Skarvruvägen 4

Tänndalen

Stuga med längdspår vid knuten och fullt utrustad gäststuga på tomten!

Pjäxavstånd till längdspår och vacker utsikt mot Rödfjället. Här på Skarvruvägen 4 bor man med längdspåret alldeles bakom stugknuten och med skoterled i närheten. Skidbussen passerar nedanför på vägen och här kan man bland annat åka till Hamra eller Bruksvallarna och Ramundberget för slalomåkning eller ta längdskidorna för solturen över fjället tillbaka till stugan. Till Funäsdalen eller Tänndalen är det inte långt med bil. Från det stora verandadäcket mot söder kan man njuta av vackra fjällvyer och värmande vårsol. Det charmiga boningshuset med gedigen timmerfasad var tidigare en väntsal som sedan har timrats ner och flyttats till nuvarande plats. Idag rymmer huset en praktisk hall med förråd, ett trivsamt kök samt storstuga med braskamin. Här finns även två mysiga sovrum samt ett fräscht badrum som gjordes 2006. Ett stort plus är den fullt utrustade gäststugan på gården som kan husera ytterligare en familj. Här finns både kök, matplats, badrum med bastu samt två sovrum. För skidfantasten finns även en varmbonad friggebod med plats till både förvaring och vallabänk. Tomten är på 1570 kvm och ramas in av en gärdesgård på framsidan. Längre upp i området finns Skarvruets charmiga högfjällshotell med både boende och restaurang. På bara några minuter med bil nås Funäsdalen med ett stort utbud av affärer, matställen och service året om. Fortsätter man västerut är hela Tänndalsområdet med skidbackar för alla åldrar och kunskaper. Det höga läget nära norska gränsen gör området till en av de mest snösäkra platserna i Europa. Skidområdet Tänndalen och Tänndalsvallen är en del utav Funäsfjällen och Skandinaviens största skidområde tillsammans med Funäsdalsberget, Ramundberget, Tännäskröket och Kappruet. Från stugan kan man direkt kliva på de välpreparerade längdspåren som ingår i Nordic Skis spårsystem. Det populära spårsystemet består av 300 km preparerade leder som går genom dalgångar och över kalfjäll. Sommartid finns massor med guldturer att upptäcka både till fots och på cykel.

Fakta

Utgångspris
3 250 000 kr
Fast.beteckning:

Funäsdalen 11:24

Rum

3 st

Sovrum

2 st

Boarea

87 m²

Tomtarea

1 570 m²

Byggnadstyp

Fritidshus i 1 plan

Byggnadsår

1966

Registerad fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

0705-886127

info@funasdalenfastighet.se

Planlösning

Från verandan som delvis är under tak kommer man in i en ljus hall med bra plats att hänga av sig ytterkläder. Till höger är ett pannrum som också rymmer förvaring. Rakt fram kommer man vidare in i stugan till ett trivsamt kök som delvis renoverats. Genom köket till höger är storstugan med både soffgrupp och matplats. Matplatsen är fint placerad invid fönster med storslagen utsikt mot Rödfjället och när solen gått ner kan man vända blicken mot braskaminen och dess värmande sken. I andra delen av stugan finns två mysiga sovrum samt ett fräscht badrum. När gästerna knackar på finns en fristående gäststuga med både kök, badrum och bastu samt två sovrum.

Rum

 • Hall

  Ljus och välplanerad hall med platsbyggd hatthylla i vinkel. Här finns även garderob med hyllor samt skoställ och dubbla skotorkar. På höger sida är ett pannrum som även rymmer förvaring. Hallen har klinker (elburen golvvärme), bröstpanel och målade väggar samt målad träpanel i tak.

 • Kök

  Innanför hallen är ett trivsamt kök med liten matplats vid fönstret. Köket har delvis renoverats och har bland annat nyare vitvaror såsom kombinerad kyl/frys (2019), spishäll och ugn (2007) samt diskmaskin (2020). Bänkskiva i laminat med en nedfälld ho samt kakel på vägg som stänkskydd. Till vänster är de äldre skåpen bevarade med bland annat ett skafferiskåp som ger bra förvaring. Här finns också en arbetsyta med bänkskiva i trä. Parkettgolv, bröstpanel och målade väggar samt målad träpanel i tak.

 • Storstuga

  Genom köket kommer man till storstugan med plats för både matgrupp och soffa. Från rummet har man en härlig utsikt över Rödfjället. Här finns även en öppen spis med nyare insats som värmer gott och ger ett rofyllt sken. Rummet har parkettgolv, målade väggar och vita skivor i tak.

 • Halldel

  Till vänster i köket är en halldel som leder vidare till de båda sovrummen samt badrummet. Halldelen har furugolv, målade väggar och träpanel i tak.

 • Sovrum 1

  Till vänster i halldelen är det första sovrummet med plats till förvaring rakt fram och våningssäng till höger. Våningssängen har en platsbyggd gavel längst in med garderob samt smarta förvaringshyllor vid huvudgaveln. Fönster med fin fjällvy att vakna upp till. Furugolv, målade väggar och träpanel i tak.

 • Sovrum 2

  Rakt fram i halldelen är ingången till det andra sovrummet som är möblerat med två sängar, en 120 cm? och en 90 cm? säng. Ett fönster ger fint ljus. Furugolv, målade väggar och träpanel i tak.

 • Badrum

  På höger sida i halldelen är det fräscha badrummet. Här finns tvättställ med kommod och spegel, väggskåp, handdukstork, dusch med vikväggar och WC. PAX-fläkt. Våtrumsmatta på golv och väggar samt målat tak.

 • Gäststuga (36 kvm)

  På gården finns en fristående gäststuga med både köksdel och eget badrum där gästerna eller familjens ungdomar kan rå sig själva om man vill. Utvändigt har stugan plintgrund, träfasad och plåttak. Invändigt kommer man in i en mindre hall med avhängning på vänster sida. Rakt fram kommer man in i stugan med kök rakt fram, soffa med liten matplats på höger sida där även en sovdel med våningssäng finns. Till vänster finns ett större sovrum som tidigare varit förråd. Här finns våningssäng med bredare underslaf och garderob. Vid köket är ingången till ett badrum med bastu. Hall: Hatt och skohylla på vänster sida. Plastmatta på golv, målade väggar och tak. Kök med matplats: Kök med skåpsluckor i furu, bänkskiva i rostfritt med diskho vid fönster samt kakel på vägg. Den maskinella utrustningen består av spis, köksfläkt samt vedspis. Vid matplatsen på höger sida finns en mindre kyl samt TV på vägg. Kök och matplats har plastmatta på golv, bröstpanel och målade väggar samt träpanel i tak. Sovrum 1: bakom köket finns en liten sovdel med platsbyggd våningssäng samt ett fönster. Plastmatta på golv, målade väggar och träpanel i tak. Sovrum 2: På vänster sida om köket är ett större sovrum som tidigare varit ett förråd. Detta gjordes om 2009 och rymmer idag en våningssäng med bredare underslaf samt garderob. Ett fönster med fin fjällvy att vakna upp till. Furugolv, målade väggar och träpanel i tak. Badrum: Vid köket är ingången till badrummet med WC, dusch med nyare vikväggar, toppmatad tvättmaskin (2019) samt tvättställ med spegel. Ett fönster. Våtrumsmatta på golv och väggar samt träpanel i tak. Bastu: från badrummet nås en bastu med två sittbänkar och vedeldat bastuaggregat. Våtrumsmatta på golv, bastupanel på väggar och i tak.

 • Friggebod/förråd

  Bredvid gäststugan finns en mindre friggebod som tillkom 2008. Denna varmbonades 2019 och funkar idag som kombinerat förråd och vallabod. Lecagrund, träfasad och plåttak. Invändigt har stugan trägolv samt målade väggar och tak.

 • Övrigt

  Det finns ingen detaljplan för fastigheten och därför ingen fastställd byggrätt. Prövning sker för varje enskilt fall. För frågor avseende bygglov och byggrätt kontakta kundservice miljö och bygg: 0687 – 165 00 eller mob@berg.se Delar av inventarier ingår vid försäljning. Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Säljaren uppger i frågelistan att en del av taket på friggeboden går utanför tomtgräns. Det framkommer även att en koppling på avstängningen till vattnet för gäststugan behöver bytas då den läcker. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

 • Fiber

  Fastigheten kan anslutas till fiber och kostnaden är 25 900 kr inkl moms plus ev grävning. För mer information kontakta Härjeåns nät, kundtjänst: info@harjeans.se

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:100

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns nät

Leverantör

Fyrfasen Energi

Förbrukning

10 708 kWh/år

Drift per år

Försäkring

5 200 kr

Vatten/avlopp

13 140 kr

Elförbrukning

22 105 kr

Sotning

650 kr

Renhållning

6 060 kr

Summa

47 155 kr

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

1 313 000 kr

Byggnad

716 000 kr

Mark

597 000 kr

Skatt/avgift

9 847 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1966

Byggnad

Typ

Fritidshus i 1 plan

Byggår

1966

Bjälklag

Trä

Fasad

Timmer

Grund

Plintgrund

Stomme

Trä

Uppvärmning

Ny luft-vatten värmepump samt luft-luft värmepump.

Tak

Plåt

Fönster

2-glas

Renoveringar

Förtydligande uppvärmning: Det finns en luft-vattenvärmepump installerad 2020 kopplad till vattenburna radiatorer. Hallen har elburen golvvärme. Badrummet har elradiator. I storstugan finns en luft-luftvärmepump samt öppen spis med insatskamin. Gäststugan har direkt el samt vedspis i köket. Föregående ägare har gjort följande underhåll och renoveringar: 2020 ny luft-vattenvärmepump, samt anslutning till kommunalt vatten och avlopp. 2019 isolering friggebod 2014 installerat luft-luftvärmepump i storstugan 2012 byggt till veranda. Kaklat golv i hall samt dragit elburen golvvärme. 2010 ny elcentral i stora stugan. 2009 takbyte stora huset samt byggt om förråd i gäststuga till ett sovrum. 2008 markarbete och stödmur vid uppfart och förberedelse för friggebod. Byggt friggebod. 2007 renovering kök samt nytt golv. Duschväggar installerat i gäststugan. 2006 installerat kassett och värmegaller i öppna spisen. Gjord två sovrum samt ett badrum i boningshuset.

Övrig byggnader

På gården finns både en varmbonad friggebod samt en fristående gäststuga se beskrivning ovan. Utöver infarten framför husen finns en parkeringsplats vid vägen nedanför. Här är det förberett för ett eventuellt eluttag om man vill använda det som parkering eller tex ställa en husvagn.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder