Sjöängsvägen 12E

Funäsdalen by, Funäsdalen

Två rum och kök med lyxigt nära till allt i Funäsdalen!

Bo centralt med njutbar fjäll-, och sjöutsikt i Brf Fjällets Smycke vid Funäsdalssjön. Området är lugnt och trivsamt med lyxigt nära till allt Funäsdalen har att erbjuda. Med endast 200 meter till gondolen och utförsåkning på Funäsdalsberget tar du snabbast skidorna på axeln och promenerar till skidbacken direkt från lägenheten. Föredrar du längdskidåkning, passerar det populära och lättåkta sjöspåret direkt, utanför dörren knappt 5 meter från altandörren. Lägenheten med 2 r.o.k. och 51 kvm boarea är ett optimalt boende såväl för fritidsändamål som permanentboende. Interiört finns ett rymligt sovrum för dubbelsäng och sjöutsikt. Vardagsrummet är ljust och rymmer plats för både soffdel, tv och matplats. Kök i vinkel och nära hallen finns ett rymligt, helkaklat badrum med tvättpelare, dusch, handfat och wc. Boendet är fräscht och välhållet. Från vardagsrumsdelen kliver du rakt ut på uteplatsen precis intill skidspåret på vintern och promenadstråket sommartid. Här sitter man gärna länge och njuter i solen mot husväggen i söderläge. Lägenheten har en härlig takhöjd och fönster med djupa fönsterliv. Det tillsammans med utsikten över Funäsdalssjön ger lägenheten extra rymd och ett ljust och trivsamt intryck. Här vill man bo och vara så mycket man kan. I suterrängplanet på huset, finns ett varmbonat förråd om ca 4 kvm som hör till lägenheten. Ett bra, extrautrymme för vintersportprylar, och mycket annat. På samma våningsplan finns även en bokningsbar, gemensam relax med allrum och pentry samt bastu, dusch och omklädningsrum. Parkeringsplatsen som hör till lägenheten är belägen som närmaste p-plats intill hissen vid sidan av huset. I Brf:en finns även en praktisk vallabod med ventilation och cykelförråd. Nere vid sjökanten, ligger föreningens egna båtbrygga.

Budgivning pågår

2 300 000 kr Budgivare 1 13/6 18:47

Fakta

Utgångspris
2 475 000 kr
eller högstbjudande
Månadsavgift

2 798 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

268 845 kr

Andelstal

2.343 %

Fast.beteckning:

Funäsdalen 22:21

Rum

2 st

Sovrum

1 st

Boarea

51 m²

Biarea

4 m²

Våningsplan

1 / 4

Hiss

Ja

Byggnadstyp

Lgh 302 i Brf Fjällets Smycke

Byggnadsår

2007

Reg. Fastighetsmäklare

Profil

Jannie Lindberget

070 751 05 16

jannie@lindbergetmakleri.se

Vägbeskrivning

Precis intill Funäsdalssjöns strand står husen Tjädern och Ripan belägna på Sjöängsvägen, rakt nedanför Ica Supermarket och gondolen. För att komma till lägenheten tar du trapphuset eller hissen en trappa ner i suterrängplanet på huset Tjädern. Välkomna att boka tid för en visning!

Övrigt

Tillkommer på månadsavgiften gör hushållsel, p-plats (100 kr/mån), el för elektrisk golvvärme i badrum och hall, ev. bredbandsabonnemang samt hemförsäkring.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Interiör

Bostadsrättens hall inrymmer städskåp och garderob. Hallen fortsätter rakt fram och övergår till vardagsrum. Till vänster i hallen finns ett stort, helkaklat badrum med tvättpelare. Här finns även tvättbänk med ho, dusch med glasdörrar, handfat med underskåp, WC och elektrisk handdukstork. Både hall och badrum har elektrisk golvvärme förutom vattenburna element. Mellan badrum och sovrum finns köket i vinkel. Köksutrustningen består av kyl och frys, diskmaskin, spishäll i glas och fläkt med ventilation. Arbetsbänkar i laminat. Vardagsrummet har plats för matbord och stolar närmast hall. Närmare fönstren och altandörren finns tv-rumsdelen och fönsterpartierna ger en vacker utsikt över Funäsdalssjön. Altandörren öppnar upp till den trivsamma uteplatsen och gör det väldigt enkelt och lättillgängligt att vistas ute. Det blir också så enkelt att bara kliva på skidorna direkt utanför altandörren eller ta en promenad på den kombilerade gång- och cykelvägen. Ytskikten är genomgående ekparkettgolv i vardagsrum, kök och sovrum. Hall och badrum har klinker och elektrisk golvvärme. Väggarna i betong och gips är målade. I kök och badrum finns kakel. Samtliga tak är vitmålade.

Kökstyp

kök.

Månadsavgift

2 798 kr/mån

Inkl. uppvärmning (fjärrvärme), kabel-tv med 12 st kanaler, VA, sophantering, bostadsrättstillägg, förråd, gem. relax, vallabod och cykelförvaring.

Indirekt nettoskuldsättning

268 845 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning visar hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar den specifika bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och andra likvida medel. Underlagen för beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är uträknad genom årsredovisningen för 2023.

Balkong, uteplats och bilplats

Stenbelagd uteplats med gräsytor runt om. Ett stenkast från längdspåret vintertid!

Parkeringsplats för lägenheten finns i direkt anslutning, utanför husets hissrum.

Våning och hiss

Suterrängvåning räknas här som våning 1.

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft).

Energideklaration

Utförd

Utförd: 4/10 2017

Klass

D

Förbrukning

136 kWh/kvm per år

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns Nät AB

Leverantör

Cheap Energy

Förbrukning

1 440 kWh/år

Drift per år

Försäkring

1 068 kr

Elförbrukning

5 892 kr

Övrigt

100 kr

Summa

7 060 kr

Posten el avser hushållsel inkl. elabonnemang på 5 160 kronor/år. Elförbrukning: 1440 kWh/år. Posten övrigt avser p-plats med 100 kronor/månad.

Närområde

Funäsdalen är vackert beläget mellan berg och sjö med utsikt över fjällen ligger centralorten i området. Gondolbanan kopplar samman berget med byn och skapar inte bara känslan av att vara en skidort utan är det också på riktigt. Här har du ski-in, ski-out läge samtidigt som du är i centrum. Funäsdalen lockar många, sommar som vinter och skapar en skön mix av turister och lokalbefolkning. Funäsdalsberget erbjuder 5 liftar och 17 nedfarter med inte mindre än 300 meters fallhöjd. Gondolbanan är öppen nästan året om och gör det enkelt för alla med eller utan skidor att komma upp på toppen och njuta av den milsvida panoramautsikten. Som den centralort som Funäsdalen utgör för området är alla anläggningar inom rimligt avstånd. Här får du tillgång till 136 nedfarter och 40 liftar på ett och samma liftkort. I Funäsdalen är det aldrig långt till närmaste skid- eller skoterspår. Här finns ett av världens bästa spårsystem, Funäsfjällens längdspår med 300 km pistade skidspår och inte mindre än 610 km preparerade skoterleder som kopplar samman alla byar oavsett vart du bor. Sommartid erbjuder området fina möjligheter till paddling, fiske, ridning, vandring, cykling, golf, bär- och svampplockning. Området kännetecknas av sin lättillgänglighet vilket gör att alla kan få ta del av fjällkänslan, gammal som ung. Endast 5 kilometer bort i Ljusnedal finns Sveriges äldsta 18-håls fjällgolfbana som är värd att besöka. Funäsfjällen är Sveriges största skiddestination. Här finns riktiga fjäll. Här ingår förutom Funäsdalen även orterna Tänndalen, Ramundberget, Bruksvallarna, Tännäs och Messlingen. Bïenjedaelie, betyder Funäsdalen på sydsamiska, och ligger inom ett av de sydligaste renbetesområdena i Sápmi. Här finns en levande samisk kultur med renskötsel, traditionell samiskt slöjd och moderna konsthantverk.

Parkering

Parkera enkelt och bekvämt i P-huset i centrala Funäsdalen, strax nedanför påstigning för gondolen som tar dig till toppen av Funäsdalsberget både sommar och vinter. Laddstation för elbil finns bl. a. intill Ica Supermarket Funäsdalen, Kåvan gästcenter. För mer information, sök på https://chargefinder.com/se och sök "Funäsdalen".

Närservice

Här finns en levande bykärna med alla samhälleliga funktioner som du kan tänkas behöva så som förskola, grundskola, mataffärer, välsorterade sport-, kläd-, och inredningsbutiker, restauranger, gym, bensinstationer, post, välsorterade butiker, sjukvård, padelhall, caféer, bibliotek och systembolag.

Övrigt om närområdet

Läs gärna mer om Funäsdalen och Funäsfjällen på: www.funasfjallen.se.

Byggnad

Typ

Lgh 302 i Brf Fjällets Smycke

Byggår

2007

Övriga byggnader

I bostadsrättsföreningen finns två flerbostadshus, Ripan och Tjädern. Lgh 302 är belägen med ingång från suterrängplanet, en trappa ner i det största huset, Tjädern. På fastigheten finns även tre carportbyggnader, varav ett med vallabod och soprum samt ett fristående cykelförråd. Hiss finns i byggnaderna.

Förening

Namn

Brf Fjällets Smycke.

Organisationsnr

769614-8852.

Om föreningen

Brf Fjällets Smycke med org. nr 769614-8852 bildades 2006. Föreningens gällande stadgar registrerades hos Bolagsverket 2024-04-26. Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Härjedalen Funäsdalen 22:21 med två byggnader, Ripan och Tjädern omfattande 29 lägenheter som upplåts som bostadsrätter. Föreningen har 25 parkeringsplatser i carport och 4 p-platser på mark med motorvärmaruttag. Dessutom finns några gästparkeringar och arbete pågår med att installera 1-2 laddstolpar. Lägenhetsfördelningen är: 14 st lägenheter med 2 r.o.k. 8 st lägenheter med 3 r.o.k. 4 st lägenheter med 4 r.o.k. 1 st lägenhet med 5 r.o.k. 2 st lägenheter med 6 r.o.k. I huset Tjädern finns i suterrängvåningen en gemensam relax med träningsmöjligheter, samlingslokal och pentry, bastu och dusch/omklädningsrum. Relaxen kan bokas och nyttjas av föreningens medlemmar. Föreningen har även en egen brygga med båtplats vid strandkanten strax nedanför huset Tjädern och en vallabod med ventilation samt cykelförråd. TV, IP-telefoni och bredband finns i varje lägenhet via fiber. Månadsavgiften för respektive bostadsrätt debiteras månadsvis i förskott. Vid lägenhetsöverlåtelser debiteras köparen en överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp. Eventuell pantsättningsavgift debiteras köparen med 1% av gällande prisbasbelopp. Avgifterna handläggs av Storsjöbyggdens Fastighetsförvaltning AB som är föreningens ekonomiska förvaltare.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Äger marken

Ja.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angivet.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

29 st.

Lokaler

1 st.

Pantsättningsavgift

860 kr.

Överlåtelseavgift

2 006 kr. Betalas av Köpare.


KartaBilder