Slagavallen Näsmans väg 15

Lofsdalen

Vackert belägen fastighet i Slagavallen

I en mer privat del av stugområdet Slagavallen, med en fantastisk utsikt mot natur och fjäll, ligger den här fastigheten som utgör en charmig gårdsmiljö. Här bor man högt och fritt med fjällvärlden tätt inpå. Strax utanför stugan nås välpreparerade, milslånga skoterspår. Det är också enkelt att ta sig ut på turskidor eller att sommartid ge sig ut för att cykla, vandra eller fiska. Den här fastigheten har flera byggnader och många bekvämligheter. Det trivsamma och ljusa boningshuset har ett fräscht renoverat badrum med dusch, ett modernt utrustat kök med ett ljust allrum där både matplats och en rejäl hörnsoffa ryms. Här finns två rymliga sovrum, ett med dubbelsäng och ett med både våningssäng och smalare dubbelsäng. På gården finns en gäststuga med carport, ett rejält skoterförråd, samt två mindre förrådsbyggnader. Här finns även en charmig grillkåta där man gärna samlar familj och vänner efter en dag på fjället. Här kan man kura under blåsiga och snöiga dagar, njuta av stillheten och det rofyllda sprakandet från brasan. Slagavallen är populärt eftersom det oftast är extra snösäkert, perfekt för tur - och skoteråkning. Området uppskattas också för sin lugna, avkopplande miljö med möjlighet till fjällvandring, svamp- och bärplockning, fiske, jakt och cykling. I de närmaste omgivningarna finns stora skogs- och strövområden att upptäcka. Området ligger även bekvämt nära Lofsdalen, endast 10 km, där skidbackar, längdspår, cykelleder och affärer finns.

Fakta

Utgångspris
2 495 000 kr
som utgångspris
Rum

3 st

Sovrum

2 st

Boarea

56 m²

Tomtarea

1 516 m²

Byggnadstyp

Fritidshus 1-plan

Byggnadsår

1957

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Planlösning

Entrén ligger på baksidan av stugan och här finns även ett öppet förvaringsutrymme till höger. Man kommer in i en hall med plats att hänga av sig rakt fram och ett mindre förråd till höger. På vänster sida är öppningen till storstuga med kök och matplats. Ett ljust och inbjudande rum med öppen spis och utgång till en liten veranda. Bredvid köket är även ingången till badrummet. I hallen är ingångarna till de båda sovrummen, det stora föräldrasovrummet ligger till höger och rakt fram är det andra sovrummet med flera bäddar. När gästerna knackar på finns även en mysig gäststuga på gården.

Rum

 • Hall

  Bra hall med hatt och skohylla rakt fram. Till höger finns en garderob med överskåp. Spaljé mot storstugan. Trägolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Storstuga

  Till vänster i hallen är storstugan med soffa och TV samt öppen spis med insats. Längst in till höger finns matplats fint placerad vid fönster. Rakt fram ligger köket. Storstugan har trägolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Kök

  Köket är fint renoverat med modern utrustning. Här finns kyl, frys, inbyggd ugn, mikro, hörnspishäll, köksfläkt, diskmaskin och tvättmaskin. Bänkskiva i laminat och våtrumsskiva på vägg som stänkskydd. Trägolv samt träpanel i tak.

 • Badrum

  Bredvid köket är ingången till badrummet som även det renoverats. Här finns WC, dusch med vikväggar samt tvättställ med kommod och spegel. Ett mindre fönster. Pax-fläkt. Klinker på golv, målad väv på väggar och målat tak. Eldriven radiator. Varmvattenberedare delvis upphöjt i innertak?

 • Inglasad veranda

  Till höger om badrummet är en dörr till en liten inlgasad veranda som även nås utifrån. Ett mysigt litet extra rum för utemöbler. Ej varmbonat.

 • Sovrum 1

  Till höger om entrén är ett stort sovrum med dubbelsäng, byrå och garderober. Två fönster ger fint ljus och utsikt. Trägolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Sovrum 2

  Det andra sovrummet är rakt fram sett från ytterdörren. Här finns både en smalare dubbelsäng mot vägg samt en våningssäng. Ett fönster. Byrå och ett förvaringsutrymme bakom draperi. Trägolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Gäststuga

  Vid infarten finns en separat gäststuga med carport på sidan. Gäststugan har plintgrund, träfasad och plåttak. Invändigt har stugan laminatgolv samt träpanel på väggar och i tak. 2-glas fönster. Stugan består av två rum med öppning mellan. Den första delen har en platsbyggd dubbelsäng mot vägg samt garderob och skotork. Den andra delen har bäddsoffa och soffbord.

 • Skotergarage

  Inne på gården finns flera gårdsbyggnader, den längst till höger är ett rejält skoterförråd med ramp och dubbelport. Plintgrund, träfasad och plåttak. Ej varmbonat. Invändigt finns plats för flera skotrar och annan förvaring.

 • Utedass/förråd

  Byggnaden bredvid skoterförrådet har två dörrar. Den till höger går till ett utedass och den till vänster till ett mindre förråd. Plintgrund, träfasad och plåttak.

 • Förråd

  Längst till vänster är ytterligare ett förråd med ytterligare en förrådsdel på baksidan. Träfasad och plåttak. Invändigt finns plats till förvaring och på vänster sida är ett utedass.

 • Grillkåta

  Inne på gården, bredvid boningshuset, finns en grillkåta med plintgrund, träfasad och papptak. Invändigt finns sittbänkar runt hela med eldstad i mitten.

 • Spabad

  Bredvid förrådsbyggnaderna finns ett spabad som också ingår i försäljningen.

 • Övrigt

  Det finns inga bygglov/bygganmälan gjorda för gårdsbyggnaderna. Nuvarande ägare har uppfört grillkåta, skotergarage (2020), gäststuga (2014) samt carport på gäststugan (2021). De båda förråden stod på fastigheten när nuvarande ägare köpte. Enligt protokoll från sotaren råder eldningsförbud i eldstaden. Detta kommer säljaren att åtgärda inför försäljning så att eldstaden blir godkänd. Det finns ingen detaljplan för fastigheten och därför ingen fastställd byggrätt. Prövning sker för varje enskilt fall. För frågor avseende bygglov kontakta Bergs och Härjedalens miljö och byggnämnd Vxl: 0680-161 00 mob@berg.se www.herjedalen.se Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

 • Lös egendom

  Huvudparten av befintliga möbler, husgeråd och annan lös egendom ingår i köpeskillingen. För denna s.k. lösa egendom erlägger köparen ingen ersättning däremot sker s.k. särredovisning för den lösa egendomen. Det innebär att ett värde åsätts för den lösa egendomen som ingår i köpeskillingen och som separeras genom upprättande av kvittens för lös egendom och därmed reduceras beloppet på köpebrevet. En inventarielista upprättas som läggs som bilaga till köpekontraktet.

Tomt

Friköpt naturtomt.

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Last: Ledningsrätt Starkström, 23-LIN-936.1

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Enskilt vatten via borrad brunn (godkända vattenprover har tagits). Avlopp till minireningsverk med tömning 1 gång per år. Modell Green Rock S10.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Drift per år

Elförbrukning

17 412 kr

Summa

17 412 kr

Annonsen kommer att kompletteras med driftskostnader inom kort!

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

511 000 kr

Byggnad

271 000 kr

Mark

240 000 kr

Skatt/avgift

3 832 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1967

Pantbrev

Summa

348 500 kr

Antal

1 st

Närområde

Fritidshusområde Slagavallen. Stugområdet ligger i de sydvästra delarna av härliga Härjedalen, 1 mil väster om Lofsdalen. Slagavallen är som det hörs på namnet en gammal fäbodvall, den användes av jordbrukare från Strådalen som under sommarmånaderna förde sin boskap till fäboden för sommarbete. Under mitten av 50-talet började området att bebyggas med fritidshus och består idag av ca. 125 stugor. Slagavallens fritidshusförening är en förening för stugägare inom Slagavallens stugområde.

Service ställen

Bra service nära dig. I den trevliga byn Lofsdalen hittar du det mesta du behöver. Vi har en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Här finns också turistbyrå, bensinmack, restauranger, café, sportbutik och uthyrning, aktivitetshus, padelhall samt hotell.

Byggnad

Typ

Fritidshus 1-plan

Byggår

1957

Bjälklag

Trä

Fasad

Trä

Grund

Torpargrund

Stomme

Trä

Uppvärmning

Direkt el

Tak

Plåttak

Fönster

2-glas

Renoveringar

Nuvarande ägare har ställt iordning infart och parkering. Man har byggt gäststuga med carport, skoterförråd och grillkåta. I boningshuset har man renoverat kök och badrum samt installerat avlopp.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder