Ljungvägen 12

Lofsdalen

Byggklar tomt med fint läge

Härlig fjälltomt med direkt närhet till både längdspår och skoterled. På Ljungvägen bor man omgiven av rofylld natur och nära Lofssjön samt med gångavstånd till Lofsdalen by. Tomten är på 1 409 kvm och i söder skymtar bland annat fjället Sömlingshågna. Här finns gott om plats att bygga familjens drömboende med altan i uppskattat söderläge och kanske en rymlig storstuga där familjen kan samlas efter en heldag på fjället. Detaljplanen medger en byggrätt på hela 140 kvm i två plan med en takhöjd på totalt 5,2 meter. Utöver detta får ett uthus eller gårdsbyggnad om högst 50 kvm med takhöjd på 3,5 meter uppföras. Detaljplanen ligger i sin helhet under dokument i annonsen. Anslutning till kommunalt vatten och avlopp ingår i priset. Anslutning för el tillkommer och är enligt 2023 års taxa 44 375 kr ink moms för max 25A. Fiber finns för anslutning och avgiften för 2023 ligger på 25 900 kr. Tomtområdet är välplanerat och naturligt återställt vilket gör det trivsamt även sommartid. Till Lofsdalen by och vidare till fjällanläggningen är det bara några minuter med bil. Väljer du Lofsdalen, väljer du samtidigt en attraktiv mix av vildmarksliv, friluftsaktiviteter och fjällvärldens alla bekvämligheter. Lofsdalen är en expansiv ort och i den trevliga byn hittar du det mesta du behöver. Många lockas också av den omtalade skidåkningen med ett stort skidsystem som ständigt utvecklas. Här finns Härjedalens bästa fallhöjd på 492 meter, 25 nedfarter, 9 liftar, funparks, skicrossbana och annat spännande. I närområdet finns också fantastiska skidspår, vidsträckta skoterspår och varierade vandringsleder. Dessutom jakt, fiske, cykling, paddling och bärplockning är andra populära aktiviteter. Lofsdalen har något för alla åldrar - året om!

Fakta

Utgångspris
795 000 kr
som utgångspris
Tomtarea

1 409 m²

Fast.beteckning:

Lofsdalen 26:355

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Taxeringsuppgifter

Typkod

210, Småhusenhet, tomtmark.

Totalt

291 000 kr

Mark

291 000 kr

Skatt/avgift

2 910 kr

Taxeringsår

2022

Närområde

Lofsdalen är den lilla byn med den stora skidåkningen, beläget 6,5 mil nordväst om centralorten Sveg och är en del av härliga Härjedalen. Här finns ett fantastiskt utbud för dig som älskar vacker natur, ett aktivt friluftsliv och fjällvärldens genuina charm. Året om! Har man en gång haft förmånen att uppleva några dagar här, så vill man alltid återvända. Här erbjuds en uppskattad blandning av stillhet och friluftsliv. Av orördhet och aktiviteter. Lofsdalen med omnejd är perfekt för alla snöälskare, men är också ett sommarparadis för hela familjen. Förutom det populära fisket har man satsat stort på cykling för både downhill och vanlig mountainbike. Alltid lika charmigt och genuint med en unik vildmarkskänsla i civilisationen. Välkommen till fjällområdet med den varma atmosfären! I Lofsdalen finns alltid något att göra året om.

Närservice

Bra service nära dig. I den trevliga byn hittar du det mesta du behöver. Vi har en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Här finns också restauranger, café, bageri, butiker, hotell, padelhall, Turistbyrå, bensinmack, m.m. Information och telefonnummer till serviceställen/företag i Lofsdalen finner du på www.lofsdalen.com >> mer info >> snabbguide till serviceställen.


KartaBilder