Björklundvallen 821 med toppen på Lillskarven i bakgrunden

Björklundvallen 821

Tänndalen, Tänndalen

Oerhört charmigt hus, beläget i Björklundvallen sydöst om Tänndalsvallen i Tänndalen. Här, på en hörntomt intill fjällbjörkskanten ligger stugan med enskilt läge, utsikt över Hamrafjället, Lillskarven och Tänndalssjön nedanför. Den slingrande vägen som tar dig till stugan förbi Tänndalsvallen gör dig medveten om, att du är på väg till en lugn och rofylld plats. Den vackra utsikten bidrar också till den där behagliga känslan. Här startar fjällvandringen upp mot Rödfjället direkt från huset och vill ni åka alpint under vintersäsongen så finns Tänndalens alpina skidområdet några kilometer västerut. Närmast finns pisten i Tänndalsvallen, som du passerar 1 km innan du når huset. Det röda huset, ursprungligen från 60-talet byggdes ut med en fin och funktionell utbyggnad 2022. Idag har huset en boarea om drygt 38 kvm och inrymmer interiört hall och helkaklat badrum med golvvärme. Två sovrum, vardagsrum och kök. Badrummet med dusch, tvättmaskin, wc och handfat på kommod är väl tilltaget och färgerna går ton i ton med fiskbensmönster i kakel och inredning. Dubbeldörren i vardagsrummet leder ut till en altan med söderläge vilket gör att naturen upplevs nära och huset större. Altanen fortsätter sedan runt husets gavel i öster och även på den norra sidan. Det medför med andra ord att solen kan avnjutas från morgon till kväll. Förutom huvudbyggnaden finns en förrådsbyggnad som inrymmer vattenpump. Även en äldre (bastu)byggnad finns på tomten. I samband med tillbyggnaden anlades ett nytt avlopp till 3-kammarbrunn med infiltration. Det mesta är iordninggjort här och det kommer att finnas tid att njuta av semester och ledighet, skidåkning på vintern, cykel och vandring på sommaren eller bara att koppla av! Välkomna att boka tid för en visning av Björklundvallen 821!

Fakta

Utgångspris
2 450 000 kr
eller högstbjudande
Fast.beteckning:

Funäsdalen 46:9

Rum

3 st

Sovrum

2 st

Boarea

38 m²

Tomtarea

2 680 m²

Byggnadstyp

Fritidshus, 1-plan

Byggnadsår

1961

Reg. Fastighetsmäklare

Profil

Jannie Lindberget

070 751 05 16

jannie@lindbergetmakleri.se

Vägbeskrivning

Från Funäsdalen centrum, kör västerut till Tänndalen ca 13 km. Tag vänster och fortsätt mot Tänndalsvallen och kör ca 1 km. till Ströms stugor. Tag höger och fortsätt på grusvägen ca. 800 meter. Tag vänster när vägen delar sig och fortsätt ca 150 meter ner, mot Tänndalssjön. Huset ligger vid vägs ände till vänster. Välkommen att boka tid för visning!

Övrigt

Huset säljs omöblerat. Luftvärmepump och golvvärme styrs via appar i mobilen. Vattenprov för dricksvatten är beställt av säljarna. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Välkommen att kontakta oss inför visning, ytterligare information och boendekostnadskalkyl.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Planlösning

Ett riktigt mysigt fjällboende som under det senaste året renoverats och moderniserats till att bli ett hem, eller fritidsboende med själ och hjärta. Här blandas nytt och äldre i ett genomtänkt boende på något mindre yta. Genom entrédörren kliver vi in i en hall med sovrum till höger och badrum rakt fram. Dessa rum har gjort huset 13 kvadratmeter större och mer funktionellt. Färgerna i huset är ljusa och hallen har ett mörkt klinkergolv med elektrisk golvvärme med vitmålad träpanel på väggar och i tak. Sovrummet till höger inrymmer en platsbyggd våningssäng och ytskikten består av laminatgolv och träpanel på väggar och i tak. Rakt fram finns ett rymligt, nytt och fräscht badrum med dusch, tvättmaskin, wc, och handfat på kommod. Klinker (med elektrisk golvvärme) kakel på väggar och träpanel i tak. På väggen sitter även en fuktstyrd fläkt. Till vänster inleder vardagsrum och kök i den äldre delen av stugan som även den har renoverats varsamt. Vardagsrummet inrymmer idag både matplats, soffa och tv intill dubbeldörrarna ut till altanen i söder. Från köksdelen, med arbetsbänkar på vardera sida om fönstret ser du toppen på Lillskarven. Här har man bevarat de äldre köksskåpen som fått ny färg. Köksutrustningen består av spis med glashäll och ugn, fläkt, kyl/frys och diskmaskin. Vardagsrum och kök har laminatgolv, målade skivor på väggar och träpanel i tak. Från vardagsrummet, intill matbordet finns också ingången till sovrum med dubbelsäng. I fotändan av sängen finns garderobsförvaring bakom draperi. Här börjar du dagen genom att vaknar till fjällutsikten genom fönstret! Rummets ytskikt består av laminatgolv, målade skivor på väggar och träpanel i tak.

Tomt

Naturtomt.

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:101 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:102 ändamål: Vägar Förmån: Officialservitut Vattentäkt, 23-TÄN-1105.2 Förmån: Officialservitut Väg, 23-TÄN-1105.1

Ventilation

Fläkt i badrum som är inställd på konstant ventilation.

Vatten och avlopp

Enskilt vatten från kallkälla. Avlopp till ny 3-kammarbrunn med infiltration från 2022.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns Nät AB

Leverantör

Fortum

Förbrukning

6 037 kWh/år

Drift per år

Försäkring

3 797 kr

Vatten/avlopp

1 425 kr

Elförbrukning

19 461 kr

Väg/Samfällighetsavgift

2 857 kr

Renhållning

2 816 kr

Övrigt

3 966 kr

Summa

34 322 kr

Posten el avser nätavgift och kostnad för hushållsel och uppvärmning. Posten VA avser slamtömning av enskilt avlopp. Posten väg/samf. avgift avser årskostnad till samfällighet för underhåll av gem. vägar och avser fritidsboende. Posten övrigt avser kostnad för snöröjning. Tänk på att driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägare nyttjande och att driftskostnaderna kan variera beroende på nyttjandegrad.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

789 000 kr

Byggnad

165 000 kr

Mark

624 000 kr

Skatt/avgift

5 918 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1961

Pantbrev

Summa

1 190 000 kr

Antal

5 st

Närområde

Tänndalen är vackert beläget i dalgången med utsikt över de omkringliggande fjällen Rödfjället, Skarvarna och Hamrafjället. Här finns 52 välpreparerade nedfarter i Tänndalsvallen, Buskvallen, Tännporten, Svansjöliftarna och Hamra som erbjuder åkning för alla åldrar med mysiga barnområden, familjebackar och mer avancerad åkning. Liftsystemet är öppet från november till början av maj. Skidområdet Tänndalen är en del utav Funäsfjällen. Tillsammans med Funäsdalsberget, Ramundberget, Tännäskröket och Kappruet är det Skandinaviens största skidområde och här finns ett liftkort som ger dig tillgång till samtliga fem skidanläggningar i hela Funäsfjällområdet. Enkelt och variationsrikt för den som vill variera skidområde efter väder, vind och åklust. I anslutning till skidbackarna och vid infarten till Blomsterfjällets fritidshusområde finns skiduthyrning och sportshop. Vid Ski Lodge och Hamra dalstation finns en stor välsorterad matvarubutik, Hamra Livs. I närområdet finns även skiduthyrning, sportaffär, after-ski och i dalgången finns ett flertal restauranger, butik med lokalproducerade råvaror och skidbutik väl värda att besöka. Sommar som vinter finns här fina fiskevatten och det är aldrig långt till närmaste skid- eller skoterspår. Funäsfjällen erbjuder ett av världens bästa spårsystem för längdskidåkning som med sina 300 km pistade leder kopplar samman alla byar oavsett vart du bor. Föredrar du istället skoter finns istället 610 km skoterleder som kontinuerligt prepareras med pistmaskin. Sommartid erbjuder området fina möjligheter till vandring, cykelleder, ridning, paddling, fiske, bär- och svampplockning. Att vandra i Funäsfjällen är enkelt och en njutning för själen. Välj bland många guldturer som är utmärkta i området. Längden på turerna varierar och är märkta med längd och svårighetsgrad för att passa både stora och små vandrare. Här finns även 423 km cykelleder i varierad terräng och svårighetsgrad. Att uppleva fjället från cykelsadeln är en fantastisk upplevelse. Badplatsen i Tänndalen är lättillgänglig för alla intill vägen med stor parkering. Sandstrand och klart fjällvatten utlovas. Eller varför inte ta ett dopp i Tännån, eller längs Anderssjöåfallet. Tänndalen ligger högt och snösäkert. Beläget endast 13 kilometer väster om områdets centralort Funäsdalen mot Norge. I Funäsdalen finns alla samhälleliga funktioner som du kan tänkas behöva så som mataffärer, restauranger, gym, bensinstationer, post, välsorterade butiker, fjällmuseet, sjukvård och systembolag.

Kommunikation

Från Funäsdalen tar du dig enklast till Tänndalen med bil eller skidbuss som trafikerar området för-, och eftermiddagar.

Byggnad

Typ

Fritidshus, 1-plan

Byggår

1961

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Lackerad plåt

Fasad

Timmer och liggande träpanel

Grund

Plintgrund (äldre husdelen). Lecabalkar

Stomme

Timmer (halvstockar) och trä

Uppvärmning

Luftvärmepump, elgolvvärme i hall och badrum. Direktverkande element.

Tak

Plåt

Fönster

2-glas isoler (tillbyggnad) och 2-glas (äldre del)

Renoveringar

Nuvarande ägare har under ägotiden genomfört en rad renoveringsarbeten: 2021: Isolering av inkommande vatten. Installation av nya värmekablar i vattenslangar. 2022: Byggnation av ny infartsväg och parkeringsytor. Ny slamavskiljare och infiltration (3-kammarbrunn). Utbyggnad av badrum, hall och sovrum. Nytt plåttak på hela huset. Ny el i hela huset inkl. ny elcentral och jordfelsbrytare. Installation av diskmaskin och tvättmaskin samt luftvärmepump. Målning av fasad (tillbyggnaden). Nytt innergolv i den äldre delen av huset. Nya bänkskivor i köket, ny köksfläkt. Invändig målning (äldre delen). Installation av större varmvattenberedare. Ny altandörr och ny altan.

Övrig byggnader

På fastigheten finns förutom huvudbyggnaden en oisolerad förrådsbyggnad. I byggnaden finns el och vattenpumpen i en isolerad låda. Äldre vedeldad bastubyggnad. Bastuns skorsten är ur funktion och har inte använts av nuvarande ägare.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder