Slagavallen Vonks väg 4A

Lofsdalen

Fint läge på Slagavallen

På snösäkra Slagavallen bor man omgiven av vacker fjällnatur! Läget är högt och fritt och populärt för både för skoter- och turåkare. Området är naturskönt och varierar dramatiskt efter årstiderna. Sommartid finns här vacker miljö att vandra och plocka bär i samt fina fiskevatten. Fastigheten ligger i början av området på en plan och öppen tomt om 1335 kvm. Här har man en vacker utsikt mot både Hovärken med skidbackar samt Lofssjön och fjällen bakom. Stugan har en inbjudande storstuga med både bäddsoffa och matplats där man kan njuta av omgivande natur och fjäll. Här finns även toalett, kök och ett mindre sovrum. Via altanen kommer man vidare till en separat relaxdel med dusch och bastu samt ett rymligt och rejält skoterförråd. Infarten är lättillgänglig och rymmer flera bilar, här finns även motorvärmaruttag. Slagavallen är populärt eftersom det oftast är extra snösäkert, perfekt för tur - och skoteråkning. Området uppskattas också för sin lugna, avkopplande miljö med möjlighet till fjällvandring, svamp- och bärplockning, fiske, jakt och cykling. I de närmaste omgivningarna finns stora skogs- och strövområden att upptäcka. Området ligger även bekvämt nära Lofsdalen, endast 10 km, där skidbackar, längdspår, cykelleder och affärer finns.

Fakta

Utgångspris
1 250 000 kr
som utgångspris
Fast.beteckning:

Lofsdalen 1:155

Rum

2 st

Sovrum

1 st

Boarea

46 m²

Tomtarea

1 335 m²

Tillträde

31/1 2024

Byggnadstyp

Fritidshus 1-plan

Byggnadsår

1955

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Interiör

Från altanen kommer man in i en hall med avhängning på båda sidor. Till vänster finns toaletten och rakt fram är storstugan med matplats i vinkel. Till vänster är köket och sovrummet. Via altanen kommer man både till relaxdelen med dusch och bastu samt förrådet på baksidan av huset.

Rum

 • Hall

  Hallen är en del av storstugan med skiljevägg mot matplatsen. Det finns plats för avhängning på båda sidor om ingången. Laminatgolv, målade väggar och vitmålad träpanel i tak.

 • Storstuga

  Ett ljust och trivsamt rum med fönster som ger en härlig utblick över natur och fjäll. Här finns bäddsoffa med soffbord och förvaring med TV på vägg. Till höger är matplatsen med en smart förvaringsbänk som ger extra sittplatser. I mitten finns en öppen spis med insats. Heltäckningsmatta på golv, vitmålad träpanel på väggar och i tak.

 • Kök

  Till vänster i storstugan är köket med vita skåp och arbetsbänk vid fönstret rakt fram. Till höger finns diskbänk med ho samt spis, köksfläkt och kombinerad kyl/frys. Laminatgolv, målade väggar och vitmålad träpanel i tak.

 • Sovrum

  Från köket är ingången till ett mindre sovrum med en bredare enkelsäng mot vägg. Förvaring på vänster sida samt under sängen. Sovrummet har inget fönster. Plastmatta på golv, träpanel på väggar och i tak.

 • Toalett

  Direkt på vänster sida i hallen är en dörr till en toalett med separett. Ett fönster. Plastmatta på golv, tapet och målade väggar samt målat tak.

 • Dusch och bastu

  Via altanen kommer man till en separat byggnad med dusch och bastu som byggdes 2007. Det första rummet har tvättställ med kommod, duschkabin och en sittbänk med avhängning. Ett fönster. Pax-fläkt. Våtrumsmatta på golv samt målade väggar och tak. Till höger är ingången till bastu med två sittlavar, eldrivet bastuagreggat och ett fönster. Våtrumsmatta på golv samt bastupanel på väggar och i tak.

 • Skoterförråd

  Bakom huset är ett vidbyggt skoterförråd med både ytterdörr och garageport. Ett rymligt förråd med gott om plats för flera skotrar och annan förvaring.

 • Övrigt

  Då byggnaderna är äldre finns inga registrerade bygglov på fastigheten. För frågor avseende bygglov och byggrätt kontakta kundservice miljö och bygg: 0687 – 165 00 eller mob@berg.se Det finns inget protokoll från sotaren gällande eldstaden i storstugan och därmed råder eldningsförbud. Säljaren har bokat in att kontroll ska göras och protokoll kommer att publiceras i annonsen så snart mäklaren erhållit det. Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

 • Lös egendom

  Huvudparten av befintliga möbler, husgeråd och annan lös egendom ingår i köpeskillingen. För denna s.k. lösa egendom erlägger köparen ingen ersättning däremot sker s.k. särredovisning för den lösa egendomen. Det innebär att ett värde åsätts för den lösa egendomen som ingår i köpeskillingen och som separeras genom upprättande av kvittens för lös egendom och därmed reduceras beloppet på köpebrevet. En inventarielista upprättas som läggs som bilaga till köpekontraktet.

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:35 ändamål: Vägar

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Enskilt vatten borrad brunn. Enskilt avlopp till stenkista. Härjedalens kommun håller på med en översyn gällande vilken lösning för vatten och avlopp som skall gälla för området Slagavallen i framtiden. Som det ser ut nu kommer det att blir en kommunal lösning. Beroende på vilken lösning kommunen väljer kommer det att förknippas med en anslutningsavgift för en eventuell kommunal eller privat lösning gällande vatten och avlopp. Som det är just nu så medger byggnadskontoret inte nya bygglov förens beslut i frågan har fattats. Köpare uppmanas att stämma av ovanstående med Miljö & Byggnadskontoret på Härjedalens kommun.

Energideklaration

Utförd

Behövs ej

Drift per år

Försäkring

1 500 kr

Elförbrukning

15 000 kr

Väg/Samfällighetsavgift

742 kr

Övrigt

750 kr

Summa

17 992 kr

Posten övrigt avser plogning av egen infart. Stugan har nyttjats ca 6 vinterveckor och 4 sommarveckor.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

420 000 kr

Byggnad

187 000 kr

Mark

233 000 kr

Skatt/avgift

3 150 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1955

Pantbrev

Summa

370 000 kr

Antal

5 st

Närområde

Fritidshusområde Slagavallen. Stugområdet ligger i de sydvästra delarna av härliga Härjedalen, 1 mil väster om Lofsdalen. Slagavallen är som det hörs på namnet en gammal fäbodvall, den användes av jordbrukare från Strådalen som under sommarmånaderna förde sin boskap till fäboden för sommarbete. Under mitten av 50-talet började området att bebyggas med fritidshus och består idag av ca. 125 stugor. Slagavallens fritidshusförening är en förening för stugägare inom Slagavallens stugområde.

Närservice

Bra service nära dig. I den trevliga byn Lofsdalen hittar du det mesta du behöver. Vi har en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Här finns också turistbyrå, bensinmack, restauranger, café, sportbutik och uthyrning, aktivitetshus, padelhall samt hotell.

Byggnad

Typ

Fritidshus 1-plan

Byggår

1955

Bjälklag

Trä

Fasad

Trä

Grund

Plintar

Stomme

Trä

Uppvärmning

Direkt el, luftvärmepump

Tak

Plåt

Fönster

2-glas

Renoveringar

Nuvarande ägare har byggt friggebod med dusch/bastu 2007. Altanen byggdes 2009 och skoterförrådet 2010. Storstugan har renoverats samt köket med ny inredning, diskbänk och indraget vatten 2020. Taket på stugan byttes 2018. Säljaren uppger i frågelistan att det vid tjällossning ibland kan vara svårt att stänga dörren till toaletten.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder