf Fjällets Smycke bor man på 110 kvadratmeter i två etage, ett stenkast från sjön och längdspåret, promenadstråket alldeles nedanför huset. Sjöutsikten är slående och på balkongen med sol från morgon till kväll, sitter man gärna i soffan och hör vågorna klucka. Strandlinjen, 30 meter från huset, ger fri utsikt över sjön och en trygghet om att den härliga utsikten aldrig kommer att försvinna och byggas bort. Huset och balkongen har direkt söderläge och här kan man även njuta av solnedgången på kvällarna när solen går ner bakom Skarvarna i väst. Lägenheten är i dag en stor 3:a på 110 kvadratmeter och samtidigt en f.d. 4:a som enkelt kan återställas till det igen genom att bara sätta upp en ny vägg mot vardagsrummet och därmed har man 3 sovrum som ursprungligt. Väggen, med kanske en dubbeldörr placeras då med fördel mitt framför fönstret så att man får genomgående ljusinsläpp i lägenheten. Förutom 2-3 sovrum inrymmer lägenheten ett stort vardagsrum med med braskamin och sjöutsikt, en matplats för upp till 10 personer och kök i vinkel. På varje våningsplan finns helkaklade badrum, varav det på övervåningen har både badkar och tvättpelare. Båda sovrummen har plats för dubbelsäng och den rymliga klädkammaren skulle absolut kunna fungera som sovrum till ett barn. Läget är unikt och och förutom rofylldheten som finns så här vid sjön, så har man lyxigt nära till allt som Funäsdalen har att erbjuda. Med 200 meter till gondolen och utförsåkning på Funäsdalsberget tar du enklast skidorna på axeln och promenerar till skidbacken direkt från lägenheten. I suterrängplanet på huset finns ett 4 kvadratmeter stort förråd som hör till lägenheten. En bokningsbar relax med allrum och pentry, bastu, duschar och plats för träningsredskap finns också till förfogande för föreningens medlemmar. Lättillgängligt invid huset finns bilparkering i carport med motorvärmaruttag. Föreningen har även en praktisk vallabod med ventilation och cykelförråd. Nere vid sjökanten, ligger föreningens egna båtbrygga.

Fakta

Utgångspris
4 975 000 kr
eller högstbjudande
Månadsavgift

5 799 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

558 372 kr

Andelstal

4.857 %

Fast.beteckning:

Funäsdalen 22:21

Rum

4 st

Sovrum

2 st

Boarea

110 m²

Biarea

4 m²

Våningsplan

3 / 4

Hiss

Ja

Byggnadstyp

Lgh 325 i Brf Fjällets Smycke

Byggnadsår

2007

Reg. Fastighetsmäklare

Profil

Jannie Lindberget

070 751 05 16

jannie@lindbergetmakleri.se

Vägbeskrivning

Precis intill Funäsdalssjöns strand står husen Tjädern och Ripan belägna på Sjöängsvägen, rakt nedanför Ica Supermarket och gondolen. Lägenhet 325 är belägen en trappa upp i huset Tjädern med närmaste ingång till vänster om trapphuset mitt på byggnaden. Hiss finns på husets östra gavel.

Övrigt

Nuvarande ägare har ägt bostadsrätten sedan 2011. Renoveringar och förbättringar som utförts sedan dess är: 2023: Nytt vattenlås i kök. 2020: Ny kyl och frys. 2018: Ny induktionshäll, ny tvättmaskin och torktumlare. 2017: Vermiculitesats till braskamin. 2016: Nytt kakel i kök, ny fondvägg i massiv ek i sovrummet. 2012: Nytt badkar, ny badkarsblandare. 2012: Hängrännor och stuprör till alla, 4 stycken takkupor. 2011: Rivning av vägg mellan vardagsrum och sovrum samt flytt av garderob till hall.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Interiör

Den här trevliga lägenheten är i fint skick och enhetligt inredd med ekgolv och vitmålade väggar i alla rum, om inget annat anges. Djupa fönsternischer gör det enkelt att placera blommor och annat pynt. ENTRÉ: Rymlig entré med extra bred hatthylla och bra med plats för alla skor under hängande jackor. Här finns även 1 garderob och 1 städskåp. Grått klinkergolv med elburen värme. Under trappan mot övre plan finns gott om utrymme för extra hyllor, byråer eller vad man nu vill ha. VARDAGSRUM/MATSAL/SOVRUM: Härligt rum för stora sällskap där fönsterpartierna mot sjön ger både bra ljus och finfin utsikt. Mitt i rummet finns en kamin som sprider mys såväl till soffhörnan som till matsalsdelen som tidigare var ett sovrum. Vill man, kan man tämligen enkelt göra ett sovrum igen. KÖK: Välutrustat kök med riktigt bra förvaring i skåp och lådor bakom vita luckor. Köksön ger extra arbetsyta och fungerar även bra som liten matplats. Här finns hel kyl (2020), hel frys (2020), induktionshäll (2018), fläkt, ugn, inbyggd mikrovågsugn och diskmaskin. BALKONG: Nästan som ett extra rum är balkongen med rakt söderläge och skyddande tak. Den som vill kan även glasa in den och förlänga balkongsäsongen med några månader. BADRUM: Helkaklat badrum med dusch, vädringsfönster, WC, handfat med både under- och överskåp. Vitt kakel och grått klinkergolv med elburen värme. Via en öppen trappa nås övre plan. SOVRUM M KLÄDKAMMARE: Lägenhetens största sovrum har fondvägg av massiv ek och plats för en rejäl dubbelsäng. Vägg- i -vägg finns en riktigt stor klädkammare, walk-in closet, med väggfasta hyllplan och stänger. Utrymmet är så stort att det skulle kunna användas som ett sovrum för ett barn. SOVRUM: Detta sovrum rymmer också en dubbelsäng, dock är 160 cm bredd att rekommendera. En härlig fondvägg med skogens djur piggar upp både bofasta och gäster. 2 garderober. BADRUM/TVÄTT: Här finns ett extra rymligt badkar, WC, handfat med över- och underskåp samt tvättmaskin (2018) och torktumlare (2018). Dessutom finns en ho för handtvätten och trådbackar för handdukar etc. Vitt klinkergolv med elburen värme, fondvägg med svart kakel och övriga väggar med vitt kakel.

Kökstyp

Kök/vardagsrum.

Månadsavgift

5 799 kr/mån

inkl. uppvärmning (fjärrvärme), kabel-tv med 12 st kanaler, VA, sophantering, bostadsrättstillägg, förråd, gem. relax, vallabod och cykelförvaring.

Indirekt nettoskuldsättning

558 372 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning visar hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar den specifika bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och andra likvida medel. Underlagen för beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är uträknad genom årsredovisningen för 2023.

Balkong, uteplats och bilplats

Balkong om ca 6 kvadratmeter i rakt söderläge.

P-plats i carport med motorvärmaruttag.

Våning och hiss

Lägenheten ligger på våning 3 och 4, d.v.s. högst upp i huset. Suterrängvåningen på huset räknas här som våning 1. Entrén till lägenheten finns en trappa upp på loftgången. Hiss finns ca 15 meter från ytterdörren.

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft).

Energideklaration

Utförd

Utförd: 4/10 2017

Klass

D

Förbrukning

136 kWh/kvm per år

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns Nät AB

Leverantör

Fyrfasen Energi AB

Förbrukning

2 052 kWh/år

Drift per år

Försäkring

2 556 kr

Elförbrukning

7 512 kr

Sotning

540 kr

Övrigt

3 000 kr

Summa

13 608 kr

Posten el avser hushållsel inkl. elabonnemang på 5 544 kronor/år. Elförbrukning: 2 052 kWh/år. Posten övrigt avser carport med 250 kronor/månad. Vill man inte ha p-platsen i carport så kan den hyras ut till någon annan av brf:ens medlemmar.

Närområde

Funäsdalen är vackert beläget mellan berg och sjö med utsikt över fjällen ligger centralorten i området. Gondolbanan kopplar samman berget med byn och skapar inte bara känslan av att vara en skidort utan är det också på riktigt. Här har du ski-in, ski-out läge samtidigt som du är i centrum. Funäsdalen lockar många, sommar som vinter och skapar en skön mix av turister och lokalbefolkning. Funäsdalsberget erbjuder 5 liftar och 17 nedfarter med inte mindre än 300 meters fallhöjd. Gondolbanan är öppen nästan året om och gör det enkelt för alla med eller utan skidor att komma upp på toppen och njuta av den milsvida panoramautsikten. Som den centralort som Funäsdalen utgör för området är alla anläggningar inom rimligt avstånd. Här får du tillgång till 136 nedfarter och 40 liftar på ett och samma liftkort. I Funäsdalen är det aldrig långt till närmaste skid- eller skoterspår. Här finns ett av världens bästa spårsystem, Funäsfjällens längdspår med 300 km pistade skidspår och inte mindre än 610 km preparerade skoterleder som kopplar samman alla byar oavsett vart du bor. Sommartid erbjuder området fina möjligheter till paddling, fiske, ridning, vandring, cykling, golf, bär- och svampplockning. Området kännetecknas av sin lättillgänglighet vilket gör att alla kan få ta del av fjällkänslan, gammal som ung. Endast 5 kilometer bort i Ljusnedal finns Sveriges äldsta 18-håls fjällgolfbana som är värd att besöka. Funäsfjällen är Sveriges största skiddestination. Här finns riktiga fjäll. Här ingår förutom Funäsdalen även orterna Tänndalen, Ramundberget, Bruksvallarna, Tännäs och Messlingen. Bïenjedaelie, betyder Funäsdalen på sydsamiska, och ligger inom ett av de sydligaste renbetesområdena i Sápmi. Här finns en levande samisk kultur med renskötsel, traditionell samiskt slöjd och moderna konsthantverk.

Parkering

Parkera enkelt och bekvämt i P-huset i centrala Funäsdalen, strax nedanför påstigning för gondolen som tar dig till toppen av Funäsdalsberget både sommar och vinter. Laddstation för elbil finns bl. a. intill Ica Supermarket Funäsdalen, Kåvan gästcenter. För mer information, sök på https://chargefinder.com/se och sök "Funäsdalen".

Närservice

Här finns en levande bykärna med alla samhälleliga funktioner som du kan tänkas behöva så som förskola, grundskola, mataffärer, välsorterade sport-, kläd-, och inredningsbutiker, restauranger, gym, bensinstationer, post, välsorterade butiker, sjukvård, padelhall, caféer, bibliotek och systembolag.

Övrigt om närområdet

Läs gärna mer om Funäsdalen och Funäsfjällen på: www.funasfjallen.se.

Byggnad

Typ

Lgh 325 i Brf Fjällets Smycke

Byggår

2007

Förening

Namn

Brf Fjällets Smycke.

Organisationsnr

769614-8852.

Om föreningen

Brf Fjällets Smycke med org. nr 769614-8852 bildades 2006. Föreningens gällande stadgar registrerades hos Bolagsverket 2024-04-26. Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Härjedalen Funäsdalen 22:21 med två byggnader, Ripan och Tjädern omfattande 29 lägenheter som upplåts som bostadsrätter. Föreningen har 25 parkeringsplatser i carport och 4 p-platser på mark med motorvärmaruttag. Dessutom finns några gästparkeringar och arbete pågår med att installera 1-2 laddstolpar. Lägenhetsfördelningen är: 14 st lägenheter med 2 r.o.k. 8 st lägenheter med 3 r.o.k. 4 st lägenheter med 4 r.o.k. 1 st lägenhet med 5 r.o.k. 2 st lägenheter med 6 r.o.k. I huset Tjädern finns i suterrängvåningen en gemensam relax med träningsmöjligheter, samlingslokal och pentry, bastu och dusch/omklädningsrum. Relaxen kan bokas och nyttjas av föreningens medlemmar. Föreningen har även en egen brygga med båtplats vid strandkanten strax nedanför huset Tjädern och en vallabod med ventilation samt cykelförråd. TV, IP-telefoni och bredband finns i varje lägenhet via fiber. Månadsavgiften för respektive bostadsrätt debiteras månadsvis i förskott. Vid lägenhetsöverlåtelser debiteras köparen en överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp. Eventuell pantsättningsavgift debiteras köparen med 1% av gällande prisbasbelopp. Avgifterna handläggs av Storsjöbyggdens Fastighetsförvaltning AB som är föreningens ekonomiska förvaltare.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Äger marken

Ja.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angivet.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

29 st.

Lokaler

1 st.

Pantsättningsavgift

860 kr.

Överlåtelseavgift

2 006 kr. Betalas av Köpare.


KartaBilder