Strådalen 386

Lofsdalen

Bo avskilt och rofyllt men samtidigt nära aktiviteter året om! I Strådalen bor man omgiven av vacker fjällnatur där man lätt tar sig ut med skoter på någon av Lofsdalens välpreparerade skoterleder. Vill man åka skidor tar det bara några minuter med bil in till Lofsdalen med både längdspår och skidbackar. Här finns även mataffär, sportbutik med uthyrning, cafe och restauranger. Sommartid är cykling, vandring och fiske några av aktiviteterna som brukar locka besökare. Med ett högt och fritt läge ligger det här trivsamma fritidshuset med både gäststuga, skotergarage och vedbod. Här finns även en mysig grillkåta där alla kan samlas runt eldstaden och koppla av efter en fartfylld dag på fjället! Boningshuset har en öppen och ljus planlösning som binder samman storstuga och kök. Här finns en rejäl braskamin, som ger mysig värme till såväl soffgrupp som matplatsen som rymmer 6-7 personer. Två sovrum erbjuder sex bäddar. Det ena sovrummet har dubbelsäng, det andra två våningssängar. Ljus och mycket trevlig entré med bra förvaring. Badrum med dusch och tvättmaskin. Ett stort plus är den fristående gäststugan med gott om plats för flera extra bäddar.

Fakta

Utgångspris
1 500 000 kr
som utgångspris
Fast.beteckning:

Lofsdalen 1:282

Rum

3 st

Sovrum

2 st

Boarea

62 m²

Tomtarea

1 508 m²

Byggnadstyp

Fritidshus i 1 plan

Byggnadsår

1960

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Interiör

Stugans entré sker via en inglasad veranda med fin utsikt över kalfjället. Verandan leder in till den ljusa hallen med bra förvaring i garderober och gott om plats att hänga av sig. Via en bred öppning kommer man in till den rymliga storstugan, där man möts av en fin braskamin med matplats till höger. På vänster sida finns soffa med vilstolar. Kök och storstuga har öppen planlösning, vilket gör att stugan känns betydligt större än sina 62 kvm. Köket ligger till höger efter matplatsen och har bra arbetsytor och fönster som ger fint ljus. På höger sida ligger ingångarna till de båda sovrummen där föräldrasovrummet med dubbelsäng ligger först följt av det andra sovrummet med våningssängar. Längst ner är ett praktiskt förråd och till vänster badrum med dusch. I den fristående gäststugan finns gott om plats för släkt och vänner som vill uppleva några härliga dagar i fjällvärlden. Eller så kanske det blir tonåringarnas alldeles egna kryp-in. För här finns både våningssäng och bäddsoffa.

Rum

 • Veranda & hall

  Entrén sker via en glasad veranda med plats för vilstolar och fin utsikt över fjällen. Från verandan når man den ljusa och rymliga hallen. Här finns tre inbyggda garderober samt plats för byrå under fönstret. Direkt på höger sida är hatt- och skohylla och till vänster finns en skotork på vägg. Hallen har klinker med elburen golvvärme. Vitmålad träpanel på väggar och i tak. Taket har infällda spotlights.

 • Storstuga

  Den trivsamma storstugan välkomnar med en rejäl braskamin. Här finns plats för både matgrupp, närmast köket, och soffa med fåtöljer till vänster. Flera fönster ger fint ljus. Furugolv, målade väggar och träpanel i tak.

 • Kök

  Storstugan går över till köket, som upplevs rymligt och fräscht med bra förvaring och arbetsytor. Ett fönster ger ljus och kontakt med naturen under köksarbetet. Köksskåp i ekfanér, laminatbänkskivor och diskbänk med hoar. Den maskinella utrustningen består av spis med häll, dubbelugn, fläkt (2013), mikro (2022), diskmaskin (2011) och kombinerad kyl/frys (2011). Plastmatta på golv, tapet på väggar och träpanel i tak.

 • Sovrum 1

  Det första sovrummet är ett mysigt föräldrasovrum med dubbelsäng, sängbord, två garderober, stolar och en byrå. Furugolv, tapet med bård på väggar samt träpanel i tak.

 • Sovrum 2

  Sovrum två erbjuder fyra sängplatser i två våningssängar med bredare underslaf. På vardera sida om ingången finns garderob. I mitten, under fönstret finns plats för en mindre byrå/sängbord. Furugolv väv på väggar samt träpanel i tak.

 • Förråd

  Stugan har mycket gott om förvaring, inte minst genom det här förrådsrummet med hyllor och plats för varmvattenberedaren. Plastmatta på golv, träskivor på vägg samt träpanel i tak.

 • Badrum

  Badrummet består av två delar- den första delen har WC, kommod/handfat, väggskåp med spegel och hyllor, tvättmaskin (2021) samt ett fönster. Här är våtrumsmatta på golv, plastmatta på väggar och träpanel i tak. Den andra delen består av ett rymligt duschrum med draperi. Våtrumsmatta på golv, kakel på vägg och träpanel i tak.

 • Gäststuga med skotergarage

  Bakom boningshuset finns en fristående gäststuga. Ett perfekt extra utrymme om ca 15 kvm. Här ryms våningssäng, bäddsoffa och fåtöljer samt klädskåp. Här finns även en braskamin. Furugolv, träpanel på väggar och i tak. Gäststugan har en egen farstukvist med liten veranda. I den bakre delen av byggnaden finns en verkstad och förråd. Dessutom ett vidbyggt skotergarage med stora portar med plats för 2-3 skotrar.

 • Grillkåta

  Extra uppskattat som samlingsplats är grillkåtan där man kan umgås, grilla och koppla av oavsett väder och årstid. Sittbänkar längs väggarna med eldstad i mitten. Utvändigt har byggnaden träpanel och papptak.

 • Övrigt

  Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

 • Lös egendom

  Huvudparten av befintliga möbler, husgeråd och annan lös egendom ingår i köpeskillingen. För denna s.k. lösa egendom erlägger köparen ingen ersättning däremot sker s.k. särredovisning för den lösa egendomen. Det innebär att ett värde åsätts för den lösa egendomen som ingår i köpeskillingen och som separeras genom upprättande av kvittens för lös egendom och därmed reduceras beloppet på köpebrevet. En inventarielista upprättas som läggs som bilaga till köpekontraktet.

 • Byggrätt

  Det finns ingen detaljplan för fastigheten och därför ingen fastställd byggrätt. Prövning sker för varje enskilt fall. Mer information finns på Boverkets hemsida, se länk under länkar i annonsen.

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Förmån: Officialservitut Väg Vattentäkt, 23-LIN-845.1 Last: Ledningsrätt Starkström, 23-LIN-936.1

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Enskilt vatten året om via grävd brunn. Enskilt avlopp via trekammarbrunn. Information från säljaren: Den grävda vattenbrunnen framför huset under kraftledningen delas med 1:284. Den ligger på Näsmans mark. Dock använder 1:284 inte den. Vi får använda vattenbrunnen enligt handling som ligger i annonsen nr 23-LIN-845 fastighetsbildningsmyndigheten på första sida står det att vi får använda brunnen Y. I skissen som ligger som bilaga benämnd med siffra 2. Lofsdalen 1:284 (grannen nedanför) har fått muntligt ok på att gräva en ny vattenbrunn i slänten bortom grillkåtan som de använder idag. Brunnen är belägen på Lofsdalen 1:282 och man har ett muntligt avtal för detta, det finns inget skrivet. Denna är benämnd på skissen som ligger som bilaga i annonsen med siffra 1. Avloppet är enligt skissen som ligger som bilaga till annonsen benämnd med siffra 3.

Energideklaration

Utförd

Behövs ej

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns

Leverantör

OKQ8

Drift per år

Försäkring

3 000 kr

Elförbrukning

7 000 kr

Renhållning

1 500 kr

Summa

11 500 kr

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

304 000 kr

Byggnad

213 000 kr

Mark

91 000 kr

Skatt/avgift

2 280 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1971

Pantbrev

Summa

693 000 kr

Antal

3 st

Byggnad

Typ

Fritidshus i 1 plan

Byggår

1960

Fasad

Trä

Grund

Torpargrund & plintgrund

Uppvärmning

Direktverkande el samt braskamin med fläkt

Tak

Plåt

Fönster

3-glas (2+1)

Renoveringar

Nuvarande ägare har målat om väggarna i storstugan 2021. Man har även bytt vattenpumpen 2021. Radiatorer i storstuga och de båda sovrummen är från 2020 och kan fjärrstyras via mobil. Inför nästa sotning/brandskyddskontroll bör takstege och glidskydd monteras.

Övriga byggnader

På fastigheten finns en fristående gäststuga med skotergaragedel, grillkåta samt vedbod. Se mer utförlig beskrivning ovan.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder