Rörosvägen 470

Tänndalen, Tänndalen

På en lummig tomt, mitt i Tänndalen finns det här fina, röda huset inbäddat bland björkarna. På hösten, när löven fallit av syns Rödfjället mer tydligt från fönstren i stugan. Huset med idag 102 kvadratmeter boarea har till största del byggår 2011. Men redan 1955 byggdes här ett hus om 48 kvadratmeter som då 2010-2011 totalrenoverades och byggdes ut till dagens 102 kvm. Vid tidpunkten för restaurering och utbyggnad bevarades den fina, murade öppna spisen som nu skapar hjärtat i husets varma storstuga. Här tänder man elden på kvällen efter dagar av aktiviteter och samtalar om stort och smått framför brasan. Förutom en stor, härlig storstuga med matbord i burspråket, så finns tre sovrum, ett snyggt, rymligt och funktionellt kök, badrum med bastu och separat toalettrum i anslutning till en rejäl hall. Huset har vattenburen golvvärme och genomgående vackra trägolv. Entrétoalett och hall har fina schiffergolv. Badrum med klinkergolv. På tomten finns även tre andra praktiska byggnader. I hörnet av tomten står ett härbre med anor från 1755 som diskret inretts till gästrum. På utsidan, så oförutsägbar med det åldrade timret och den rejäla trädörren. På insidan så överraskande trivsamt inrett rum med våningssäng och en liten tv. Helt klart det charmigaste av gästhus! I det övre hörnet av tomten står en förrådsbyggnad, ca 20 kvm och närmast huset en gammal timmerlada som också används som förråd. Det centrala läget, mitt i byn har många fördelar. Här passerar Funäsfjällens spårsystem för längdåkning några 100 meter bort. Här finns fina skoterleder och turleder som tar dig upp på fjället väldigt enkelt och bekvämt. Tänndalens alpina skidområde finns några minuter bort oavsett om du väljer bilen eller skidbussen. Hållplatsen för skidbussen finns nämligen bara ett stenkast från tomten längs väg 84 mot Fjällnäs och vidare till Norge i nordvästlig riktning. Knappt 12 km. i ostlig riktning finns Funäsdalen med fler backar, butiker och restauranger att upptäcka. Välkomna att boka tid för visning!

Fakta

Utgångspris
5 600 000 kr
eller högstbjudande
Fast.beteckning:

Funäsdalen 25:51

Rum

4 st

Sovrum

3 st

Boarea

102 m²

Tomtarea

2 062 m²

Byggnadstyp

Fritidshus, 1-plan

Byggnadsår

1955 och 2011

Reg. Fastighetsmäklare

Profil

Jannie Lindberget

070 751 05 16

jannie@lindbergetmakleri.se

Övrigt

Merparten av möbler ingår i köpet. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Välkommen att kontakta oss inför visning, ytterligare information och boendekostnadskalkyl.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Interiör

Det här är ett vackert trähus, byggt i lösvirke med fina trägolv och stora rum! Här känns planlösningen genomtänkt och det märks redan i hallen som enkelt inrymmer både pjäxor, skor och ytterkläder utan att känns trång. Öppna spisen i storstugan blir en naturlig samlingspunkt i huset och vid burspråket finns plats för ett stort matbord att samla familjen ikring. Köket med rostfria vitvaror och köksfronter i högblankt rött, ger en fin kontrast mot trägolv och väggar med vacker tapet. Master bedroom är stort med dubbelsäng och två ytterligare sovrum med totalt tre våningssängar. I huset bor man enkelt 8-9 personer som semestrar tillsammans utan att trängas!

Rum

 • Hall

  Schiffergolv, stående träpanel på väggar och vitmålad träpanel i tak med spotlights.

 • Entrétoalett

  Diskret skjutdörr mellan hall och wc. I rummet finns Nibe frånluftsvärmepump, toppmatad tvättmaskin, vägghängd wc, handfat på kommod. Schiffergolv, stående träpanel på väggar och vitmålad träpanel i tak med spotlights.

 • Sovrum 1

  Sovrum 1 inrymmer en familjesäng med 120 + 80 cm sängar. Trägolv, träpanel och tapet på väggar samt vitmålad träpanel i tak.

 • Badrum och bastu

  Badrummet har klinkergolv och kakel på väggar. Inredningen består av vägghängd wc, takdusch och duschdörrar i glas samt handfat med kommod. Bastun har glasdörr och elektriskt aggregat (ej monterat). Klinkergolv samt träpanel på väggar och i tak.

 • Storstuga

  Ett rum med fina fönsterpartier och altandörr. Murad öppen spis och större burspråk som bildar en naturlig plats för matbord och utsikt mot fjäll och dal i söder. Trägolv, stående träpanel på väggar och vitmålad träpanel med spotlights i tak.

 • Sovrum 2 (master bedroom)

  Stort sovrum med dubbelsäng och "extrasäng". Trägolv, liggande timmerpanel på väggar och vitmålad träpanel i tak.

 • Kök

  Snyggt och praktiskt kök i U-form med rostfria vitvaror. Här finns stora arbetsytor på bänkskivor i trä och fönster i två väderstreck. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggnadsugn och mikro, fläkt och kyl/frys samt integrerad diskmaskin. Trägolv, tapet på väggar och vitmålad träpanel i tak.

 • Sovrum 3

  Sovrum 3 har två våningssängar. Trägolv, målad tapetväv på väggar och vitmålad träpanel i tak.

Tomt

Naturtomt.

Bilplats

Bilen kan köras fram till huset men det finns även anlagd P-plats med motorvärmaruttag vid infarten till huset från Rörosvägen.

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft).

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Energideklaration

Utförd

Behövs ej

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns Nät AB

Leverantör

Fyrfasen Energi AB

Förbrukning

13 399 kWh/år

Drift per år

Försäkring

3 451 kr

Vatten/avlopp

7 695 kr

Elförbrukning

23 708 kr

Sotning

600 kr

Renhållning

2 958 kr

Summa

38 412 kr

Posten el avser nätavgift samt kostnad för uppvärmning (frånluftsvärmepump) samt hushållsel. Posten renhållning avser gemensam container. Tänk på att driftskostnaderna kan variera kraftigt beroende på nyttjandegrad.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

1 096 000 kr

Byggnad

414 000 kr

Mark

682 000 kr

Skatt/avgift

8 220 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1955

Pantbrev

Summa

2 125 000 kr

Antal

6 st

Närområde

Tänndalen är vackert beläget i dalgången med utsikt över de omkringliggande fjällen Rödfjället, Skarvarna och Hamrafjället. Här finns 52 välpreparerade nedfarter i Tänndalsvallen, Buskvallen, Tännporten, Svansjöliftarna och Hamra som erbjuder åkning för alla åldrar med mysiga barnområden, familjebackar och mer avancerad åkning. Liftsystemet är öppet från november till början av maj. Skidområdet Tänndalen är en del utav Funäsfjällen. Tillsammans med Funäsdalsberget, Ramundberget, Tännäskröket och Kappruet är det Skandinaviens största skidområde och här finns ett liftkort som ger dig tillgång till samtliga fem skidanläggningar i hela Funäsfjällområdet. Enkelt och variationsrikt för den som vill variera skidområde efter väder, vind och åklust. I anslutning till skidbackarna och vid infarten till Blomsterfjällets fritidshusområde finns skiduthyrning och sportshop. Vid Ski Lodge och Hamra dalstation finns en stor välsorterad matvarubutik, Hamra Livs. I närområdet finns även skiduthyrning, sportaffär, after-ski och i dalgången finns ett flertal restauranger, butik med lokalproducerade råvaror och skidbutik väl värda att besöka. Sommar som vinter finns här fina fiskevatten och det är aldrig långt till närmaste skid- eller skoterspår. Funäsfjällen erbjuder ett av världens bästa spårsystem för längdskidåkning som med sina 300 km pistade leder kopplar samman alla byar oavsett vart du bor. Föredrar du istället skoter finns istället 610 km skoterleder som kontinuerligt prepareras med pistmaskin. Sommartid erbjuder området fina möjligheter till vandring, cykelleder, ridning, paddling, fiske, bär- och svampplockning. Att vandra i Funäsfjällen är enkelt och en njutning för själen. Välj bland många guldturer som är utmärkta i området. Längden på turerna varierar och är märkta med längd och svårighetsgrad för att passa både stora och små vandrare. Här finns även 423 km cykelleder i varierad terräng och svårighetsgrad. Att uppleva fjället från cykelsadeln är en fantastisk upplevelse. Badplatsen i Tänndalen är lättillgänglig för alla intill vägen med stor parkering. Sandstrand och klart fjällvatten utlovas. Eller varför inte ta ett dopp i Tännån, eller längs Anderssjöåfallet. Tänndalen ligger högt och snösäkert. Beläget endast 13 kilometer väster om områdets centralort Funäsdalen mot Norge. I Funäsdalen finns alla samhälleliga funktioner som du kan tänkas behöva så som mataffärer, restauranger, gym, bensinstationer, post, välsorterade butiker, fjällmuseet, sjukvård och systembolag.

Kommunikation

Från Funäsdalen tar du dig enklast till Tänndalen med bil eller skidbuss som trafikerar området för-, och eftermiddagar.

Byggnad

Typ

Fritidshus, 1-plan

Byggår

1955 och 2011

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Lackerad plåt

Fasad

Liggande timmerpanel

Grund

Isolerad betongplatta

Stomme

Trä

Uppvärmning

Vattenburen golvvärme via frånluftsvärmepump

Tak

Plåttak med pannprofil

Fönster

2-glas isoler + 1 och 3-glas isoler

Renoveringar

Renovering och tillbyggnader på huset har utförts i nuvarande säljares regi. Vissa lister i storstuga och sovrum saknas. Elektriskt bastuaggregat finns men är ej monterat/installerat i bastun. Altan ej färdigställd.

Övriga byggnader

Timrat härbre med tidigast inristade årtal 1755! Byggnaden är på utsidan i originalskick och invändigt inredd som gästrum med våningssäng. En otroligt charmig och samtidigt diskret "gäststuga". Rummet är isolerat och uppvärmning sker genom elradiator. Trägolv, bröstpanel och tapet på väggar samt träpanel och synliga rundstockar i ryggåstaket. På tomten finns även en oisolerad förrådsbyggnad om ca 20 kvm samt en äldre timmerbyggnad som idag använts för förvaring.


KartaBilder