Per-Mårsvägen 12

Bruksvallarna

Generösa ytor och magisk utsikt i Bruksvallarna

Ett möjligheternas hus mitt i längdskidsparadiset Bruksvallarna! Här bor man omgiven av vacker fjällnatur med en helt fantastisk fjällutsikt från husets båda balkonger. Läget är rofyllt och avskilt med en attraktiv hörntomt, fint inramad av en gedigen gärdesgård, där en av Funäsfjällens populära guldturer passerar alldeles bakom huset. Bruksvallarna är hjärtat i Nordic ski center med 300 km längdspår och turleder, här tränar allt från nybörjare till elitåkare. Vill man åka alpint finns flera anläggningar att välja på inom Destination Funäsfjällen och skidbussen stannar inte långt från huset. Sommartid är området populärt för vandring och cykling med stor variation på leder och svårighetsgrad. Från huset ser man upp till Knallens våffelstuga på 1050 meters höjd, en av många fina utflyktsmål i området. Ett annat är signaturfjället Mittåkläppen och Djupdalsvallens servering som också finns i närheten. Huset byggdes 1981 och har varit i samma familjs omsorgsfulla ägor under alla år. Tre luftiga våningsplan med anpassningsbara ytor ger många möjligheter för en ny ägare. Här finns härliga sällskapsytor med ett fullt utrustat kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning. Flera sovrum och möjlighet att dela av de stora ytorna till ännu fler gör detta hus perfekt även för en större familj. Både souterrängplanet och mellanplanet har varsin separat toalett och duschrum. Huset har både bastu och spabad och på loftet finns en gedigen eldstad. Det finns även många praktiska ytor med flera förråd, matkällare, och vinkällare, tvättstuga och verkstad plus ett generöst hobbyrum. Huset har underhållits väl genom åren både utvändigt och invändigt. De anpassningsbara ytorna och läget gör att boendet passar lika bra för permanentboende som fritidsboende. Området är inte bara uppskattat för sina fina längdspår. Funäsfjällen har ett stort utbud av aktiviteter året om. Det är Skandinaviens största alpina skidområde med 136 nedfarter på ett och samma liftkort. Här ingår Tänndalen, Tänndalsvallen, Ramundberget, Funäsdalsberget, Tännäskröket och Kappruet. Sommartid lockar fjällvandring och fantastiska cykelleder. Eller varför inte golfa, fiska och upptäcka natur och kultur i trakten. I Bruksvallarna finns förskola/skola, affärer, restaurang och annan service.

Fakta

Utgångspris
6 975 000 kr
Fast.beteckning:

Ljusnedal 1:160

Rum

6 st

Sovrum

4 st

Boarea

183 m²

Biarea

55 m²

Tomtarea

1 017 m²

Byggnadstyp

Villa/fritidshus

Byggnadsår

1981

Registerad fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

0705-886127

info@funasdalenfastighet.se

Interiör

Det här rymliga huset har två ingångar, ett i souterrängplanet på framsidan av huset samt en ingång på baksidan där man kommer in direkt till mellanplanet. Sett från denna ingång kommer man in i hjärtat av huset med matplats och kök rakt fram samt en bred öppning till vardagsrummet som tillsammans bildar ett trivsamt och socialt nav. Här är även utgången till balkongen med slående vackra fjällvyer. Hallen är rymlig med trapphus i mitten och en hallgång till vänster där avhängning finns. Här är även en rymlig, separat toalett samt en lyxig relaxavdelning med både spabad och dusch. I denna del av huset ligger även det stora föräldrasovrummet med egen utgång till balkongen och med en fantastisk fjällvy att vakna upp till. Direkt på höger sida om entrén ligger det andra sovrummet som idag nyttjas som kontor. En trappa upp finns ett mysigt loft med eldstad i mitten. Ett generöst rum med både matplats och soffgrupp. Här finns potential att inreda med två sovrum till för familjen som vill ha extra bäddar. Även loftet har en balkong med vacker fjällvy. Souterrängplanet har en rymlig hall med klädkammare, förråd och matkällare på vardera sida om trappen. Här finns både en separat toalett samt ett duschrum med bastu. Gästrummet har flera användningsområden med plats dels för extra bäddar samt bibliotek, Tv- häng eller spel. Intill hallen är en praktisk tvättstuga och genom den kommer man slutligen till ett stort hobbyrum, även här kan man inreda med flera bäddar. Innanför hobbyrummet finns ytterligare förvaringsutrymme, samt verkstadsdel och pannrum.

Rum

 • Entré

  Från baksidan av huset kommer man in i mellanplanet med en rymlig hall som har plats för både förvaring och sittbänk. I mitten är trappan som både leder ner till souterrängplanet samt upp till loftet. På vänster sida fortsätter en halldel och här finns både garderober samt hatthylla. Hallen har klinker på golv, tapet på väggar och träpanel i tak.

 • Matplats och kök

  Matplatsen ligger rakt fram sett från hallen och binder ihop vardagsrum med kök. Här sitter man gärna och njuter av den vackra fjällvyn genom det stora fönsterpartiet. För varmare dagar kan man ta med sig maten eller fikat ut på den stora balkongen där det även finns plats för grill. Köket är u-format och har gott om både skåp och arbetsytor. Här finns side by side kyl och frys, inbyggd mikro och ugn, spishäll, köksfläkt och diskmaskin. Ett fönster vid diskbänken och dubbla, nedfällda hoar. Bänkskiva i sten och marmor som kakel på vägg. Klinker på golvet och träpanel i taket.

 • Vardagsrum

  Ljust och inbjudande rum för både umgänge och avkoppling med rymlig hörnsoffa och fåtöljer. Tv på vägg. Stora fönster ger fint ljus och en härlig utsikt. Vardagsrummet har parkettgolv, bröstpanel och tapet på väggar samt träpanel i tak.

 • Separat toalett

  Mellanplanet har en separat toalett som ligger på vänster sida i halldelen. Här är gott om utrymme med en bred kommod och tvättställ på höger sida samt WC och högskåp till vänster. Ett fönster. Klinker på golv, kakel på väggar och vita skivor i taket med infällda spotlights.

 • Relax

  Längst ner i halldelen ligger en stor och lyxig relaxavdelning med dusch och spabad i burspråk. Här finns också plats för sittgrupp och skönt "after fjäll" häng. Dusch med skjutdörrar. Klinker på golv, kakel på väggar samt kakelmosaik i dusch. Vita skivor i tak med infällda spotlights.

 • Sovrum 1

  Till höger längst ned i halldelen ligger ett stort master bedroom med dubbelsäng, sängbord och byrå samt en hel garderobsvägg med spegeldörrar. Fönster och utgång till balkong med vackra fjällvyer. Parkettgolv, tapet på väggar och träpanel i tak

 • Sovrum 2 (kontor)

  I hallen, vägg i vägg med vardagsrummet ligger ytterligare ett sovrum som idag används som kontor. Här finns plats för enkelsäng/våningssäng. Rummet är idag möblerat med ett större skrivbord samt garderobsvägg till förvaring. Ett fönster ger fint ljus. Rummet har laminatgolv, målade väggar och träpanel i tak.

 • Allrum, loft

  En trappa upp ligger övervåningen som består av ett stort, härligt allrum med braskamin i mitten. Här kan man dela av och skapa fler sovrum. Idag är rummet möblerat med matplats samt sittgrupp vid eldstaden. Här finns även ytterligare en balkong med härlig fjällvy. Allrummet har parkettgolv, målad väv på väggar samt träpanel i tak.

 • Hall, BV

  Sett från souterrängplanets ingång kommer man in i en stor hall med trapp i mitten av huset som leder vidare upp till de båda övre planen. Hallen har klickgolv, tapet på väggar och träpanel med infällda spotlights i taket.

 • Gästrum, BV

  Ett ljust och inbjudande sovrum som idag används som gästrum med bäddsoffa, soffbord och bokhyllor. Ett stort fönsterparti ger härligt ljus. Rummet har parkettgolv, tapet på väggarna och träpanel med infällda spotlights i taket.

 • Separat WC, BV

  I hallen finns en separat toalett med WC, tvättställ med kommod och handduksvärmare på vägg. Ett fönster. Rummet har kakelmosaik på golvet, kakel på väggarna och vita panelskivor med infällda spotlights i taket.

 • Klädkammare, BV

  En välordnad klädkammare med både hängare och hyllor på båda sidor, perfekt för alla friluftskläder och skor! Laminatgolv, väv på väggar och målat tak.

 • Dusch & bastu, BV

  Bredvid klädkammaren ligger ett separat duschrum med bastu. Den första delen har dusch med skjutdörrar samt handduksvärmare på vägg. Rummet har kakelmosaik på golvet samt väggar i dusch, övriga väggar har kakel och i taket sitter vita panekskivor med infällda spotlights. Från duschrummet nås bastun med 2 sittlavar och belysning under, eldrivet bastuaggregat. Bastun har kakelmosaik på golvet samt bastupanel på väggar och i tak.

 • Förråd, BV

  Till vänster om trappen till övervåningen finns ett förråd med hyllor på vägg. Klinkergolv, väv på väggar och målat tak.

 • Matkällare, BV

  Till höger om trappen finns även en matkällare med hyllor på vägg. Klinkergolv, väv på väggar och målat tak.

 • Tvättstuga, BV

  Direkt på höger sida om ingången finns tvättstugan som även fungerar som en passage till hobbyrummet. Tvättstugan har bänkytor på båda sidor med fönster på ena sidan. Här finns grovsink, 2 st tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och förvaringsskåp. Våtrumsmatta på golv och väggar samt målat tak.

 • Hobbyrum, BV

  Genom tvättstugan kommer man till hobbyrummet som tidigare varit garage. Här ryms sittgrupp/bäddsoffa och det finns även gott om plats för hobbyverksamhet eller gym. Rummet är varmbonat med tilläggsisolerad dörr. Vill man få in mer ljus går det även att sätta in fönster istället för garagedörrar. Rummet är stort nog att dela av om behov skulle finnas. Plastmatta på golv, bröstpanel och väv på väggar samt vitt tak.

 • Förråd

  Innanför hobbyrummet finns flera praktiska förrådsutrymmen med gott om plats till förvaring. Först är ett rum med hyllor på vägg och till höger finns en separat liten vinkällare med hyllor. På andra sidan i förrådsdelen, till vänster, finns både pannrum samt en verkstadsdel med snickarbänk.

 • Övrigt

  Boarean är uppmätt av säljaren och inskickad vid senaste deklarationen för korrigering till fastighetsregistret. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

 • Lös egendom

  Huvudparten av möbler kommer att lämnas och ingår i köpeskillingen. För denna s.k. lösa egendom erlägger köparen ingen ersättning däremot sker s.k. särredovisning för den lösa egendomen. Det innebär att ett värde åsätts för den lösa egendomen som ingår i köpeskillingen och som separeras genom upprättande av kvittens för lös egendom och därmed reduceras beloppet på köpebrevet. En inventarielista upprättas som läggs som bilaga till köpekontraktet.

Ventilation

FTX-ventilation.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Drift per år

Försäkring

5 096 kr

Vatten/avlopp

8 772 kr

Elförbrukning

31 493 kr

Renhållning

1 201 kr

Summa

46 562 kr

Huset har nyttjats ca 50-60 % av året. Ev kan kostnad för vägunderhåll tillkomma.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

2 267 000 kr

Byggnad

1 670 000 kr

Mark

597 000 kr

Skatt/avgift

9 287 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1981

Pantbrev

Summa

1 000 000 kr

Antal

1 st

Byggnad

Typ

Villa/fritidshus

Byggår

1981

Fasad

Forsgrens värmetimmer med plank och lösa knutar.

Grund

Platta på mark med inrett soutterängplan

Stomme

Trä och betong

Uppvärmning

Bergvärme

Tak

Betongpannor

Fönster

3-glas fönster

Renoveringar

Huset har underhållits väl genom åren, under dokument i annonsen finns ett dokument benämnt husets historia där säljaren själv berättar kortfattat om de underhåll som gjorts.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder