6-stols liften

Taurusvägen 10

Idre Himmelfjäll, Idre

Vackra fjälltomter med vidunderlig utsikt, ski in-ski out eller liftnära

I övre delen av Copernicus ligger denna tomt. Här njuter ni av ett vackert läge med pisten 50 meter bort och den vackra genuina fjällvärlden runt husknuten. Ni skapar ert drömboende utifrån ett speciellt framtaget designprogram med ledord som äkta och genuint. Idre Himmelfjäll med närhet till en mängd året runt aktiviteter såsom skidåkning, skoter, vandring, golf, fiske och mycket mera. Del av VA kostnad betald.

Fakta

Utgångspris
1 600 000 kr
Tomtarea

1 074 m²

Fastighetsmäklare

Profil

Peter Daun

070 938 1000

peter@slagga.se

Vatten och avlopp

Vatten saknas. Avlopp saknas - Del av VA avgiften betald.

Taxeringsuppgifter

Typkod

210, Småhusenhet, tomtmark.

Totalt

256 000 kr

Mark

256 000 kr

Skatt/avgift

2 560 kr

Taxeringsår

2018

Närområde

I norra Dalarna djupt inne i de orörda skogarna ligger en magisk plats som nu vaknar till liv - Idre Himmelfjäll, den första nya skidanläggningen i Sverige på 30 år! Vi är en modern alpin anläggning där åkglädje går hand i hand med miljötänk. Pistsystemet är byggt i ”Colorado”-stil med slingrande nedfarter framdragna genom trolsk fjällskog. Skogen är viktig på Himmelfjäll och därför har vi gallrat försiktigt för en naturnära skidupplevelse. Har du tur kanske du stöter på någon av alla de invånare som bott här på fjället sedan urminnes tider. 22 nedfarter och 9 liftar tar dig runt i det breda skidsystemet. Våra backar är naturliga, roliga, svängiga och omväxlande. Vi erbjuder gröna, blåa, röda samt svart nedfart där högsta fallhöjden är på 323 meter och den längsta backen mäter hela 3,2 kilometer. För dig som vill åka längdskidor finns spår som tar dig vidare ut i ett gnistrande vinterlandskap och Idre Fjälls 84 kilometer preparerade spår. Se mer på www.idrehimmelfjall.se.

Kommunikation

Avstånd till Stockholm 45 mil, Oslo 33 mil, Göteborg 58 mil, Malmö 87 mil, Mora 15 mil.

Service ställen

Natur och Fritid: Idre Himmelfjäll ligger inbäddat i storslagen fjällnatur med Idre Fjäll, Burusjön och Städjan/Nipfjällets Naturreservat som närmsta grannar. Från Idre Himmelfjäll är det ca 4 km till Idre Fjälls hela året-runt utbud. Till Idre Golfbana, ansedd som en av landets bästa och vackrast belägna banor är det ca 7 km. Det är ca 25 km till Fjätervålens skidanläggning med sina långa fina backar. Affärer och Restauranger: Idre by (5 km) erbjuder en rad trevliga restauranger, Idre Samecenter, ICA och Konsum samt andra serviceinrättningar som t.ex. Systembolag och Gulf bensinmack.

Övrigt om närområdet

Ekonomi Driftkostnaden är ca 2 000 kr/år. Servitut, planbestämmelser m m Gemensamhetsanläggning: GA för vägar, snöröjning. Övrigt Idre Himmelfjälls tomter levereras med anslutningspunkter för VA, el och fiber vid tomtgräns. Avgifterna för anslutning/inkoppling står köparen för. Anslutningsavgift för kommunalt VA ca 172 500 kr, se mer info på Nodava.se Anslutning el ca 35 250 kr, se mer info på Ellevio.se INVESTERA I DITT EGNA DRÖMHUS PÅ IDRE HIMMELFJÄLL Det här är ett helt unikt tillfälle att förverkliga sin fjälldröm oavsett om man längtar efter norra dalarnas vackraste utsikt från en storslagen fjällvilla eller en mindre stuga direkt intill skidspåret. Våra bostadsområden inkluderar flerbostadshus, mindre och större fritidshus, hotelltomt, handelstomter och slutligen även ett mycket speciellt område för riktigt stora och exklusiva fritidshus. Varje tomtområde har sin egen karaktär och förutom att majoriteten ligger med ski/ski out läge finns här något för fjällälskare av alla slag.


Intresseanmälan


Tipsa om tomten


KartaBilder