Tomt Tänndalen, Funäsdalen 10:74

Funäsdalen

Tomt mitt i skidparadis!

Fint belägen tomt i söderläge med skidavstånd till skidstadion i Tänndalen. Tomten som är på dryga 2 100 kvadratmeter ligger i en sluttning och där tre av tomtens sidor kantar mot rofylld fjällnatur. Här porlar även en bäck genom tomten. Att bo i nära samklang med naturen, men samtidigt ha civilisationens trygghet - det är en dröm för många. Och det är därför man väljer såväl året-runt-boende som fritidshus i snösäkra Tänndalen - drygt en mil från Funäsdalen. Området kan beskrivas som ett paradis för den som älskar storslagen vildmark, milsvid fjällutsikt och alla tänkbara friluftsaktiviteter året om. Detaljplanen medger en bostad på en våning med största byggnadsarea om 170 kvm inklusive högst 30 kvm för uthus. Högst 2 lägenheter per fastighet. Suterrängvåning får anordnas. Om suterrängvåning anordnas får vind ej inredas. Detaljplanen ligger i sin helhet under dokument i annonsen. Här bor man nära skidstadion, backar, Tänndalens trevliga serviceutbud med restauranger och butiker och inte minst - alldeles intill skidspåret som är en del av det 300 km långa och omtalade Nordic Ski-systemet. Skidområdet Tänndalen är en del av Funäsfjällen och Skandinaviens största skidområde med skidåkning på Funäsdalsberget, i Ramundberget, Bruksvallarna, Tännäskröket och Kappruet. Förutom skidåkning så finns ett stort utbud av aktiviteter året om, bland annat vandring, ridning, fina cykelleder och mycket annat.

Fakta

Utgångspris
950 000 kr
som utgångspris
Tomtarea

2 172 m²

Fast.beteckning:

Funäsdalen 10:74

Registerad fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

0705-886127

info@funasdalenfastighet.se

Vägbeskrivning

Från Funäsdalens centrum kör Rörosvägen (84) mot Tänndalen och Röros ca 12,5 km. Ta andra avfarten till höger efter skidbron vid skidstadion i Tänndalen. Följ sedan skyltarna till tomten. Välkomna!

Övrigt

Det går i dagsläget inte att köra med bil hela vägen in till fastigheten. Enligt uppgift från säljaren behöver en bro anläggas över den bäck som angränsar till fastigheten. El finns för anslutning vid tomtgräns. Kostnad för anslutning av el tillkommer och är för närvarande 44 375 kr inkl moms. Området är enligt uppgift från Härjeåns klart för fiber så det finns kanalisation vid tomtgräns men det sitter inte ihop med övriga fibernätet än. Det är i dagsläget inte bestämt när detta kommer att kopplas ihop och därför kan fastigheten inte anslutas än. För ytterligare information kontakta Härjeåns Nät, tfn 0680-242 00 eller info@harjeans.se Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare uppmanas att stämma av byggrätten med Miljö & Byggnadskontoret på Härjedalens kommun. De kan även ge svar på frågor som härrör bygglov. Tel. 0680-161 00 vx Mail. mob@berg.se Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Vatten och avlopp

Vatten saknas. Avlopp saknas Fastigheten Funäsdalen 10:74 kan anslutas till kommunalt vatten och avlopp vid tomtgräns. Avgiften för detta är, enligt 2023 års va-taxa, 196680 kronor inklusive moms. I den avgiften ingår 1:a bostadsenhetsavgiften.

Taxeringsuppgifter

Typkod

210, Småhusenhet, tomtmark.

Totalt

381 000 kr

Mark

381 000 kr

Skatt/avgift

3 810 kr

Taxeringsår

2021

Närområde

Tänndalen ligger högt och snösäkert, 15 km väster om Funäsdalen och 10 km från den norska gränsen. Skidområdet Tänndalen och Tänndalsvallen är en del utav Funäsfjällen och Skandinaviens största skidområde tillsammans med Funäsdalsberget, Ramundberget, Tännäskröket och Kappruet. I familjära Tänndalsområdet finns ett 20-tal liftar, ett 50-tal nedfarter med olika svårighetsgrader. Här finns även många välpreparerade längdspår som ingår i Nordic Ski spårsystemet som är sammanlänkat mellan dalgångarna. Tänndalen erbjuder även ett stort utbud av aktiviteter sommartid. Här kan man fjällvandra, jaga, rida, cykla mountainbike, fiska, plocka bär och svamp och göra härliga dagsutflykter och enkelt välja bland de 30 guldturer som är utmärkta runt ikring området.


Intresseanmälan

Tipsa om tomten


KartaBilder