Smebackenslingan 55D

Funäsdalen, FUNÄSDALEN

Med pisten precis utanför vardagsrumsfönstret!

Snygg och smakfullt inrett boende på 70 kvadratmeter i Brf Funäs Fjällby 1, endast 100 meter från Kåvan Express! Här finns pistas manchester 5 meter utanför vardagsrumsfönstret och tittar du ut genom fönstret på morgonen ser du direkt när 6-stolsliften drar igång och backarna öppnar för dagen. Vill du bo bekvämt, kunna sätta på dig skidorna utanför ytterdörren, njuta av skidåkning på Funäsdalsberget och Funäsparken fullt ut, så är det här optimalt. Bostadsrätten är en hörnlägenhet på markplan vilket gör det enkelt och bekvämt utan trappor med packning och skidor. Den är bra planerad med 3 sovrum och 6 bäddar, ett kök och vardagsrum i öppen planlösning och helkaklat badrum med bastu, tvättmaskin och torkskåp. I anslutning till hallen finns också ett extra toalettrum. Vardagsrum och kök har en öppen planlösning och upplevs ljust med fönster i fyra väderstreck. Gavelväggen i vardagsrummet har en snygg fond med silvergrå träpanel. Likadana träväggar går igen som fond även i sovrummen och hallen. Tillsammans skapas en skön fjällkänsla till hela boendet. Vid matgruppen för 6 personer finns ett fönster på gaveln varifrån du har full koll på barnbacken och pulsen av skidåkare i backen. Köket i vinkel har rostfria vitvaror som matchar fint med de grå köksfronterna. Till höger finns vardagsrumsdelen med soffa, fåtölj, TV och och dörren, ut till en uteplats drygt 5 meter från pisten. Lägenheten säljs fullt möblerad och den snygga inredning som går ton i ton är omsorgsfullt utvald från Permia. Utvändigt, i anslutning till entrén finns ett varmförråd om ca 2,5 kvm. Förrådet har klinkergolv och här finns även lägenhetens frånluftsvärmepump. Ett stenkast från entrén till lägenheten finns elbilsladdare gemensamma i brf:en. Funäsdalsberget är verkligen en pärla när det gäller skidåkning, vyer och vandring. Med en fallhöjd på 300 meter hinner du njuta av många härliga carvingsvängar på vintern innan det är dags att ta liften upp igen. Här, precis utanför lägenheten finns även ett trevligt barnområde för de allra minsta skidåkarna och parken med rails och hopp för de som gillar utmaningar. Härifrån tar du 6-stolsliften till toppen av berget och sen också skidnedfarten ända ner till byn, Funäsdalen på den södra sidan av berget. Med gondolen, mitt i bykärnan tar du dig sen direkt upp till Toppstugan för en god lunch eller fika med milsvid utsikt innan mer skidåkning väntar. Längs Ljusnan, ca 300 meter från bostadsrätten, passerar Nordic Ski spårsystemet som omfattar 30 mil välpreparerade längdspår som sammanlänkas mellan dalgångarna. Sommartid erbjuder Funäsdalsberget och området ikring fina mountainbike-, vandringsleder och bra fiske för att nämna några.

Fakta

Utgångspris
3 195 000 kr
eller högstbjudande
Månadsavgift

4 468 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

589 360 kr

Andelstal

6 %

Fast.beteckning:

Funäsdalen 7:87

Rum

4 st

Boarea

70 m²

Våningsplan

1 / 2

Hiss

Nej

Byggnadstyp

2-våningshus med flera lägenheter

Byggnadsår

2022

Reg. Fastighetsmäklare

Profil

Jannie Lindberget

070 751 05 16

jannie@lindbergetmakleri.se

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Kökstyp

komb kök/allrum.

Rum

 • Hall

  Hall med hallmöbel för kläder, hjälmar och skor. I hallen finns även städskåp. Klinkergolv närmast entrén som övergår i parkett. Målad väv på väggar och i tak.

 • Kök och vardagsrum

  Kök i vinkel med fönster ovanför ho och arbetsbänk. Induktionshäll, inbyggnadsugn och mikro, köksfläkt, diskmaskin samt kyl/frys i rostfritt.

 • Sovrum 1

  Sovrum 1 närmast hall har våningssäng med 120 cm bädd i underslaf. Ekparkettgolv och fondvägg i trä.

 • Sovrum 2

  Sovrum 2, mellan vardagsrum och master bedroom, har en våningssäng och garderob. Ekparkettgolv och fondvägg i trä.

 • Sovrum 3 (master bedroom)

  Master bedroom är inrett med en 160 cm continentalsäng och flera garderober. Ekparkettgolv och fondvägg i trä.

 • Badrum och bastu

  Helkaklat, vitt badrum med ingång till bastu. Här finns elektrisk handdukstork, dusch, WC, handfat samt tvättmaskin och torkskåp. Klinkergolv.

 • Entrétoalett

  Extra toalett vid entrén med WC och handfat. Klinkergolv.

Månadsavgift

4 468 kr/mån

I månadsavgiften igår angiven p-plats, varmförråd om 2,5 kvm i anslutning till entrén, gem. TV-anläggning, VA och renhållning. Kostnad för el (uppvärmning och hushållsel tillkommer)

Indirekt nettoskuldsättning

589 360 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning visar hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar den specifika bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och andra likvida medel. Underlagen för beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning kommer från föreningens ekonomiska plan.

Balkong och uteplats

Uteplats i vindfång på huset med gjuten platta på mark.

Våning och hiss

Lägenhet på markplan.

Ventilation

Mekanisk frånluftsventilation med värmeåtervinning, s.k. FX-system.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 21/2 2023

Klass

C

Drift per år

Försäkring

1 100 kr

Elförbrukning

7 200 kr

Summa

8 300 kr

Kostnaden för el om 600 kronor/månad avser en schablonkostnad för el. Avläsning av faktiskt förbrukning sker 2 ggr/år. Ev. kostnad för bredbandsabonnemang tillkommer.

Närområde

Om Funäsdalen: Vackert belägen mellan berg och sjö med utsikt över fjällen ligger centralorten i området. Gondolbanan kopplar samman berget med byn och skapar inte bara känslan av att vara en skidort utan är det också på riktigt. Här har du ski-in, ski-out läge samtidigt som du är i centrum. Funäsdalen lockar många, sommar som vinter och skapar en skön mix av turister och lokalbefolkning. Funäsdalsberget erbjuder 5 liftar och 17 nedfarter med inte mindre än 300 meters fallhöjd. Gondolbanan är öppen nästan året om och gör det enkelt för alla med eller utan skidor att komma upp på toppen och njuta av den milsvida panoramautsikten. Som den centralort som Funäsdalen utgör för området är alla anläggningar inom rimligt avstånd. Här får du tillgång till 136 nedfarter och 40 liftar på ett och samma liftkort. I Funäsdalen är det aldrig långt till närmaste skid- eller skoterspår. Här finns ett av världens bästa spårsystem, Funäsfjällens längdspår med 300 km pistade skidspår och inte mindre än 610 km preparerade skoterleder som kopplar samman alla byar oavsett vart du bor. Sommartid erbjuder området fina möjligheter till paddling, fiske, ridning, vandring, cykling, golf, bär- och svampplockning. Området kännetecknas av sin lättillgänglighet vilket gör att alla kan få ta del av fjällkänslan, gammal som ung. Endast 5 kilometer bort i Ljusnedal finns Sveriges äldsta 18-håls fjällgolfbana som är värd att besöka. Funäsfjällen är Sveriges största skiddestination. Här finns riktiga fjäll. Här ingår förutom Funäsdalen även orterna Tänndalen, Ramundberget, Bruksvallarna, Tännäs och Messlingen. Bïenjedaelie, betyder Funäsdalen på sydsamiska, och ligger inom ett av de sydligaste renbetesområdena i Sápmi. Här finns en levande samisk kultur med renskötsel, traditionell samiskt slöjd och moderna konsthantverk.

Parkering

Parkera enkelt och bekvämt i P-huset i centrala Funäsdalen, strax nedanför påstigning för gondolen som tar dig till toppen av Funäsdalsberget både sommar och vinter. Laddstation för elbil finns bl. a. intill Ica Supermarket Funäsdalen, Kåvan gästcenter. För mer information, sök på https://chargefinder.com/se och sök "Funäsdalen".

Närservice

Här finns en levande bykärna med alla samhälleliga funktioner som du kan tänkas behöva så som förskola, grundskola, mataffärer, välsorterade sport-, kläd-, och inredningsbutiker, restauranger, gym, bensinstationer, post, välsorterade butiker, sjukvård, padelhall, caféer, bibliotek och systembolag.

Övrigt om närområdet

Läs gärna mer om Funäsdalen och Funäsfjällen på: www.funasfjallen.se.

Byggnad

Typ

2-våningshus med flera lägenheter

Byggår

2022

Övriga byggnader

I anslutning till entrén finns ett varmförråd om ca 2,5 kvm. som även inrymmer lägenhetens frånluftsvärmepump. Förrådet har klinkergolv och gipsskivor på väggar. Här förvaras all tänkbar utrustning varmt, torrt och nära tillhands.

Förening

Namn

Brf Funäs Fjällby 1.

Organisationsnr

769640-6565.

Gårdsplats

Gårdsytor som hör till föreningen har grusade gångar och gräspartier samt gemensam grillplats.

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Brf Funäs Fjällby 1 registrerades 2021-12-03. Föreningen äger fastigheten Härjedalen Funäsdalen 7:87. Föreningen omfattar 3 byggnader med totalt 18 lägenheter med vardera 70 kvm. boarea och en total boarea om 1 260 kvm. Föreningen har ett gemensamt elabonnemang. I varje lägenhet finns en egen elavläsare. Avläsning av faktisk förbrukning görs 2 ggr/år.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

I föreningen finns 18 st p-platser.

Äger marken

Ja.

Tv och bredband

Gemensam TV-anläggning samt fiberanslutning finns för alla lägenheter.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angivet.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

18 st.

Pantsättningsavgift

525 kr.

Överlåtelseavgift

1 313 kr. Betalas av Köpare.


KartaBilder