Uppvallen Lodjuret 5

Lofsdalen

Rofylld stugcharm på Uppvallen med härlig fjällvy!

Stugan ligger i det attraktiva fritidshusområdet Uppvallen, med fint läge på nedre sidan av vägen. Här har man härlig utsikt mot den mäktiga fjällvärlden - Hovärken i öster och Sömlingshågna i söder. Tomten på drygt 1 000 kvm känns uppskattat privat, nästan ”mitt i naturen”, samtidigt som man har nära till det mesta. Alldeles intill finns fina längd-, skoter- och vandringsleder, stigar och vägar för cykling och skogarna är fulla av naturens rikedomar, såsom bär och svamp. Och bara fem minuter bort med bil når man byn med affärer samt Lofsdalens skidbackar som lockar åkare i alla åldrar. På 66 välplanerade kvadratmeter ryms tre sovrum med totalt 9 bäddar samt en härlig storstuga med braskamin, soffgrupp och matplats med kök i öppen planlösning. Allt framför fina fönsterpartier mot söder där fjällen ståtar. Altanen utanför har uppskattat söderläge med vindskydd som ger en rofylld, privat känsla. Stugan har även badrum med bastu, hall samt två utvändiga förråd. Från boendet kan man både cykla och gå till Lofsdalens trivsamma bykärna. Här finns mataffär, restauranger, cafe, sportbutik med uthyrning och en fint anlagd badstrand. Till vintern byggs även ett bageri mitt i byn. Vid Lofsdalens fjällanläggning finns skidbackar, downhilleder, uthyrning och annan service samt hotell, padelhall och aktivitetshus. Lofsdalen är den lilla byn med den stora skidåkningen som under senare år växt och blivit en året-runt destination att räkna med. Här byggs cykel och multileder för hela familjen och i Lofssjön kan man både fiska, paddla och bada. Varmt välkomna att höra av er för att boka visning eller för att få veta mer om stugan, läget och Lofsdalen.

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Rum

 • Hall

  Från altanen är ingången till hallen med plats att hänga av sig på höger sida. I hallen är ingången till det första sovrummet på vänster sida och till höger är badrum med bastu. Hallen har plastmatta på golv, målad väv på väggar och träpanel i tak.

 • Storstuga

  Rakt fram är storstugan med kök och matplats i öppen planlösning. På vänster sida finns soffa och fåtöljer framför braskaminen. Längst in är en soffa med TV till vänster och matplats till höger. Här är även utgången till altanen med härliga fjällvyer. Matplatsen är fint placerad framför köket och vid fönsterväggen där man kan njuta av både god mat och vacker utsikt. Storstugan har furugolv, målad väv på väggar och träpanel i taket.

 • Kök

  Köket ligger till höger i storstugan och har en praktisk bardiskdel mot matplatsen. Köket har skåpsluckor i furu, bänkskiva i trä samt kakel på vägg. Här finns kombinerad kyl/frys, spis, köksfläkt och bänkdiskmaskin. Furugolv samt träpanel i tak.

 • Sovrum 1

  Det första sovrummet har sin ingång från hallen och här finns två våningssängar med totalt 4 bäddar, sängbord i mitten och garderober på båda sidor om ingången. Ett fönster. Korkmatta på golv, tapet på väggar och träpanel i tak.

 • Sovrum 2

  Sovrum 2 ligger till vänster i storstugan och även här finns två våningssängar med totalt 4 bäddar, sängbord i mitten och garderober på båda sidor om ingången. Ett fönster. Korkmatta på golv, tapet på väggar och träpanel i tak.

 • Sovrum 3

  Det sista sovrummet ligger längst ner på vänster sida i storstugan. Här finns enkelsäng, sängbord och garderob. Ett fönster. Korkmatta på golv, tapet på väggar och träpanel i tak.

 • Förråd

  Vid entrén finns förråd på båda sidor, dels mot vägen samt ett mot altanen och ingången. Förråden rymmer skidutrustning samt trädgårdsredskap.

 • Fiber

  Dukt finns vid tomtgräns. Kostnad för anslutning är enligt taxa from oktober 2022, 25 900 kr inkl moms.

 • Övrigt

  Boarean är inte uppmätt. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

 • Lös egendom

  Huvudparten av befintliga möbler, husgeråd och annan lös egendom ingår i köpeskillingen. För denna s.k. lösa egendom erlägger köparen ingen ersättning däremot sker s.k. särredovisning för den lösa egendomen. Det innebär att ett värde åsätts för den lösa egendomen som ingår i köpeskillingen och som separeras genom upprättande av kvittens för lös egendom och därmed reduceras beloppet på köpebrevet. En inventarielista upprättas som läggs som bilaga till köpekontraktet.

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:10 ändamål: Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:7 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:9 ändamål: Kvartersanläggning Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 2361-09/108.1

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Elektricitet

Förbrukning

12 515 kWh/år

Drift per år

Försäkring

2 001 kr

Vatten/avlopp

7 681 kr

Elförbrukning

16 927 kr

Vägsamfällighet

3 000 kr

Renhållning

1 600 kr

Summa

31 209 kr

Stugan har nyttjats ca 5 sommarveckor och 10 vinterveckor. Man har haft uthyrning via LHome.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

1 308 000 kr

Byggnad

693 000 kr

Mark

615 000 kr

Skatt/avgift

8 874 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1979

Pantbrev

Summa

101 000 kr

Antal

1 st

Byggnad

Typ

Fritidshus 1-plan

Byggår

1979

Bjälklag

Trä

Fasad

Träpanel

Grund

Torpargrund

Stomme

Trä

Uppvärmning

Direkt El

Tak

Plåttak

Fönster

2 + 1 glas

Övrig byggnader

Inga


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder