Sörmovägen 215

Ljusnedal, Ljusnedal

Hus för permanent-, eller fritidsboende i Ljusnedal!

Bo på vackra Ljusnedal, längs Sörmovägen, ett stenkast från golfrangen! Det här är ett hus som passar lika bra för permanentboende, som för fritidsboende både när det gäller husets storlek, läge och komplementbyggnader på tomten. Bostadshuset med totalt 111 kvadratmeter boarea inrymmer kök och vardagsrum med braskamin och öppen planlösning. Rummet har ryggåstak och 5 meter upp till nock. Här finns även tre sovrum samt helkaklat badrum med bastu. Därtill ett förrådsrum som skulle kunna göras om till ett extra toalettrum. Via trappan i hallen finns ett större loft med hela 2,70 i takhöjd på högsta punkt. Ett perfekt "rum" med vy mot kök och vardagsrum som kan användas till flera olika ändamål. Varför inte ett extra TV-rum, fler sovrum, eller ett "master bedroom" med hela 32 kvm. golvyta. Husets läge, på Sörmovägen ger en fin vy mot Anåfjällen, byn och rangen på andra sidan vägen. På husets altan sitter man gärna och blickar ut mot fjällen i siluett om man inte väljer ett värmande bad i det nedsänkta bubbelkaret, förstås. Tomten på drygt 1000 kvadratmeter har gräsytor och infart på "framsidan" av huset och mera tomt med naturmark på den södra delen. Vid sidan av huset finns ett praktiskt garage med gjuten betongplatta och plats för en bil eller flera skotrar. Båda byggnaderna går i samma stil med timmerpanel på fasader. Förutom garage, finns en ytterligare förrådsbyggnad (i plåt) och en vidbyggd vedbod. Välkommen hit på en visning!

Fakta

Utgångspris
2 700 000 kr
eller högstbjudande
Fast.beteckning:

Funäsdalen 1:143

Rum

4 st

Sovrum

3 st

Boarea

111 m²

Tomtarea

1 038 m²

Byggnadstyp

Fritidshus, 1-plans med större loft

Byggnadsår

2009

Reg. Fastighetsmäklare

Profil

Jannie Lindberget

070 751 05 16

jannie@lindbergetmakleri.se

Övrigt

Huset säljs möblerat. Boarea enligt taxeringsinformationen är 90 kvm. Boarea enligt säljarens uppmätning är 111 kvm samt ytterligare 11 kvm. golvyta på loftet. Fiber finns framdraget till tomtgräns, men är ej inkopplat i huset. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Välkommen att kontakta oss inför visning, ytterligare information och boendekostnadskalkyl.

Rum

 • Hall

  Hall med trappa upp till loftet direkt till höger och plats för kläder och ytterskor till vänster. Hallgolvet närmast ytterdörren har klinker med elektrisk golvvärme. Bröstpanel och målade skivor på väggar samt träpanel i tak.

 • Vardagsrum och kök

  Vardagsrum och kök i öppen planlösning. Rummet är stort och ljust med fönster i tre väderstreck och en takhöjd på 5 meter. Här finns en Handöl, braskamin med täljsten och på gaveln av huset en altandörr som leder ut till altanen med nedsänk kar. Köket i vinkel är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, mikrovågsugn, köksspis med glashäll och ugn samt rostfri fläkt. Arbetsbänkar i laminat med två rostfria hoar. Rummet har laminatgolv, bröstpanel och målade skivor på väggar samt träpanel med infällda spotlights i tak.

 • Sovrum 1

  Sovrum 1 inrymmer två enkelsängar och en garderob. Laminatgolv, målade skivor på väggar och i tak.

 • Sovrum 2

  Sovrum 2 har en våningssäng och enkelsäng samt garderob. Laminatgolv, målade skivor på väggar och i tak.

 • Sovrum 3

  Sovrum 3 är möblerat med dubbelsäng och två garderober samt liten TV på vägg. Laminatgolv, målade skivor på väggar och i tak.

 • Badrum och bastu

  Badrummet i huset är både rymligt och praktiskt. Här finns dusch med vikbara glasväggar, wc, handfat med kommod, spegelskåp, paxfläkt samt toppmatad tvättmaskin och rejäl varmvattenberedare. Klinkergolv med elektrisk golvvärme, kakel på väggar och målade skivor i tak. Genom badrummet finns bastu med elektriskt aggregat. Klinkergolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Förrådsrum

  Förrådsrummet har monterade hyllplan i sektioner. Laminatgolv, målade skivor på väggar och i tak.

 • Loft

  Större loft med trappa från hallen. Loftet är idag ett stort "rum" som passar som vardagsrum eller extra sovrum. Golvytan på loftet är 32 kvm och takhöjden på högsta punkt är 2,70 meter. Rummet blir väldigt användbart med den bekväma takhöjden, och 21 av 32 kvm golvyta på loftet räknas som boarea.

Tomt

Trädgårdstomt.

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:9 ändamål: Vägar

Ventilation

Självdrag, paxfläkt i badrum.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Energideklaration

Utförd

Ej utförd

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns Nät AB

Leverantör

Skellefteå Kraft

Förbrukning

20 463 kWh/år

Drift per år

Försäkring

2 640 kr

Vatten/avlopp

7 695 kr

Elförbrukning

39 865 kr

Sotning

190 kr

Väg/Samfällighetsavgift

1 400 kr

Renhållning

1 550 kr

Summa

53 340 kr

Posten el, avser nätavgift (25A säkring) om 19 200 kronor och elkostnad för uppvärmning och hushållsel om 20 665 kronor. Elkostnaden inkluderar även uppvärmning av bubbelbadet på altanen under hela vinterhalvåret. Tänk på att driftskostnaderna kan varier kraftigt beroende på nyttjandegrad av huset.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

1 610 000 kr

Byggnad

1 254 000 kr

Mark

356 000 kr

Skatt/avgift

9 287 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

2009

Pantbrev

Summa

396 000 kr

Antal

1 st

Närområde

Idylliskt omgiven av Anåfjället och Ljusnedalssjön ligger denna vackra by med en anrik jordbrukskultur som lever än idag. Härifrån är det aldrig långt till närmaste skid- eller skoterspår. Funäsfjällen erbjuder ett av världens bästa spårsystem för längdskidåkning som med sina 300 km pistade leder som kopplar samman alla byar oavsett vart du bor. Bra alpin skidåkning hittar du närmast endast 5 minuter bilväg bort vid Funäsdalsberget och vill man ha variation av backar nås Tänndalens alpina skidområde, Ramundberget, Tännäskröket och Kappruet i Messlingen med enkelhet från Ljusnedal. Föredrar du skoteråkning finns istället 450 km skoterleder som kontinuerligt prepareras med pistmaskin. Sommartid erbjuder området fina möjligheter till paddling, fiske, vandring, cykling, golf, bär- och svampplockning. Här finns också Sveriges äldsta fjällgolfbana på 18-hål, hotell, stugbyar och skoteruthyrning. Ljusnedal är beläget endast 5 kilometer från områdets centralort Funäsdalen där du finner alla samhälleliga funktioner som du kan tänkas behöva så som mataffärer, restauranger, gym, bensinstationer, post, välsorterade butiker, sjukvård och systembolag.

Byggnad

Typ

Fritidshus, 1-plans med större loft

Byggår

2009

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Lackerad plåt

Fasad

Timmerpanel

Grund

Krypgrund

Grundmur

Lecasten/lecablock

Stomme

Trä

Uppvärmning

Luftvärmepump, elektrisk golvvärme i hall, badrum. Direktv. el och braskamin

Tak

Plåttak med pannprofil

Fönster

2-glas isoler

Övriga byggnader

Vidbyggt på huset finns ett rymligt vedförråd. På tomten finns ett isolerat garage om ca 25 kvm. Byggnaden står på en gjuten betongplatta med fasad av timmerpanel. Plåttak med pannprofil. Till byggnaden finns el. Bakom garaget finns också ett äldre plåtskjul.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder