Funäsdalsporten 7

Funäsdalsberget, Funäsdalen

Centralt fjällboende i Funäsdalen!

Fräsch bostadsrätt med perfekt läge mitt i Funäsdalen. Lägenheten ligger i den röda längan vid Funäsdalsporten på Röstberget. Här bor man med gångavstånd till skidbackar, längdspår och Funäsdalens trivsamma bykärna med restauranger, butiker och all tänkbar service. Sommartid kan man snöra på sig kängorna eller ta cykeln direkt från boendet ut på fjälläventyr. Interiören är ljus med högt i tak och en skön fjällkänsla med både braskamin och bastu och som extra bonus en balkong med utsikt mot bland annat Funäsdalsberget och Funäsdalssjön. Här finns tre rymliga sovrum med bra förvaring och ledigt plats för 6-8 bäddar samt ett luftigt vardagsrum med kök och matplats i öppen planlösning. Boendet öppnar upp för alla slags aktiviteter året om. Det är helt enkelt ett perfekt läge för att upptäcka hela Funäsfjällen och allt som naturen har att erbjuda. Den världsberömda längdåkningen och den attraktiva skidanläggningen med varierande backar är ett par av anledningarna till att Funäsdalen blivit utsedd till Sveriges bästa skidort i flera omröstningar. Antingen köper man liftkort för enbart Funäsdalsbergets liftsystem, eller om man vill ha ännu mer variation så väljer man Funäsfjällspasset som ger tillgång till hela fem skidanläggningar i skidområdet. Förutom Funäsdalen även Tänndalen, Ramundberget, Tännäskröket och Kappruet. Det eftertraktade läget ökar dessutom möjligheter att finansiera familjens fjälläventyr genom uthyrning. En mäktig upplevelse är att ta gondol upp till toppen av Funäsdalsberget och sedan ta sig ned med skidor, cykel eller genom att vandra. I närheten finns även andra MTB-leder med olika utmaningar för nybörjare och de som vill testa sina gränser. Vägen upp mot Mittådalen och Flatruet är bara någon kilometer bort. Funäsdalen är en charmig och trivsam by med matbutiker, restauranger, nöjen, modebutiker, gym, apotek, systembolag, hälsocentral, hotell och spa. Härifrån är det heller inte långt till norska gränsen.

Fakta

Utgångspris
3 100 000 kr
Månadsavgift

5 416 kr/mån

Andelstal

0 %

Rum

4 st

Boarea

74 m²

Biarea

1 m²

Hiss

Nej

Byggnadstyp

Flerbostadshus, tot. 6 st lgh i 2 plan

Byggnadsår

2006-2009

Registerad fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

0705-886127

info@funasdalenfastighet.se

Interiör

Från loftgången kommer man in i en hall med avhängning till höger och badrum med bastu rakt fram. Till vänster är vardagsrum med matplats och kök i öppen planlösning. Härifrån har man fin utsikt över både fjäll och sjö med utgång till balkong där man även ser Funäsdalsberget med skidbackar. Braskaminen i vardagsrummet bidrar både med härlig värme och skön stugkänsla. På höger sida ligger de tre sovrummen på rad, samtliga är ljusa med högt i tak och bra förvaringsmöjligheter i flera garderober. Närmst köket är det största sovrummet med dubbelsäng följt av två sovrum med våningssängar.

Rum

 • Hall

  Bra planerad hall med plats för hatt och skohylla på höger sida. Bredvid står idag en extra kyl/frys men är annars en perfekt plats för ett torkskåp eller garderob. Det finns även mer plats till förvaring på båda sidor mot vardagsrummet. Hallen har klinker, målade väggar och målat tak med infällda spotlights.

 • Vardagsrum

  Genom hallen är det inbjudande vardagsrummet med högt i tak och fina fönsterpartier mot härlig utsikt. Här ryms både soffa och matplats och på höger sida finns en braskamin. Parkettgolv, målade väggar, träpanel på vägg vid braskamin. Målat tak med infällda spotlights.

 • Kök

  Köket är en trivsam del av vardagsrummet med skåpsfronter i ek och kakel på vägg. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, mikro, diskmaskin, spis och köksfläkt. Praktiskt klinkergolv samt målat tak med infällda spotlights.

 • Sovrum 1

  Ett stort och härligt föräldrasovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och flera garderober. Högt i tak och stort fönster som ger fint ljus. Parkettgolv, målade väggar (träpanel på väggen bredvid garderoberna) och målat tak med infällda spotlights.

 • Sovrum 2

  Sovrum med våningssäng och två inbyggda garderober. Härligt utsikt mot Funäsdalsberget. Parkettgolv, målade väggar och målat tak med infällda spotlights.

 • Sovrum 3

  Längst ner ligger det sista sovrummet som idag är möblerat med våningssäng, skrivbord och garderob. Här kan rymmas familjesäng eller dubbelsäng. Ett fönster ger fint ljus. Parkettgolv, målade väggar och målat tak med infällda spotlights.

 • Badrum

  Från hallen nås badrummet med bred bänk för tvättställ som ger en bra avställningsyta. Under finns förvaringsskåp och tvättmaskin. På andra sidan är dusch med vikväggar samt WC. Fönster med frostat glas. Klinker på golv, kakel på väggar och målat tak med infällda spotlights.

 • Bastu

  Alltid lika uppskattat efter en heldag på fjället! Här finns två sittlavar och eldrivet bastuaggregat. Klinker på golv samt bastupanel på väggar och i tak.

 • Förråd

  På utsidan av huset, i markplan, finns ett låsbart skidförråd.

 • Övrigt

  Annonsen kommer att kompletteras med planritning, mer information om förening, årsredovisning etc inom kort. Fiber finns indraget, en ny ägare får teckna ett eget abonnemang. Bredbandet kostar idag 200:-/månad. Lägenheten säljs med utgångspunkt utan möbler och inventarier. Boarean är inte uppmätt. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Månadsavgift

5 416 kr/mån

I månadsavgiften ingår el, värme, vatten, avlopp och renhållning Kostnad för fiber ligger utanför månadsavgiften. Kostar idag 200:-/månad.

Ventilation

Självdrag.

Drift per år

Kostnad för fiber ligger utanför månadsavgiften. Kostar idag 200:-/månad.

Byggnad

Typ

Flerbostadshus, tot. 6 st lgh i 2 plan

Byggår

2006-2009


Karta


Planlösning


Bilder