Lgh Hyddsjön märkt med svart pil

Kvarnbäcksvägen 56

Ramundberget, BRUKSVALLARNA

Bo högt, med härlig utsikt över dalgången och nära till pisten. Här i gemytliga Kvarnbäcksbyn bor du ljust och öppet med gångavstånd till liften i Osthang och längdspåren, så här har du gångavstånd till vilken form av skidåkning just du gillar. Nedfarterna till Osthang passerar strax sydväst ovanför huset och här kan man prata "ski-in" läge. Bostadsrätten med namnet "Hyddsjön" ligger högst upp, närmast berget och här parkerar man bekvämt bilen på parkeringsplatsen alldeles utanför entrédörren. Omgivningen är vacker och de enhetliga rödmålade och gedigna parhusen i timmer som ingår i Brf Kvarnbäcksbyn 42:122 i Ramundberget skapar en fin idyll mot bergskanten. Husen i föreningen med 12 bostadsrätter är byggda mellan 2004 och 2017. Bostadsrättsföreningen bildades 2017 och den här lägenheten, byggd 2006, har varit i samma ägares regi sedan föreningen bildades. Lägenheten med 84 kvadratmeter boarea ger en känsla av ett klassiskt fjällboende med trägolv och träpanel på innerväggarna. Här finns totalt 8-9 bäddar fördelat på tre sovrum i två plan. Entréplanet inleder med hall/trapphus, två sovrum och badrum med bastu. Övre planet har kök och vardagsrum med vacker vy över dalgången. Våningsplanet inrymmer också det tredje sovrummet och badrum med tvättmaskin. Utvändigt, vid entrén finns ett låsbart skidförråd. Boendet är också attraktivt för veckouthyrning. Bostadsrättens nuvarande ägare har idag uthyrningsavtal med Ramundbergets Alpina. Historiskt har intäkterna för uthyrning varit mycket bra och varierat mellan 100 000-130 000 kronor/år efter avdragen provision. Förutom närhet till sittliften i Osthang, är det endast 700 meter promenadväg till Fjällgårdstorget, Hotell Fjällgården och Fjällgårdsbanan med fler skidbackar, mysiga restauranger, lanthandel, after-ski och skiduthyrning/sportbutik. Härifrån utgår även Funäsfjällens spårsystem med 30 mil sammanlänkade och välpreparerade längdspår. Sommartid erbjuder området fina cykel/mountainbikeleder, 9-håls golfbana längs Ljusnan, ridning på islandshästar och vandring alldeles i närheten. Välkommen att boka en tid för visning av Hyddsjön, det är fint här!

Fakta

Utgångspris
3 900 000 kr
eller högstbjudande
Månadsavgift

4 438 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

438 209 kr

Fast.beteckning:

Funäsdalen 42:122

Rum

4 st

Boarea

84 m²

Våningsplan

1 / 2

Hiss

Nej

Byggnadstyp

Bostadsrätten "Hyddsjön" i parhus

Byggnadsår

2006

Reg. Fastighetsmäklare

Profil

Jannie Lindberget

070 751 05 16

jannie@lindbergetmakleri.se

Vägbeskrivning

Från korsningen Vallarvägen-Rörosvägen i Funäsdalen kör till Ramundberget ca 22 km. Tag vänster mot Osthang och fortsätt ca 170 meter. Fortsätt ca 200 meter och tag höger in på Kvarnbäcksvägen där vägen delar sig och fortsätt ca 430 meter upp i backen längs serpentinvägen. Huset är det första till höger på den översta gatan.

Övrigt

Under säljarnas ägotid har de gjort följande reparationer och underhåll: Bytt bastuaggregat 2023. Bytt kyl/frys och köksfläkt 2021. Installerat tvättmaskin 2020. I lägenheten finns centraldammsugare.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Interiör

Bostadsrätten Hyddsjön som avser den högra delen av parhuset är ett välplanerat boende i två plan. Entréplanet inleder med hall och trapphus. Till höger om entrén finns sovrum 1 och 2. Invid trappan leder dörr in till badrum med dusch och bastu. En våning upp möts du av allrum med braskamin och kök med stort matbord. Vid köksdelen finns utgång till altan som vetter upp mot berget. Mitt emot köket finns två dörrar som leder till sovrum 3 och badrum 2, med tvättmaskin.

Kökstyp

Kök/vardagsrum.

Rum

 • Hall (entréplan)

  Hall med torkskåp och slitstarkt klinker på golv. Till vänster finns avhängningsyta för kläder och ytterskor vid trappan upp till övre planet. I golvet, under trappan finns en lucka till våningsplanets golvvärmeanläggning. Målad väv och träpanel på väggar. Målade skivor i tak.

 • Sovrum 1 (entréplan)

  Sovrum möblerat med dubbelsäng och totalt tre garderober varav en låsbar. Trägolv, träpanel på väggar och målade skivor i tak.

 • Sovrum 2 (entréplan)

  Närmast hallen finns sovrummet som inrymmer två våningssängar, dubbelgarderob och tv. Trägolv, träpanel på väggar och målade skivor i tak.

 • Badrum 1 med bastu (entréplan)

  Helkaklat badrum med rymlig bastu. Inredningen består av wc, handfat, dusch med draperi och elektrisk handdukstork. Klinker med golvvärme, kakel på väggar och målade skivor i tak. Bastun har ett elektriskt aggregat och under bastulaven finns varmvattenberedaren. Klinker på golv, träpanel på väggar och i tak.

 • Kök och allrum (övre plan)

  Kök och vardagsrum har en öppen planlösning på övre plan. Allrumsdelen i vinkel i förhållande till köket är ljust med en trivsam utsikt över dalgången. Här inryms en soffa och fåtöljer med vy mot den täljstensklädda braskaminen. Köket är klassiskt med köksluckor i furu. Intill det större matbordet finns utgång till altan under tak. Köksutrustningen består av spis med glashäll och ugn, köksfläkt, diskmaskin, matkvarn, och kyl/frys. Trägolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Sovrum 3 (övre plan)

  Sovrummet har en familjesäng med 140 cm säng och 80 cm bädd ovanför samt dubbel garderob. Trägolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Badrum 2 (övre plan)

  Vägg i vägg med sovrummet finns badrum med wc, handfat, dusch med draperi samt frontmatad tvättmaskin och elektrisk handdukstork. Klinkergolv med elektrisk golvvärme, kakel på väggar och målade skivor i tak.

Månadsavgift

4 438 kr/mån

Angiven avg. gäller fr.o.m. 1 feb. 2024. I månadsavgiften ingår VA, renhållning, P-plats med motorvärmaruttag.

Indirekt nettoskuldsättning

438 209 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning visar hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar den specifika bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och andra likvida medel.

Balkong, uteplats och bilplats

Utanför huset fin uppmärkt P-plats med motorvärmaruttag för lägenheten.

Våning och hiss

Våning "1" avser suterrängplan.

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft).

Energideklaration

Utförd

Utförd: 28/11 2019

Klass

F

Drift per år

Försäkring

1 379 kr

Elförbrukning

12 000 kr

Övrigt

3 788 kr

Summa

17 167 kr

Posten el avser chablonkostnad för el (uppvärmning och hushållsel) om 1000 kr/månad som debiteras varje bostadsrätt i brf:en. Avstämning för el görs därefter 1 ggr/år. Posten övrigt avser bredband för kabel-tv och surf om 315 kr/mån.

Närområde

Vackert beläget vid vägs ände ligger Ramundberget i dalgången. En genuin och mysig skidort och anläggning som lockar många besökare vinter som sommar. Här finns allt inom gångavstånd, utförsåkning, längdskidspår, lanthandel, spa och restauranger, konferensanläggning, skiduthyrning och sportbutik vilket ger alla förutsättningar att verkligen kunna njuta av semestern. I Ramundberget finns 42 välpreparerade nedfarter som erbjuder åkning för alla åldrar. Från utmanande svarta pister och lekfulla parker till Lill-Ramis för de alla minsta skidåkarna. Härifrån är det aldrig långt till närmaste alpina skidnedfart, längdskid- eller skoterspår. Funäsfjällens spårsystem erbjuder ett av världens bästa område för längdskidåkning med sina 300 km pistade leder sammankopplade med alla byar oavsett vart du bor. Föredrar du skoter finns 610 km skoterleder som kontinuerligt prepareras med pistmaskin. Sommartid finns fantastiska möjligheter till cykling på mountainbikeleder, vandring i dalgång och på uppe på kalfjället, ridning på islandshästar, småviltsjakt, svamp- och bärplockning. För dig som vill spela golf finns en vacker och utmanande 9-hålsbana (pay & play) intill Ljusnan och omgiven av krokiga fjällbjörkar. Ramundberget är beläget endast 23 kilometer från områdets centralort Funäsdalen där du finner alla samhälleliga funktioner som du kan tänkas behöva så som mataffärer, restauranger, gym, bensinstationer, post, välsorterade butiker, sjukvård och systembolag. En bra mataffär finns även i Bruksvallarna, 6 km från Ramundberget.

Byggnad

Typ

Bostadsrätten "Hyddsjön" i parhus

Byggår

2006

Övriga byggnader

Utvändigt skidförråd i anslutning till entrén, ca 1 kvm.

Förening

Namn

Brf Kvarnbäcksbyn 42:122 Ramundberget.

Organisationsnr

769632-3356.

Ekonomi

Det har i styrelsen för bostadsrättsföreningen diskuterats om eventuell höjning av månadsavgiften under 2024 p.g.a. högre räntor.

Om föreningen

Bostadsrättsförening Kvarnbäcksbyn 42:122 i Ramundberget med org. nr 769632-3356 bildades 2017. De 6 parhusen med totalt 12 lägenheter som ingår i bostadsrättsföreningen användes tidigare som uthyrningslägenheter. Föreningen har sitt säte i Jämtlands län. Utöver månadsavgiften om 4 438 kronor/månad (fr.o.m. 1 februari 2024), debiterar föreningen 1 000 kronor/månad för uppvärmning och hushållsel. Avläsning av elmätare i varje lägenhet görs 31 oktober då sedan överskott/underskott av elförbrukning de senaste 12 månaderna regleras. Föreningen har ett elavtal med bundet pris t.o.m. 2023-12-31. Eventuellt kommer kostnaden för el att höjas från 1 000 kronor till 1 200 kronor inom kort. Uppdaterat 2024-01-15. Brandskyddskontroll/sotning har genomförts i varje lägenhet, senast 2022. Enligt gällande stadgar kan bostadsrättsföreningen ta ut en överlåtelseavgift vid försäljning om max 2,5% av basbeloppet vilket år 2023 motsvarar 1 313 kronor. Enligt gällande stadgar kan bostadsrättsföreningen ta ut en pantsättningsavgift vid försäljning om max 1% av prisbasbeloppet vilket år 2023 motsvarar 525 kronor.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

Uppmärkt P-plats med motorvärmaruttag finns för varje lägenhet.

Renoveringar

Ommålning av husens fasader kommer att ske i augusti 2023.

Gemensamma utrymmen

Saknas.

Äger marken

Ja.

Tv och bredband

Fiber finns indraget i varje hus. Respektive bostadsrättsinnehavare ombesörjer själv kabel-tv och bredband med valfri leverantör.

Tillåter juridisk person som köpare

Ja.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

12 st.

Överlåtelseavgift

Betalas av Köpare.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder