Tomterna Funäsdalen 42:255 och Funäsdalen 42:254 markerade på bild

Bergarvägen 21

Ramundberget, Bruksvallarna

Drömmer ni om att bygga hus i Ramundberget, så är det här ett exklusivt tillfälle för er! Nu säljs en avstyckad och byggklar tomt i hjärtat av Ramundberget med lyxigt nära till Fjällgårdsbanan, Fjällgården och skidåkning vid vägs ände. Tomten är belägen till vänster, ca 60 meter från vägen, precis när du kommer in till kärnan i Ramundberget. Med 200 meter till liften och lika nära till Funäsfjällens längdspårsystem kan du alltid vara först ut i backen och i spåret. Fastighetens läge är tilltalande med gångavstånd till allt i bykärnan. Därtill det avskilda, lugna bland fjällbjörkarna med vy mot Ramundberget och Skarsfjället. I direkt närhet till tomten, finns Fjällgårdstorget med mysiga restauranger, konferensanläggning, lanthandel, after-ski och skiduthyrning/sportbutik vintertid. Sommartid likaså med 9-håls golfbana, ridning och mountainbike i olika former. Både flowtrail, pumptrack och stigcykling. Den obebyggda fastigheten med en areal om 617 kvm styckades av hösten 2022 och ligger inom en äldre byggnadsplan för området. Det, gör det möjligt att ansluta till kommunal avloppsanläggning redan nu och påbörja byggnationen till kommande sommar. Byggrätten för tomten uppgår till 180 kvm för huvudbyggnad och 50 kvm för uthus/förrådsbyggnad. Vid intresse finns redan idag färdiga arkitektritningar för ett 1,5-plans bostadshus med 130 kvm boarea som uppfyller bygglovskraven. I tomtpriset ingår anslutningsavgiften för kommunalt avlopp (som för 2023 uppgår till 127 300 kronor inkl. moms) och anslutningskostnad för el (som för 2023 uppgår till 44 375 kronor inkl. moms). Anslutningspunkt för kommunalt avlopp och el kommer att grävas fram till tomtgräns under våren 2023 i samband med att säljaren ombesörjer och anlägger väg till tomten. Köparen ombesörjer själv vattenförsörjning till fastigheten genom att exempelvis borra egen brunn i direkt anslutning till det framtida huset och eventuell anslutning för fiber.

Fakta

Utgångspris
2 500 000 kr
eller högstbjudande
Tomtarea

617 m²

Reg. Fastighetsmäklare

Profil

Jannie Lindberget

070 751 05 16

jannie@lindbergetmakleri.se

Övrigt

Köparen uppmanas att stämma av frågor om gällande byggnadsplan och byggrätt med Miljö & Byggnadskontoret i Härjedalens kommun, tel. 0680-161 00 vxl. E-post: mob@berg.se För frågor avseende kommunalt avlopp, anslutnings-, och förbrukningsavgifter, kontakta Henrik Ingvarsson på Härjedalens kommun. Tel. 010-25 15 333 E-post: henrik.ingvarsson@vattenmiljoresurs.se För frågor avseende el, och fiber kontakta Härjeåns Nät AB Tel. 0680-242 00 E-post: kundservice@harjeans.se Kontakta oss för personlig visning, boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Välkomna!

Tillträde

Enligt överenskommelse och så snart väg, anslutningspunkt för avlopp, el, fiber finns vid tomtgräns.

Vatten och avlopp

ANGÅENDE VATTEN: Vattenförsörjning bör lösas genom egen, borrad brunn alt. att borra tillsammans med grannfastigheten. ANSLUTNING KOMMUNALT AVLOPP: Fastigheten kan och kommer att anslutas till kommunal avloppsanläggning i Ramundberget under vår/sommar 2023. I tomtpriset ingår anslutningsavgiften för kommunalt avlopp som för fastigheten uppgår till 127 339 kronor inkl. moms. ANSLUTNING EL: Fastigheten kan anslutas till el. Anslutningsavgiften för el om 44 375 kronor inkl. moms (max 25 A) ingår i tomtpriset. Anslutningspunkt för el kommer att finnas vid tomtgräns. ANSLUTNING FIBER: Fastigheten kommer kunna anslutas till fiber. Anslutningsavgiften för 2023 gällande fiber till fastigheten är 25 900 kronor inkl. moms + ev. kostnad för grävning. Anslutningsavgiften och ev. grävkostnad ingår ej i köpet.

Drift per år

Väg/Samfällighetsavgift

100 kr

Summa

100 kr

Posten väg/samfällighet avser årskostnad till Ramundbergets samfällighetsförening avseende väg.

Närområde

Vackert beläget vid vägs ände ligger Ramundberget i dalgången. En genuin och mysig skidort och anläggning som lockar många besökare vinter som sommar. Här finns allt inom gångavstånd, utförsåkning, längdskidspår, lanthandel, spa och restauranger, konferensanläggning, skiduthyrning och sportbutik vilket ger alla förutsättningar att verkligen kunna njuta av semestern. I Ramundberget finns 42 välpreparerade nedfarter som erbjuder åkning för alla åldrar. Från utmanande svarta pister och lekfulla parker till Lill-Ramis för de alla minsta skidåkarna. Härifrån är det aldrig långt till närmaste alpina skidnedfart, längdskid- eller skoterspår. Funäsfjällens spårsystem erbjuder ett av världens bästa område för längdskidåkning med sina 300 km pistade leder sammankopplade med alla byar oavsett vart du bor. Föredrar du skoter finns 610 km skoterleder som kontinuerligt prepareras med pistmaskin. Sommartid finns fantastiska möjligheter till cykling på mountainbikeleder, vandring i dalgång och på uppe på kalfjället, ridning på islandshästar, småviltsjakt, svamp- och bärplockning. För dig som vill spela golf finns en vacker och utmanande 9-hålsbana (pay & play) intill Ljusnan och omgiven av krokiga fjällbjörkar. Ramundberget är beläget endast 23 kilometer från områdets centralort Funäsdalen där du finner alla samhälleliga funktioner som du kan tänkas behöva så som mataffärer, restauranger, gym, bensinstationer, post, välsorterade butiker, sjukvård och systembolag. En bra mataffär finns även i Bruksvallarna, 6 km från Ramundberget.


Intresseanmälan

Tipsa om tomten


KartaBilder