Hovärken E 15

Lofsdalen

A-frame hus med spännande arkitektur och fint läge på E-vägen.

Nu säljs ett unikt så kallat A-frame hus från danska Danahus på en fin naturtomt med vackra fjällvyer. Här möts man av en spännande arkitektur med härlig karaktär och en rymlig veranda i söderläge. Eftermiddagssolen flödar i den härliga storstugan med takhöjd i nock och svarta balkar som ramar in rummet. Här kan man njuta av fjällvyer så långt ögat når och när solen går ner koppla av till skenet från braskaminen. Rummet bjuder in till socialt umgänge med öppet kök mot matplatsen där man gärna slår sig ner och njuter av såväl morgonkaffet som långa middagar med familj och vänner. Stugans välplanerade ytor upplevs betydligt större än sina 49,5 kvm. Här finns gott om plats för många bäddar med två mysiga sovrum plus ett rymligt sovloft om 16 kvm med skogen som rofyllt inslag genom det stora gavelfönstret. Hallen har både förråd med tvättmaskin samt ett fräscht badrum med dusch och bastu. I samband med entrén finns två utvändiga förråd och under verandan finns mer utrymme till förvaring. Tomten om dryga 1600 kvm är en högt belägen skogstomt med blåbärsris och lingon inpå stugknuten. Ett annat rofyllt inslag är den porlande fjällbäcken som rinner alldeles intill tomtgränsen. Hovärken är ett populärt stugområde i Lofsdalen med direkt närhet till vandring, cykelleder och välpreparerade längdspår. Bakom stugan går en stig upp till en preparerad led där man även vintertid kan promenera upp till Höglandet och Panorama. Från stugan tar man sig enkelt ut på skoterled och till Fjällanläggningen med skidbackar och fartfyllda aktiviteter året om är det bara några minuter med bil. På vägen passerar man Lofsdalens charmiga bykärna med bland annat mataffär, restaurang, café, bageri och sportshop. Här finns även Skoterhuset med både uthyrning och vällagad mat, padelhall och Lofsdalens mysiga Fjällhotell med alp-inspirerad mat och skön atmosfär. Varmt välkomna att att höra av er för att boka visning eller för att få veta mer om denna charmiga fjällstuga!

Fakta

Utgångspris
3 275 000 kr
som utgångspris
Fast.beteckning:

Lofsdalen 4:147

Rum

4 st

Sovrum

3 st

Boarea

49.5 m²

Biarea

16 m²

Tomtarea

1 603 m²

Byggnadstyp

Fritidshus 1-plan med loft

Byggnadsår

1976

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Vägbeskrivning

Åk genom Lofsdalen till avtagsväg Hovärken. Kör rakt upp. Ta in höger på E-vägen. Fastigheten ligger längre in på vänster sida. Skylt finns. Välkommen!

Planlösning

Från entrén, som ligger på baksidan av stugan, kommer man in i en avlång hall. Direkt till höger är badrum med bastu och mitt emot ligger sovrum 1. Lite längre in i hallen, också till vänster, är ingången till sovrum 2 och på motsatta sida ett förrådsutrymme med tvättmaskin. Rakt fram ligger storstugan med kök och matplats till höger, allt i en öppen och trevlig planlösning. Det sluttande taket ger rummet ett särpräglat utseende med högt i tak och synliga balkar. Södra väggen består av ett stort panoramafönster från golv till tak vilket ger ett fint ljus åt rummet och en härlig utsikt mot fjäll och natur. Från storstugan når man loftet via en trapp. Loftet på 16 kvm utgör ett enda imponerande rum med plats för upp till fyra bäddar. Det här är ett utrymme som kan inredas på många sätt, här sätter endast fantasin begränsningar - allt från ett underbart föräldrasovrum till musikrum eller mysigt TV-rum. Från loftet kan man blicka ner över storstugan. Här har man också en helt fantastisk utsikt mot naturen genom de generösa fönsterpartierna.

Rum

 • Hall

  En entré med två utvändiga förråd leder in till husets hall. På vänster sida finns avhängning med hatt - och skohylla. Lite längre in på höger sida är ett förråd med plats till förvaring. Furugolv, träpanel på väggar och träpanel i tak med synliga takbjälkar.

 • Sovrum 1

  Till vänster i hallen har man sovrum 1 som rymmer våningssäng och inbyggd garderob. Ett fönster. Furugolv, vitmålad träpanel på väggar och träpanel i tak med synliga takbjälkar.

 • Sovrum 2

  En bit in i hallen, vägg i vägg med sovrum 1, kommer man till sovrum 2 som är ett lite större sovrum. Här ryms dubbelsäng samt inbyggd garderob. Takfönster. Furugolv, vitmålad träpanel på väggar och träpanel i tak med synliga takbjälkar. Bilderna från sovrum 2 är från tidigare, nuvarande ägare använder sovrummet som en stor walk in closet.

 • Badrum

  Till höger i hallen ligger det fräscha badrummet som renoverades 2014. Här finns tvättställ, WC och dusch med glasvägg. Ett fönster. Klinker på golv, kakel på väggar vid dusch och WC. Träpanel vid fönstervägg och träpanel i tak.

 • Bastu

  Från badrummet når man via en glasdörr en fin liten bastu som har elaggregat. Även denna del har renoverats med klinker på golv, bastupanel på väggar och i tak. Infälld LED spotlights. Varmvattenberedare under sittlav.

 • Förråd

  Mitt emot ingång till sovrum 2, till höger i hallen, är ett förrådsrum. Här finns en toppmatad tvättmaskin samt plats till förvaring. Plastmatta, träpanel på väggar och träpanel i tak.

 • Köksdel

  Köket, som är en del av storstugan, har renoverats 2013. Det är fräscht och välplanerat. De snygga svarta skåpen matchas fint mot den massiva bänkskivan i ek och vitvaror i rostfritt. Diskbänk i rostfritt med två nedfällda hoar och ett takfönster med härligt ljusinsläpp ovanför. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, spis, köksfläkt samt diskmaskin. Furugolv, träpanel på väggar och träpanel i tak med synliga takbjälkar.

 • Storstuga

  En storstuga som är mycket anslående med sin takhöjd i nock, samtidigt som den är inbjudande och mysig. Här finns det plats för såväl soffgrupp som matmöbel (6-8 pers). De stora fönsterpartierna ända upp i tak mot söder, synliga svartmålade takbjälkar och en rejäl braskamin ger hela rummet en stor portion charm. Utgång till altan i söderläge. Furugolv, träpanel på väggar och träpanel i tak med synliga takbjälkar.

 • Loft (16 kvm)

  Från storstugan når man loftet via en furutrappa. Här är otroligt mysigt med fönsterpartier åt båda håll, vilket inte bara ger ett härligt ljusflöde utan också en utsikt mot naturen som man aldrig tröttnar på. Takfönster på långsidan ger ytterligare ljus. Idag är rummet inrett som ett mysigt sovrum med dubbelsäng och läshörna med det finns plats för flera bäddar om det skulle behövas. Furugolv, träpanel på väggar samt träpanel i tak med synliga takbjälkar.

 • Övrigt

  Fiber finns installerat, en ny ägare får teckna ett eget abonnemang. I köpeskillingen ingår delar av möbler och inventarier. Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är erhållen från säljaren. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:11 ändamål: Vägar, Grönområden, Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:18 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Beställd

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns Nät AB

Leverantör

Fyrfasen Energi AB

Förbrukning

12 944 kWh/år

Drift per år

Försäkring

3 928 kr

Vatten/avlopp

7 695 kr

Elförbrukning

25 409 kr

Väg/Samfällighetsavgift

5 000 kr

Summa

42 032 kr

Observera att kostnaderna är baserade på permanentboende och kan variera efter nyttjande. Kostnad för renhållning ingår i kostnaden till samfällighet. Sopor slängs i gemensam container.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

1 361 000 kr

Byggnad

669 000 kr

Mark

692 000 kr

Skatt/avgift

9 287 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1976

Pantbrev

Summa

2 694 500 kr

Antal

4 st

Närområde

Lofsdalen är den lilla byn med den stora skidåkningen, beläget 6,5 mil nordväst om centralorten Sveg och är en del av härliga Härjedalen. Här finns ett fantastiskt utbud för dig som älskar vacker natur, ett aktivt friluftsliv och fjällvärldens genuina charm. Året om! Har man en gång haft förmånen att uppleva några dagar här, så vill man alltid återvända. Här erbjuds en uppskattad blandning av stillhet och friluftsliv. Av orördhet och aktiviteter. Lofsdalen med omnejd är perfekt för alla snöälskare, men är också ett sommarparadis för hela familjen. Förutom det populära fisket har man satsat stort på cykling för både downhill och vanlig mountainbike. Alltid lika charmigt och genuint med en unik vildmarkskänsla i civilisationen. Välkommen till fjällområdet med den varma atmosfären! I Lofsdalen finns alltid något att göra året om.

Byggnad

Typ

Fritidshus 1-plan med loft

Byggår

1976

Bjälklag

Trä

Fasad

Trä

Grund

Torpargrund

Stomme

Trä

Uppvärmning

Direkt el samt braskamin.

Tak

Plåt

Fönster

2-glas

Renoveringar

Tidigare ägare har målat väggarna i de båda sovrummen samt installerat tvättmaskin i förrådet. Man har även renoverat badrum och kök under 2013/2014. Renoveringsarbetet har utförts av T& J Byggentreprenad AB.

Övrig byggnader

Stugan har en fin altan i söderläge, nästan som en stor balkong, eftersom huset är byggt i en sluttning. Utgången sker från storstugan. Två utvändiga förråd finns på var sin sida om entrén. Under altanen finns mer plats till förvaring.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder