Lgh Ljusnan, på husets markplan

Kvarnbäcksvägen 51

Ramundberget, BRUKSVALLARNA

Välplanerad och fin bostadsrätt med 67 kvm. boarea i Brf Kvarnbäcksbyn 1 i Ramundberget. En brf med vackra, röda timmerhus i sluttningen på Kvarnbäcksvägen och fint läge intill pisterna i Osthang. Boendet Ljusnan inrymmer 3 sovrum med totalt 6 bäddar och 2 extra bäddar, vardagsrum och kök med braskamin och helkaklat badrum med bastu samt extra entrétoalett i hallen. Den klassiska furupanelen på väggarna gifter sig bra tillsammans med nyare, robust inredning som går ton i ton. Husen påminner om känslan av en fjällstuga med utsikt över den vackra dalgången, egen altan och braskamin i vardagsrummet. Utvändigt med fastukvist i Härjedalsstil och knutar i timmer. Vid entrén finns ett låsbart kallförråd som enkelt förvarar semesterns skidor och saker som kan stå kallt. Ett stenkast från entrén, i huset ovanför, har föreningen en gemensam lokal med tvättstuga, vallarum samt varmförråd för respektive lägenhet. Alldeles nedanför, intill huset finns 2 st. p-platser avsedda för det här boendet och föreningen upphandlar nu för installation av elbilsladdare. Vill du åka alpint, så är det enklast att sätta på sig skidorna utanför dörren och genom det lilla skogspartiet nedanför, glida ner till Osthangsliften. Genom Osthangsliften når du sen alla Ramundbergets nedfarter smidigt och bekvämt. Lika enkelt är det tillbaka "hem" igen efter en skiddag i backen. Då du bara svänger av pisten snett ovanför huset och parkerar skidorna utanför ytterdörren. Förutom närhet till sittliften i Osthang, är det endast 700 meter promenadväg till Fjällgårdstorget, Hotell Fjällgården och mysiga restauranger, lanthandel, after-ski och skiduthyrning/sportbutik. Här i närheten utgår även Funäsfjällens spårsystem med 30 mil sammanlänkade och välpreparerade längdspår (som du närmast kan kliva på vid infarten till Kvarnbäcksvägen). Sommartid erbjuder området fina cykel/mountainbikeleder, 9-håls golfbana längs Ljusnan, ridning på islandshästar och vandring alldeles i närheten. Boenden i området är också attraktivt för veckouthyrning. Bostadsrättens nuvarande ägare har idag uthyrningsavtal med Ramundbergets Alpina. I dagsläget finns 4 veckors uthyrning (v. 5, 6, 7 och 8) inbokad som tillfaller köparen om tillträdet sker innan dess!

Fakta

Utgångspris
2 975 000 kr
eller högstbjudande
Månadsavgift

4 236 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

370 454 kr

Fast.beteckning:

Funäsdalen 42:121

Rum

4 st

Boarea

67 m²

Våningsplan

1 / 2

Hiss

Nej

Byggnadstyp

Lgh 1, Kvarnbäcksvägen 51

Byggnadsår

2000-2002

Reg. Fastighetsmäklare

Profil

Jannie Lindberget

070 751 05 16

jannie@lindbergetmakleri.se

Vägbeskrivning

Från korsningen Vallarvägen-Rörosvägen i Funäsdalen kör till Ramundberget ca 22 km. Tag vänster mot Osthang och fortsätt ca 170 meter. Tag höger in på Kvarnbäcksvägen där vägen delar sig och fortsätt ca 200 meter upp längs vägen. Huset är det första röda, till vänster på Kvarnbäcksvägen.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Interiör

Charmig 4:a med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Här möts man av varma trä-, och klinkergolv som genom elektrisk golvvärme i badrum, toalett och hall ger en jämn och behaglig värme. Boendet är välplanerat och rymmer med lätthet 3 sovrum, 6 bäddar och en bäddsoffa i vardagsrummet. Här finns ett rymligt kök/vardagsrum och fräscht badrum med bastu. Nuvarande ägare har vårdat boendet väl och mycket av både möbler, badrumsinredning och köksgeråd har bytts ut till en modernare stil. Här finns takdusch, ny varmvattenberedare, nya blandare i både badrum, entrétoalett och kök. Även toalettstolar och takdusch samt badrumsskåp är utbytta under de senaste åren.

Kökstyp

inkl. kök/allru.

Rum

 • Hall

  Rymlig hall med torkskåp och slitstarkt klinker med elektrisk golvvärme. Till vänster om ytterdörren finns avhängningsyta för kläder och ytterskor vid en praktisk, utdragbar sittbänk i trä. Träpanel på väggar och målade skivor i tak.

 • Sovrum 1

  Sovrum 1, närmast hallen har en våningssäng och dubbelgarderob. Trägolv, träpanel på väggar och målade skivor i tak.

 • Badrum med bastu

  Helkaklat badrum med bastu. Badrummet har wc, handfat och takdusch från 2020, spegelskåp och elektrisk handdukstork på vägg. Klinker med golvvärme, kakel på väggar och målade skivor i tak. Bastun har ett elektriskt aggregat och under bastulaven finns varmvattenberedaren från 2020. Klinker på golv, träpanel på väggar och i tak.

 • Entrétoalett

  Mitt emot badrumsdörren, i hallen finns ett extra toalettrum med wc och handfat och badrumsskåp som är nytt från 2020. Klinkergolv, träpanel på väggar och målade skivor i tak.

 • Vardagsrum/kök

  Kök och vardagsrum är uppdelat med vardagsrumsdel till vänster och kök med rymligt matbord till höger. Vid öppningen till rummet finns en braskamin. En altandörr mitt emot, leder ut till altanen med förmiddagssol. Här ryms ett bord och 4 stolar med utsikt över dalgången. Köket har en gedigen och lokalproducerad matgrupp från Vemdalia som rymmer 8 personer. Ovanför hänger en snygg renhornslampa i taket. Köket i vinkel har spis med glashäll och ugn, mikrovågsugn, köksfläkt, kyl/frys, diskmaskin samt matkvarn under rostfri diskbänk. Vardagsrumsdelen har en rejäl hörsoffa och platt-tv på vägg. Soffan kan även bäddas ut till bäddsoffa för 2 extra sängplatser. Rummet har ett fint trägolv, träpanel på väggar och målade skivor i tak.

 • Sovrum 2

  Sovrum 2 med ingång från vardagsrumsdelen inrymmer en våningssäng med bredare bädd nertill samt dubbelgarderob. Trägolv, träpanel på väggar och målade skivor i tak.

 • Sovrum 3

  Sovrum 3 har en continental dubbelsäng (extra lång) och hel garderobsvägg varav 2 garderober är låsbara. Praktiskt och enkelt vid t. ex. uthyrning för att förvara sina privata ägodelar i. Trägolv, träpanel på väggar och målade skivor i tak.

Månadsavgift

4 236 kr/mån

I månadsavgiften ingår 2 st p-platser, 1 st förråd vid entrén, 1 st nätförråd i gem. lokal, gem. tvättstuga och vallarum, gem. wifi i föreningen, basutbud TV, renhållning och VA.

Indirekt nettoskuldsättning

370 454 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning visar hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar den specifika bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och andra likvida medel.

Balkong, uteplats och bilplats

Altan med utsikt mot dalen med plats för stolar och bord.

Det finns 2 P-platser med motorvärmaruttag till lägenheten. Elbilsladdare kommer att installeras genom brf:en.

Våning och hiss

Entré och lägenhet på markplan.

Ventilation

Mekanisk (endast tilluft).

Energideklaration

Utförd

Utförd

Klass

E

Drift per år

Försäkring

1 500 kr

Elförbrukning

13 056 kr

Summa

14 556 kr

Kostnad för el (uppvärmning och hushållsel) faktureras via brf:en 4 ggr/år enligt faktisk förbrukning. Eventuell kostnad för "eget" fiberabonnemang tillkommer.

Närområde

Vackert beläget vid vägs ände ligger Ramundberget i dalgången. En genuin och mysig skidort och anläggning som lockar många besökare vinter som sommar. Här finns allt inom gångavstånd, utförsåkning, längdskidspår, lanthandel, spa och restauranger, konferensanläggning, skiduthyrning och sportbutik vilket ger alla förutsättningar att verkligen kunna njuta av semestern. I Ramundberget finns 42 välpreparerade nedfarter som erbjuder åkning för alla åldrar. Från utmanande svarta pister och lekfulla parker till Lill-Ramis för de alla minsta skidåkarna. Härifrån är det aldrig långt till närmaste alpina skidnedfart, längdskid- eller skoterspår. Funäsfjällens spårsystem erbjuder ett av världens bästa område för längdskidåkning med sina 300 km pistade leder sammankopplade med alla byar oavsett vart du bor. Föredrar du skoter finns 610 km skoterleder som kontinuerligt prepareras med pistmaskin. Sommartid finns fantastiska möjligheter till cykling på mountainbikeleder, vandring i dalgång och på uppe på kalfjället, ridning på islandshästar, småviltsjakt, svamp- och bärplockning. För dig som vill spela golf finns en vacker och utmanande 9-hålsbana (pay & play) intill Ljusnan och omgiven av krokiga fjällbjörkar. Ramundberget är beläget endast 23 kilometer från områdets centralort Funäsdalen där du finner alla samhälleliga funktioner som du kan tänkas behöva så som mataffärer, restauranger, gym, bensinstationer, post, välsorterade butiker, sjukvård och systembolag. En bra mataffär finns även i Bruksvallarna, 6 km från Ramundberget.

Byggnad

Typ

Lgh 1, Kvarnbäcksvägen 51

Byggår

2000-2002

Övriga byggnader

Gemensam tvättstuga och vallarum i suterrängplanet på huset Grönån. I lokalen finns även wc och 1 varmförråd med lås för respektive bostadsrätt.

Förening

Namn

Brf Kvarnbäcksbyn 1 i Ramundberget.

Organisationsnr

716462-1430.

Tillåter delat ägande

Ja.

Ekonomi

Planerad höjning av månadsavgiften med 2,5% årligen enl. ekonomisk plan.

Om föreningen

Brf Kvarnbäcksbyn 1 i Ramundberget äger fastigheten Härjedalen Funäsdalen 42:121. Fastigheten är bebyggd med 5 st hus med 9 st bostadsrättslägenheter som är uppförda under åren 2000-2002. Den totala byggnadsytan för bostäder är 654 kvm. Föreningen har sitt säte i Härjedalens kommun, Jämtlands län.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

Till lägenheten finns 2 st p-platser med f.n. motorvärmaruttag. I brf:en har beslutats att installera 1st laddstolpe för elbil vid p-plats för respektive lägenhet. Upphandling med olika företag pågår.

Övrigt

Brf:en har en gemensam arbetsdag. Eventuellt styrelseuppdrag cirkulerar vart 2-3 år.

Renoveringar

Löpande underhåll. Fasader ommålade 2020.

Gemensamma utrymmen

Gemensamt vallarum och tvättstuga i suterrängplanet på huset Grönån.

Äger marken

Ja.

Tv och bredband

Lägenheten har eget bredband samt gemensamt wifi. Basutbud av tv-kanaler 1, 2, 4, 6 samt barnkanalen.

Tillåter juridisk person som köpare

Nej.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

9 st.

Lokaler

1 st.

Pantsättningsavgift

500 kr.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder