Renstigen 16

Tänndalen

Nybyggt fjällboende i familjära Tänndalsvallen

På Renstigen 16 vid familjära Tänndalsvallen, med lift och gemytligt café, byggs i skrivande stund ett härligt fjällboende. Ett lyxigt enplanshus på 120 välplanerade kvm med gott om plats för stora familjen, släkt och vänner. Här bor man omgiven av rofylld fjällnatur med längd och skoterspår i anslutning till tomen. Huset som byggs har en diskret och stilren fasad med liggande träpanel i mörkgrå ton samt ett svart, falsat, plåttak och svarta fönster och dörrar. Invändigt är ytorna generösa med härliga samvaroytor i mitten där köket med köksö blir en snygg del av interiören. Här finns även gott om plats för ett rejält matbord att samlas kring och sköna soffor för avkoppling. Självklart med braskamin som sprider både värme och ett behagligt sken i hela rummet. Huset har 4 härliga sovrum samt två badrum, ett i samband med hallen där man även har teknikrum samt tvättmaskin och torkskåp. Det andra badrummet ligger i andra delen av huset och här finns också en bastu. Den vindskyddade entrén har ett utvändigt skidförråd och vid infarten byggs ett rejält garage. Tänndalen har utsetts till Skandinaviens bästa skidort, vilket innebär att orten är älskad av skidåkare. Och det är lätt att förstå. Här vistas man i en genuin fjällmiljö med upplevelsen av orörda vidder. Det är snösäkert och kanske bäst av allt – det är nära till det mesta! Alldeles utanför stugdörren når man det omtalade Nordic Ski skidsystemet som med sina 300 km preparerade längdspår lockar skidåkare från hela världen. Populärt är också att ta en tur till någon av våffelstugorna Andersborg och Malmbäcksstugan ett par kilometer bort. Föredrar man utförsåkning så har man tillgång till fyra alpina skidsystem i närområdet - Tänndalen, Funäsdalen, Ramundberget och Tännäs. I familjära Tänndalsområdet finns ett 20-tal liftar, ett 50-tal nedfarter med olika svårighetsgrader. Men Tänndalen är inte bara en vinterort. Här erbjuds underbara upplevelser och en mängd aktiviteter för alla åldrar året om. Från stugan har man nära till fantastisk fjällvandring och MTB-leder. Man kan även jaga, rida, fiska, plocka bär och svamp - bara för att nämna några exempel. Butiker och annan service nås snabbt och enkelt. Närköp i Hamra är närmast och i Funäsdalen 15 km bort finns bland annat apotek, vårdcentral, restauranger, systembolag, bowling, padel, matbutiker och inredningsbutiker.

Fakta

Utgångspris
5 995 000 kr
som utgångspris
Fast.beteckning:

Funäsdalen 16:194

Rum

5 st

Sovrum

4 st

Boarea

120 m²

Tomtarea

1 378 m²

Tillträde

1/6 2023

Byggnadstyp

Fritidshus i 1 plan

Registerad fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

0705-886127

info@funasdalenfastighet.se

Planlösning

Här välkomnas man av en rymlig entré med bra plats att hänga av och ta på sig ytterkläder. Till vänster ligger ett sovrum och rakt fram är ett teknikrum följt av badrum med dusch och tvättmaskin. Fortsätter man till vänster ligger storstugan med kök och köksö följt av plats för matmöbel och längst ner soffgrupp. Mot söder är härliga fönsterpartier med dubbel glasdörr till altandäcket utanför. Här blir man verkligen en del av den vackra fjällmiljön och kan njuta av utsikten och de olika årstidernas vackra skiftningar från morgon till kväll! Från storstugan är ingången till sovrum 2 och längst ner i storstugan leder en mindre hall vidare till den andra delen av huset med ytterligare två sovrum, ett större med plats för dubbelsäng samt ett något mindre med plats för t ex en våningssäng. Här finns också ingången till husets andra badrum som även har bastu.

Rum

 • Entré

  Praktisk yta med klinker på golv och bra plats för att ta på och av sig ytterkläder. Klinker på golv, träpanel på väggar och i tak.

 • Teknikrum

  I hallen är ett teknikrum som även rymmer lite förvaring, tex städutrustning. Klinker på golv, träpanel på väggar och i tak.

 • WC/tvätt

  Bredvid teknikrummet är ingången till ett badrum med WC, dusch med vikväggar i glas samt tvättställ med kommod och belyst spegel. Här finns även torkskåp och tvättmaskin. Fönster. Klinker på golv, kakel på väggar och träpanel i tak.

 • Sovrum 1

  Från hallen nås det första av husets fyra sovrum. Ett större sovrum med plats för dubbelsäng eller flera enkelsängar. Här finns två garderober samt stora fönster med vacker fjällvy att vakna upp till. Eklaminatgolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Storstuga

  En härlig yta för både umgänge och avkoppling med flera funktioner i en öppen planlösning. Den första delen består av kök med köksö, plats för matgrupp och slutligen soffgrupp längst ner. Allt framför panoramafönster mot fjällen i söder och självklart med lätt access till altandäcket utanför via dubbla glasdörrar. Vänder man blicken åt andra hållet finns en stilren braskamin att mysa framför. Rummet har eklaminatgolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Kök

  Köket är snyggt integrerat i storstugan med en uppskattad köksö att samlas kring. Här kan man njuta av såväl morgonkaffet som skön afterski medans middagen puttar på spisen. Köket kommer från Marbodal och serien heter Form, en stilsäker klassiker. Bänkskivor i rostfritt och sten samt kakel på vägg. Köket är fullt utrustat med kombinerad kyl/frys, ugn, inbyggnadshäll, köksfläkt, mikro samt diskmaskin. Eklaminatgolv samt träpanel i tak.

 • Sovrum 2

  Det andra sovrummet har sin ingång från storstugan och rymmer våningssäng samt garderob. Ett fönster. Eklaminatgolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Sovrum 3

  Den andra delen av huset nås längst ner i storstugan där en liten halldel leder vidare till sovrum 3 på höger sida. Här ryms våningssäng och garderob. Ett fönster. Eklaminatgolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Sovrum 4

  På vänster sida är det stora sovrummet med plats för dubbelsäng och garderober. Här finns fönster i två väderstreck och även balkongdörr till altandäcket utanför, ett härligt sätt att starta dagen på! Eklaminatgolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Badrum 2

  I samband med de båda sovrummen finns husets andra badrum. Tvättställ med kommod och belyst spegel, WC samt dusch med vikväggar i glas. Ingång till bastu och även en utgång till kortsidan av huset - kanske till ett framtida spabad eller ett uppfriskande dopp i nysnön. Klinker på golv, kakel på vägg och träpanel i tak.

 • Bastu

  Från det andra badrummet når man bastun med sittbänk i vinkel och eldrivet bastuaggregat. Klinker på golv och bastupanel på väggar och i tak.

 • Skidförråd

  Vid entrén finns ett utvändigt skidförråd.

 • Garage

  Till huset planeras ett garage på ca 20 kvm i samma stil. Platta på mark, träfasad och plåttak. Garageport och ytterdörr.

 • Fiber

  Fiber finns framdraget till huset och är installerat i teknikrummet. Anslutningsavgift tillkommer.

 • Inflytt

  Huset är under uppbyggnad och beräknas vara inflyttningsklart till xx 2023.

 • Övrigt

  Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Planbestämmelser

Detaljplan

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:157 ändamål: Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:158 ändamål: Vägar, Grönområden

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft).

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Drift per år

Väg/Samfällighetsavgift

4 127 kr

Summa

4 127 kr

Taxeringsuppgifter

Typkod

210, Småhusenhet, tomtmark.

Totalt

345 000 kr

Mark

345 000 kr

Skatt/avgift

3 450 kr

Taxeringsår

2021

Byggnad

Typ

Fritidshus i 1 plan

Fasad

Träpanel Superwood, kol

Grund

Betongplatta

Stomme

Trä

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump Nibe Fighter 750P med golvvärme i alla rum

Tak

Falsat plåttak

Fönster

3-glas Traryd Optimal


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder