Västvallen 112

Lofsdalen

Rofyllt läge på Västvallen

Västvallen är en perfekt utgångspunkt för en härlig fjällvistelse året om. Det är också ett väldigt populärt fritidshusområde där det inte är så vanligt att stugor blir till salu, med andra ord ett riktigt passa på läge! Här bor man med direkt närhet till skog och natur samt nära Lofssjön som vintertid erbjuder både skoterled, pimpelfiske och transport till längdspår. Sommartid står fisket högt upp på listan och kanske ett uppfriskande dopp i Lofssjön! Alldeles intill fastigheten ringlar även Södra Stråån förbi som mynnar ut i sjön. Från Västvallen startar även flera cykel och vandringsleder. Bland annat Stenrutsleden MTB som slingrar sig uppför fjället och bjuder på både vackra vyer och full fart när leden beger sig utför igen. Unna dig en våffla vid Lofsdalens Våffelstuga som numer har öppet både sommar och vinter. Utöver våfflor och annat gott kan man här njuta av utsikten mot Hovärken, Lofsdalens signaturfjäll som vintertid erbjuder skidåkning för alla åldrar, sommartid finns bland annat spännande downhill leder. Stugan ligger rofyllt och privat på en plan skogstomt. En klassisk röd sportstuga med veranda mot söder där man kan luta sig tillbaka och njuta av stillheten, kanske lyssna till porlandet från ån strax intill. Invändigt möts man av en rymlig och praktisk hall, tre mysiga sovrum plus sovloft samt en charmig storstuga med öppen spis och ett modernt kök. Här finns även duschrum, separat toalett och bastu. Till Lofsdalens trivsamma bykärna är det bara några minuter med bil. Här finns mataffär, restauranger, cafe, sportbutik med uthyrning och en fint anlagd badstrand. Vid Lofsdalens fjällanläggning finns skidbackar, downhilleder, uthyrning och annan service samt hotell, padelhall och aktivitetshus. Lofsdalen är den lilla byn med den stora skidåkningen som under senare år växt och blivit en året-runt destination att räkna med. Här byggs cykel och multileder för hela familjen och i Lofssjön kan man både fiska, paddla och bada.

Fakta

Utgångspris
2 300 000 kr
som utgångspris
Rum

5 st

Sovrum

4 st

Boarea

72 m²

Biarea

9 m²

Tomtarea

2 125 m²

Byggnadstyp

1-plans fritidshus

Byggnadsår

1929/2009

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Planlösning

Från altanen kommer man in i den tillbyggda delen (2009) som har en generös hall med gott om plats både att hänga av sig och ta på sig ytterkläder. Rakt fram är toalett och bastu och till höger ligger två rymliga sovrum, ett med dubbelsäng och ett med familjesäng. Både sovrummen och hallen har takhöjd i nock. Till vänster i hallen kommer man vidare in i den äldre delen av stugan där den trivsamma storstugan blir en mysig samlingspunkt med hörnsoffa och matplats samt braskamin i mitten. Till vänster är det fint renoverade köket och till höger är ingången till sovrum 3 samt duschutrymmet. Ovanför finns slutligen ett mysigt sovloft.

Rum

 • Hall

  Rymlig hall med hatt- och skohylla till vänster följt av sittbänk. På motsatta sida finns ett rejält klädskåp. Högt i tak med litet förvaringsutrymme ovanför toalett och bastu. Hallen har klickgolv med elburen golvvärme samt timmerpanel på väggar och i tak.

 • Sovrum 1

  Direkt på höger sida är det första sovrummet med familjesäng (våningssäng med bredare underslaf). Här finns även plats för byrå och sängbord. Högt i tak och fönster. Laminatgolv, timmerpanel på väggar och träpanel i tak.

 • Sovrum 2

  Vägg i vägg ligger sovrum 2 som rymmer dubbelsäng med sängbord samt klädskåp med 3 garderober. Ett fönster och högt i tak. Laminatgolv, timmerpanel på väggar och träpanel i tak.

 • Bastu

  Rakt fram i hallen är en fräsch bastu med två sittlavar, eldrivet bastuaggregat och fönster mot naturen. Våtrumsmatta på golv samt träpanel på väggar och i tak.

 • Toalett

  Till vänster om bastun är en toalett. Här finns tvättställ med kommod och spegelskåp samt en Cinderella förbränningstoalett. Ett fönster. Våtrumsmatta på golv, träpanel på väggar och i tak.

 • Storstuga

  Till vänster i hallen är ingången till storstugan med matplats och kök i öppen planlösning. En rejäl öppen spis med insats i mitten sprider härlig värme i hela rummet. På höger sida är en rymlig hörnsoffa med fåtölj och TV. Till vänster finns matplatsen följt av köket. Storstugan har laminatgolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Kök

  Köket har en öppen bardisk mot matplats och storstuga. Köket är fint renoverat med svarta skåp och bänkskiva i laminat (träimitation). Den maskinella utrustningen består av kyl med frysfack, mikro, ugn, spishäll och köksfläkt. Diskbänk med ho och våtrumsskiva på vägg som stänkskydd. Laminatgolv samt träpanel i tak.

 • Sovrum 3

  Det sista sovrummet ligger med ingång från storstugan. Här ryms våningssäng med bredare underslaf samt byrå. Ett fönster. Laminatgolv, träpanel och tapet på väggar samt träpanel i tak.

 • Dusch

  Till vänster om sovrum 3 ligger ett våtutrymme med dusch, inkommande vatten och vattenpump samt tvättställ med kommod och spegelskåp. Klinker på golv med elburen golvvärme, kakel på väggar och träpanel i tak med infällda spotlights.

 • Loft

  Ovanför sovrum, dusch och kök är ett loft som nås via en stege i storstugan. Här finns plats för extra bäddar. Ett fönster. Laminatgolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Övrigt

  Fastigheten kan i dagsläget inte anslutas till fiber men 4G täckningen är bra med router. Eldstaden ligger som obrukad i dagsläget vilket innebär att det råder eldningsförbud. Säljaren har bokat in att sotaren ska komma och göra en kontroll inför försäljning och protokoll kommer att publicera så snart kontrollen är utförd. Fastigheten är belägen utanför detaljplanerat område och därför finns ingen fastställd byggrätt. Prövning sker för varje enskilt fall. För frågor avseende bygglov kontakta Miljö och Byggnadskontoret; mob@berg.se Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

 • Lös egendom

  Huvudparten av befintliga möbler, husgeråd och annan lös egendom ingår i köpeskillingen. För denna s.k. lösa egendom erlägger köparen ingen ersättning däremot sker s.k. särredovisning för den lösa egendomen. Det innebär att ett värde åsätts för den lösa egendomen som ingår i köpeskillingen och som separeras genom upprättande av kvittens för lös egendom och därmed reduceras beloppet på köpebrevet. En inventarielista upprättas som läggs som bilaga till köpekontraktet.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Enskilt vatten året om. Avlopp via tvåkammarbrunn med infiltration.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns nät

Leverantör

Skellefteå Kraft

Drift per år

Försäkring

1 908 kr

Elförbrukning

10 000 kr

Renhållning

775 kr

Summa

12 683 kr

Stugan har nyttjats ca 1 sommarvecka och 4-6 vinterveckor. Posten renhållning avser grundavgift, därtill tillkommer kostnad för tömning med 90 kr per tillfälle.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

356 000 kr

Byggnad

219 000 kr

Mark

137 000 kr

Skatt/avgift

2 670 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1971

Pantbrev

Summa

410 000 kr

Antal

2 st

Närområde

Västvallen ligger rakt över sjön från Lofsdalen by, ca 5 km från Lofsdalen bycentrum. Västvallen är ett naturskönt och lummigt fritidshusområde beläget vid Lofssjöns västra kant. Här är man omgiven av fina fiskevatten, skoterleder och turleder. Vill du gå på tur, åka i naturspår, fiska eller åka skoter så behöver du bara gå utanför dörren. Närhet till naturen är nyckelordet! Från Västvallen startar numer flera av Lofsdalens fina MTB leder som passar lika bra för vandring. Vid vändplanen finns även ett fint ordnat vindskydd med brygga och vacker utsikt över sjön och Lofsdalen.

Byggnad

Typ

1-plans fritidshus

Byggår

1929/2009

Fasad

Trä/timmer

Grund

Natursten och leca

Stomme

Trä/timmer

Uppvärmning

Direkt el samt luftvärmepump

Tak

Plåt

Fönster

2-glas

Övrig byggnader

Bakom boningshuset finns ett mindre förråd med utedass. Träfasad och plåttak.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder