Fridabranten vid 6-stolen

Orionvägen 7

Idre Himmelfjäll, Idre

Tomten ligger i en solig sydsluttning med barnområdet och restaurang strax nedanför.

I solig sydvästsluttning med barnområdet och restaurangen ligger Topphedenbacken med boendeområde på Idre Himmelfjäll. Fastigheten ligger i ett område där de flesta av tomterna redan är bebyggda. Idre Himmelfjäll är en modern skidanläggning där åkglädje går hand i hand med miljötänk. Pistsystemet är byggt i "Colorado"-stil med slingrande nedfarter framdragna genom trolsk fjällskog. Skogen är viktig på Himmelfjäll och därför har vi gallrat försiktigt för en naturnära skidupplevelse. Del av anslutningsavgift betald - 81 075kr

Fakta

Utgångspris
895 000 kr
Tomtarea

542 m²

Fast.beteckning:

Idre 83:37

Tillträde

17/7 2024

Fastighetsmäklare

Profil

Peter Daun

070 938 1000

peter@slagga.se

Vatten och avlopp

Vatten saknas. Avlopp saknas - del av anslutningsavgift betald - 81 075kr - Kommunalt VA finns vid tomtgränsen.

Taxeringsuppgifter

Typkod

210, Småhusenhet, tomtmark.

Totalt

416 000 kr

Mark

416 000 kr

Skatt/avgift

4 160 kr

Taxeringsår

2021

Pantbrev

Summa

250 000 kr

Antal

1 st

Närområde

I norra Dalarna djupt inne i de orörda skogarna ligger en magisk plats som nu vaknar till liv - Idre Himmelfjäll, den första nya skidanläggningen i Sverige på 30 år! Vi är en modern skidanläggning där åkglädje går hand i hand med miljötänk. Pistsystemet är byggt i "Colorado"-stil med slingrande nedfarter framdragna genom trolsk fjällskog. Skogen är viktig på Himmelfjäll och därför har vi gallrat försiktigt för en naturnära skidupplevelse. 23 nedfarter och 9 liftar tar dig runt i det breda skidsystemet. Upplev naturlig, svängig och omväxlande skidåkning för hela familjen. Vi erbjuder gröna, blåa, röda och svarta nedfarter där högsta fallhöjden är på 323 meter och den längsta backen mäter hela 3,2 kilometer. För dig som vill åka längdskidor finns det på Idre Himmelfjäll 17 km preparerade fjället-runt spår som tar dig vidare ut i ett gnistrande vinterlandskap samt Idre Fjälls 84 kilometer preparerade tränings- och motionsspår. Här erbjuds också 30 kilometer belysta, dubbla elljusspår. Sommartid bor du med närhet till allt en sommarsemester kan tänkas innehålla. Vandring i Sveriges sydligaste renskötselområde. Eftertraktat och omtalat fiske med strömmande vatten, sjöar och tjärnar. Cykling på landsväg, grusväg eller special- anpassade cykelleder. Golf i vacker fjällmiljö på en av Sveriges vackraste golfbanor. Sköna bad och paddelturer i våra fina sjöar och vattendrag. Se mer på www.idrehimmelfjall.se.

Kommunikation

Avstånd till Stockholm 45 mil, Oslo 33 mil, Göteborg 58 mil, Malmö 87 mil, Mora 15 mil.

Närservice

Natur och Fritid: Idre Himmelfjäll ligger inbäddat i storslagen fjällnatur med Idre Fjäll, Burusjön och Städjan/Nipfjällets Naturreservat som närmsta grannar. Från Idre Himmelfjäll är det ca 4 km till Idre Fjälls hela året-runt utbud. Till Idre Golfbana, ansedd som en av landets bästa och vackrast belägna banor är det ca 7 km. Det är ca 25 km till Fjätervålens skidanläggning med sina långa fina backar. Affärer och Restauranger: Idre by (5 km) erbjuder en rad trevliga restauranger, Idre Samecenter, ICA och Konsum samt andra serviceinrättningar som t.ex. Systembolag och Gulf bensinmack.

Övrigt om närområdet

Gemensamhetsanläggning: GA för vägar, snöröjning. Övrigt Idre Himmelfjälls tomter levereras med anslutningspunkter för VA, el och fiber vid tomtgräns. Avgifterna för anslutning/inkoppling står köparen för. Anslutningsavgift för kommunalt VA ca 180 608 kr, se mer info på Nodava.se Anslutning el ca 40 000 kr, se mer info på Ellevio.se Under byggnation av ditt fritidsboende Idre Himmelfjäll har en stubbtipp med följande avgifter om man vill nyttja den - 15 000 kronor per flerbostadstomt - 7 500 kronor för vanliga hus-parhus INVESTERA I DITT EGNA DRÖMHUS PÅ IDRE HIMMELFJÄLL Det här är ett helt unikt tillfälle att förverkliga sin fjälldröm oavsett om man längtar efter norra dalarnas vackraste utsikt från en storslagen fjällvilla eller en mindre stuga direkt intill skidspåret. Våra bostadsområden inkluderar flerbostadshus, mindre och större fritidshus, hotelltomt, handelstomter och slutligen även ett mycket speciellt område för riktigt stora och exklusiva fritidshus. Varje tomtområde har sin egen karaktär och förutom att majoriteten ligger med ski/ski out läge finns här något för fjällälskare av alla slag.


Karta


Planlösning


Bilder