Lagårdssvängen 26B

Ramundberget, BRUKSVALLARNA

Välkommen till lägenhet 5:11 i bostadsrättsföreningen Gruvgården 1 i Ramundberget! Ett modernt och stilrent boende om 70 kvm. med sex bäddar och ett optimalt läge för skidåkning, helt enkelt. Brf Gruvgården 1 ligger högt beläget, mitt i Ramundberget med ski-in, ski-out och utsikt över dalgången. Med skidorna på axeln, tar du trappan mellan husen upp till närmsta pist som här är "Lagårdssvängen" och som passerar alldeles intill Gruvgårdens bostadsrätter. Strax därefter är du nere vid Fjällgårdsbanans 4-stolslift och Stjärnliften! Lägenheten har en praktisk planlösning och är trivsamt inredd. Möbler och inventarier ingår i köpet, så det är enkelt att flytta in direkt. Boendet har tre sovrum och vardagsrum/kök i öppen planlösning. Här finns också stort badrum med bastu, dusch och toalett samt en funktionell hall med torkskåp. Från matplatsen finns en altandörr som leder ut till uteplatsen med trädäck. Ute vid entrédörren finns ett mindre, låsbart förråd för skidor och runt husknuten ett större förrådsrum med plats för skidor, pulkor m.m. I månadsavgiften ingår både värme, hushållsel, p-plats, vatten och avlopp, sophantering och ett basutbud av tv-kanaler. I lägenheten finns fiber. Endast bredbandsabonnemang och försäkring för lösöre tillkommer. Alla lägenheter har en "egen" p-plats, merparten med motorvärmaruttag samt några elbilsladdare som delas av alla i föreningen. Gruvgårdens lägenheter är ett eftertraktat boende i området och via Ramundbergets Alpina finns möjligheten att hyra ut lägenheten de veckor ni själva inte nyttjar den. Boendet är beläget endast några minuters promenad till Fjällgårdstorget med mysiga restauranger, konferensanläggning, lanthandel, after-ski och längdspår vintertid. Sommartid likaså med vandring, golf, och cykling i olika former. Både flowtrail, pumptrack och stigcykling. Det är här äventyret börjar, vid vägs ände!

Fakta

Utgångspris
3 500 000 kr
eller högstbjudande
Månadsavgift

4 450 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

349 561 kr

Fast.beteckning:

Funäsdalen 42:233

Rum

4 st

Boarea

70 m²

Biarea

2 m²

Våningsplan

1 / 2

Hiss

Nej

Byggnadstyp

Lagårdssvängen 26B, lgh 5:11

Byggnadsår

2011

Reg. Fastighetsmäklare

Profil

Jannie Lindberget

070 751 05 16

jannie@lindbergetmakleri.se

Vägbeskrivning

Från korsningen Vallarvägen - Rörosvägen i Funäsdalen, kör till Ramundberget ca 23 km. Tag vänster strax innan Solbrännet och följ Lagårdssvängen, en grusväg som slingrar sig upp mot Gruvgårdens bostadsrätter. Tag höger vid det nedersta, bruna huset i Brf Gruvgården 1 med parkering nedanför husen. Till vänster om det närmsta huset, sett från parkeringen finns en skottad gång till entrén på husgaveln. Välkomna!

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Interiör

Snyggt och stilrent backnära boende om ca 70 kvadratmeter boarea. Lägenheten inrymmer tre sovrum och totalt 6 bäddar. En genomtänkt planlösning gör att ytorna känns rymliga och skapar ett praktiskt och lättskött fjällboende med bästa läge vid skidbacken. Här finns ett funktionellt kök i vinkel tillsammans med vardagsrum i öppen planlösning. En uteplats på trädäck under ovanliggande balkong med vy över dalgången i Ramundberget är härligt när vårsolen tittar fram. Hallen är rymlig med torkskåp och hallmöbel för kläder och skor. Det stora badrummet är helkaklat med dusch, bastu och toalett. Golven består av ekparkett i kök, vardagsrum och sovrum. Klinkers i hall, badrum och bastu. Samtliga med vattenburen golvvärme via det lokala fjärrvärmeverket i Ramundberget. Vitmålade väggar i alla rum förutom badrummet med helkaklade väggar och träpanel i bastu. Vitmålade tak överlag och med infällda spotlights i badrum.

Kökstyp

inkl. kök/vard.

Rum

 • Hall

  Hall som i förlängning öppnar upp till vardagsrum och kök med matplats. Hallen är möblerad med torkskåp och hallmöbel.

 • Vardagsrum och kök

  Vardagsrummet i öppen planlösning med kök ger boendet en trivsam karaktär som inbjuder till trevliga middagar och socialt umgänge. Köksdelen i vinkel är välutrustad med rostfria vitvaror och köksinredning från Marbodal. Den maskinella utrustningen består av spis med glashäll och ugn, inbyggnadsmikro, köksfläkt, diskmaskin och kyl/frys. Bredvid matgruppen för 6-8 personer vid fönstret, finns altandörren till ett trädäck med utemöbler. Allrumsdelen är inredd med hörnsoffa, vardagsrumsbord, platt-tv och fåtölj.

 • Sovrum 1

  Sovrum 1 är det största av sovrummen och möblerat med dubbelsäng. Detta master bedroom är beläget med ingång till vänster om hallen. Rummet har även en garderobsvägg där några även är låsbara.

 • Sovrum 2

  Vägg i vägg med sovrum 1 finns sovrum 2 möblerat med våningssäng med 120+90 bäddar. Garderob.

 • Sovrum 3

  Till höger i hallen finns sovrum 3 med fönster ner mot dalgången. Möblerat med våningssäng 120 + 90 cm bäddar. Garderob.

 • Badrum med bastu

  Badrummet är fräscht med vita, helkaklade väggar och mörkgrått klinker på golv. Dusch med glasvägg intill wc, en elektrisk handdukstork på vägg samt handfat med underskåp. Efter en härlig dag i backen, är det aldrig fel med en värmande bastu. I bastun finns elektriskt aggregat och under bastulavarna, reglage för den vattenburna golvvärmen.

Månadsavgift

4 450 kr/mån

Angiven månadsavgift gäller fr.o.m 1 januari 2024. I avgiften ingår värme, hushållsel, förråd, VA, sophantering och p-plats med motorvärmaruttag.

Indirekt nettoskuldsättning

349 561 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning visar hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar den specifika bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och andra likvida medel.

Våning och hiss

Entré på markplan.

Ventilation

Mekanisk till- frånluft m. värmeåterv.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 21/5 2021

Klass

D

Drift per år

Försäkring

1 200 kr

Övrigt

5 628 kr

Summa

6 828 kr

Posten övrigt avser ägarnas abonnamang för bredband hos Bahnhof. Fiber finns indraget i lägenheten och köparen väljer valfri leverantör av bredband.

Närområde

Vackert beläget vid vägs ände ligger Ramundberget i dalgången. En genuin och mysig skidort och anläggning som lockar många besökare vinter som sommar. Här finns allt inom gångavstånd, utförsåkning, längdskidspår, lanthandel, spa och restauranger, konferensanläggning, skiduthyrning och sportbutik vilket ger alla förutsättningar att verkligen kunna njuta av semestern. I Ramundberget finns 42 välpreparerade nedfarter som erbjuder åkning för alla åldrar. Från utmanande svarta pister och lekfulla parker till Lill-Ramis för de alla minsta skidåkarna. Härifrån är det aldrig långt till närmaste alpina skidnedfart, längdskid- eller skoterspår. Funäsfjällens spårsystem erbjuder ett av världens bästa område för längdskidåkning med sina 300 km pistade leder sammankopplade med alla byar oavsett vart du bor. Föredrar du skoter finns 610 km skoterleder som kontinuerligt prepareras med pistmaskin. Sommartid finns fantastiska möjligheter till cykling på mountainbikeleder, vandring i dalgång och på uppe på kalfjället, ridning på islandshästar, småviltsjakt, svamp- och bärplockning. För dig som vill spela golf finns en vacker och utmanande 9-hålsbana (pay & play) intill Ljusnan och omgiven av krokiga fjällbjörkar. Ramundberget är beläget endast 23 kilometer från områdets centralort Funäsdalen där du finner alla samhälleliga funktioner som du kan tänkas behöva så som mataffärer, restauranger, gym, bensinstationer, post, välsorterade butiker, sjukvård och systembolag. En bra mataffär finns även i Bruksvallarna, 6 km från Ramundberget.

Byggnad

Typ

Lagårdssvängen 26B, lgh 5:11

Byggår

2011

Renoveringar

Byggnaden inrymmer fyra lägenheter. Stommen är tillverkad av trä och betong med en grundläggning av betongplatta på mark. Fasad av mörklaserad träpanel och asfaboardtak. Utvändiga plåtarbeten av lackerad plåt.

Förening

Namn

Brf Gruvgården I Ramundberget.

Organisationsnr

769622-7276.

Tillåter delat ägande

Ja.

Ekonomi

Fr.o.m. 1 januari 2024 är månadsavgiften 4 450 kr från tidigare 3 950 kr/månad.

Om föreningen

Brf Gruvgården I Ramundberget med org. nr 769622-7276 registrerades hos Bolagsverket 2011-02-15. Bostadsrättsföreningens gällande stadgar registrerades hos Bolagsverket 2019-10-18. Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Härjedalen Funäsdalen 42:233 bebyggd med fem byggnader omfattande fyra lägenheter i vardera hus, totalt 20 bostadsrätter. Föreningens stadgar medger möjlighet för bostadsrättshavaren att hyra ut sin lägenhet i andra hand genom eget ombesörjande, eller genom bokningsföretag. Samtliga lägenheter har fiber och IP-anslutning samt Kalejdo bredbands-TV. I månadsavgiften ingår el, uppvärmning, vatten och avlopp, kabel-tv (markbundet tv-utbud), sophantering och p-plats med motorvärmaruttag. Alla lägenheter har vattenburen golvvärme i alla rum. Till varje lägenhet finns ett förråd om ca 2 kvm. med låsbar dörr och ett mindre skidförråd i anslutning till entrén.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Renoveringar

Föreningen har diskuterat möjligheterna för att övergå till individuell debitering av el. Det kan därför bli aktuellt i framtiden att byta befintliga elmätare för att få korrekta värden för respektive lägenhet.

Äger marken

Ja.

Tillåter juridisk person som köpare

Ja.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

20 st.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av Köpare.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder