Bo mitt i golfparadis!

Bruksvägen 36

Ljusnedal

Fräsch lägenhet mitt i golf - och fjällparadis!

Tänk dig att vakna upp mitt i fjällvärlden och året runt vara omgiven av spännande aktiviteter och vacker natur att koppla av i. Från den här centralt belägna lägenheten i Ljusnedal har du närhet till det mesta. Skoterled och längdspår passerar precis vid husknuten och bäst av allt är utslaget från 18:e hål som ligger precis framför balkongen! Närmare än så kommer man knappast. Funäsdalsfjällens GK kan vara en av Sveriges mest naturskönt belägna 18-hålsbanor med "seaside-hål" längs Ljusnedalssjön. Sommartid finns även fina fiskevatten att fiska i och vacker natur att vandra och cykla i. På bara några minuter med bil eller en skön promenad når man Funäsdalen med butiker, mataffär, skola, sjukvård, café och restauranger samt annan service. Den här lägenheten ligger i övre planet och läget passar lika bra för fritidsboende som permanentboende. Interiören är ljus och modern med tre fräscha sovrum, badrum och separat toalett, ett luftigt allrum med matplats och kök samt utgång till balkong med maffig utsikt över golfbanan, sjön och Ljusnedals vackra kyrka. Lägenheten säljs delvis möblerad och den ljusa basen gör det lätt för en ny ägare att smidigt kunna flytta in och sätta sin personliga prägel på inredningen. Att ha lägenhet istället för fjällstuga är både smidigt och lättskött, vilket ger mer tid till avkoppling och spännande friluftsaktiviteter! Tack vare sitt fina läge har lägenheten stor uthyrningspotential. Detta innebär en möjlighet att kunna finansiera både avgifter och räntor för den som väljer att hyra ut. Värdshuset Gyllene bocken ligger bara ett stenkast bort med restaurang och hotell som har öppet året runt och här finns även padelbana att tillgå. I området finns även en liten ö med en bastu som boende i området kan boka och nyttja. Ljusnedal är idylliskt omgiven av jordbruksmarker, den vackra Ljusnedalssjön, Funäsdalsberget och Anåfjället. Det är en genuin by med öppet landskap och betande djur i en kulturhistorisk spännande miljö. Här bor man både permanent och som fritidsboende, bland annat finns det trevliga stugbyar och privatstugor här. Från Ljusnedal är det ca 6 km till Funäsdalen by och 5 till Funäsdalsbergets skidanläggning. Området är anslutet till Nordic Ski center med 300 km välpreparerad längdspår, ett av världens längsta spårsystem som tar dig på turer genom dalgångar och över högfjällsterräng. Ett fjällparadis att njuta i året runt.

Fakta

Utgångspris
1 850 000 kr
som utgångspris
Månadsavgift

4 232 kr/mån

Rum

4 st

Boarea

56.5 m²

Hiss

Nej

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2012

Registerad fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

0705-886127

info@funasdalenfastighet.se

Planlösning

Lägenheten ligger en trappa upp med entré via loftgång. Här välkomnas man av en ljus och praktisk hall med bekväm golvvärme och bra avhängningsyta. Här finns både garderober och uppskattat torkskåp som påskyndar torktiden för blöta skidkläder. Direkt till höger ligger det första sovrummet som kan möbleras med två enkelsängar eller våningssängar. På motsatta sida ligger ett mindre sovrum med våningssäng. I hallen ligger både badrummet och den separata toaletten. Till höger kommer man till det ljusa allrummet med ett modernt kök, matplats och sittgrupp. Fönstren och altanutgången ger ett härligt ljus i rummet och framförallt en häftig utsikt mot golfbanan och den vackra omgivningen. Innanför allrummet ligger ett härligt master bedroom med dubbelsäng och garderobsvägg. Samtliga sovrum och allrum har ekparkett och hall samt badrum och toalett har klinker på golv.

Rum

 • Hall

  En praktisk hall med bekväm golvvärme och bra avhängningsyta ger ett gott första intryck. Till vänster finns två garderober och ett torkskåp. På höger sida finns hatt - och skohylla. Hallen har klinker med golvvärme, vitmålade gipsväggar och vitmålat tak med infällda spotlights.

 • Kök och matplats

  Till höger i hallen ligger det moderna köket med inredning från Myresjö kök. Vita skåpsluckor, bänkskiva i trä och vitt kakel ger ett fräscht intryck. Här finns kyl/frys, spis och fläkt samt inbyggd mikro. I samband med köket finns en matplats som kan rymma 6-8 personer. Parkettgolv i ek, vitmålade väggar samt vitmålat tak.

