Fjällviolen 1

Ljungdalen, Ljungdalen

Stort, gediget fritidshus med exceptionellt läge i Torkilstöten, Ljungdalen! Här vaknar du upp i huset som ligger på 840 m.ö.h, precis där den krokiga fjällbjörken möter fjäll. Från sovrummet blickar du ut över vackra Dunsjöfjället på andra sidan dalgången, i en avkopplande miljö där det finns tid för återhämtning, lugn och ro. Det här är en oerhört vacker, fjällnära plats i Ljungdalsfjällen som samtidigt har så mycket att erbjuda för den friluftsintresserade familjen året runt. Bara 300 meter ifrån huset finns den undangömda pärlan, Fjälliften. En enkel lift som tar dig upp på fjällkanten av Torkilstöten med möjlighet att njuta av 100% offpiståkning! Det stora huset på Fjällviolen 1 med egentillverkad timmerpanel och grästak är lika vackert på vintern som andra årstider. På vintern, så diskret framträdanden i den snöklädda omgivningen...och på sommaren och hösten då huset så vackert smälter in bland glest växande fjällbjörk och ängssluttningar mot fjällkanten. En stor altan runt huset i tre väderstreck ger möjligheter att avnjuta sol hela dagen. Huset är vackert och originellt med stora ytor och totalt ca 145 kvm. boarea. Entréplanet har 128 kvm. boarea och en trappa upp finns ytterligare 90 kvm. golvyta där delar av golvytan ej räknas som boarea och ej har ståhöjd. På entréplanet finns ett vardagsrum och kök med öppen planlösning på hela 60 kvm! Många fönster och vackra fönsterpartier i tre väderstreck. I mitten av rummet står en vattenmantlad braskamin som förutom att höja mysfaktorn, även är en del av husets uppvärmningssystem. Här finns också ett mysigt kök i vinkel med köksö och vid matbordet intill ryms 16 personer. Både entréplan och övre plan i huset har vattenburen golvvärme och vackra trägolv samt skiffer i hall och badrum. Med hela 5 sovrum och därigenom 10-14 bäddar, 3 badrum (varav ett stort med både badkar för två personer och dusch samt stor bastu), en rymlig hall och stora golvytor även en trappa upp, är det här ett fritidshus, något större än "vanligt". Här finns utrymme för många att umgås samtidigt och möjligheterna med huset blir också många. Vintertid inbjuder området till längd- och turåkning. Alldeles i närheten passerar preparerade längdspår. Området erbjuder även utförsåkning (förutom i Fjälliften) även nere i byn Ljungdalen med sittlift och fina nedfarter. Här njuter du också av skoteråkning på 60 mil välpreparerade leder genom ett och samma ledkort mellan Ljungdalsfjällen och Funäsfjällen. Sommartid är Torkilstöten en perfekt utgångspunkt för vandring bl. a. till Helags fjällstation. Här finns fina fiskevatten och hösten ger även möjlighet till småviltsjakt. Husets varma känsla och läget bör upplevas på plats, så välkommen att boka en tid för visning!

Fakta

Utgångspris
5 975 000 kr
eller högstbjudande
Fast.beteckning:

Ljungdalen 11:56

Rum

6 st

Sovrum

5 st

Boarea

145 m²

Tomtarea

1 552 m²

Byggnadstyp

1½-plans fritidshus

Byggnadsår

2013

Reg. Fastighetsmäklare

Profil

Jannie Lindberget

070 751 05 16

jannie@lindbergetmakleri.se

Övrigt

I köpet ingår merparten av möbler och inventarier med undantag för prydnadsföremål och personliga tillhörigheter. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Snöröjning av gemensamma vägar ingår i samfällighetsavgiften. Snöröjning av egen infart bekostas av fastighetsägaren. Som fastighetsägare i Torkilstötens Samfällighetsförening ges möjlighet till sportfiske i Övre- och Nedre Finnburdammen -två tjärnar inom samfälld mark. För frågor avseende enskilda avlopp, kontakta Bergs kommun. Tel. 0687-161 00. Kontakta oss för visning, ytterligare information och boendekostnadskalkyl. Välkomna!

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Interiör

Gediget fjällhus byggt i lösvirke med egentillverkad timmerpanel på fasad. Huset läge och placering på Torkilstötens fjällsluttning ger en magnifik utsikt över Dunsjöfjället! Huset är stort men ändå så personligt. Det är rejält tilltagna ytor och totalt 10 bäddar fördelat på fem sovrum (samt ytterligare 4 sovplatser på madrass på loftet) samt ett stort vardagsrum och kök i öppen planlösning. I vardagsrummet finns en stenklädd braskamin centrerad i rummet som samtidigt är en (sekundär) del av husets uppvärmningssystem. Huset står på en gjuten betongplatta med vattenburen golvvärme som primärt drivs av en frånluftsvärmepump, Nibe F370. Huset har även vattenburen golvvärme på övre plan. Braskaminen i vardagsrummet är vattenmantlad och pumpar vattnet från braskaminen till värmepumpen, och därefter vidare till två ackumulatortankar på 500 respektive 300 liter. Entréplanet består av fyra sovrum, kök och vardagsrum med takhöjd upp till nock, teknikrum samt två badrum, varav ett större med spaavdelning, bastu och badkar samt utgång till altan på "baksidan" av huset som vetter upp mot Torkilstöten. Övre planet har ett master bedroom och möjlighet till fler sovplatser på loftdelarna av övervåningen med lägre takhöjd. Här finns även badrum nummer 3 med wc, dusch och handfat. Huset har stengolv i hall och badrum samt teknikrum. Kök/vardagsrum, sovrum och golvyta på övreplan har fina trägolv. Fiber finns indraget i huset. Boarea enligt taxeringsinformationen är 145 kvm. Boarea enligt ägare är 128 kvm. på entréplan + 35 kvm. boarea på övre plan. Total golvyta övre plan är 90 kvm. varav 35 kvm. räknas som boarea.

Tomt

Naturtomt.

Planbestämmelser

Ändring Av Detaljplan (2007-04-26) Byggnadsplan (1983-01-21)

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Berg Ljungdalen GA:11 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Berg Ljungdalen GA:12 ändamål: Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Berg Ljungdalen GA:13 ändamål: Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Berg Ljungdalen GA:14 ändamål: Vattenförsörjning. Gemensamhetsanläggningarna förvaltas genom Torkilstötens samfällighetsförening.

Ventilation

Mekanisk till- frånluft m. värmeåterv.

Vatten och avlopp

Enskilt vatten året om (gemensamt via Torkilstötens samfällighetsförening) . Enskilt avlopp till 5-kammarbrunn med infiltration. Anläggningen är gjord oktober 2022 och är dimensionerad för upp till 15 bofasta.

Energideklaration

Utförd

Ej utförd

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns Nät AB

Leverantör

Skellefteå Kraft

Förbrukning

20 834 kWh/år

Drift per år

Försäkring

7 705 kr

Vatten/avlopp

11 993 kr

Elförbrukning

32 000 kr

Sotning

3 584 kr

Väg/Samfällighetsavgift

7 500 kr

Summa

62 782 kr

Posten el avser nätavgift och kostnad för uppvärmning och hushållsel. Posten VA avser slamtömning av 5-kammarbrunn. Posten väg/samf. avser gemensamt vatten, renhållning samt snöröjning och underhåll av gemensamma vägar. Årsavgiften till samf. föreningen varierar mellan 5 000-10 000 kr/år. beroende på vilka åtgärder som har åtagits under året. Kostnad för ev. bredbandsabonnemang och snöröjning på egen infart tillkommer. Huset har nyttjats ca 27 veckor/år. som fritidsboende och till uthyrning.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

2 202 000 kr

Byggnad

1 872 000 kr

Mark

330 000 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

2013

Pantbrev

Summa

2 183 000 kr

Antal

4 st

Närområde

Ljungdalen, beläget i nord-västra Härjedalen och Bergs kommun, är en vacker by längs älven Ljungan. Ortens läge med Flatruet i söder, Helagsmassivet i norr och Dunsjöfjället i öster gör området till en attraktiv utgångspunkt för både sommar- och vinterturism. Vintertid är Ljungdalen optimalt för skoteråkning med gemensamt skoterledskort för Storsjö-Ljungdalen och Funäsfjällen. Sommartid finns här vackra vandringsleder och god möjligheter till sportfiske. Härifrån startar vandringsleden till bl. a. Helagsfjället, Sveriges sydligaste glaciär och vid foten av Helags finns STF:s fjällstation med mat och logi. Norrut, via Flatruet och Mittådalen nås Funäsdalen drygt fyra mil från Ljungdalen. I Ljungdalen finns Ljungdalsfjällens Turistbyrå & Stugförmedling, Dunsjöliften med 3-stolslinbana, livsmedelsbutik, restaurang och café, hemslöjdsbutik, bensinstation och verkstad, skoteruthyrning, Taxi Ljungdalsfjällen och mycket mer. Läs gärna mer på www.ljungdalsfjallen.se.

Byggnad

Typ

1½-plans fritidshus

Byggår

2013

Bjälklag

Trä

Fasad

Egentillverkad timmerpanel

Grund

Isolerad betongplatta med vattenburen golvvärme

Stomme

Trä

Uppvärmning

Vattenburen golvvärme via frånluftsvärmepump (Nibe F370) samt vattenmantlad bras

Tak

Grästak (torvtak)

Fönster

Traryd 3-glasfönster

Renoveringar

Torvtaket är isolerat med 40 cm stenull med skivor, råspont med luftspalt under som mynnar ut i nocken, underlagspapp, platonmatta och därefter gräs (lokalt hämtad från äng i Ljungdalen). På taket växer lingonris och fjällblommor.

Övriga byggnader

På fastigheten finns en förrådsbyggnad/vedbod.


KartaBilder