Hammervallsgränd 3

Tänndalen, Tänndalen

Fjällboende med kvalitet, i hjärtat av Tänndalen

Två lägenheter i ett välplanerat hus vid foten av Hamrafjället. Här bor du i hjärtat av Tänndalen med fina vandringsleder upp mot Blomsterfjället och längdspår i världsklass alldeles intill. Huset, är ett hus som andas kvalitet och känsla. Här är allt nytt, stilrent i vitt och rymligt. Byggt 2021 och inrymmer två lägenheter och därmed stora möjligheter. Här bor ni enkelt många samtidigt, eller hyr ut den ena delen när ni nyttjar den andre själv. Kanske det bästa av allt, att det finns plats för släkt och vänner. Den större lägenheten om 65 kvadratmeter + loft om 45 kvm, har en rymlig, praktisk hall med plats för kläder och ytterskor i stor "walk in" garderob bakom skjutdörrar. Vardagsrum och kök i öppen planlösning är väl tilltaget och ljust med altandörr i glas och fönster i tre väderstreck. På entréplanet finns även ett sovrum med dubbelsäng och badrum med wc, dusch och tvättmaskin. En trappa upp, på loftet finns en mer avskild vardagsrumsdel med stor soffa och tv förutom två sovrum och toalett. Den andra lägenheten i huset, har samma uttryck som den större men i mindre format. Här, på 37 kvm. + loft om 26 kvadratmeter inryms hall, kök och vardagsrum, ett sovrum och badrum på entréplanet. Via spiraltrappan upp, till den inredda vinden nås ett större sovrum och toalettrum. Boendet i enhetlig stil, både på in-, och utsidan känns välbyggt och funktionellt. Invändigt med slitstarka, lite mörkare tarkettgolv som möter vit träpanel på väggar och i tak. Huset har idag upp till 14 bäddar inräknat bäddsoffa och tre bäddar i våningssängen, fördelat på två lägenheter. Planlösningen är genomtänkt och här finns det mesta av det som är viktigt och uppskattat i ett hus i fjällvärlden. I garagebyggnaden, ca 35 kvm. finns både varmgarage, vallarum med ventilationssystem och förrådsrum. Därtill en carport med laddstation för elbil. Genom husets Plejdsystem styrs all belysning genom en app i telefonen. Huset säljs möblerat och kan tillträdas inom kort. Välkomna hit på en visning!

Fakta

Utgångspris
6 100 000 kr
eller högstbjudande
Fast.beteckning:

Funäsdalen 8:185

Rum

8 st

Sovrum

5 st

Boarea

142 m²

Tomtarea

1 369 m²

Byggnadstyp

1-plan fritidshus med loft

Byggnadsår

2021

Reg. Fastighetsmäklare

Profil

Jannie Lindberget

070 751 05 16

jannie@lindbergetmakleri.se

Övrigt

I köpet ingår alla möbler och inventarier. Hela huset har Plejd system för enkel, smart belysning samt elstyrda mörkläggningsgardiner i den större lägenheten. Fiber finns indraget i huset. Idag har huset ett interimistiskt slutbesked då det saknas utlåtande för radonmätning (kan tidigast utföras i oktober månad). Angiven boarea om 142 kvm. avser större lägenhet om 102 kvm. boarea samt 37 kvm boarea i mindre lägenhet (i samma hus). Utöver boarean finns loft i den mindre lägenheten om 26 kvm. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Varmt välkommen att kontakta oss inför visning, ytterligare information och boendekostnadskalkyl!

Interiör

Beskrivning, större lägenheten: ENTRÉPLAN med stor hall möblerat med torkskåp. En del av hallen i vinkel är avgränsad med skjutdörrar. Bakom skjutdörrarna finns klädhängare för ytterkläder och skor men även husets frånluftsvärmepanna (Nibe F 730) samt fiberuppkoppling. Kök och vardagsrum med kök i vinkel. Köksutrustningen består av rostfri kyl/frys, induktionshäll i glas, rostfri inbyggnadsugn och micro, rostfri spisfläkt samt integrerad diskmaskin. I vardagsrummet finns Contura braskamin. Sovrummet har dubbelsäng och byrå. Badrummet är inrett med takdusch, wc, handfat med underskåp samt kombinerad tvätt- & torktumlare. STÖRRE LOFTET har två separata sovrum, en vardagsrumsdel med dubbelsäng samt toalettrum med wc och handfat, kommod. Beskrivning, mindre lägenheten: ENTRÉPLAN inleder med hall, även här med torkskåp. Till vänster, ett sovrum med våningssäng. Mitt emot sovrummet finns ingång till badrum med takdusch, handfat med kommod och wc. Rakt fram finns kök och vardagsrum med bäddsoffa och matbord intill fönstret vid altandörren. Kökets utrustning består av rostfri kyl/frys och inbyggnadsugn, induktionshäll och mikrovågsugn, spisfläkt i rostfritt samt integrerad diskmaskin. MINDRE LOFTET består av ett, större rum möblerat med dubbelsäng, enkelsäng och soffgrupp. Intill spiraltrappan finns ingång till toalettrummet med wc och handfat. Ytskikten i husets alla rum består av tarkettgolv (Tarkett Ultimate), vitmålad träpanel på väggar och i tak. Badrum och toalettrum har plastmatta på golv och väggar samt träpanel i tak.

Tomt

Naturtomt.

Infart till fastigheten både finns från Hammervallsgränd och Rörosvägen.

Planbestämmelser

Detaljplan (1992-11-19)

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:116 ändamål: Vägar och kvartersanläggning. Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:117 ändamål: Vattenförsörjning, avloppsanläggning, grönområden. Gemensamhetsanläggningarna förvaltas genom Blomsterfjällets samfällighetsförening.

Bilplats

P-plats i garage och i carport med laddstation.

Ventilation

Frånluftsvärmepump (Nibe F730).

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Energideklaration

Utförd

Behövs ej

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns Nät AB

Leverantör

Telge Energi

Förbrukning

16 033 kWh/år

Drift per år

Försäkring

5 471 kr

Vatten/avlopp

14 979 kr

Elförbrukning

32 757 kr

Sotning

400 kr

Väg/Samfällighetsavgift

3 471 kr

Renhållning

5 050 kr

Övrigt

389 kr

Summa

62 517 kr

Posten el avser nätavgift (25A säkring) och kostnad för uppvärmning (även uppvärmt garage, 16 grader året runt) och hushållsel. Posten VA och sophämtning avser årskostnad för 2 lägenheter. Posten övrigt avser bredband (Banhof) 100/100 MB. Eventuell kostnad för snöröjning av infart tillkommer. Tänk på att driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägare nyttjande och att kostnaderna kan variera kraftigt beroende på nyttjandegrad, elabonnemang osv.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

3 434 000 kr

Byggnad

2 368 000 kr

Mark

1 066 000 kr

Taxeringsår

2022

Värdeår

2021

Närområde

Tänndalen är vackert beläget i dalgången med utsikt över de omkringliggande fjällen Rödfjället, Skarvarna och Hamrafjället. Här finns 52 välpreparerade nedfarter i Tänndalsvallen, Buskvallen, Tännporten, Svansjöliftarna och Hamra som erbjuder åkning för alla åldrar med mysiga barnområden, familjebackar och mer avancerad åkning. Liftsystemet är öppet från november till början av maj. Skidområdet Tänndalen är en del utav Funäsfjällen. Tillsammans med Funäsdalsberget, Ramundberget, Tännäskröket och Kappruet är det Skandinaviens största skidområde och här finns ett liftkort som ger dig tillgång till samtliga fem skidanläggningar i hela Funäsfjällområdet. Enkelt och variationsrikt för den som vill variera skidområde efter väder, vind och åklust. I anslutning till skidbackarna och vid infarten till Blomsterfjällets fritidshusområde finns skiduthyrning och sportshop. Vid Ski Lodge och Hamra dalstation finns en stor välsorterad matvarubutik, Hamra Livs. I närområdet finns även skiduthyrning, sportaffär, after-ski och i dalgången finns ett flertal restauranger, butik med lokalproducerade råvaror och skidbutik väl värda att besöka. Sommar som vinter finns här fina fiskevatten och det är aldrig långt till närmaste skid- eller skoterspår. Funäsfjällen erbjuder ett av världens bästa spårsystem för längdskidåkning som med sina 300 km pistade leder kopplar samman alla byar oavsett vart du bor. Föredrar du istället skoter finns istället 610 km skoterleder som kontinuerligt prepareras med pistmaskin. Sommartid erbjuder området fina möjligheter till vandring, cykelleder, ridning, paddling, fiske, bär- och svampplockning. Att vandra i Funäsfjällen är enkelt och en njutning för själen. Välj bland många guldturer som är utmärkta i området. Längden på turerna varierar och är märkta med längd och svårighetsgrad för att passa både stora och små vandrare. Här finns även 423 km cykelleder i varierad terräng och svårighetsgrad. Att uppleva fjället från cykelsadeln är en fantastisk upplevelse. Badplatsen i Tänndalen är lättillgänglig för alla intill vägen med stor parkering. Sandstrand och klart fjällvatten utlovas. Eller varför inte ta ett dopp i Tännån, eller längs Anderssjöåfallet. Tänndalen ligger högt och snösäkert. Beläget endast 13 kilometer väster om områdets centralort Funäsdalen mot Norge. I Funäsdalen finns alla samhälleliga funktioner som du kan tänkas behöva så som mataffärer, restauranger, gym, bensinstationer, post, välsorterade butiker, fjällmuseet, sjukvård och systembolag.

Kommunikation

Från Funäsdalen tar du dig enklast till Tänndalen med bil eller skidbuss som trafikerar området för-, och eftermiddagar.

Byggnad

Typ

1-plan fritidshus med loft

Byggår

2021

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Lackerad plåt

Fasad

Stående träpanel

Grund

Isolerad betongplatta

Stomme

Trä

Uppvärmning

Vattenburen golvvärme via frånluftsvärmepump (Nibe F730) med appstyrning

Tak

Bandplåt

Fönster

3-glas isoler

Renoveringar

På loften finns vattenburna element.

Övriga byggnader

Garage, ca 35 kvm + carport med laddstation för elbil. Den isolerade garagebyggnaden rymmer plats för en bil samt ett förrådsrum och vallarum med mekanisk fläkt och sko-torkanordning på vägg. Mekanisk garageport och Yaledoorman nyckelfri dörr vallarum och vidare in till förråd och garage. Grundläggning av isolerad, gjuten betongplatta. Fasad av stående träpanel och bandplåt på tak.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder