Lofsens Fjällby

Lofsens Fjällby

Lofsdalen vid liftarna, Lofsdalen

Attraktiva andelsstugor med suveränt läge!

När man bor i fjällen är det värt mycket att ha nära till allt. Till byn, till skid-och skoterleder, till Lofssjön och framför allt - lyxigt nära Lofsdalens Fjällanläggning med närhet till liftar och längdspår. I Lofsens Fjällby kan alla i familjen enkelt transportera sig fram och tillbaka till fjällanläggningen - det vi kallar ski-in/ski-out. De trevliga andelshusen i fjällbyn består av friliggande fritidshus på 58, 63 och 71 kvm. Det är stugor som uppskattas av såväl ägare, som veckovisa hyresgäster. Stugorna har bland annat en trivsam storstuga med öppenhet till kök, matplats för 4-6 personer och braskamin. Härifrån går ni ut till den överbyggda altanen. Köket har allt utrustning, porslin och husgeråd, som ni kan tänkas behöva. 2-4 sovrum ger gott om sängplatser. Och bastun är alltid lika populär efter en dag på fjället. Trevlig inredning och färgsättning skapar trivsel och atmosfär. Välj den andel som passar er fjällvistelse säsongsvis - 1/4, 1/6, 1/8 eller 1/12 med rullande schemaveckor. Och de veckor ni inte vill utnyttja själva kan ni hyra ut huset, vilket kan ge ett extra tillskott till boendekostnaden.

Vägbeskrivning

Lofsens Fjällby ligger i anslutning till Lofsdalens Fjällanläggning, nära till liftar och skidspår. Stugområdet består av 143 fritidsstugor fördelade på 10 husgrupper med 7 stugor i varje. Dessa grupper ligger i övre området och innehåller 70 stugor. I det lägre området ligger 5 grupper med totalt 73 stugor.

Övrigt

Förvaltningsavgifter för Stugföreningen Lofsens Fjällby: 1/1 andel: 4 840 kr (58kvm), 5 120 kr (63 kvm), 5 390 kr (71 kvm) 1/4 andel: 1 210 kr (58kvm), 1 270 kr (63 kvm), 1 350 kr (71 kvm) 1/6 andel: 800 kr (58kvm), 850 kr (63 kvm), 890 kr (71 kvm) 1/8 andel: 600 kr (58kvm), 640 kr (63 kvm), 670 kr (71 kvm) 1/12 andel: 400 kr (58kvm), 420 kr (63 kvm), 450 kr (71 kvm) Förvaltningsavgifterna betalas i förskott och dras via autogirot den sista bankdagen varje månad om ej annat överenskommits.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Planlösning

Andelshusen kan skilja sig åt, men har alla gemensamt att de kombinerar bekväm funktion med trevlig inredning och färgsättning. Trägolv och träpanel bidrar också till en genuin fjällkänsla. Trivsam storstuga med plats för generös soffgrupp, kabel-TV och skönt värmande braskamin. Det välutrustade köket och matplatsen ligger i direkt anslutning till storstugan. Här finns gott om förvaring, vilket också gäller stugan i stort. Köket har all utrustning, porslin och husgeråd, som ni kan tänkas behöva. 2-4 sovrum, varav ett med dubbelsäng, de övriga har våningssängar. Täcken och kuddar. WC med dusch och bastu ligger vägg i vägg. Hall med plats för avhängning.

Rum

 • Hall

  En skyddad entré leder in till hall med hatthylla. I anslutning till hallen har många hus ett förrådsrum med garderober. Väv på väggar. Plastmatta eller laminat på golv.

 • Storstuga

  Trivsam storstuga med öppen planlösning i anslutning till kök. Här finns gott om plats för TV-tittande och umgänge. Generös hörnsoffa i grupp, soffbord och tv-bänk (kabel-TV). Matplats för 4-6 personer med matbord och stolar i furu. Braskamin. Utgång till den överbyggda altanen. Furugolv och panel eller väv på väggarna samt träpanel i tak.

 • Kök

  Arbetskök med öppenhet till storstugan och fönster ut mot naturen. Skåpluckor i furu, kakel, laminatbänkskivor och diskbänk. Kyl/frys, spis/ugn, köksfläkt och diskmaskin. Vissa stugor har också mikro. Köket är välutrustat med porslin och husgeråd. Matplats i anslutning till köksdelen med furumöbler. En del stugor har barkök. Furu/laminatgolv, träpanel i tak.

 • Sovrum 1

  Ett stort sovrum med en dubbelsäng i furu. Panel/väv på väggar samt i de flesta fall heltäckningsmatta på golv. Träpanel i tak.

 • Sovrum 2-3

  Mysiga sovrum med våningssäng och garderob. Panel/väv på väggar och i de flesta fall heltäckningsmatta på golv. Träpanel i tak.

 • Badrum

  Badrummet har WC, tvättställ, dusch och bastu. Våtrumsmatta på golv och plasttapet/vinyltapet på väggar. Ingång till bastu från badrum/WC. Elaggregat.

Månadsavgift

890 kr/mån

Varierar mellan 400 - 1350 kr beroende på kvm

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft). Ej besiktigad.

Närområde

Lofsens Fjällby, med totalt 143 fritidshus, ligger i anslutning till Lofsdalens Fjällanläggning, nära till liftar och skidspår. Ett fantastiskt fjällområde för såväl vinter- och sommarrekreation med skid- och skoteråkning, vandring, fiske och jakt. På andra sidan Lofssjön finns stora vidder för turåkning och skoteråkning. Lofsens Fjällby byggdes av HSB-BPA mellan åren 1978-1980. Stugområdet består av 143 fritidsstugor fördelade på 10 husgrupper med 7 stugor i varje. Dessa grupper ligger i övre området och innehåller 70 stugor. I det lägre området ligger 5 grupper med totalt 73 stugor. Stugorna är fristående och ligger på en södersluttning med god anpassning i terrängen. Stugorna är välutrustade med bland annat bastu, braskamin, kabel-TV och diskmaskin. Läs mer om Lofsens Fjällby på www.lofsensfjallby.nu.

Parkering

Parkeringsplats med motorvärmaruttag vid parkeringen vid respektive husområde.

Kommunikation

Till Lofsdalen tar man sig antingen genom att åka bil, buss, tåg eller flyg. Det går bekvämt, enkelt, säkert och prisvärt att åka buss till Lofsdalen. Direktbuss finns både från Stockholm (Härjedalingen) och Göteborg (Fjällexpressen). Du tar dig också med buss via Köpenhamn - Malmö - Göteborg (under vintersäsong). Läs mer om bussturerna på www.harjedalingen.se eller ring 0680-605 80 och www.fjallexpressen.se eller ring 0680-413 50. Res med tåg via Ljusdal eller Östersund, byt till buss för att komma till Lofsdalen. Flyg till Härliga Härjedalen - ett lyckat koncept! Boka din biljett på www.direktflyg.com eller ring 0680-100 95. För mer information samt bokning av bussbiljett kontakta Turistbyrån i Lofsdalen, tel. 0680-413 50. Läs mer om hur man kan ta sig till och från Lofsdalen på www.lofsdalen.com, under snabblänkar, hitta till oss.

Service ställen

Bra service nära dig. I den trevliga byn hittar du det mesta du behöver. Vi har en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Här finns också restauranger samt ett café med presentbod, Turistbyrå, bensinmack, m.m. Information och telefonnummer till serviceställen/företag i Lofsdalen finner du på www.lofsdalen.com >> mer info >> snabbguide till serviceställen.

Övrigt om närområdet

Lofsdalen är den lilla byn med den stora skidåkningen, beläget 6,5 mil nordväst om centralorten Sveg och är en del av härliga Härjedalen. Här finns ett fantastiskt utbud för dig som älskar vacker natur, ett aktivt friluftsliv och fjällvärldens genuina charm. Året om! Har man en gång haft förmånen att uppleva några dagar här, så vill man alltid återvända. Här erbjuds en uppskattad blandning av stillhet och friluftsliv. Av orördhet och aktiviteter. Lofsdalen med omnejd är perfekt för alla snöälskare, men är också ett sommarparadis för hela familjen. Alltid lika charmigt och genuint med en unik vildmarkskänsla i civilisationen. Välkommen till fjällområdet med den varma atmosfären! I Lofsdalen finns alltid något att göra året om - sommar som vinter. Läs mer om utbudet sommar som vinter på www.lofsdalen.com eller på www.lofsdalenfastighet.se, se fliken om orten.

Byggnad

Typ

Friliggande fritidshus, Boro

Byggår

1978-80

Renoveringar

Husen har lockpanel. Plåttak eller betongtegel. Stor altan med tak. Torpargrund av betongblock. Parkeringsplats med motorvärmaruttag vid parkeringen vid respektive husområde.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder