Ocke 237

Mörsil

Börja dagen med att blicka ut genom vardagsrummet och låt dig mötas av en njutbar fjäll-, och sjöutsikt! Här i den röda villan, på en höjd i lantliga Ocke ser du ängsmark med Ockesjön nedanför. Längre söderut ståtar Oviksfjällen i siluett samtidigt som du dricker morgonkaffet vid fönstret i vardagsrummet, eller ute på terrassen med trivsamt söderläge. Huset, med Ocke 237 som adress, är ett 1 1/2-hus med ca 120 kvadratmeter boarea. Därtill finns ett vidbyggt garage med plats för bilen och annat som hör ett praktiskt husägande till. Boendet upplevs rymligt med ett flertal rum och förråd för olika ändamål. Entréplanet inrymmer hall, vardagsrum, kök, två sovrum, badrum, tvättstuga, pannrum, separat toalettrum, förråd, gillestuga och hall/kontor med utgång till garaget. I vardagsrummet leder trappan upp till övervåningen först till ett större vardagsrum och till vänster, ytterligare ett sovrum. Tomten, på en liten höjd intill den slingrande Ockevägen är trivsam med en välskött, prunkande trädgård på sommaren. I sluttningen, på husets södra sida, har tomten anlagts med etage i form av stenar och planteringar. På den norra delen finns odlingslådor och buskar med bär. Närheten till Ocke Trädgård kan inspirera till en fortsatt förkovran av utemiljön på tomten. Huset har kommunalt vatten och avlopp och ett vattenburet uppvärmningssystem via bergvärmepanna. Läget i Ocke, med endast 6 km bilväg till Mörsil, skapar stora möjligheter för att leva och bo just här året runt. I Mörsil finns både lanthandel samt tåg- och busstation, med goda möjligheter för arbetspendling. Här finns även grundskola, klass 1-9 och förskola. Drygt 150 meter ovanför huset finns ett elljusspår med preparerat längdspår på vintern! Ocke erbjuder en lantlig idyll med närhet till både ett aktivt friluftsliv, fartfyllda åk utför Åreskutan samt allt som en stad har att erbjuda med pendlingsavstånd till Östersund. Välkommen att boka tid för visning!

Fakta

Utgångspris
1 775 000 kr
eller högstbjudande
Rum

7 st

Sovrum

3 st

Boarea

120 m²

Biarea

8 m²

Tomtarea

1 747 m²

Byggnadstyp

1½-plans villa och garage

Byggnadsår

1979

Reg. Fastighetsmäklare

Profil

Jannie Lindberget

070 751 05 16

jannie@lindbergetmakleri.se

Övrigt

Fiber finns indraget i huset.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Rum

 • Hall, entréplan

  Hall med klinkergolv, bröstpanel och tapet på väggar samt målade skivor i tak.

 • Vardagsrum, entréplan

  Vardagsrummet har fönsterpartier och altandörr med vy ner mot Ockesjön och över Oviksfjällen. Här finns också trappan upp till övervåningen. Ytskikten består av laminatgolv, tapet på väggar och målade skivor i tak.

 • Kök, entréplan

  Husets köksutrustning består av spis med glashäll och ugn, köksfläkt, diskmaskin och kylskåp. Ytskikten i rummet är plastmatta på golv, tapet på väggar och målade skivor i tak.

 • Sovrum 1, entréplan

  Det större sovrummet, vägg i vägg med kök har plats för dubbelsäng. På vänster sida om dörren finns en garderobsvägg med skjutbara dörrar. Laminatgolv, tapet på väggar och målade skivor i tak.

 • Sovrum 2, entréplan

  Sovrummet som angränsar till vardagsrummet har ett fönster med samma fina vy som från vardagsrummet över sjön och fjällen i söder. Laminatgolv, tapet på väggar och målade skivor i tak.

 • Badrum, entréplan

  Badrummet i anslutning till hallen renoverades 2004-2005 och är idag helkaklat med golvvärme under klinkergolvet. I taket finns målade skivor med infällda spotlights. Inredningen består av dusch med vikbara dörrar i glas, wc, handfat och vattenburen handdukstork på vägg. I badrummet har det funnits en jaccizzi som togs bort för några år sedan. Karet finns fortfarande och kan installeras av köparen igen om så önskas.

 • Tvättstuga, pannrum och toalettrum, entréplan

  I tvättstugan finns rostfri tvättho, tvättmaskin och torktumlare samt en arbetsbänk med underskåp. Plastmatta på golv, tapet på väggar och målade skivor i tak. I tvättstugan finns dörr in till ett litet pannrum med plats för bergvärmepannan. Vägg i vägg, ett separat toalettrum med wc och handfat.

 • Gillestuga och förrådsrum, entréplan

  Nästa rum, genom tvättstugan, är ett rum som kan benämnas som gillestuga. I gillestugan finns en altandörr, ut till trädgården. I golvet finns en lucka till krypgrunden. Plastmatta på golv, tapet på väggar och målade skivor i tak. Från rummet nås även ett förrådsrum med krokar och hyllförvaring på väggarna.

 • Hall/kontor, entréplan

  Även gillestugan är en passage till nästa rum som fungerar som hallrum till garaget. Ett rum som t. ex. kan användas som kontor eller hobbyrum. Plastmatta på golv, bröstpanel och tapet på väggar. Målade skivor i tak. I rummet finns ett frostskyddselement.

 • Vardagsrum, övre plan

  På övre plan finns ett större vardagsrum med sluttande tak ut, mot väggarna. Plastmatta på golv, tapet på väggar och träpanel i tak.

 • Sovrum 3, övre plan

  Till vänster om trappan går du in till sovrum 3. På väggen finns en lucka till kattvinden. Plastmatta på golv, tapet på väggar och träpanel i tak.

Tomt

Trädgårdstomt.

Planbestämmelser

Vattenskyddsområde

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Det finns servitutsavtal för rätt till väg upprättat 19791125 mellan fastigheterna Överocke 2:88 (härskande) och Överocke 2:83 samt Överocke 2:64 (tjänande).

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft).

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 19/11 2022

Klass

D

Förbrukning

107 kWh/kvm per år

Elektricitet

Nätbolag

Jämtkraft AB

Leverantör

Jämtkraft

Förbrukning

15 000 kWh/år

Drift per år

Försäkring

5 900 kr

Vatten/avlopp

11 000 kr

Elförbrukning

17 000 kr

Renhållning

1 700 kr

Övrigt

500 kr

Summa

36 100 kr

Angivna driftskostnader avser permanentboende för 2 personer. Posten övrigt avser uppskattad kostnad för snöröjning av infart.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

927 000 kr

Byggnad

726 000 kr

Mark

201 000 kr

Skatt/avgift

6 952 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1982

Pantbrev

Summa

391 800 kr

Antal

3 st

Byggnad

Typ

1½-plans villa och garage

Byggår

1979

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Lackerad plåt och zink

Fasad

Stående träpanel

Grund

Krypgrund

Stomme

Trä

Uppvärmning

Bergvärme

Tak

Plåt

Fönster

3-glas isoler, 2-glas kopplade

Renoveringar

Kända renoveringar som gjorts i "närtid": Renovering av badrum 2004-2005. Anläggande av stenmuren i sluttning av tomten + utvändig dränering på två av husets sidor + montering av rasskydd 2009. Ommålning av huset + montering av terrassmarkis 2012. Bytt kanalfläkt och installerat ny spisfläkt 2018. Anticimex utförde en överlåtelsebesiktning av hus och garaget november 2022. Rekommendationen efter besiktningen är att rensa krypgrunden på organiskt material och installera en avfuktare i utrymmet.

Övrig byggnader

Vidbyggt, isolerat garage med slagport och plats för 1 bil. Garaget har gjuten betongplatta med golvbrunn. Målade skivor på väggar och i tak. Från garaget finns dörr, in till huset. Mot garaget finns ett snedtak med plats för t. ex. skoter, 4-hjuling eller båt.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder