Sjömarksvägen 3

Lofsdalen

Rymligt hus med drömläge vid Lofssjöns strand

Sjö, fjäll, nära byn och alla aktiviteter året om! Ibland får onekligen beskrivningen LÄGET extra tyngd. Den här fastigheten är unikt belägen alldeles vid Lofssjöns vackra strand. Här inleder och avslutar man gärna dagen på verandan med magisk vy över fjäll och sjö. När det sedan är dags för aktiviteter, så är det bara att välja; kanske ett dopp, en fisketur eller varför inte kliva i längdskidorna eller starta skotern - allt med direkt tillgång från tomten. Från fastigheten tar man sig direkt ut på leden som tar en vidare upp på fjället. Vi rekommenderar ett besök till Lofsdalens vackert belägna våffelstuga för en nygräddad våffla och en rykande kopp varm choklad. Själva huset upplevs stort och rymligt. Det är på 90 kvm vilket gör att alla rummen erbjuder gott om plats. Storstugan har plats för både soffgrupp, trevlig matplats och läshörna. Här finns en gedigen murad spis med insats för extra skön och effektiv värme. I det trivsamma köket finns också en eldstad. Köket erbjuder bra arbetsutrymmen för flera personer samtidigt, vilket kan vara extra trevligt när man ska fixa middagen framåt kvällen. Här får även ett matbord för 3-4 personer plats vid fönstret. Tre rymliga sovrum ger totalt 8-11 bäddar, för stora och små. Med andra ord kan flera familjer bo här utan problem. Badrum med kommod, duschkabin och tvättpelare. Husets altan är delvis taktäckt och löper utmed två sidor av huset mot söder och väster. Härifrån har man en helt underbar utsikt med Lofssjön och fjällen i blickfånget. Att slå sig ner i vintersolen med en varm kopp kaffe mot husväggen är en njutning. Likaså de oförglömliga grillkvällarna i kvällssolen när sommaren är som skönast. Altanen nås inifrån storstugan. Utvändigt går man via en liten trappa i söder eller i anslutning till entrén. Bredvid altanen finns dessutom en vedeldad badtunna där man kan koppla av efter en fartfylld dag på fjället. Till fastigheten hör ett väl tilltaget skotergarage/förråd med plats för minst tre skotrar. Det har en entrédörr och två garageportar åt väster, samt en större garageport åt öster ner mot sjön och skoterleden. Tomten, som alltså bara ligger ca 150 meter från sjön, är en vacker och lättskött naturtomt på drygt 1 300 kvm. Strax bortom huset ansluter man till den fina skoterleden mot sjön, som sedan erbjuder varierad åkning mil efter mil. Till Lofsdalens by är det gångavstånd - här finns bl.a. affärer, bensinmack, restaurang och sportshop med skiduthyrning. Och en bit bort ligger den attraktiva fjällanläggningen med en mängd uppskattade aktiviteter för alla åldrar. För de som föredrar långdåkning, vandring och cykling, är Lofsdalen känt för sina vackra och välskötta leder.

Fakta

Utgångspris
4 300 000 kr
som utgångspris
Rum

4 st

Sovrum

3 st

Boarea

90 m²

Tomtarea

1 381 m²

Byggnadstyp

Fritidshus i 1-plan

Byggnadsår

1973

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Planlösning

Det här är ett hus som upplevs rymligt i alla rum. De 90 kvm är mycket väldisponerade med en mer privat del för de tre sovrummen mot norr och storstugans stora umgängesytor i andra änden av huset. Entrén sker genom en farstukvist med rejält tak åt väster. Man kliver in i en rymlig hall med bra plats för avhängning. Rakt fram och till höger är den trevliga, och också mycket rymliga storstugan. Här får det plats både soffgrupp, matplats och läshörna. Utgång till altanen som har sol stor del av dagen. I storstugan finns även spis med insats. Till vänster från hallen kommer man in i köket med gott om plats för gemensam matlagning, bra arbetsbänkar och uppskattat skåpsutrymme. Ett mindre matbord med fyra stolar ger en trevlig frukostplats vid fönstret. Även här finns kamin. Till höger i köket är ingången till sovrum 1 - det största av sovrummen, som har en fin utsikt bort mot sjön. Här finns idag en våningssäng med extra bred undersäng plus dessutom en dubbelsäng. Med andra ord kan upp till fem personer sova här samtidigt. Genom köket är en halldel där ingångarna till två spegelvända sovrum ligger på vardera sida om badrummet. Sovrummen rymmer våningssäng med bredare underslaf samt förvaringsmöbel. Badrummet har både WC, duschkabin och tvättpelare.

Rum

 • Hall

  Man kliver in i huset via en skyddad farstukvist och kommer in i en rymlig hall med hatthylla och en fristående hylla på höger sida. Under finns plats för skohylla/skoställ och till vänster fins skotork. Trägolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Storstuga

  Rakt fram i hallen ligger den rymliga storstugan, med inbjudande möjligheter till umgänge. Idag är rummet möblerat med en soffgrupp rakt fram följt av matplats fint placerad vid hörnet med fönster på båda sidor. Här har man en fantastisk utsikt mot fjäll och sjö. Bredvid matplatsen är utgången till altanen och till höger finns plats för ytterligare soffa, lekrum eller kanske en läshörna. Storstugan har trägolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Kök

  Direkt till vänster i hallen går man in till köket - ett stort och härligt rum som blir extra charmigt med en egen kamin direkt till höger. Köket har bra arbetsytor, många skåp och även plats för ett litet bord (4 pers) vid fönstret, som vetter åt väster. Vita över- och underskåp i något nyare stil, samt några gröna skåp som har varit med lite längre. Spis med kokplattor samt köksfläkt i rostfritt, fristående mikro, fristående kyl/frys samt diskmaskin. Inbyggt skafferi med överskåp. Parkettgolv, träpanel på väggar och vitmålat tak.

 • Sovrum 1

  Första sovrummet, som också är det största, ligger till höger med ingång från köket. Här finns en våningssäng med extra bred underslaf samt dubbelsäng mot vägg. Fönster åt öster med fin utsikt över sjön. Trägolv, träpanel på väggar och vitt tak.

 • Sovrum 2

  Sovrum två är till höger i den lilla halldelen som kommer efter köket. Även det här rummet är rymligt med fin utsikt mot vackra Lofssjön. Här finns en våningssäng med extra bred undersäng. Stor byrå till höger. Plastmatta på golv, träpanel på väggar och i tak.

 • Sovrum 3

  Sovrum tre ligger till vänster i den lilla halldelen. Även här finns en våningssäng med extra bred undersäng. Stor byrå och sängbord. Fönster åt väster. Plastmatta på golv, träpanel på väggar och i tak.

 • Badrum

  Mitt emellan sovrum två och tre är husets ljusa badrum. Här ryms ledigt WC, en större kommod med underskåp, spegel med skåp, hyllor och belysning, duschkabin, tvättmaskin och torktumlare. Fönster och pax-fläkt. Varmvattenberedare till höger bakom dörren. Våtrumsmatta på golv, träpanel på väggar och i tak.

 • Övrigt

  Huvudparten av möbler och inventarier med undantag för personliga tillhörigheter, ingår i köpeskillingen. Boarean är inte uppmätt. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Tomt

Friköpt naturtomt.

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Ventilation

Självdrag. Ej besiktigad.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

1 663 000 kr

Byggnad

624 000 kr

Mark

1 039 000 kr

Skatt/avgift

8 874 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1983

Pantbrev

Summa

500 000 kr

Antal

3 st

Närområde

Lofsdalens bycentrum ligger knappt en kilometer bort. Här finns matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget, restauranger, café, turistbyrå och bensinmack. Till Fjällanläggningen med skidbackar, downhilleder, hotell, padelhall och annan service är det bara några minuter med bil. Till centralorten Sveg är det 6,5 mil. Lofsdalen är en perfekt mix av det man önskar sig I fjällvärlden - bekvämlighet, äkta charm, vackra vyer och en känsla av genuin vildmark.

Byggnad

Typ

Fritidshus i 1-plan

Byggår

1973

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Plåt

Fasad

Träpanel

Grund

Torpargrund

Grundmur

Lecasten/Lecablock

Stomme

Trä

Uppvärmning

Direktverkande el samt braskamin

Tak

Plåttak

Fönster

2-glas/altandörr 3-glas

Renoveringar

Nuvarande ägare har förbättrat infarten och gjort en rymlig gårdsplan även på södersidan om huset.

Övrig byggnader

På fastigheten finns ett väl tilltaget skotergarage/förråd med plats för minst tre skotrar. Garaget har singelgolv och är oisolerat.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder