Vårvägen 2

Funäsdalen by, Funäsdalen

Centralt belägen villa i Funäsdalen med 129 kvadratmeter boarea, byggt 2017. Husets centrala läge gör vardagen enkel, när man vill ha nära till allt. Från Vårvägen har du skola och butiker på gångavstånd, Längdspårstart ett stenkast bort och möjlighet att ansluta till skoterled direkt från tomten. Huset på Vårvägen 2 ligger intill Funäsdalsberget och tomten omges av en fin gärdsgård som omringar de tre byggnaderna som finns på fastigheten. Huvudbyggnad med varmgarage, ett inrett Attefallshus och en förrådsbyggnad. Tomten består av gräsytor och asfalterad uppfart och parkering till byggnaderna. Bakom huset rinner en bäck som leds förbi i en gjuten formation. Över bäcken finns en bro och öppning genom gärdsgården för enkel transport på skoter ut till skoterled. Bostadshuset i 1 ½ plan omfattar stor hall som också har dörr inifrån huset till varmgaraget på 40 kvm. Kök och vardagsrum i ljus, öppen planlösning, tre sovrum, rymligt badrum med bastu, två toalettrum samt tvättstuga. Vardagsrum och kök har Marbodalkök, täljstensklädd braskamin och altandörr ut till altan i söderläge. På övre plan finns ett mindre allrum i anslutning till trappan, förutom ett sovrum och toalettrum som redan omnämnts. Attefallshuset med 25 kvadratmeter boarea består av vardagsrum med braskamin. I vardagsrummet finns en trästege som leder upp till sovloft med två enkelsängar. Loftet är beläget ovanför husets sovrum och badrum. Både huvudbyggnad, garage och gäststuga har uppvärmning genom bergvärme som till Attefallshuset går via kulvert från huvudbyggnaden. Tillträde kan ske under sommar eller höst 2024 i god tid före skolstart. Välkommen hit på en visning!

Fakta

Utgångspris
5 975 000 kr
eller högstbjudande
Fast.beteckning:

Funäsdalen 33:13

Rum

4 st

Sovrum

3 st

Boarea

129 m²

Biarea

40 m²

Tomtarea

1 367 m²

Byggnadstyp

Villa, 1 ½ plan med garage

Byggnadsår

2017

Reg. Fastighetsmäklare

Profil

Jannie Lindberget

070 751 05 16

jannie@lindbergetmakleri.se

Tillträde

Sommaren 2024.

Interiör

Funktionell och trivsam villa i 1 1/2 plan med garage som sammanlänkas med bostaden genom en rymlig hall. Huset värms upp genom bergvärme med vattenburen golvvärme i entréplan. På övre plan finns vattenfyllda radiatorer. Husets entréplan består av hall med trapphus, tvättstuga, entrétoalett, 2 sovrum samt vardagsrum och kök i öppen planlösning. En trappa upp finns ytterligare ett, större sovrum samt allrumsdel och toalettrum.

Rum

 • Hall

  Stor, rymlig hall med trapphus och ingång till garaget till höger. Hallen har en trätrappa upp till övervåningen samt ingång till tvättstuga och entrétoalett. Klinkergolv, målade skivor på väggar och i tak.

 • Tvättstuga/pannrum

  Rakt fram i hallen finns tvättstuga som även inrymmer Nibe bergvärmepump, ventilationsaggregat och avkalkningsanläggning för vatten. Tvättmaskin och torktumlare.

 • Entrétoalett

  Vägg i vägg med tvättstugan finns en 3:e toalett med wc och handfat. Plastmatta på golv, målade skivor på väggar och i tak.

 • Sovrum 1

  Från hallen nås sovrum 1 som idag används som kontor. Trägolv, målade skivor på väggar och i tak.

 • Sovrum 2

  Sovrum 2 är det större sovrummet på entréplan med dubbelsäng och dubbelgarderob. Trägolv, målade skivor på väggar och i tak.

 • Badrum

  Vid ingången till vardagsrum/kök finns dörr in till badrum med bastu. Rummet är inrett med wc, handfat med underskåp samt takdusch. Plastmatta på golv och väggar samt målade skivor i tak. Bastun har elektriskt aggregat. Plastmatta på golv samt träpanel på väggar och i tak.

 • Kök och vardagsrum

  Kök och vardagsrum är ljust med takhöjd upp till nock (4,70 m.) och stora fönsterpartier på gaveln. Kök i vinkel från Marbodal med extra bred spishäll i glas, köksfläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Vid ingången finns en täljstensklädd braskamin och mitt emot en altandörr ut till altanen. Trägolv, målade skivor på väggar och i tak.

 • Allrum, övre plan

  En trappa upp på övre plan finns ett mindre allrum med sluttande tak och vy ner mot vardagsrum och kök. Laminatgolv, målade skivor på väggar och i tak.

 • Sovrum, övre plan

  Här finns ett stort sovrum (sovrum 3) med laminatgolv, målade skivor på väggar och i sluttande tak.

 • Toalett, övre plan

  Toalettrum med wc och handfat. Plastmatta på golv. Målade skivor på väggar och i tak.

 • Garage

  Stort varmgarage med ingång från både hall samt motordriven garageport. Garaget har vattenburen golvvärme och golvbrunn i betongplattan. Målade skivor på väggar och i tak.

Tomt

Trädgårdstomt.

Tomten har gräsmatta och asfalterad infart. På baksidan av huset rinner en bäck. Vacker gärdsgård i ytterkant av tomten med öppning för enkel skoteråkning direkt från tomten.

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1970-04-17)

Ventilation

Mekanisk till- frånluft m. värmeåterv.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Energideklaration

Utförd

Beställd

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns Nät AB

Leverantör

Fyrfasen Energi AB

Förbrukning

20 000 kWh/år

Drift per år

Försäkring

3 610 kr

Vatten/avlopp

8 772 kr

Elförbrukning

26 000 kr

Sotning

1 369 kr

Renhållning

950 kr

Summa

40 701 kr

Huset har nyttjats som permanentboende för 2 personer. Uppvärmningen avser även varmgarage om 40 kvm. Sotning avser 2 braskaminer.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

2 172 000 kr

Byggnad

1 586 000 kr

Mark

586 000 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

2017

Pantbrev

Summa

250 000 kr

Antal

1 st

Närområde

Om Funäsdalen: Vackert belägen mellan berg och sjö med utsikt över fjällen ligger centralorten i området. Gondolbanan kopplar samman berget med byn och skapar inte bara känslan av att vara en skidort utan är det också på riktigt. Här har du ski-in, ski-out läge samtidigt som du är i centrum. Funäsdalen lockar många, sommar som vinter och skapar en skön mix av turister och lokalbefolkning. Funäsdalsberget erbjuder 5 liftar och 17 nedfarter med inte mindre än 300 meters fallhöjd. Gondolbanan är öppen nästan året om och gör det enkelt för alla med eller utan skidor att komma upp på toppen och njuta av den milsvida panoramautsikten. Som den centralort som Funäsdalen utgör för området är alla anläggningar inom rimligt avstånd. Här får du tillgång till 136 nedfarter och 40 liftar på ett och samma liftkort. I Funäsdalen är det aldrig långt till närmaste skid- eller skoterspår. Här finns ett av världens bästa spårsystem, Funäsfjällens längdspår med 300 km pistade skidspår och inte mindre än 610 km preparerade skoterleder som kopplar samman alla byar oavsett vart du bor. Sommartid erbjuder området fina möjligheter till paddling, fiske, ridning, vandring, cykling, golf, bär- och svampplockning. Området kännetecknas av sin lättillgänglighet vilket gör att alla kan få ta del av fjällkänslan, gammal som ung. Endast 5 kilometer bort i Ljusnedal finns Sveriges äldsta 18-håls fjällgolfbana som är värd att besöka. Funäsfjällen är Sveriges största skiddestination. Här finns riktiga fjäll. Här ingår förutom Funäsdalen även orterna Tänndalen, Ramundberget, Bruksvallarna, Tännäs och Messlingen. Bïenjedaelie, betyder Funäsdalen på sydsamiska, och ligger inom ett av de sydligaste renbetesområdena i Sápmi. Här finns en levande samisk kultur med renskötsel, traditionell samiskt slöjd och moderna konsthantverk.

Parkering

Parkera enkelt och bekvämt i P-huset i centrala Funäsdalen, strax nedanför påstigning för gondolen som tar dig till toppen av Funäsdalsberget både sommar och vinter. Laddstation för elbil finns bl. a. intill Ica Supermarket Funäsdalen, Kåvan gästcenter. För mer information, sök på https://chargefinder.com/se och sök "Funäsdalen".

Närservice

Här finns en levande bykärna med alla samhälleliga funktioner som du kan tänkas behöva så som förskola, grundskola, mataffärer, välsorterade sport-, kläd-, och inredningsbutiker, restauranger, gym, bensinstationer, post, välsorterade butiker, sjukvård, padelhall, caféer, bibliotek och systembolag.

Övrigt om närområdet

Läs gärna mer om Funäsdalen och Funäsfjällen på: www.funasfjallen.se.

Byggnad

Typ

Villa, 1 ½ plan med garage

Byggår

2017

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Lackerad plåt

Fasad

Stående träpanel

Grund

Isolerad betongplatta

Stomme

Trä

Uppvärmning

Bergvärme

Tak

Plåttak med pannprofil

Fönster

3-glas isoler

Övrigt

Husets huvudentré är försett med Yale doorman kodlås. Fiber finns installerat i huvudbyggnaden. Nätverksuttag i alla rum.

Övriga byggnader

Attefallhus med 25 kvm boarea, byggt 2018. I huset finns ett vardagsrum med Contura braskamin. Från vardagsrummet finns ingång till ett sovrum samt badrum med dusch, wc och handfat och varmvattenberedare om 33 liter. I vardagsrummet finns även en stege upp till ett sovloft med två resårmadrasser. Vardagsrum, sovrum och loft har laminatgolv och målade skivor på väggar. Badrum har plastmatta på golv och väggar. Huset står på en isolerad, gjuten betongplatta. Fasad av stående träpanel. Plåttak med pannprofil. Huset uppvärmning sker genom bergvärme via kulvert från huvudbyggnaden. På tomten finns även en förrådsbyggnad om 15 kvm.


KartaBilder