Fräscht kök med köksö

Lowisins väg 12

Uttran, Uttran

Stor välrenoverad villa om totalt 225 m² längst in på lugn återvändsgata

I idylliska kvarter, längt in på återvändsgata, ligger denna rymliga villa om totalt 225 m² som genomgick en omfattande renovering invändigt 2017. Garage om ca 23 m² med plats för en bil och hobbyverksamhet. En extra ingång till nedre plan skapar bra möjligheter för egenföretagaren. Entréplanet bjuder på en modern öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med spotlights på väl valda ställen. Köket har alla bekvämligheter såsom inbyggd kaffemaskin, vinkyl, inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro. Integrerad fullstor frys och kyl skapar en stilren "look". Köksön som har en extra bred induktionshäll samt granitbänksskiva skapar en härlig del för familjen att umgås kring. Gott om plats för matbord och stor soffgrupp passar perfekt för den stora familjen som uppskattar socialt umgänge. Vidare så finns det tre sovrum på detta plan samt ett stilrent helkaklat badrum. Det nedre planet har massor av utrymme. Här finns ett stort allrum som kan nyttjas som biorum eller extra sovrum, matförråd, tvättrum med separat torkrum. Dessutom finns det en väldigt praktisk "vuxenavdelning" med rejält sovrum, stor klädkammare av "walk-in typ" och dusch samt bastu. Separat WC finns också. En separat ingång till detta plan skapar bra möjligheter för egenföretagaren att hyra ut en del av villan för sig verksamhet. Tomten ligger fint med både gräsmatta och annan växtlighet som ramar in på ett bra sätt. En stor altan nås från både kök och ett av sovrummen. Promenadavstånd till förskola och grundskola samt smidiga kommunikationer via buss som tar dig till Tumba C på några minuter. Trivsamt och barnvänligt område med närhet till härlig natur som inbjuder till både svampplockning och skogspromenader. Brosjön och sjön Utterkalven finns i närområdet och bjuder på goda badmöjligheter och grillplatser. Ring eller mejla för att boka visning!

Fakta

Utgångspris
5 750 000 kr
/bud
Fast.beteckning:

Uttran 1:369

Rum

7 st

Sovrum

4 st

Boarea

114 m²

Biarea

111 m²

Tomtarea

866 m²

Byggnadstyp

1-plansvilla med källarvåning

Byggnadsår

1968

Reg. Fastighetsmäklare

Profil

Mikael Bukowski

070-555 80 59

mikael@bukowskismaklarbyra.se

Övrigt

Tillträde enligt överenskommelse.

Rum

 • ENTRÉPLAN

 • Hall/entré

  Luftig entré med bra avhängningsyta. Klinkergolv vid entrén som övergår till vitpigmenterat parkettgolv och vitmålade väggar. Hallen sammankopplar alla rum och här finns trappan till det nedre planet.

 • Kök/vardagsrum

  Stor härlig social del av villan med ett kök som blev klart 2017 i samband med en omfattande renovering av villan. Köket bjuder på massor av förvaring, praktiska bänkytor i form av köksö i granit och spotlights i tak på väl valda ställen (LED). Vid köksön kan man även avnjuta en snabb frukost eller varför inte nyttja köksön som bakbord eller till servering av smårätter. Köksblandare med handdusch och rejäl enkelho underlättar. Induktionshällen är 80 cm (extra bred) och integrerad fläkt finns ovan. Dessutom finns inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin, vinkyl, kaffemaskin och integrerad fullstor kyl och fullstor frys. För den som älskar att laga mat har man alla förutsättningar att vara kocken i huset. Via altandörren näs den stora altanen som ligger i ett fint skyddat läge. I direkt anslutning till köket finns en stor yta som rymmer ett stort matbord för 8-10 personer. Vardagsrummets öppna planlösning mot köket har gott om plats för flertalet soffor, mediamöbler och flertalet fönster släpper in bra med ljus. Väggarna är vitmålade och det vitpigmenterade parkettgolvet gör sig fint i allt ljusinsläpp.

 • Sovrum 1

  Bra sovrum med vita väggar och ljust laminatgolv. Inbyggd garderob och linneskåp samt ljusinsläpp via tvådelat fönster. Gott om plats för säng, skrivbord och annan möblering.

 • Sovrum 2

  Rejält sovrum med vita väggar och ljust laminatgolv. Inbyggda garderober ljusinsläpp via ett fönster samt altandörr. Gott om plats för dubbelsäng, skrivbord och annan möblering.

 • Sovrum 3

  Lagom stort med vita väggar och ljust laminatgolv. Inbyggda garderob och linneskåp samt ljusinsläpp via tvådelat fönster. Gott om plats för säng, skrivbord och annan möblering.

 • Badrum

  Stilrent badrum med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme (el). Här finns vägghängd WC, fristående badkar, handdukstork (el), stor kommod med handfat och underskåp samt spegel och väggfasta skåp ovan. Dimbara spotlights i tak och ovanför kommoden. Tre frostade fönster (3-glas) bidrar med ytterligare ljusinsläpp.

 • NEDRE PLAN

 • Allrum

  Stort allrum som kan nyttjas till det som uppfyller ens behov bäst. Varför inte som TV-hörna eller extra sovrum? Panel på väggar och laminatgolv. Här finns även en öppen spis med kassett om man vill har lite extra värme och öka mysfaktorn.

 • Matkällare/förråd

  I anslutning till allrummet finns detta utrymme som nuvarande familj nyttjar som matkällare. Gott om plats för hyllor.

 • Sovrum/allrum

  Stort utrymme som lätt rymmer en dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Ljusinsläpp via betongglasfönster, vitmålade väggar och laminatgolv. Direkt anslutning till klädkammaren samt dusch/bastu. Perfekt att nyttja som vuxenavdelning.

 • Klädkammare/förråd

  Rejält utrymme som i sin nuvarande form nyttjas till klädkammare. Självklart kan detta utrymme nyttjas som gym eller arbetsrum istället. Fint klinkergolv och vitmålade väggar.

 • Dusc/bastu

  Helkaklade väggar och klinkergolv samt takdusch som skärmas av via en glasvägg. Handdukstork (el). Längst in finns det en bastu för 4 personer.

 • Separat WC

  Denna del ligger i anslutning till en minihall med dörr som når tomten via trappor. WC och handfat. Vita väggar och fint golv.

 • Tvättavdelning/torkrum

  Tvättavdelningen har fint klinkergolv, tvättmaskin och flertalet garderober. Ljusinsläpp via betongglas. Här finns även ett lyxigt torkrum där med massor med stänger för att torka kläderna på. Varmvattenberedaren finns i detta utrymme som också har fint klinkergolv och målade väggar.

 • ---------- Övrig information ----------

 • Internet

  Via Telias mobilnät (5G). Fiber finns i gatan utanför. Anslutningskostnaden ligger på 25 000 kr via Botkyrka Stadsnät inkl 20 meters grävning fram till villan. Kan betalas genom avbetalning,

 • TV

  Fiber-TV från valfri leverantör.

 • Altan

  Stor altan som nås från både kök och ett av sovrummen. Fint insynsskyddat läge.

 • Parkering

  Plats finns för 2 bilar framför garaget och en i garaget. Gästparkering finns längre ner på gatan.

 • Bra att veta

  Villan genomgick en omfattande renovering invändigt 2017. Radonmätning utförd och värden ligger under rekommenderade 200 Bq/m³. Gällande boarea och biarea - I taxeringsuppgifter hos Lantmäteriet står det inskrivet att villans boarea är 95 m² och biyta 95 m². Vid uppmätning med lasermätare uppmättes entréplan till 114 m² och biarean 111 m² om man ska följa nuvarande mätregler. Med andra ord verkar det som om den tidigare ägaren inte riktigt har uppgivit korrekt area. Oavsett så är den totala invändiga ytan i villan 225 m².

 • Besiktning

  Utförd 2023-09-05. Säljaren kommer även att teckna en försäkring mot dolda fel som gäller i 10 år.

 • Budgivning

  Vid en eventuell budgivning tillämpar vi normalt men inte alltid en s.k. öppen budgivning där alla intressenter kan få information om vilka bud som kommer in. Det vanligaste förfarandet är att senaste budet skickas ut per sms till de som har anmält intresse men vi håller en kontinuerlig kontakt per telefon med alla som är med i själva budgivningen. På vår hemsida kan man även följa hela budgivningen och vi ser det som en självklarhet att alla som vill lägga ett bud har finansieringen klar. I de fall bud kommer in som ligger under det begärda priset eller som känns oseriösa väljer säljaren själv om detta bud ska presenteras på internet eller ej. Under själva budgivningen kan villkoren ändras om säljaren eller spekulanterna väljer att ändra förutsättningar med tidsbestämda eller villkorade bud. Det är då säljaren som bestämmer vilka bud som ska tas emot och om alla då ska få ta del av dessa. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn, telefonnummer och bud som lagts, till den blivande köparen samt säljaren efter avslutad budgivning.

 • Bud innan första visningen

  Det förekommer även ibland att spekulanter ber om en visning innan den utsatta första visningstiden. Det är då upp till säljaren att bestämma om de vill ha en sådan visning eller ej. I samband med dessa visningar händer det ibland att ett avslut kommer till stånd innan den första planerade öppna visningen. För att inte en bostad eller en tomt ska bli såld utan din vetskap rekommenderar vi dig som är intresserad av just denna bostad att skicka ett mail till ansvarig fastighetsmäklare och anmäla ditt intresse.

 • Fri prövningsrätt

  En annan sak att ta i beaktande är att säljaren har fri prövningsrätt. Detta innebär i korta drag att säljaren avgör när, till vem och till vilket pris säljaren säljer för. Ibland händer det att bud kommer in efter en budgivning är avslutad men innan köpekontrakt är skrivet. Det är då fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren som då får avgöra om denne vill acceptera budet eller ej.

Tomt

Trädgårdstomt, friköpt.

Spännande tomt med gräsmatta runt huset och ytterligare växtlighet som ramar in tomten fint. Här finns även äppelträd. Övriga delar har lite charmiga blandade nivåer med en del träd. Fäller man ett träd och hugger upp detta till ved så har man ved för en lång tid framöver.

Planbestämmelser

Ändring Av Detaljplan (2003-06-10) Vattenskyddsområde (1997-11-10) Vattenskyddsområde (1980-07-28) Byggnadsplan (1964-06-10)

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 17/6 2015

Klass

D

Förbrukning

64 kWh/kvm per år

Elektricitet

Nätbolag

Vattenfall

Förbrukning

34 500 kWh/år

Drift per år

Försäkring

4 500 kr

Vatten/avlopp

3 400 kr

Elförbrukning

55 025 kr

Sotning

392 kr

Renhållning

3 156 kr

Summa

66 473 kr

Kommentar: Elkostnaden för uppvärmning och hushållsel har räknats fram enligt följande: 1 kr/kWh i rörligt elpris inklusive överföringsavgift på 18,75 öre/kWh (sänktes 2023-07-01). 0,49 kr/kWh i energiskatt. 3 620 kr per år i elnätspris (20A). Familjen har inte varit det minsta sparsam och tidigare ägare hade en förbrukning på ungefär hälften. Man bör ta i beaktande att uppgifterna kan skilja sig beroende på antal familjemedlemmar, olika vanor och vilka avtal man tecknar.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

2 970 000 kr

Byggnad

1 456 000 kr

Mark

1 514 000 kr

Skatt/avgift

9 525 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1968

Pantbrev

Summa

3 840 000 kr

Antal

6 st

Närområde

Trivsamt och barnvänligt område med närhet till härlig natur som inbjuder till både svampplockning och skogspromenader. Brosjön och sjön Utterkalven finns i närområdet och bjuder på goda badmöjligheter och grillplatser. I Segersjö, som är grannområdet, finns en spontanidrottsplats med konstgräs samt en lekplats. För den som gillar natur och friluftsliv finns Vinterskogens naturreservat precis runt knuten och är ett populärt ställe för rekreation och naturupplevelser. Här finns elljusbelysta motionsspår, ridvägar och grillplatser. I naturreservatet passerar även Sörmlandsleden.

Kommunikation

Inom promenadavstånd avgår buss mot Tumba och Solbo. Från Tumba station avgår pendeltåg mot bl. a. Stockholms C och Södertälje C. Till Stockholms C tar det ca 25 minuter och till Södertälje ca 20 minuter. I anslutning till Tumba station finns också ett stort busstorg med flertalet busslinjer som avgår tätt mot flertalet kommundelar. Vill man ta bilen en bit för att sedan åka med kollektivtrafiken så finns flertalet avgiftsfria pendelparkeringar i anslutning till stationen. För den bilburne når man E4:an efter ca 10 minuter.

Närservice

I Solbo finns en livsmedelsbutik och ett flertal restauranger. I Tumba C, som nås efter en kort biltur eller en längre promenad, så finns ett bredare utbud av affärer och service. Här finns bl. a. matvarubutiker, systembolag, klädbutiker, leksaksaffär och bokhandel. Därtill finns flertalet restauranger och caféer, bibliotek, konsthall och medborgarkontor. Vill man åt ett ännu bredare utbud finns Kungens Kurva ca 20 minuter bort med bil.

Övrigt om närområdet

I området finns flertalet förskolor och skolor på bekväma gångavstånd. Förskolorna i området är Skäcklinge Gård, Lövholmen och Hjorten. Förskolorna har flera avdelningar och ligger på bekväma gångavstånd. Närmaste grundskolorna i området är Kassmyraskolan (F-6) och Broängsskolan (F-9). Grundskolorna erbjuder fritidshem och samtliga grundskolor når man enkelt via en promenad. I Tumba finns också gymnasium som man når efter en bussresa om ca 15 minuter. Gymnasiet är populärt och har goda och unika program. För mer information, se kommunens hemsida.

Byggnad

Typ

1-plansvilla med källarvåning

Byggår

1968

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Koppar

Fasad

Mexitegel

Grund

Platta på mark

Grundmur

Betong

Stomme

Trä

Uppvärmning

Luftvärmepump och direktverkande el

Tak

Betongpannor

Fönster

2-glas (delvis 3-glas)

Övriga byggnader

Garage om ca 23 m². Plats finns för en bil samt förvaring och arbetsbänkar. Fjärrstyrd port, betonggolv samt separat ingång från sidan. Garaget är isolerat och här finns även 3-fas indraget. Bakom villan, en liten nivå ner, finns ett rymligt förråd till förvaring för det som inte får plats i garaget.


Karta


Planlösning


Bilder