Tänndalsvallen 648, så nära liften man kan komma!

Tänndalsvallen 648

Tänndalen, Tänndalen

Fritidshus med skiin, skiout i Tänndalsvallen

Fritidshus med vacker fjällutsikt över Tänndalens dalgång, Hamrafjället och Skarvarna. Beläget en armslängd från skidliften och alldeles intill nedfarterna i familjära Tänndalsvallen. Skidåkningen startar ordagrant precis utanför dörren och man inser snabbt att man bor närmast liften! Helt enkelt fantastiska förutsättningar för att till fullo nyttja begreppet ski-in/ski-out, och närmare skidbacken är det svårt att bo. Huset från 1950-talet med 72 kvm boarea har varit en uppskattad uthyrningsstuga "Berget" med 3 sovrum och 6 bäddar, vardagsrum med Jötul braskamin, kök och kaklat badrum. Därtill tvättstuga och förråd med bastu och extra toalett. Delar av huset har renoverats i etapper och senaste gjordes dränering runt huset under sommaren -21. Fastigheten är rymlig med 1 653 kvm och befintliga byggnader står på tomtens nordöstra del. Härjedalens kommun har tagit fram ett förslag till (ny) detaljplan för fastigheten FUNÄSDALEN 26:90 m. fl. där detaljplanen nu ligger ute för granskning fram till den 13 sept. 2022. I den nya planen finns inget hinder för att fastigheten kan avstyckas till två fastigheter med 120 kvm. byggrätt för bostadshus och 30 kvm. för komplementbyggnad/fastighet. Från denna plats nås Funäsfjällens spårsystem med 30 mil preparerade längdspår och 610 km skoterleder enkelt och bekvämt. Sommarhalvåret inbjuder till fina vandrings- och cykelleder, fiskevatten och en magisk fjällutsikt. Här finns möjlighet att njuta, året runt. Vintertid parkerar man bilen på plogad parkering vid liften och går eller åker skoter de sista 80 meterna till sitt hus. På campingen kan man också hyra motorvärmare. Till fastigheten finns endast sommarväg och då kan Ni köra bilen ända fram till dörren. Vägen går då i liftgatan ända upp till huset. Läs gärna mer om området på www.tanndalsvallen.se och www.tanndalen.se

Fakta

Utgångspris
3 995 000 kr
eller högstbjudande
Fast.beteckning:

Funäsdalen 26:30

Rum

4 st

Sovrum

3 st

Boarea

72 m²

Tomtarea

1 653 m²

Byggnadstyp

Fritidshus, 1-plan

Byggnadsår

1954

Reg. Fastighetsmäklare

Profil

Jannie Lindberget

070 751 05 16

jannie@lindbergetmakleri.se

Vägbeskrivning

Från Funäsdalen centrum - kör mot Tänndalen och Norge (84:an) ca 13 km. Sväng vänster mot Tänndalsvallen och fortsätt ca 1,5 km. Tag höger vid Tänndalsvallens info-portal strax innan postlådorna och parkera (vintertid) vid liften precis vid skidbacken. Vintertid parkerar ni vid den plogade campingen och går, eller åker skoter de sista 80 meterna upp i backen till tomten. Sommartid finns bilväg ända fram till huset. Välkomna!

Övrigt

Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Huset säljs med merparten av möbler och inventarier. Köparen uppmanas att stämma av frågor gällande kommande detaljplan och byggrätt med Miljö & Byggnadskontoret i Härjedalens kommun, tel. 0680-161 00 vxl. E-post: mob@berg.se För frågor avseende kommunalt avlopp, kontakta Henrik Ingvarsson på Vatten & Miljöresurs. Tel. 010-25 15 333 E-post: henrik.ingvarsson@vattenmiljoresurs.se Fastigheten har en enskild borrad brunn. Säljaren har inte gjort någon analys av dricksvattnet i närtid. För frågor avseende fiber kontakta Härjeåns Nät AB Tel. 0680-242 00 E-post: kundservice@harjeans.se Kontakta oss för personlig visning, boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Välkomna!

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Interiör

Ytskikt och inredning i respektive rum: Hall med plastmatta på golv samt träpanel på väggar och i tak. Vardagsrummet har större matbord med plats för 6-8 personer och vardagsrumsdel med soffor och fåtöljer. I rummet finns både braskaminen och luftvärmepump monterad. Trägolv, vävtapet på väggar och skivor med väv i tak. Kökets utrustning består av spis med 4 plattor och 2 ugnar samt köksfläkt. Kyl/frys, diskmaskin, och mikro. Trägolv, målade skivor på väggar och i tak. Badrummet har dusch med draperi, handfat, paxfläkt och wc. Klinkergolv, kakel på väggar och målade skivor i tak. Sovrum 1 inrymmer dubbelsäng. Trägolv, vävtapet på väggar och träpanel i tak. Sovrum 2 och 3 är inredda med våningssäng. Trägolv, pärlspont och målad väv på väggar. Målade skivor i tak. Tvättstuga med tvättmaskin, rostfri tvättho, frysskåp och varmvattenberedare om 100 liter. Betonggolv, målade skivor på väggar och i tak. Vidare genom rummet finns separat toalettrum med paxfläkt, wc och handfat. Plastmatta på golv, tapet på väggar och målade skivor i tak. Mitt emot toalettrummet, en bastu med elektriskt aggregat. Längst in i rummet är ett förrådsrum som inrymmer vattenpumpen. Betonggolv, målade skivor på väggar och i tak.

Tomt

Naturtomt.

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:1 ändamål: Vägar Förmån: Officialservitut Vattentäkt Vattenledning, 23-TÄN-482.1

Ventilation

Självdrag, paxfläkt i badrum.

Vatten och avlopp

Eget vatten från borrad brunn. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd

Behövs ej

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns Nät AB

Leverantör

Fyrfasen Energi AB

Förbrukning

21 131 kWh/år

Drift per år

Försäkring

4 531 kr

Vatten/avlopp

4 626 kr

Elförbrukning

31 054 kr

Sotning

400 kr

Väg/Samfällighetsavgift

1 000 kr

Renhållning

2 525 kr

Summa

44 136 kr

Huset har använts för uthyrning ca 15 veckor/år varav 10 veckor under vintersäsong. Underhållsvärme då huset inte nyttjats har varit +10 grader. Posten el avser både nätavgift och hushållsel samt uppvärmning. Tänk på att driftskostnaderna är baserad på nuvarande ägare nyttjade som hus för veckouthyrning och att driftskostnaderna kan variera kraftigt beroende på nyttjadegrad.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

1 131 000 kr

Byggnad

544 000 kr

Mark

587 000 kr

Skatt/avgift

8 482 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1954

Pantbrev

Summa

330 000 kr

Antal

2 st

Närområde

Tänndalen är vackert beläget i dalgången med utsikt över de omkringliggande fjällen Rödfjället, Skarvarna och Hamrafjället. Här finns 52 välpreparerade nedfarter i Tänndalsvallen, Buskvallen, Tännporten, Svansjöliftarna och Hamra som erbjuder åkning för alla åldrar med mysiga barnområden, familjebackar och mer avancerad åkning. Liftsystemet är öppet från november till början av maj. Skidområdet Tänndalen är en del utav Funäsfjällen. Tillsammans med Funäsdalsberget, Ramundberget, Tännäskröket och Kappruet är det Skandinaviens största skidområde och här finns ett liftkort som ger dig tillgång till samtliga fem skidanläggningar i hela Funäsfjällområdet. Enkelt och variationsrikt för den som vill variera skidområde efter väder, vind och åklust. I anslutning till skidbackarna och vid infarten till Blomsterfjällets fritidshusområde finns skiduthyrning och sportshop. Vid Ski Lodge och Hamra dalstation finns en stor välsorterad matvarubutik, Hamra Livs. I närområdet finns även skiduthyrning, sportaffär, after-ski och i dalgången finns ett flertal restauranger, butik med lokalproducerade råvaror och skidbutik väl värda att besöka. Sommar som vinter finns här fina fiskevatten och det är aldrig långt till närmaste skid- eller skoterspår. Funäsfjällen erbjuder ett av världens bästa spårsystem för längdskidåkning som med sina 300 km pistade leder kopplar samman alla byar oavsett vart du bor. Föredrar du istället skoter finns istället 610 km skoterleder som kontinuerligt prepareras med pistmaskin. Sommartid erbjuder området fina möjligheter till vandring, cykelleder, ridning, paddling, fiske, bär- och svampplockning. Att vandra i Funäsfjällen är enkelt och en njutning för själen. Välj bland många guldturer som är utmärkta i området. Längden på turerna varierar och är märkta med längd och svårighetsgrad för att passa både stora och små vandrare. Här finns även 423 km cykelleder i varierad terräng och svårighetsgrad. Att uppleva fjället från cykelsadeln är en fantastisk upplevelse. Badplatsen i Tänndalen är lättillgänglig för alla intill vägen med stor parkering. Sandstrand och klart fjällvatten utlovas. Eller varför inte ta ett dopp i Tännån, eller längs Anderssjöåfallet. Tänndalen ligger högt och snösäkert. Beläget endast 13 kilometer väster om områdets centralort Funäsdalen mot Norge. I Funäsdalen finns alla samhälleliga funktioner som du kan tänkas behöva så som mataffärer, restauranger, gym, bensinstationer, post, välsorterade butiker, fjällmuseet, sjukvård och systembolag.

Kommunikation

Från Funäsdalen tar du dig enklast till Tänndalen med bil eller skidbuss som trafikerar området för-, och eftermiddagar.

Byggnad

Typ

Fritidshus, 1-plan

Byggår

1954

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Lackerad plåt

Fasad

Trä

Grund

Torpargrund

Grundmur

Betongsten

Stomme

Trä

Uppvärmning

Direktverkande el, luft-luftvärmepump och vedeldning

Tak

Plåt

Fönster

3-glas isoler

Renoveringar

Sommaren 2021 gjordes ny dränering runt huset. År 2010 byttes äldre fönster ut till 3-glas isolerfönster. Samma år fick stugan nya trägolv inlagda. Renovering av badrum 2008 med kakel och klinker. Installation av luftvärmepump 2007.

Övriga byggnader

På fastigheten finns två oisolerade förrådsbyggnader om ca 10 kvm vardera. Båda byggnaderna står på gjuten betongplatta. El finns till byggnaderna.


KartaBilder