Västvallen 221

Lofsdalen

Härlig fjällkaraktär med fint läge på Västvallen

Västvallen är ett naturskönt och lummigt fritidshusområde beläget vid Lofssjöns västra kant och en perfekt utgångspunkt för en härlig fjällvistelse året om. Här är man omgiven av fina fiskevatten, skoterleder och turleder. Vill du gå på tur, åka i naturspår, fiska eller åka skoter så behöver du bara gå utanför dörren. Närhet till naturen är nyckelordet! Från Västvallen startar även flera cykel och vandringsleder. Bland annat Stenrutsleden MTB som slingrar sig uppför fjället och bjuder på både vackra vyer och full fart när leden beger sig utför igen. Unna dig en våffla vid Lofsdalens Våffelstuga som numer har öppet både sommar och vinter. Utöver våfflor och annat gott kan man här njuta av utsikten mot Hovärken, Lofsdalens signaturfjäll som vintertid erbjuder skidåkning för alla åldrar, sommartid finns bland annat spännande downhill leder. Stugan ligger fint på en höjd, rofyllt inbäddad i omgivande skog och natur där man från både kök och storstuga skymtar sjön och Hovärken. Här får man en härlig dos fjällkaraktär med en rejäl timmerstomme där vissa väggar är synliga även invändigt. Interiören är ljus med högt i tak och öppen planlösning. Här finns två sovrum plus ett litet sovloft samt kök med matplats och storstuga. Stugan har även ett badrum med dusch och en fristående bastubyggnad, fint placerad mot sjön för uppfriskande dopp! Vid infarten finns ett enklare förråd. Till Lofsdalens trivsamma bykärna är det ca 10 minuter med bil. Här finns mataffär, restauranger, cafe, sportbutik med uthyrning och en fint anlagd badstrand. Vid Lofsdalens fjällanläggning finns skidbackar, downhilleder, uthyrning och annan service samt hotell, padelhall och aktivitetshus. Lofsdalen är den lilla byn med den stora skidåkningen som under senare år växt och blivit en året-runt destination att räkna med. Här byggs cykel och multileder för hela familjen och i Lofssjön kan man både fiska, paddla och bada.

Fakta

Utgångspris
2 250 000 kr
som utgångspris
Rum

3 st

Sovrum

2 st

Boarea

62 m²

Tomtarea

1 188 m²

Byggnadstyp

Fritidshus 1-plan

Byggnadsår

1988

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Planlösning

Här möts man av en ljus och luftig känsla med högt i tak i både storstuga och köksdel. Timmerväggar och synliga takbjälar ger en härlig och robust fjällkänsla. Hallen är en del av matplats och storstuga med två ljusa sovrum på vänster sida. Ovanför sovrummen finns ett litet sovloft eller extra förvaringsutrymme. Rakt fram är badrum följt av kök och matplats på höger sida. Längst in är storstugan med braskamin.

Rum

 • Hall

  Hallen är en del av storstuga och matplats med avhängning på vänster sida. Rakt fram finns torkskåp och städskåp. Vill man kan man skärma av mot matplatsen och på så vis skapa ytterligare plats för avhängning. Furugolv, timmer och träpanel på väggar samt träpanel i tak.

 • Kök & matplats

  Köket är ett gångkök med arbetsbänkar på båda sidor och en altandörr i mitten. Ljusgrå luckor med marmorerad skiva i laminat på både bänkar och väggar. Här finns spis, köksfläkt samt kombinerad kyl/frys. Matplats i samband med köket. Furugolv samt målad träpanel i tak.

 • Storstuga

  Rymligt och inbjudande rum med högt i tak och braskamin i hörnet. Här finns plats för både soffa och läshörna. Fönster i tre väderstreck ger härligt ljus. Furugolv, målad timmer och träpanel på väggar samt träpanel i tak med synliga bjälkar.

 • Sovrum 1

  Sovrum med familjesäng där både överslaf och underslaf är bredare. Här finns även både byrå och dubbelgarderob. Ett fönster. Furugolv, tapet på väggar och träpanel i tak med synliga bjälkar.

 • Sovrum 2

  Det andra sovrummet är möblerat med dubbelsäng och har fönster som vetter mot sjön. Även här finns gott om plats för klädskåp och annan förvaring. Furugolv, tapet på väggar och träpanel i tak med synliga bjälkar.

 • Badrum

  Rakt fram i hallen är badrummet med tvättställ, spegelskåp, dusch och WC. Varmvattenberedare på vägg. Ett fönster. Våtrumsmatta på golv och väggar samt träpanel i tak.

 • Sovloft

  Ovanför de båda sovrummen finns ett litet krypin med större golvyta men lågt i tak. En plats för extra bädd eller en bra yta till förvaring.

 • Övrigt

  Annonsen kommer att kompletteras med frågelista och driftskostnader. I köpeskillingen ingår delar av möbler och inventarier. Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:14 ändamål: Vägar, Grönområden, Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:15 ändamål: Vattenförsörjning Avtalsservitut Väg Mm Avtalsservitut Års- Och Korttidsreglering Förmån: Officialservitut Väg, 23-LIN-978.1 Last: Avtalsservitut: Korttidsreglering, 23-IM2-59/799.1 Last: Avtalsservitut: Väg Mm, 23-IM2-26/41.1

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Samfällt vatten året om. Enskilt avlopp som delas med grannfastigheten, tillstånd finns. Servitutsavtal kommer att upprättas vid försäljning.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns Nät AB

Leverantör

Göta Energi

Förbrukning

12 000 kWh/år

Drift per år

Försäkring

1 703 kr

Vatten/avlopp

713 kr

Elförbrukning

19 090 kr

Väg/Samfällighetsavgift

6 400 kr

Summa

27 906 kr

Annonsen kommer att uppdateras med driftskostnader inom kort.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

940 000 kr

Byggnad

546 000 kr

Mark

394 000 kr

Skatt/avgift

7 050 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1988

Pantbrev

Summa

340 000 kr

Antal

2 st

Byggnad

Typ

Fritidshus 1-plan

Byggår

1988

Fasad

Timmer

Grund

Torpargrund

Uppvärmning

Direkt el, vedeldning samt luft-luft värmepump

Tak

Plåt

Fönster

2-glas

Renoveringar

Ny avloppsanläggning från 2018 som delas med grannfastigheten Härjedalen Lofsdalen 2:195. Ny luftvärmepump från 2023. Köksfläkt från 2015. Nya element samt invändig målning utfört 2012. Vedeldad bastu uppförd 2011.

Övrig byggnader

Enklare förråd vid infarten med plats för förvaring. Träfasad och plåttak. På andra sidan, mot sjön, finns en fristående bastubyggnad med leca grund samt träfasad.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder