Gamla Wallesvägen 17

Bruksvallarna

Rymligt fjällboende med skidspår inpå knuten och vackra fjällvyer

Nybyggt, ljust och rymligt fjällboende mitt i skidparadiset Bruksvallarna med mäktiga fjällvyer och uppskattat söderläge. Det här är ett läge som lockar till aktivitet -vintertid tar man sig direkt ut till fantastiska skidspår med skidstadion alldeles i närheten och sommartid finns flera fina leder för vandring och cykling. Huset som byggdes 2020 är på 103 luftiga kvadrat med en härlig storstuga och kök i öppen planlösning. Här finns altandörr till uteplatsen i söderläge där man kan njuta året om av de vackra fjällvyerna. Huset har tre mysiga sovrum samt en praktisk hall med tvättstuga och separat toalett. Här finns även ett generöst badrum med bastu som extra bonus efter en aktiv dag på fjället. Huset har gott om förvaring med flera garderober i alla sovrum. På gården finns både ett rejält garage med eldriven port och elbils laddare samt ett separat förråd plus en fristående vallabod och hundgård. Både huset med alla utrymmen samt läget passar perfekt för såväl permanentboende som fritidsboende. Det är även ett populärt läge för uthyrning. Bruksvallarna är känt för sin snösäkerhet och längdspår som lockar besökare från när och fjärran. Faktum är att skidsystemet från by till by, det 30 mil långa Nordic Ski-systemet, samt skoterlederna sträcker sig ända till norska gränsen. Här har man också nära, till de pistade backarna i bl.a. Ramundberget och Funäsdalen. Under sommarhalvåret väljer man gärna att vandra, cykla, golfa, fiska och att upptäcka natur och kultur i trakten. Från fastigheten når man flera vandringsleder som bland annat leder upp till Kariknallens toppstuga med servering på 1050 m ö h. Här uppe serveras fantastiska våfflor och varm choklad samtidigt som man njuter av den storslagna utsikten. Från huset är det gångavstånd till Bruksvallarnas livsmedelsbutik och längdskidcenter. För alpinåkning ligger Ramundberget inte långt bort och åt andra hållet finns Funäsdalen med bland annat mataffärer, butiker, systembolag och sjukvård.

Fakta

Utgångspris
5 495 000 kr
som utgångspris
Fast.beteckning:

Funäsdalen 8:326

Rum

4 st

Sovrum

3 st

Boarea

103 m²

Tomtarea

1 218 m²

Byggnadstyp

Fritidshus i 1 plan

Byggnadsår

2020

Registerad fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

0705-886127

info@funasdalenfastighet.se

Planlösning

Ett välplanerat och rymligt boende med härligt ljus och enhetliga materialval som utgör en fräsch bas för en ny ägare att sätta sin egna personliga prägel på. Genomgående Linoleumgolv från Kährs med träpanel på väggar och i tak. Huset är även tekniskt utrustat med bland annat Plejd system för styrning av belysning och fina spotlights i alla fönster som ger ett stämningsfullt sken när solen gått ner. Här välkomnas man av en praktisk hall med klinker och teknikrum/tvättstuga direkt på höger sida. I hallen finns även en separat toalett, även den på höger sida. Mitt emot ligger det första sovrummet som är möblerat med en familjesäng. Rakt fram öppnar storstuga och kök upp sig med härlig takhöjd och fina fönsterpartier med maffig utblick över omkringliggande fjäll. Kök och matplats ligger till vänster och storstugan till höger. Här finns även utgång till en uteplats. På höger sida i storstugan är en liten hall där ingången till det stora föräldrasovrummet ligger till vänster. På höger sida är ingången till ett mindre sovrum med våningssäng följt av ingången till badrummet med bastu.

Rum

 • Hall

  Här kommer man in i en ljus hall där man direkt ser in till storstuga och kök. På vänster sida finns hatt och skohylla samt garderob. Till höger är tvättstuga med torkskåp nära till hands. Här finns även grovsink om man behöver skölja av skorna. Hallen har klinker på golv samt träpanel på väggar och i tak.

 • Sovrum 1

  I samband med hallen ligger det första sovrummet som har plats för familjesäng eller dubbelsäng. Här finns tre garderober och ett fönster. Linoleumgolv, träpanel på väggar och vita skivor i taket.

 • Teknikrum

  Direkt vid entrén ligger ett praktisk teknikrum med förvaringsskåp, arbetsbänk med diskho och kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt ett torkskåp. Klinker på golv, målade väggar, kakel vid diskbänk och vita skivor i tak.

 • Separat toalett

  I hallen finns även ingången till en separat toalett med WC samt tvättställ. Klinker på golv, målade väggar och vita skivor i tak.

 • Kök och matplats

  Rakt fram i hallen kommer man till storstuga och kök i en ljus och öppen planlösning med fönsterparti mot vackra fjällvyer. Köket ligger till vänster med matplats invid fönstervägg och utgång till uteplats med fin stenläggning. Köket är vitt med bänkskiva i laminat och kakel på vägg. Här finns rejäla arbetsytor och plats för hela familjen att delta i matlagningen. Det är maskinellt utrustat med vitvaror i rostfritt såsom side by side kyl och frys, ugn, mirko, spishäll, köksfläkt och diskmaskin som är placerad i bekväm arbetshöjd. Linoleumgolv, träpanel på väggar och träpanel i tak med infällda spotlights.

 • Storstuga

  Ett inbjudande rum för avkoppling och umgänge med öppenhet till kök och matplats. Här ryms soffa med soffbord och Tv möbel. Linoleumgolv, träpanel på väggar och träpanel i tak med infällda spotlights.

 • Sovrum 2

  Till vänster i storstugan är en liten halldel med ingång till sovrum 2 på vänster sida. Ett härligt master bedroom med dubbelsäng, sängbord och förvaring. Högt i tak och fönster med härliga fjällvyer att vakna upp till. Här finns även rymlig förvaring bakom skjutdörrar med både korgar och klädstång. Linoleumgolv, träpanel på väggar och träpanel i tak med infällda spotlights.

 • Sovrum 3

  På motsatta sida ligger sovrum 3 som rymmer våningssäng och garderob. Ett fönster. Linoleumgolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Badrum

  Till vänster om ingången till sovrum 3 är ett generöst badrum med bastu. Badrummet har WC, dusch med vikväggar samt tvättställ med kommod och spegelskåp. Här finns gott om plats till ytterligare förvaring eller kanske ett badkar om man vill. Ett högt sittande fönster. Klinker på golv, kakel på väggar och vita skivor i tak med infällda spotlights.

 • Bastu

  Från badrummet nås bastun med sittlavar i mörk, värmebehandlad al samt eldrivet bastuaggregat. Infällda spotlights i tak. Klinker på golv, al på väggar och i tak.

 • Uteplats

  Längs söderväggen finns en uteplats med maffig utsikt över omkringliggande fjäll. Uteplatsen har gjuten platta med skiffermönster.

 • Laddstolpe/teknik

  På garaget sitter laddare för elbil. Huset har Plejd system för styrning av belysning. Ytterdörrlåset kan kopplas upp mot internet och med en extra modul i låset kan det fjärrstyras. Uppvärmning Frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme. Med en extra modul kan värmepannan fjärrstyras via internet.

 • Fiber

  Fiber finns förberett till huset men man har inte anslutit sig. Anslutningsavgift tillkommer och är för närvarande 25 900 kr inkl moms.

 • Övrigt

  Delar av inventarier (lös egendom) kan säljas (överlåtas) enligt överenskommelse Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Planbestämmelser

Detaljplan Vattenskyddsområde

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:168, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:169, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:80 ändamål: Vägar Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 2361-2018/79.1

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns Nät AB

Leverantör

Fyrfasen Energi AB

Förbrukning

10 000 kWh/år

Drift per år

Försäkring

3 511 kr

Vatten/avlopp

7 695 kr

Elförbrukning

14 737 kr

Väg/Samfällighetsavgift

882 kr

Renhållning

2 958 kr

Summa

29 783 kr

Huset har nyttjats permanent mellan vecka 1-30. Mellan vecka 31-51 har man nyttjat boendet ca 6 veckor.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

2 711 000 kr

Byggnad

1 837 000 kr

Mark

874 000 kr

Taxeringsår

2022

Värdeår

2020

Närområde

Fastigheten är belägen i skid- och skoterparadiset Bruksvallarna i Härliga Härjedalen. Bruksvallarna är en del av Funäsfjällen och tillhör en av Härjedalens mest populära orter året om. Bruksvallarna lockar boende och besökare året om. Här lever man nära naturen som erbjuder imponerande fjäll och storslagna vyer. Bruksvallarna är känt för sina snösäkra vintrar, vilket ger många månader att njuta av välskötta milslånga leder och spår för skidor och skoter. Här har man nära till Nordic längdskidsspår och Bruksvallarnas skidstadion och man har också nära, knappt en mil, till de pistade backarna i bl.a. Ramundberget och Funäsdalen. Under sommarhalvåret väljer man gärna att vandra, cykla, golfa, fiska och att upptäcka natur och kultur i trakten. Skälen att flytta hit är många. Vi har redan nämnt de fantastiska vandringslederna och längdskidspåren, som totalt erbjuder ca 30 välpreparerade mil! .

Närservice

I Bruksvallarna har man gångavstånd till allt, här finns service såsom livsmedelsbutik som har öppet dygnet runt, restauranger, våffelstuga, fjällhotell, sportaffär, skoteruthyrning, presentbutik m.m. Här finns även Fjällbäcken, en restaurang och konferensanläggning med utsökt mat och dryck, med råvaror från orten. Läs gärna mer i länkarna i annonsen.

Byggnad

Typ

Fritidshus i 1 plan

Byggår

2020

Fasad

Trä

Grund

Platta på mark

Stomme

Trä

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump kopplad till vattenburen golvvärme.

Tak

Plåt

Fönster

3-glas

Övrig byggnader

Vid infarten finns ett rejält garage med laddstation för elbil. Garaget har två utrymmen, dels ett rymligt förråd med hyllor samt ett stort garageutrymme med eldriven garageport. Båda delarna är varmbonade. I garaget finns luftvärmepump installerad. Betongplatta, träfasad och plåttak. Bakom garaget finns ett fristående förråd som idag används som vallabod med arbetsbänk och förvaringshyllor. I förrådet finns en dörr till hundgården på baksidan.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder