Slagavallen Vonks väg 76

Lofsdalen

Fridfullt läge med panoramavy på Slagavallen

Känslan när man kliver ut på altandäcket och slår sig ner mot den vackert grånade träfasaden och vilar ögonen på naturen som här omger en är svårslagen. Denna fastighet har ett av Slagavallens finaste lägen med en panorama vy över fjällen så långt ögat kan nå. Här ser man både Sonfjället, Hovärken med skidbackar och Sömlingshågna med Lofsdalen och Lofssjön i dalgången. En storslagen vy som upplevs bäst på plats för att helt tas in. Längs med den vackert slingrande vägen mot Sörvattnet ligger Slagavallen på en öppen plats med fantastisk utsikt över fjäll och natur. Läget är högt och fritt och populärt för dess snösäkra läge både för skoter- och turåkare. Området är naturskönt och varierar dramatiskt efter årstiderna. Sommartid finns här vacker miljö att vandra och plocka bär i samt fina fiskevatten. Stugan har en ljus och vilsam interiör där man från både kök och storstuga kan njuta av de vackra fjällvyerna året om. Här bor man med modern komfort med gedigna inslag som ger den där rätta fjällstugekänslan. Ett vackert och rejält trägolv i storstugan med synliga takbjälkar och öppen spis med insats ger en härlig miljö för avkoppling och umgänge. Köket har en robust vedspis som ger en extra värmekälla och även kokplatta. Här finns två mysiga sovrum och ett badrum med duschkabin och förbränningstoalett. Stugan har genomgått en omfattande renovering under de senaste åren. En stor bonus är den fristående längan med bastu och relaxutrymme. Ett härligt sätt att runda av dagen på fjället med att tina upp i en vedeldad bastu med en vacker utsikt och kanske något kallt att dricka - är inte det livskvalitet så säg! Relaxdelen har en egen liten kamin och framförallt två stora panoramafönster i vinkel som ger en sanslös utsikt över fjällen, Lofsdalen och Lofssjön. Här sitter man gärna året om och njuter av vyn som är lika vacker oavsett årstid! Framför båda husen finns altandäck med plats för utemöbler, badtunna, grill, kanske ett utekök och sköna relaxmöbler. Här vill man garanterat slå sig ner, lägga ifrån sig telefonen, släppa vardagsstressen och bara vara! I samband med bastulängan finns även ett skoterförråd med plats för flera skotrar samt förvaring. Den här fastigheten passar många med sina välplanerade ytor och sitt attraktiva läge. Med skoterspår i direkt närhet tar man sig enkelt ut på fjället och de välpreparerade lederna. Lofsdalens populära skidanläggning med backar för både stora som små ligger på bekvämt avstånd ca 15 minuter bort med bil.

Fakta

Utgångspris
2 150 000 kr
som utgångspris
Boarea

70 m²

Tomtarea

1 751 m²

Byggnadstyp

Fritidshus 1-plan

Byggnadsår

1960

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Planlösning

En skyddande farstukvist leder vidare in i en ljus och rymlig hall med plats för förvaring och avhängning. I halldelen innanför finns en garderobsvägg och byrå som ytterligare förvaring. På höger sida ligger den ljusa storstugan med plats för både soffa och matgrupp. I hörnet finns en öppen spis med insats som ger både värme och ett vackert blickfång. I andra änden av stugan ligger det modernt utrustade köket med en liten matplats. På höger sida i halldel och kök ligger de båda sovrummen, ett med dubbelsäng och ett med två våningssängar vilket totalt ger 6 bäddar. För gästerna finns även en bäddsoffa i relaxdelen. Från hallen ligger ingången till badrummet med duschkabin och tvättställ i den första delen följt av toalett längst in.

Rum

 • Hall

  Ett ljust välkomnande rum med gott om plats för att ta på och av sig kläder och förvara dem. Från det stora fönstret har man en härlig vy mot Lofsdalen. Hallen har klinker med elburen golvvärme, träpanel på väggar och Huntonit i tak.

 • Halldel

  Innanför hallen är en halldel med praktisk garderobsvägg som sväljer mycket förvaring. Här finns även plats för byrå och spegel. Halldelen har laminatgolv, träpanel på väggar och Huntonit i tak.

 • Storstuga

  Till höger i halldelen är det härliga samlingsrummet med plats för både en rejäl hörnsoffa, lekhörna och matplats. Från matplatsen har man en vacker fjällvy att njuta av och vänder man blicken åt andra hållet finns en öppen spis med insats som värmer gott. Storstugan har ett gediget trägolv samt vitmålad träpanel på väggar och i tak. Taket har synliga takbjälkar.

 • Kök

  Köket ligger till vänster om hallen. Ett mindre kök i härligt lantlig stil med en gedigen vedspis och vita skåpfronter. Den maskinella utrustningen består av inbyggd ugn och mikro, kombinerad kyl/frys, spishäll med 2 plattor samt köksfläkt. Diskbänk med ho och bänkskiva i ek. På vänster sida finns fönster med plats för ett litet bord med 2 stolar. Köket har klinker på golv, tapet och kakel på vägg samt Huntonit i tak.

 • Sovrum 1

  Längst ner på höger sida ligger ingången till det första sovrummet som rymmer två våningssängar med sängbord. Ett fönster. Rummet har laminatgolv, träpanel på golv samt Huntonit i tak.

 • Sovrum 2

  Det andra sovrummet nås från halldelen och har precis plats för en dubbelsäng med sängbord. Ett fönster. Rummet har laminatgolv, träpanel på väggar och Huntonit i tak.

 • Badrum

  Rakt fram sett från hallen ligger badrummet som är uppdelat på två mindre rum. I den första delen finns duschkabin samt tvättställ med kommod, spegel och förvaringsmöbel. Ett fönster ger fint ljus. Rummet har klinker på golv, kakelmosaik vid tvättställ, övriga väggar är målade. Huntonit i tak. Innanför finns en separat toalett med förbränningstoalett (Cinderella) och varmvattenberedare på vägg. Denna del har klinker på golv samt träpanel på väggar och i tak.

 • Bastu/gästdel

  Bastu/Relax byggdes 2013. Plintgrund, träfasad och plåttak. Från altandäcket kommer man in i en halldel med plats för avhängning och sittbänk. Till vänster ligger den vedeldade bastun med två långa sittbänkar och fönster med maffig fjällvy. Våtrumsmatta med golvbrunn samt bastupanel på väggar och i tak. Relaxdelen ligger till höger med stora (öppningsbara) panoramafönster med svårslagen utsikt. Här finns en liten kamin som ger härlig värme och plats bäddsoffa eller sköna relaxmöbler. Klinker (med elburen golvvärme) på golv samt träpanel på väggar och träpanel i tak med infällda spotlights.

 • Skotterförråd

  Skoterförråd med dörrar i båda ändar. Träfasad och plåttak. Här finns plats för flera skotrar samt förvaring. Förrådet har el indraget men är inte varmbonat.

 • Övrigt

  Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

 • Lös egendom

  Möbler och inventarier ingår ej men kan säljas separat

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:35 ändamål: Vägar Förmån: Avtalsservitut: Brunn, Pumphus, Gångväg, D202000378041:1.1

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Samfällt vatten via borrad brunn som delas med grannfastigheterna. Enskilt avlopp för BDT vatten till stenkista. Härjedalens kommun håller på med en översyn gällande vilken lösning för vatten och avlopp som skall gälla för området Slagavallen i framtiden. Som det ser ut nu kommer det att blir en kommunal lösning. Beroende på vilken lösning kommunen väljer kommer det att förknippas med en anslutningsavgift för en eventuell kommunal eller privat lösning gällande vatten och avlopp. Som det är just nu så medger byggnadskontoret inte nya bygglov förens beslut i frågan har fattats. Köpare uppmanas att stämma av ovanstående med Miljö & Byggnadskontoret på Härjedalens kommun.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns nät

Leverantör

Fyrfasen

Förbrukning

13 000 kWh/år

Drift per år

Försäkring

3 000 kr

Elförbrukning

20 000 kr

Väg/Samfällighetsavgift

4 451 kr

Renhållning

750 kr

Övrigt

750 kr

Summa

28 951 kr

Posten övrigt avser plogning av egen infart.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

912 000 kr

Byggnad

642 000 kr

Mark

270 000 kr

Skatt/avgift

6 840 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1960

Pantbrev

Summa

700 000 kr

Antal

4 st

Byggnad

Typ

Fritidshus 1-plan

Byggår

1960

Fasad

Trä

Grund

Torpargrund

Stomme

Trä

Uppvärmning

Direkt el

Tak

Plåt

Fönster

3-glas

Renoveringar

Stugan byggdes ut under 2018 då hallen tillkom. I samband med detta renoverades samtliga ytskikt inklusive kök. Man har även bytt all el, tilläggsisolerat väggarna, bytt fasad och satt in nya fönster. Den tillbyggda hallen har en gjuten sula, övriga huset har torpargrund. Badrummet renoverades under 2019 av Chennets kakel och bygg efter en vattenskada där varmvattenberedaren läckt. Nuvarande ägare har under senaste året utfört följande förbättringar: Skotergarage - Bytt fönster i skotergarage - Skotergaraget har isolerats färdigt och det har satts OSB-skivor på väggar. Bastu/Relax/Gäststuga: - Installerat fönster mellan bastu och relax - Monterat smygar och fönsterfoder i relax/övernattningsdel - Nytt bastuaggregat med vattentank och ny skorsten - Nytt stort fönster i bastun Boningshuset - Panelat klart i halldelen - Bytt golv i halldel - Målat väggar i hall - Satt in en garderob i halldelen - Kollat över taket och satt nya skruvar i yttertaken - Färdigställt altanen - Städat upp eldhögar med skruv på tomten - I badrummet har en ny fläkt installerats Sophantering sker med gröna kärl med tömning var 14:e dag. Grundavgift är 750 kr ink moms plus 90 kr per tömning.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder