Berggatan 2B

Funäsdalen, FUNÄSDALEN

Bostadsrätt med bästa ski-in/ski-outläge i Funäsdalen!

Väldisponerad bostadsrätt på 4 r.o.k. precis intill Röstbergsliften i Funäsdalen by! Här, på Funäs Ski Lodge, vid Funäsdalsberget finns möjligheten att vara först ut i backen, varje dag. Det här är ski-in/ski-out på riktigt och liftbyglarna från Röstbergsliften alldeles intill husen tar dig upp till toppen på Funäsdalsberget på några minuter. Här kan du enkelt och bekvämt kliva på skidorna strax utanför ytterdörren utan att behöva starta bilen för att ta dig till backen. Läget är perfekt med närheten till berget. Både för den alpina skidåkningen och för närheten till den levande bykärnan med både caféer och restauranger, butiker, apotek, systembolag och välsorterade mataffärer på bara 7 minuters promenadväg. Bostadsrätten om 81 kvm är i ett etage med en stor och rymlig känsla, totalt 8 bäddar fördelat på tre olika sovrum. Entrén, en trappa upp, inleder boendet med en hall samt ett av sovrummen (som vetter mot berget) direkt till höger. Vidare in i lägenheten möter ett välutrustat kök med gott om utrymme för matplats vid den platsbyggda kökssoffan. Invid fönstren mot dalen finns även en allrumsdel med tv, soffa, fåtölj och en fransk balkong. Utsikten genom de generösa fönsterpartierna ger en fin vy över Rödfjället, Funäsdalen by och sjön strax nedanför. Lägenhetens master bedroom nås från allrummet och har även det samma fina utsikt söderut samt en fransk balkong där man kan möta den fantastiska vårsolen. Mellan entrén och köket når du lägenhetens tredje sovrum (som vetter mot berget) samt de två badrummen. Det mindre badrummet inrymmer dusch, wc och handfat medan det större även har bastu och tvättmaskin. Elektrisk golvvärme finns i de båda badrummen. Förutom närhet till alpin skidåkning, finns längdspåret också alldeles utanför dörren. Här passerar Funäsfjällens spårsystem med 30 mil variationsrik längdskidåkning. Ett spårsystem som sammanlänkas mellan dalgångarna och kvalitén på spåren håller hög klass. I Funäsfjällen är livet njutbart året runt. När liftarna stängt och sommarsäsongen drar i gång, erbjuder närområdet fina cykelleder, vandring, jakt och fiske i den friska luft och härliga natur som faktiskt finns här. Bostadsrätten säljs fullt möblerad och utrustad. Genom Funäs Ski Lodge (Funäs Resort AB) finns bra uthyrningsmöjligheter via funasskilodge.com och fler säljkanaler samt väl inarbetade samarbeten, exempelvis Destination Funäsfjällen och Stugvärden som också bistår med löpande drift och vaktmästeri.

Fakta

Utgångspris
3 695 000 kr
eller högstbjudande
Månadsavgift

4 370 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

574 333 kr

Rum

4 st

Boarea

81 m²

Våningsplan

2 / 3

Hiss

Nej

Byggnadstyp

3-våningshus

Byggnadsår

2011

Reg. Fastighetsmäklare

Profil

Jannie Lindberget

070 751 05 16

jannie@lindbergetmakleri.se

Vägbeskrivning

Från Funäsdalens centrum, kör mot Bruksvallarna i korsningen Rörosvägen-Vallarvägen. Fortsätt ca 520 meter och tag vänster in på Berggatan. Funäs Ski Lodge hus A, B, C och D står rakt fram till höger, precis intill liften och skidbacken!

Övrigt

Husen med bostadsrätterna byggdes 2011 och har innan bostadsrättsföreningen bildades nyligen varit uthyrningslägenheter med riktigt backnära boende. Samtliga lägenheter har uppvärmning genom bergvärme (vattenburna radiatorer). I hall och badrum finns elektrisk golvvärme som går under hushållsel.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Planlösning

Köket är välutrustat och består av spis med glashäll och ugn, kolfilterfläkt, kyl/frys, diskmaskin samt mikrovågsugn på bänk. Den platsbyggda hörnkökssoffan inbjuder till härliga stunder med alla samlade kring matbordet. Allrummet i anslutning till köket bjuder på vacker utsikt, fransk balkong samt möjlighet till avkoppling framför tv:n i soffan eller kanske med en god bok i fåtöljen. Hallen inrymmer både hallmöbel, städskåp och torkskåp. Lägenhetens två badrum är båda helkaklade med wc, handfat med kommod, dusch och elektrisk handdukstork. Det större badrummet har även tvättmaskin samt en bastu med eleganta glasväggar. Master bedroom har en vacker utsikt i söderläge genom både fönster och via den franska balkongen, tre stycken garderober samt en dubbelsäng. Lägenhetens andra sovrum har även det dubbelsäng samt en garderob medan det tredje sovrummet (som vetter mot liften och Funäsdalsberget) har två stycken stilrena våningssängar samt två garderober. Ytskikten i lägenheten består av ekparkettgolv i vardagsrum och kök. Klinkergolv i badrum och hall med elektrisk golvvärme. Sovrummen har mjuk matta på golv. Väggarna i badrummen har vitt klinker. Vitmålade väggar i hall, kök, vardagsrum och sovrum.

Månadsavgift

4 370 kr/mån

inkl. värme, p-plats med motorv. uttag, soptömning, vatten & avlopp, skidförråd, snöröjning av väg och parkering, yttre underhåll.

Indirekt nettoskuldsättning

574 333 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning visar hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar den specifika bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och andra likvida medel. Underlagen för beräkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning kommer från föreningen.

Balkong, uteplats och bilplats

Egen parkeringsplats (uppmärkt) finns till alla lägenheter.

Våning och hiss

Entréplan, en trappa upp från markplan.

Ventilation

Mekanisk till- frånluft m. värmeåtervinning (FTX). Godkänd 2022.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 19/9 2022

Klass

E

Drift per år

Försäkring

1 212 kr

Elförbrukning

9 048 kr

Övrigt

4 404 kr

Summa

14 664 kr

Posten övrigt avser varje enskild bostadsrätts kostnad för bredband och TV som beräknas på Brf:ens årskostnad och fördelas på 22 lägenheter. Posten el avser den enskilda bostadsrättens beräknade kostnad (enl. ekonomisk plan) för hushållsel (och elektrisk golvvärme i hall och badrum). Hushållselen avläses och debiteras separat genom SBC till varje bostadsrätt/bostadsrättshavare 1 ggr/mån. Angiven kostnad för försäkring avser hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

Närområde

Om Funäsdalen: Vackert belägen mellan berg och sjö med utsikt över fjällen ligger centralorten i området. Gondolbanan kopplar samman berget med byn och skapar inte bara känslan av att vara en skidort utan är det också på riktigt. Här har du ski-in, ski-out läge samtidigt som du är i centrum. Funäsdalen lockar många, sommar som vinter och skapar en skön mix av turister och lokalbefolkning. Funäsdalsberget erbjuder 5 liftar och 17 nedfarter med inte mindre än 300 meters fallhöjd. Gondolbanan är öppen nästan året om och gör det enkelt för alla med eller utan skidor att komma upp på toppen och njuta av den milsvida panoramautsikten. Som den centralort som Funäsdalen utgör för området är alla anläggningar inom rimligt avstånd. Här får du tillgång till 136 nedfarter och 40 liftar på ett och samma liftkort. I Funäsdalen är det aldrig långt till närmaste skid- eller skoterspår. Här finns ett av världens bästa spårsystem, Funäsfjällens längdspår med 300 km pistade skidspår och inte mindre än 610 km preparerade skoterleder som kopplar samman alla byar oavsett vart du bor. Sommartid erbjuder området fina möjligheter till paddling, fiske, ridning, vandring, cykling, golf, bär- och svampplockning. Området kännetecknas av sin lättillgänglighet vilket gör att alla kan få ta del av fjällkänslan, gammal som ung. Endast 5 kilometer bort i Ljusnedal finns Sveriges äldsta 18-håls fjällgolfbana som är värd att besöka. Funäsfjällen är Sveriges största skiddestination. Här finns riktiga fjäll. Här ingår förutom Funäsdalen även orterna Tänndalen, Ramundberget, Bruksvallarna, Tännäs och Messlingen. Bïenjedaelie, betyder Funäsdalen på sydsamiska, och ligger inom ett av de sydligaste renbetesområdena i Sápmi. Här finns en levande samisk kultur med renskötsel, traditionell samiskt slöjd och moderna konsthantverk.

Parkering

Parkera enkelt och bekvämt i P-huset i centrala Funäsdalen, strax nedanför påstigning för gondolen som tar dig till toppen av Funäsdalsberget både sommar och vinter. Laddstation för elbil finns bl. a. intill Ica Supermarket Funäsdalen, Kåvan gästcenter. För mer information, sök på https://chargefinder.com/se och sök "Funäsdalen".

Närservice

Här finns en levande bykärna med alla samhälleliga funktioner som du kan tänkas behöva så som förskola, grundskola, mataffärer, välsorterade sport-, kläd-, och inredningsbutiker, restauranger, gym, bensinstationer, post, välsorterade butiker, sjukvård, padelhall, caféer, bibliotek och systembolag.

Övrigt om närområdet

Läs gärna mer om Funäsdalen och Funäsfjällen på: www.funasfjallen.se.

Byggnad

Typ

3-våningshus

Byggår

2011

Övrig byggnader

Gemensam vallabod med vallastationer och "eget" skidförråd. Utanför boden finns även cykeltvätt.

Förening

Namn

Brf Funäs Ski Lodge.

Organisationsnr

769641-0120.

Hemsida

https://www.funasskilodge.com/sv/brf.

Kontaktperson

Martin Essunger. Tel. 070-269 52 00.

Om föreningen

Brf Funäs Ski Lodge registrerades 2022-03-31 och hade tillträde per 2022-11-15. Bostadsrättsföreningen äger själv de fyra fastigheterna med 4 byggnader som inrymmer totalt 22 st bostadsrätter i storlek 39 kvm, 78 kvm, 81 kvm och 119 kvm. Lägenhetsfördelningen är: 4 st lägenheter (39 kvm) med 2 r.o.k. 6 st lägenheter (78 kvm) med 3 r.o.k. 7 st lägenheter (81 kvm) med 4 r.o.k. 5 st lägenheter (119 kvm) med 5 r.o.k. Till lägenheterna hör också parkeringsplatser med motorvärmaruttag, skidförråd till samtliga lägenheter, gemensam vallabod och cykeltvätt. Det finns 1 st. p-plats till varje lgh med skylt (lgh ID) och även ”extra p-platser” på innergården och i anslutning till Vallaboden. Dessa förvaltas utav Funäs Ski Lodge samfällighetsförening där hus E & F också är delägare via Brf Funäs 1. Månadsavgiften för respektive bostadsrätt debiteras månadsvis i förskott. I månadsavgiften ingår värme, sophantering, kommunalt vatten och avlopp, parkering, snöröjning av vägar och parkering, gemensam byggnad med skidförråd och vallastationer samt cykeltvätt. Kostnad för hushållsel (och elektrisk golvvärme i badrum och hall) samt TV/bredband tillkommer på månadsavgiften och debiteras separat i efterskott via faktura från SBC till respektive medlem. Vid lägenhetsöverlåtelse debiteras köparen en överlåtelseavgift om max 5 % av gällande prisbasbelopp. Pantsättningsavgift debiteras köparen med max 2,5 % av gällande prisbasbelopp. Månadsavgifterna debiteras av SBC som är föreningens ekonomiska förvaltare. Bostadsrättsföreningen har rätt att neka juridisk person som bostadsrättshavare.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Gemensamma utrymmen

En vallabod med fyra arbetsstationer, egna skidförråd (gallerförråd). Utanför byggnaden finns också cykeltvätt.

Äger marken

Ja.

Tv och bredband

Anslutning för fibernät, TV och telefoni finns genom avtal med Telia TV via Brf Funäs Ski Lodge/Samfällighetsföreningen Funäs Ski Lodge.

Tillåter juridisk person som köpare

Ja.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

22 st.

Pantsättningsavgift

1 313 kr.

Överlåtelseavgift

2 625 kr. Betalas av Köpare.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder