Fjällskivlingens väg 19

Tännäs

Arkitektritat och smakfullt inrett fjällboende i Tännäskröket!

Välkomna till det här smakfullt inredda fjällboendet med härlig rymd för både familj och vänner. Här bor man på Hemkrökets sydsluttning, ca 700 meters höjd, vid Tännäskrökets gemytliga fjällanläggning. Huset är arkitektritat och stilrent inrett med möbler från Norrgavel i vilsam skandinavisk stil. För den som gillar helheten och enkelt bara vill flytta in så går alla möbler att köpas till. Man har valt traditionella färger och påkostade material och placeringen på huset är gjord på naturens villkor. Med ett boende i samklang med naturen kan du njuta av fjällkänslan såväl inom- som utomhus. Det här lyxiga boendet är både rymligt och välutrustat med alla bekvämligheter man kan förvänta sig av ett modernt fritidshus. Från fastigheten har man bekvämt gångavstånd till skidanläggningen samt längdspåren. Det fina läget gör det även attraktivt för uthyrning vilket kan vara en extra bonus för den som vill finansiera en del av kostnaderna. Huset är i två plan och har en rymlig och öppen planlösning med högt i tak. På entréplanet finns en stor hall med låsbart förråd (som även kan nyttjas som kontor eller gästrum) samt pannrum med tvättmaskin och torkskåp. Rakt fram är de generösa sällskapsytorna med kök och matplats i burspråk samt en härlig yta för soffgrupp framför braskaminen. Stora fönster ger en rofylld utblick över omkringliggande fjäll och vacker natur. Här är också utgången till det stora altandäcket. Bottenplanet har även två vilsamma sovrum med plats för dubbelsängar samt ett rejält badrum och bastu. En trappa upp är ytterligare tre sovrum samt ett badrum med dusch. Vid entrén finns ett utvändigt skidförråd. Rymlig parkering med plats för flera bilar och elbilsladdare finns. Man kan sammanfatta det som ett modernt och snyggt fritidsboende i storslagen natur med grym skidåkning runt knuten. Intresserad? Välkommen!

Fakta

Utgångspris
4 500 000 kr
som utgångspris
Fast.beteckning:

Tännäs Kyrkby 51:76

Rum

7 st

Sovrum

5 st

Boarea

132 m²

Tomtarea

1 145 m²

Byggnadstyp

Fritidshus 2-plan

Byggnadsår

2018

Registerad fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

0705-886127

info@funasdalenfastighet.se

Planlösning

Här välkomnas man av en rymlig hall med bra ytor och både ett separat förråd plus ett pannrum på höger sida. I pannrummet finns både tvättmaskin och torkskåp. Här är även ingången till entréplanets badrum och bastu. Rakt fram ser man in till köket och matplatsen som är fint placerad vid burspråk där man kan njuta av både goda middagar och härliga fjällvyer. Köket är rejält tilltaget med gott om arbetsytor så att hela familjen kan delta i matlagningen. Till vänster är allrummet med högt i tak, stora fönster och braskamin. Här kryper man gärna upp i sofforna eller lutar sig tillbaka i de stilrena länstolarna och njuter av både utsikten och brasans sken. Från allrummet nås två av husets 5 sovrum. En trappa upp ligger de andra tre och här finns även ytterligare ett badrum med dusch.

Rum

 • Hall

  Rejält tilltagen hall med gott om plats att få på och av sig skidkläder och annan utrustning. Avhängning på höger sida samt korgar på vägg. Klinker på golv, träpanel på väggar och i tak med infällda spotlights.

 • Förråd/kontor/gästrum

  Direkt på höger sida i hallen är ett rum som helt kan anpassas efter en ny ägares behov. Idag används det som ett låsbart förråd, perfekt om man vill hyra ut att kunna lämna kvar och låsa in personliga saker. Rummet kan även nyttjas som kontor eller ett extra gästrum. Trägolv, träpanel på väggar och i tak. Ett fönster.

 • Pannrum

  Efter förrådet ligger ett pannrum med tvättmaskin, torkskåp och varmvattenberedare på vägg. Klinker på golv samt träpanel på väggar och i tak.

 • Kök och matplats

  Rakt fram i hallen är de härliga sällskapsytorna där man direkt ser in mot köket med matplats i burspråk. Köket har grå skåpsluckor och bänkskiva i trä. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, spis, ugn, köksfläkt, mikro och diskmaskin. Matplatsen rymmer 10 personer och har en härlig utsikt genom alla fönster. Trägolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Allrum

  Till vänster om kök och matplats fortsätter allrummet i en ljus och öppen planlösning. Högt i tak och fina fönsterpartier ger en härlig rymd. Här ryms soffgrupp och sköna fåtöljer framför braskaminen. Utgång till altan med härligt solläge och fin utsikt. Trägolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Sovrum 1

  Första sovrummet ligger på vänster sida i allrummet och rymmer dubbelsäng med sängbord och en inbyggd dubbelgarderob. Behaglig färgsättning med trägolv samt målad träpanel på väggar och i tak. Ett fönster ger fint ljus.

 • Sovrum 2

  Ett spegelvänt sovrum längst ner till vänster i allrummet. Även här ryms dubbelsäng, eller som idag två enkelsängar. Inbyggd dubbelgarderob och ett fönster. Trägolv samt målad träpanel på väggar och i tak.

 • Badrum och bastu

  Med ingång från hallen ligger entréplanets rymliga badrum med bastu. Här finns en bred kommod med dubbla tvättställ, WC samt dusch. Ett fönster. Klinker på golv och väggar vid dusch. Övriga väggar har bastupanel. Målat tak med spotlights. Bastun har två sittlavar och högt sittande fönster med fin utsikt. Eldrivet bastuaggregat. Klinker på golv samt bastupanel på väggar och i tak.

 • Övervåning hall

  En trappa upp är resterande tre sovrum plus ett eget badrum. Man kommer upp till en hall med sidofönster som ger fint ljus. Här kan man även överblicka allrum och matplats nedanför. Trägolv samt träpanel på väggar och i tak.

 • Badrum med bastu

  I hallen är ingången till entréplanets badrum med bastu.

 • Sovrum 3

  Längst in till vänster är ett inbjudande sovrum med dubbelsäng och dubbelgarderob. Ett fönster. Trägolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Sovrum 4

  Innan sovrum 3, också till vänster, ligger ett mindre sovrum med platsbyggd våningssäng. Ett fönster. Trägolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Sovrum 5

  På motsatta sida i hallen ligger slutligen sovrum 5. Även det ett härligt sovrum med dubbelsäng, sängbord och dubbelgarderob. Här finns en fransk balkong. Trägolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Badrum 2

  Det andra badrummet ligger bredvid ingången till sovrum 5. Här finns tvättställ med kommod, WC samt dusch. Klinker på golv och väggar vid dusch. Övriga väggar har bastupanel. Målat tak med spotlights. Högt sittande fönster ger fint ljus.

 • Övrigt

  Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

 • Lös egendom

  Fastigheten säljs med utgångspunkt utan inventarier och möbler. Dessa kan efter överenskommelse köpas separat.

 • Uthyrning

  Fastigheten är föremål för uthyrning och har vissa veckor redan bokade för 2023/2024. Det finns ett av säljaren ingånget hyresavtal tecknat med Tännäskröket AB som köparen är skyldig att fullfölja och inträda som part i. Intäkter och kostnader följer fastigheten from tillträdesdagen.

Planbestämmelser

Detaljplan (2009-06-02)

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Samfällt vatten och avlopp, debiteras via Tännäskröket samfällighet.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns Nät AB

Leverantör

Fyrfasen Energi AB

Drift per år

Försäkring

3 896 kr

Elförbrukning

24 226 kr

Väg/Samfällighetsavgift

9 445 kr

Renhållning

433 kr

Summa

38 000 kr

Huset har nyttjats ca 8 vinterveckor samt 4 sommarveckor.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

2 269 000 kr

Byggnad

1 924 000 kr

Mark

345 000 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

2018

Pantbrev

Summa

2 300 000 kr

Antal

1 st

Närområde

Tännäs är en av västra Härjedalens äldsta byar. Namnet sägs komma från det fornnordiksa "Tenda" som betyder "glittrande" och man tror det syftar på alla vatten som omger byn. Området har alltid förknippats med jakt och fiske och ligger precis vid Rogens Naturreservat som även kallas "Sveriges sydligaste vildmark". Det är ett mycket särpräglat landskap som formades under istiden och det har några av Sveriges bästa fiskevatten, särskilt känt för sin harr. I Naturreservatet finns också möjlighet till paddling och vandring i fantastisk miljö. I Tännäs ligger det populära Myskoxhänget som har öppet året runt. Här får man träffa ett verkligt urtidsdjur i sin naturliga miljö. Bygdens äldsta kyrka ligger i Tännäs och är dessutom Sveriges högst belägna på hela 648 meter över havet. I Tännäs finns något att göra både sommar och vinter. Tännäskröket har 5 liftar och 17 nedfarter och från Tännäs når du Nordic Ski Center, som är ett av världens största spårsystem med över 30 mil preparerade längdspår som binder samman hela Funäsfjällsområdet. Området är också populärt för skoteråkare. Tännäskrökets alpina skidanläggning lockar en bred målgrupp. Barnfamiljer och off-piståkare samsas i denna pittoreska anläggning. Du kan välja mellan sammanlagt 17 nedfarter belägna på de två bergen Hemkröket och Mellankröket. Om man vill åka utanför pisten finns här riktigt brant och häftig friåkning. Tillsammans med friåkningsprofilerna Jon Wagenius och Tom Oliver Hedvall har här tagits fram drygt 20 offpistrepor fyllda med både naturliga och konstruerade "drops" och hopp. Vid Tännäskrökets anläggning finns idag en värmestuga, skiduthyrning och sportshop samt restaurangen Arran. Arran betyder eld på samiska och här serveras förstklassig mat inspirerad av det sydsamiska köket med lokalt producerade råvaror. Vid anläggningen finns även en spakåta som kan hyras, med bastu, bubbelbad och relaxavdelning. Till Funäsdalen med ett brett utbud av service och butiker är det bara 20 minuter med bil. Tännäskröket är del av Funäsfjällen som är Skandinaviens största alpina skidområde med 136 nedfarter på ett och samma liftkort. Här ingår Tänndalen, Tänndalsvallen, Ramundberget, Funäsdalsberget, Tännäskröket och Kappruet.

Byggnad

Typ

Fritidshus 2-plan

Byggår

2018

Fasad

Trä

Grund

Betongplatta

Stomme

Trä

Tak

Plåt

Fönster

3-glas

Övrig byggnader

Utvändigt skidförråd vid entrén


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder