Uppvallen Björnen 7

Lofsdalen

Magiskt läge på Uppvallen

Välplanerat och fint underhållet hus på Björnen 7, med ett utan omskrivningar helt magiskt läge! Huset ligger på en attraktiv och plan hörntomt med uppskattad privat känsla och en alldeles makalös panoramautsikt som sträcker sig från Hovärken med skidbackar, över Lofssjöns avlånga siluett till de vackra fjällen Svanhågna och Sömlingshågna i söder. Vid den fint anlagda grillplatsen kan man samla familj och vänner och njuta av de helt ostörda vyerna året om. En vacker och naturskön plats för avkoppling där den rofyllda fjällmiljön är helt i fokus. Stugan har en låg profil som fint smälter in in naturen och ett verandadäck som löper från entrén runt husets västra sida mot den öppna delen i söder, med andra ord kan man njuta av solen från morgon till kväll. Invändigt välkomnas man av en generös hall med gott om förvaring, tre mysiga sovrum samt ett duschrum med tvättpelare och bastu och en separat toalett. Sällskapsytorna rymmer både familj och vänner med gott om plats för soffgrupp och vilstolar. Här kan man njuta både av de vackra fjällvyerna och värmen från braskaminen. I vinkel till storstugan är köket där man från matplatsen har en härlig utblick både mot Hovärken och fjällen i söder. Stugan är omsorgsfullt renoverad med bland annat nya fönster, nytt kök från Marbodal och en renoverad separat toalett samt nya innergolv. En fullständig lista med reparationer ligger som bilaga i annonsen. Här kan man sätta nyckeln i dörren och flytta in direkt. På den vackra skogstomten om 1 174 kvm växer både ljung och blåbärsris och vid infarten finns ett nybyggt skoterförråd. Tomten är plan och lättillgänglig från entrésidan där det även ryms flera bilar. För den som är intresserad är även fastigheten intill, som är en obebyggd tomt, till salu. Uppvallen är ett populärt fritidshusområde med direkt närhet till Lofsdalens välpreparerade längd – och skoterspår. Sommartid kan man vandra och cykla från boendet och till Lofsdalens trivsamma bykärna är det bara några minuter med bil. Här finns mataffär, restauranger, cafe, sportbutik med uthyrning och en fint anlagd badstrand. Vid Lofsdalens fjällanläggning finns skidbackar, downhilleder, uthyrning och annan service samt hotell, padelhall och aktivitetshus. Lofsdalen är den lilla byn med den stora skidåkningen som under senare år växt och blivit en året-runt destination att räkna med. Här byggs cykel och multileder för hela familjen och i Lofssjön kan man både fiska, paddla och bada. Varmt välkomna att höra av er för att boka visning eller för att få veta mer om huset, läget och Lofsdalen.

Fakta

Utgångspris
3 950 000 kr
som utgångspris
Fast.beteckning:

Lofsdalen 26:255

Rum

4 st

Sovrum

3 st

Boarea

92 m²

Tomtarea

1 174 m²

Byggnadstyp

Fritidshus 1-plan

Byggnadsår

1980

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Interiör

Här välkomnas man av en rymlig hall, perfekt för en aktiv familj med både gott om utrymme, garderober och kapprum. På höger sida ligger två spegelvända sovrum med vardera våningssäng. Till vänster är först kapprummet följt av duschrum med bastu, separat toalett samt det större sovrummet. Rakt fram i hallen är de härliga samvaroytorna med rymlig storstuga och fint renoverat kök i vinkel. Storstugan har gott om plats för både soffgrupp och fåtöljer framför eldstaden. Vänder man blicken åt söder har man en helt makalös utsikt över fjäll, natur och sjö. En vy som blir än mer hänförande när man kliver ut på altanen. Från köket har man samma fina utsikt och här har man även utblick mot fjället Hovärken och skidbackarna. Det nya köket är från Marbodal i behagliga toner med modern utrustning och matplats fint placerad vid fönster.

Rum

 • Hall och förråd

  En rymlig och välplanerad hall som ger gott om plats att hänga undan och förvara skrymmande ytterkläder. På höger sida finns hatt - och skohylla samt skotork. Rakt fram är tre garderober och till vänster finns ett praktiskt förråd med hyllor och plats för klädhängare. Hallen har parkettgolv, träpanel på väggar och i tak. Förrådet har korkmatta på golv, tapet på väggar och träpanel i tak.

 • Storstuga

  Rakt fram i hallen är storstugan med takhöjd i nock, braskamin och utgång till veranda. Ett stort rum med gott om plats för både soffgrupp, TV möbel och fåtöljer. Rummet har vitlaserat askparkettgolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Kök

  I vinkel till vänster i storstugan är köket med matplats som har vacker utsikt mot både Hovärken och fjällen i söder. Här sitter man gärna och länge och njuter av såväl god mat som den maffiga utsikten. Köket är nytt från 2021 med gröna köksskåp från Marbodal, marmorerad bänkskiva i laminat och kakel på vägg. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin (2005), ugn (2021), spishäll (2021), köksfläkt, kombinerad kyl/frys samt mikro. Vitlaserat askparkettgolv, tapet på väggar och träpanel i tak.

 • Sovrum 1

  Från storstugan ligger ingången till det större sovrummet på vänster sida. Här ryms två enkelsängar eller en dubbelsäng. Vid ingången finns garderober och plats för byrå. Ett fönster med fin utsikt mot Hovärken. Vitlaserat askparkettgolv, vävtapet på väggar och träpanel i tak.

 • Sovrum 2 & 3

  I samband med hallen ligger två spegelvända sovrum på höger sida. Båda är möblerade med våningssäng och garderob vid fotändan. Ett fönster. Vitlaserat askparkettgolv, tapet på väggar och träpanel i tak.

 • Separat WC

  På höger sida i hallen är en separat toalett med tvättställ, kommod, spegel och WC. Utrymmet renoverades 2015. Våtrumsmatta på golv, tapet på väggar och träpanel i tak.

 • Duschrum med bastu

  Bredvid toaletten är ingången till ett duschrum med bastu. På höger sida är en garderob med varmvattenberedare följt av tvättpelare samt dusch med draperi. Längst in finns en bred kommod med tvättställ och spegel samt ett fönster med utsikt mot Hovärken. Duschen har kakel på vägg (gjort 2005). Rummet har våtrumsmatta på golv, tapet på väggar och träpanel i tak. Till vänster är ingången till bastun som byggdes om 2020 med nya lavar, fönster och aggregat. Bastun har två sittlavar och eldrivet bastuaggregat. Här finns även fönster med fin utsikt mot fjäll och natur. Våtrumsmatta på golv samt bastupanel på väggar och i tak.

 • Övrigt

  Fastigheten säljs inklusive inventarier förutom personliga tillhörigheter. Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

 • Fiber

  Det är planerat för fiber längs vägen, tidigast november 2022 enligt uppgift från Härjeåns. Anslutningsavgift kommer att vara 25 900kr om man vill ansluta sig.

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:10 ändamål: Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:7 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:9 ändamål: Kvartersanläggning

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd

Behövs ej

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns nät

Leverantör

Fortum

Förbrukning

9 500 kWh/år

Drift per år

Försäkring

2 800 kr

Vatten/avlopp

7 695 kr

Elförbrukning

18 900 kr

Sotning

600 kr

Väg/Samfällighetsavgift

3 000 kr

Renhållning

1 600 kr

Summa

34 595 kr

Stugan har nyttjats ca 8-10 veckor per år.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

1 553 000 kr

Byggnad

921 000 kr

Mark

632 000 kr

Skatt/avgift

9 287 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1980

Byggnad

Typ

Fritidshus 1-plan

Byggår

1980

Fasad

Trä

Grund

Torpargrund

Stomme

Trä

Uppvärmning

Direkt El

Tak

Plåt

Fönster

3-glas nya 2021

Renoveringar

Nuvarande ägare har omsorgsfullt vårdat och renoverat fastigheten. Se bilagan underhåll som ligger under dokument för fullständig lista.

Övriga byggnader

Vid infarten finns ett skoterförråd, byggt 2021. Byggnaden har plintgrund, träfasad och plåttak. På södersidan av huset finns ett utvändigt förråd på altanen.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder