Fastigheten Funäsdalen 24:37 markerad

Vallarstigen 12

Funäsdalen by, Funäsdalen

Ta chansen och bygg ditt drömboende i Funäsfjällen! Tomten på Vallarstigen 12 i Funäs Fjällby är 1 043 kvadratmeter och ligger öppet, ljust och lättillgängligt. Sommar- och vinteraktiviteter i olika former når du direkt hemifrån. Vandring, cykelleder, fiske och längdskidåkning ligger 100 - 200 m bort. Till Sveriges bästa alpina utförsåkning kan du promenera i pjäxor på 10 minuter och i princip åka på skidorna tillbaka. Fågelvägen är det ca 400 meter till Funäsdalsbergets 6-stolslift eller 2 minuter i bil. Längdspåren nås med skidorna på och då är man inne på ett välpreparerat spårsystem med totalt 30 mil pistade spår som är sammanlänkat i Funäsfjällen. Elljusspår når du via längdspåren 800 m bort, uppe vid idrottsplatsen. Skoterleder går också förbi området och nås enkelt på din skoter. Funäsdalen by med alla bekvämligheter ligger inom gångavstånd, men nås enklast med bil på några minuter. Funäsdalens fina förskola intill idrottsplatsen tar man sig till via skogsvägar upp för berget eller med bilen 3 minuter längs vägen. Tomtens byggrätt på 160 kvadratmeter ger dig möjlighet att bygga ett hus med två lägenheter, alternativt två hus med max två lägenheter vilket ger stora möjligheter till olika boendeformer. Anslutningsavgiften för kommunalt vatten och avlopp för den 1:a lägenheten är betald och ingår i köpet. Anslutningsavgift för lägenhet nr. 2, samt el och fiber tillkommer.

Fakta

Utgångspris
1 150 000 kr
eller högstbjudande
Tomtarea

1 043 m²

Fast.beteckning:

Funäsdalen 24:37

Reg. Fastighetsmäklare

Profil

Jannie Lindberget

070 751 05 16

jannie@lindbergetmakleri.se

Övrigt

Köparen uppmanas att stämma av frågor gällande detaljplan och byggrätt med Miljö & Byggnadskontoret i Härjedalens kommun, tel. 0680-161 00 vxl. E-post: mob@berg.se För frågor avseende kommunalt vatten och avlopp, anslutnings-, och förbrukningsavgifter, kontakta Henrik Ingvarsson på Härjedalens kommun. Tel. 010-25 15 333 E-post: henrik.ingvarsson@vattenmiljoresurs.se För frågor avseende el, och fiber kontakta Härjeåns Nät AB Tel. 0680-242 00 E-post: kundservice@harjeans.se Kontakta oss för personlig visning, boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Välkomna!

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Vatten och avlopp

ANSLUTNING VATTEN OCH AVLOPP: Fastigheten Funäsdalen 24:37 är ansluten till kommunens VA-anläggning. Förbindelsepunkt är upprättad vid tomtgräns och anslutningsavgiften, inklusive 1:a bostadsenhetsavgiften är betald sedan tidigare. Bostadsenhetsavgift för tillkommande lägenhet (lägenhet nr 2) utöver den första är f.n. 14 530 kronor inkl. moms, enligt 2024-års VA-taxa. ANSLUTNING EL: Fastigheten kan anslutas till el. Anslutningsavgiften för el är f.n. 50 000 kronor inkl. moms (max 25A säkring). Anslutningspunkt finns inom 200 meter från tomten. Anslutningsavgiften ingår ej i köpet. ANSLUTNING FIBER: Fastigheten kan anslutas till fiber. Anslutningsavgiften för fiber är f.n. 25 900 kronor inkl. moms. Anslutningsavgiften ingår ej i köpet.

Drift per år

Väg/Samfällighetsavgift

125 kr

Summa

125 kr

Kostnaden till samfällighetsföreningen om 125 kr avser årsavgift för obebyggd tomt. För bebyggd tomt (som nyttjas som fritidsboende) är kostnaden 1 268 kronor/år. För permanentboende, 3 803 kronor/år.

Taxeringsuppgifter

Typkod

210, Småhusenhet, tomtmark.

Totalt

338 000 kr

Mark

338 000 kr

Skatt/avgift

3 380 kr

Taxeringsår

2021

Närområde

Om Funäsdalen: Vackert belägen mellan berg och sjö med utsikt över fjällen ligger centralorten i området. Gondolbanan kopplar samman berget med byn och skapar inte bara känslan av att vara en skidort utan är det också på riktigt. Här har du ski-in, ski-out läge samtidigt som du är i centrum. Funäsdalen lockar många, sommar som vinter och skapar en skön mix av turister och lokalbefolkning. Funäsdalsberget erbjuder 5 liftar och 17 nedfarter med inte mindre än 300 meters fallhöjd. Gondolbanan är öppen nästan året om och gör det enkelt för alla med eller utan skidor att komma upp på toppen och njuta av den milsvida panoramautsikten. Som den centralort som Funäsdalen utgör för området är alla anläggningar inom rimligt avstånd. Här får du tillgång till 136 nedfarter och 40 liftar på ett och samma liftkort. I Funäsdalen är det aldrig långt till närmaste skid- eller skoterspår. Här finns ett av världens bästa spårsystem, Funäsfjällens längdspår med 300 km pistade skidspår och inte mindre än 610 km preparerade skoterleder som kopplar samman alla byar oavsett vart du bor. Sommartid erbjuder området fina möjligheter till paddling, fiske, ridning, vandring, cykling, golf, bär- och svampplockning. Området kännetecknas av sin lättillgänglighet vilket gör att alla kan få ta del av fjällkänslan, gammal som ung. Endast 5 kilometer bort i Ljusnedal finns Sveriges äldsta 18-håls fjällgolfbana som är värd att besöka. Funäsfjällen är Sveriges största skiddestination. Här finns riktiga fjäll. Här ingår förutom Funäsdalen även orterna Tänndalen, Ramundberget, Bruksvallarna, Tännäs och Messlingen. Bïenjedaelie, betyder Funäsdalen på sydsamiska, och ligger inom ett av de sydligaste renbetesområdena i Sápmi. Här finns en levande samisk kultur med renskötsel, traditionell samiskt slöjd och moderna konsthantverk.

Parkering

Parkera enkelt och bekvämt i P-huset i centrala Funäsdalen, strax nedanför påstigning för gondolen som tar dig till toppen av Funäsdalsberget både sommar och vinter. Laddstation för elbil finns bl. a. intill Ica Supermarket Funäsdalen, Kåvan gästcenter. För mer information, sök på https://chargefinder.com/se och sök "Funäsdalen".

Närservice

Här finns en levande bykärna med alla samhälleliga funktioner som du kan tänkas behöva så som förskola, grundskola, mataffärer, välsorterade sport-, kläd-, och inredningsbutiker, restauranger, gym, bensinstationer, post, välsorterade butiker, sjukvård, padelhall, caféer, bagerier, bibliotek och systembolag.

Övrigt om närområdet

Läs gärna mer om Funäsdalen och Funäsfjällen på: www.funasfjallen.se.


KartaBilder