Härligt poolområde

Bäckvägen 25

Skäcklinge/Kassmyra, Tumba

Sällsynt privat läge med utomhuspool och villa med stora möjligheter

I lugna villakvarter med ett fantastiskt privat läge ligger denna rejäla villa om totalt 204 m² varav garage 25 m². Utomhuspool med ett läge som slår det mesta. Ingen insyn, granne med allmänning och riktig semesterkänsla när man sätter foten i poolområdet. På övre plan, som ligger på samma nivå som poolområdet, finns trivsamt kök med massor av bra förvaring/bänkyta i direkt anslutning till vardagsrummet som även har braskamin. Stor yta direkt vid köket för matplats och vill man skapa en öppnare planlösning finns det goda möjligheter. Från köket når man en stor stenlagd uteplats som ansluter till poolområdet. En riktigt härlig oas som ligger i ett väldigt soligt läge. På detta plan finns även två sovrum med massor av garderober och helkaklat badrum med badkar. En stor balkong längs med ena långsidan nås från vardagsrummet. Entréplanet har en bra hall med anslutande klädkammare, stor tvättavdelning, dusch/bastu, separat WC, ett sovrum samt ett stort rum med braskamin som kan nyttjas till sovrum eller vad som passar ens behov bäst. Villans planlösning är väldigt flexibel och det är som upplagt att öppna upp mellan kök och vardagsrum. Fiber säkrar en stabil uppkoppling och nylagt tak håller vattnet borta. Tomten har fått mycket kärlek och har massor av fin växtlighet och dessutom finns det bra ytor för barnen att busa runt på. Plats finns för flertalet bilar varav en i garaget som även har lite extra yta för hobbyverksamhet. I området finns det gott om barnfamiljer och massor av fin kringliggande natur som inbjuder till svampplockning och skogspromenader. Med buss tar det ca 10 minuter till Tumba C där pendeltåg mot Stockholm och Södertälje avgår. Hjärtligt välkommen!

Visningar

 • 28
  april
  söndag
  kl 11:45 - 12:30
  Välkommen på premiärvisning!
 • 29
  april
  måndag
  kl 17:30 - 18:15
  Hjärtligt välkommen!

Fakta

Utgångspris
5 750 000 kr
/bud
Fast.beteckning:

Bamsen 3

Rum

5 st

Sovrum

3 st

Boarea

170 m²

Biarea

9 m²

Tomtarea

1 209 m²

Byggnadstyp

2-plansvilla i suterräng

Byggnadsår

1970

Reg. Fastighetsmäklare

Profil

Mikael Bukowski

070-555 80 59

mikael@bukowskismaklarbyra.se

Rum

 • ÖVRE PLAN

 • Kök

  Trevligt kök centralt placerat i villan för dygnets alla måltider. Massor av bra förvaring samt bänkytor underlättar för kocken i huset. Köksön skapar ytterligare förvaring och generös arbetsyta. Två runda hoar med engreppsblandare och matchande kakel ovan samt belysning. Vitvarorna består av en induktionshäll (Miele) med spisfläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin samt en kyl/frys. Två stora fönster bidrar med ett härligt ljusinsläpp och från köket nås utomhusdelen och poolområdet. Laminatgolv och målade väggar. Plats för extra kyl/frys finns i tvättavdelningen.

 • Vardagsrum och matplats

  I direkt anslutning till köket finns det en dedikerad yta för matplats. Här finns det plats för så stort matbord som man önskar. Övriga ytor har plats för stor soffgrupp, mediamöbler och annan möblering. En braskamin med täljsten hjälper till under de kallaste dagarna och skapar även en mysig stämning vintertid. Möjlighet finns att öppna upp vardagsrummet mot köket om man så vill. Från vardagsrummet når man den stora balkongen som sträcker sig längs med villans ena långsida. Fint parkettgolv, bra ljusinsläpp via fönster i två olika väderstreck och målade väggar.

 • Sovrum 1

  Rejält sovrum som tidigare bestod av två mindre sovrum. Plats finns för dubbelsäng, skrivbord och annan möblering. Massor av garderober underlättar förvaring och två fönster bidrar med bra ljusinsläpp. Tapetserade väggar och parkettgolv.

 • Passage

  Sammankopplar sovrummen, vardagsrum och badrum. Ett inbyggt skåp till förvaring. Kan med fördel nyttjas som städskåp.

 • Sovrum 2

  Även detta sovrum är bra storleksmässig. Rymmer också en dubbelsäng om man så vill och ytterligare möblering. Målade väggar, parkettgolv och ljusinsläpp via ett fönster.

 • Badrum

  Ljust och rejält badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Här finns badkar, handfat med glashylla ovan och WC samt väggfasta skåp längs med ena väggen till förvaring.

 • ENTRÉPLAN

 • Hall

  Välkomnande hall med avhängningsytor. Fint marmorgolv och målade väggar. Viss förvaring är möjlig under trappan upp till det övre planet.

 • Allrum/gillestuga

  Stort rum om ca 25 m² som kan nyttjas som sovrum, lekrum, kontor eller varför inte göra en extra ingång och skapa en uthyrningsdel. Parkettgolv, målade väggar, tapetserad nedre del och panel på en vägg. Ljusinsläpp via fönster på en sida och betongglas på motsatt sida. Braskamin finns om man skulle vilja mysa till det.

 • Sovrum

  Lagom stort sovrum med parkettgolv och tapetserade väggar. Ljusinsläpp via ett fönster.

 • Tvättavdelning

  Stort utrymme med våtrumsmatta på golv, tvättho, massor av skåp till förvaring och garderob till klädförvaring. Tvättpelare bestående av tvättmaskin och kondenstumlare. Från detta utrymme nås ett separat rum till förvaring där även varmvattenberedaren finns.

 • Dusch/bastu

  Nås via tvättavdelningen. Dusch bakom skjutbara glaspartier, helkaklade väggar och våtrumsmatta på golv. Bastun finns innan duschen till vänster och rymmer ca 4 personer.

 • Separat WC

  Separat del i direkt anslutning till hallen. Klinkergolv, handfat med spegel ovan samt WC.

 • Klädkammare

  I anslutning till passage mellan hall och allrum finns en klädkammare. Perfekt för klädförvaring beroende på säsong. Hyllplan och klädstång.

 • Garage

  Plats finns för en bil och vägghyllor till hobbyverksamhet. Ca 25 m² och fjärrstyrd port.

 • ---------- Övrig information ----------

 • Pool

  Fantastiskt poolområde med ett sällsynt privat läge och massor av sol. Stor pool med luftvärmepump som värmer poolen. Tillbehör såsom robotdammsugare och diverse andra tillbehör till poolen ingår. Stenlagd yta med plats för massor av solstolar. Som upplagt för att hålla poolfester för barnens kompisar eller vuxna sällskap. Stenmur runt om ramar in poolområdet på bästa möjliga sätt.

 • Uteplats

  Denna del nås både från poolområdet samt via en altandörr i köket. Markis finns ifall solen skulle vara för stark.

 • Internet

  Fiber via Botkyrka Stadsnät. Möjlighet finns att beställa bredband på upp till 1 000 Mbit/s. Mer info finns på www.zmarket.se

 • TV

  Fiber-TV via Botkyrka Stadsnät. Massor av olika leverantörer. Mer info finns på www.zmarket.se

 • Bra att veta

  Villan har haft samma ägare i snart 20 år och nu är det dag att låta en ny familj ta över. Löpande renoveringar har skett de senast åren och nedan följer lite info som kan vara av intresse: 2005 - Braskamin installerades 2009 - Takvärme installerades i hela villan 2010 - Alla fönster och dörrar till villan byttes till 3-glas 2014 - Tilläggsisolering av vinden och panel på södra sidan byttes ut 2016 - Fiber drogs in 2019 - Luftvärmepump till poolen installerades 2023 - Relining av villans av loppsrör 2023 - Hela villans takpapp omlagd. 15 års garanti. Balkongen är i behov av renovering men har inte legat som prio då det inte nyttjas. Gällande boarea och biarea - I taxeringsuppgifter hos Lantmäteriet står det inskrivet att villans boarea är 148 m² och biyta 30 m². Vid kontakt med mätföretag och uppmätning på plats bör boarean vara 170 m² och biarean 9 m² om man ska följa nuvarande mätregler. Garaget om ca 25 m² räknas enlig mätregler inte som biyta. Öppnar man en dörr till garaget blir garaget dock en biyta. Oavsett så är den totala invändiga ytan i villan ca 179 m². Självklart kan köparen utföra en egen mätning om så önskas.

 • Besiktning

  Utförd 2023-08-29. Finns under dokument. Säljaren tecknar även försäkring mot dolda fel som gäller i 10 år.

 • Kommunal avgift

  I samband med att fastighetsskatten avskaffades ersattes denna av en fastighetsavgift som för 2024 ligger på 9 525 kr per fastighet. Detta belopp indexregleras varje år.

 • Budgivning:

  Vid en eventuell budgivning tillämpar vi normalt men inte alltid en s.k. öppen budgivning där alla intressenter kan få information om vilka bud som kommer in. Det vanligaste förfarandet är att senaste budet skickas ut per sms till de som har anmält intresse men vi håller en kontinuerlig kontakt per telefon med alla som är med i själva budgivningen. På vår hemsida kan man även följa hela budgivningen och vi ser det som en självklarhet att alla som vill lägga ett bud har finansieringen klar. I de fall bud kommer in som ligger under det begärda priset eller som känns oseriösa väljer säljaren själv om detta bud ska presenteras på internet eller ej. Under själva budgivningen kan villkoren ändras om säljaren eller spekulanterna väljer att ändra förutsättningar med tidsbestämda eller villkorade bud. Det är då säljaren som bestämmer vilka bud som ska tas emot och om alla då ska få ta del av dessa. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn, telefonnummer och bud som lagts, till den blivande köparen samt säljaren efter avslutad budgivning.

 • Bud innan första visningen

  Det förekommer även ibland att spekulanter ber om en visning innan den utsatta första visningstiden. Det är då upp till säljaren att bestämma om de vill ha en sådan visning eller ej. I samband med dessa visningar händer det ibland att ett avslut kommer till stånd innan den första planerade öppna visningen. För att inte en bostad eller en tomt ska bli såld utan din vetskap rekommenderar vi dig som är intresserad av just denna bostad att skicka ett mail till ansvarig fastighetsmäklare och anmäla ditt intresse.

 • Fri prövningsrätt

  En annan sak att ta i beaktande är att säljaren har fri prövningsrätt. Detta innebär i korta drag att säljaren avgör när, till vem och till vilket pris säljaren säljer för. Ibland händer det att bud kommer in efter en budgivning är avslutad men innan köpekontrakt är skrivet. Det är då fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren som då får avgöra om denne vill acceptera budet eller ej.

 • Tillträde

  Enligt överenskommelse

Tomt

1 209 m², friköpt.

Fastigheten ligger längst in mot allmänning och har ett väldigt privat läge. På ytan som nås via bil finns uppställningsplats för flera bilar och sedan finns det en stenlagd gång in till villan och via en trappa nås poolområdet. Stenlagda gångar och ett lusthus för att läsa en bok eller bara slappna av i. Växtligheten består bl. a. av fläderträd, ormbunkar, rhododendron, rosenbuskar, luktpioner, röda vinbär, björnbär, krusbär och amerikanska blåbär. Gräsmatta på väl valda delar och tujahäck som skapar ett bra insynsskydd.

Planbestämmelser

Vattenskyddsområde (1997-11-10) Vattenskyddsområde (1980-07-28) Stadsplan (1978-09-07) Tomtindelning (1970-06-02)

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Förmån: Avtalsservitut Vattentäkt, 01-IM7-51/2209.1 Förmån: Officialservitut Väg, 01-BOT-527.1 Last: Officialnyttjanderätt Tele, 01-IM7-51/118.1

Ventilation

Mekanisk frånluft.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 29/8 2023

Klass

D

Förbrukning

64 kWh/kvm per år

Elektricitet

Nätbolag

Vattenfall

Förbrukning

20 000 kWh/år

Drift per år

Försäkring

4 500 kr

Vatten/avlopp

3 400 kr

Elförbrukning

36 845 kr

Sotning

352 kr

Renhållning

3 013 kr

Summa

48 110 kr

Kommentar: Uppgifterna är baserade på verklig förbrukning för uppvärmning och hushållsel av nuvarande ägare. Elkostnaden har räknats fram enligt följande: 1 kr/kWh i rörligt elpris inklusive överföringsavgift på 34 öre/kWh. 0,535 kr/kWh i energiskatt. 6 145 kr per år i elnätspris (20A). Man bör ta i beaktande att uppgifterna kan skilja sig beroende på antal familjemedlemmar, olika vanor och vilka avtal man tecknar.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

3 732 000 kr

Byggnad

2 259 000 kr

Mark

1 473 000 kr

Skatt/avgift

9 525 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1970

Pantbrev

Summa

2 955 000 kr

Antal

14 st

Närområde

Lugnt och trivsamt område som ligger centralt beläget med närhet till goda kommunikationer samt matvarubutik och vidare finns härlig skog och natur i närheten som uppmuntrar till svampplockning och skogspromenader. På bekväma gångavstånd finns spontanidrottsplatser med fotbollsmål, goda motionsspår och lekplatser för barnen. Dessutom finns Lida naturreservat och Botkyrka golfklubb en kort biltur bort.

Kommunikation

Ett stenkast bort från bostaden finns närmsta busshållplats där buss avgår till Tumba station och tar ca 10 minuter. Från Tumba station avgår pendeltåg mot bl. a. Stockholm C och tar ca 25 minuter samt till Södertälje C som tar ca 20 minuter. Är man bilburen finns flertalet avgiftsfria pendelparkeringar i anslutning till stationen om man sedan vill åka med kollektivtrafiken. Annars tar det ca 10 minuter till E4:an. I anslutning till stationen finns också ett stort busstorg med flertalet busslinjer som avgår tätt till olika kommundelar.

Närservice

En kort biltur bort, eller en längre promenad, finns Tumba Centrum som erbjuder det mesta för vardagens förnödenheter. Här finns matvarubutiker, systembolag, tobaksaffär, klädbutiker, frisör och bokhandel. Därtill erbjuds bibliotek, flertalet trevliga restauranger och caféer, bank och annan service. Vill man åt ett bredare utbud når man Kungens Kurva och Heron City efter ca 20 minuter som erbjuder mycket shopping och nöjen. I närområdet finns matvarubutik och pizzeria på promenadavstånd.

Övrigt om närområdet

I området finns flertalet förskolor och skolor på bekväma gångavstånd. Förskolorna i området är Skäcklinge Gård, Lövholmen och Hjorten. Förskolorna har flera avdelningar och ligger på bekväma gångavstånd. Närmaste grundskolorna i området är Kassmyraskolan (F-6) och Broängsskolan (F-9). Grundskolorna erbjuder fritidshem och samtliga grundskolor når man enkelt via en promenad. I Tumba finns också gymnasium som man når efter en bussresa om ca 15 minuter. Gymnasiet är populärt och har goda och unika program. För mer information, se kommunens hemsida.

Byggnad

Typ

2-plansvilla i suterräng

Byggår

1970

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Lackerad plåt

Fasad

Mexitegel/trä

Grund

Platta på mark

Grundmur

Platta på mark

Stomme

Trä

Uppvärmning

Takvärme och luftvärmepump

Tak

Papp (nylagt)

Fönster

3-glas


Karta


Planlösning


Bilder