 • Allrum

  Det ljusa allrummet har en öppen planlösning med kök och matplats. Fönstren och altanutgången ger ett härligt ljus i rummet och framförallt en imponerande utsikt mot golfbanan och den vackra omgivningen. Här ryms soffa och TV möbel. Den öppna planlösningen bidrar till en social och trivsam kontakt med kök och matplats. Allrummet har ekparkett, vitmålade gipsväggar och vitmålat tak.

 • Sovrum 1

  Innanför allrummet ligger ett härligt master bedroom med dubbelsäng och garderobsvägg. Här finns även plats för skrivbord för den som vill jobba "fjällifrån". Ett fönster ger härligt ljus och utsikt över golfbanan med vacker omgivning. Ekparkett på golvet, vitmålade gipsväggar och vitmålat tak.

 • Sovrum 2

  Direkt till höger i hallen ligger ett sovrum som rymmer två enkelsängar/våningssängar. Vid ena fotändan finns en garderob och på motsatta sida ett högsmalt fönster för ljusinsläpp. Rummet har ekparkett, vitmålade gipsväggar och vitmålat tak.

 • Sovrum 3

  Till vänster i hallen ligger ytterligare ett sovrum, som är ett något mindre rum med plats för en våningssäng samt garderob vid fotändan. Ett högsmalt fönster ger fint ljus. Rummet har ekparkett, vitmålade gipsväggar och vitmålat tak.

 • Badrum

  Till vänster efter ingången till sovrum 3 ligger ett fräscht badrum med dusch, WC och tvättställ med spegelskåp. Handduksvärmare och krokar på vägg. Klinker med golvvärme, kakel på väggarna och vitmålat tak.

 • Separat toalett

  Rakt fram i hallen ligger en separat toalett vilket är uppskattat när man är flera på semester. Här finns WC, tvättställ och spegel. Klinker med golvvärme på golvet, kakel vid tvättställ och övriga väggar är målade. Vitmålat tak.

 • Balkong med förråd

  Från allrummet har man utgång till balkong med härlig utsikt över både golfbanan, kyrkan och Ljusnedalssjön. Här finns plats för utemöbler och nuvarande ägare har även byggt ett litet skidförråd.

 • Övrigt

  Information har erhållits från styrelsen i bostadsrättsföreningen att bostadsrättföreningen sedan 2023 är en äkta bostadsrättsförening. Lägenheten säljs med vissa möbler och inventarier. För den som gillar den fina helheten i inredningen och bara vill flytta in som det är kan säljaren tänka sig att sälja det mesta. Boarean är inte uppmätt. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Månadsavgift

4 232 kr/mån

I månadsavgiften ingår samtliga kostnader för el, värme, vatten och avlopp samt sophantering.

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft).

Energideklaration

Utfört

Utförd

Klass

D

Drift per år

Försäkring

3 000 kr

Summa

3 000 kr

Närområde

Ljusnedal är en liten idyllisk fjällby med välbevarat kulturhistoriskt bruksområde och det vackra Anåfjället i fonden. Under 16- och 1800-talet var detta en bruksort där man till en början framställde koppar och sedan järn. Ljusnedal är än idag ett levande bruksområde med hotell, kyrka, vattenfall, forspaddling och fiske i Ljusnan. Inom Bruksområdet finns Smedja, ramsåg, bymuseum och skyltad brukstur. En gångbro leder till en holme i Ljusnan där det finns fina grillplatser.

Närservice

I Funäsdalen finns det mesta man behöver som t.ex. välsorterade butiker, hälsocentral, apotek, museum, turistbyrå, bibliotek, systembolag, taxi, restauranger och pubar m.m.

Byggnad

Typ

Flerbostadshus

Byggår

2012

Renoveringar

Grund av balkar, plintar och plattor i prefabricerad betong. Stomme i trä med lockpanel och betongtakpannor. FTX-ventilationssystem placerat över spis i kök.

Övrig byggnader

Tvättstuga finns i byggnaden på nedre plan. En gemensam vallabod finns.

Förening

Namn

Bostadsrättsföreningen Fjällripan.

Organisationsnr

769621-9638.

Om föreningen

Föreningen äger tre fastigheter med beteckningarna Härjedalen Ljusnedal 1:25, 1:3 och 1:5. Fastigheterna är bebyggda med 17 lägenheter med en boarea om 526 kvm samt en lokal om 200 kvm.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angivet.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

17 st.

Lokaler

1 st.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder