Hovärken F 8

Lofsdalen

Fantastiskt läge i Hovärksbyn med spabad och renoverat badrum

För vissa köpare är själva huset viktigast, för andra är det läget. Här kan vi tryggt konstatera att man får både och! Med storslagna vyer över fjäll och natur ligger detta trevliga och mycket välplanerade fritidshus. Här sitter man gärna såväl inomhus som utomhus och njuter av utsikten från morgon till kväll. En extra lyx är det nedsänkta spabadet på altanen där man i vindskyddat läge kan koppla av och tina upp efter en frisk dag på fjället, är inte det livskvalitet så säg! Husmodellen heter "Sverigestugan" från Norrbothnia småhus som sedan byggts till med både gästdel och senast en större hall med förråd och nytt badrum. Stugan är fräsch och modern med en trevlig, tidlös färgsättning som utgör en perfekt bas för en ny ägare att själv kunna sätta sin egen prägel på. Tack vare tillbyggnaden har man fått en rymlig hall med praktiskt kapprum och ett helt nytt badrum med dusch och tvättmaskin. Här finns även trevliga umgängesytor med härliga fönsterpartier som ger fint ljusflöde och utsikt mot fjäll. Storstugan har gott om utrymme för matplats och soffgrupp och här finns även en braskamin som sprider skön värme. Köket är i öppen planlösning med storstugan, med en trevlig barbänk med överskåp ger en viss avgränsning, samtidigt som det innebär en perfekt yta att duka upp måltider på. Stugan har tre sovrum samt en separat gäststuga som binds ihop med den härliga utedelen där spabadet finns. Längs med husets södersida löper en veranda som avslutas i en större altan i vindskyddat läge som inbjuder till sköna grillkvällar och after ski. Vid det större altandäcket finns ett öppet vedförråd. Det finns även ett skoterförråd samt ett förråd med dubbeldörrar på baksidan av tillbyggnaden. Ytterligare ett plus för såväl ungdomar som för den som vill jobba på distans är att fiber finns installerat. Med snabb fiberuppkoppling, rofylld miljö och möjlighet till skidåkning på lunchpausen lockar fjällen ännu mer! Ett perfekt sätt att nyttja fritidsboendet oftare och kunna kombinera nytta med nöje. Här ingår fiberanslutning så allt en ny ägare behöver göra är att teckna ett abonnemang! Hovärken är ett populärt stugområde i Lofsdalen med direkt närhet till vandring, cykelleder och välpreparerade längdspår. Man tar sig enkelt ut på skoterled och till Fjällanläggningen med skidbackar och fartfyllda aktiviteter året om är det bara några minuter med bil. På vägen passerar man Lofsdalens mysiga bykärna med bland annat mataffär, restaurang, café och sportshop. Här finns även Skoterhuset med både uthyrning och vällagad mat, padelhall och Lofsdalens populära Fjällhotell.

Fakta

Utgångspris
2 995 000 kr
som utgångspris
Fast.beteckning:

Lofsdalen 4:180

Rum

4 st

Sovrum

3 st

Boarea

78 m²

Biarea

10 m²

Tomtarea

1 498 m²

Byggnadstyp

1-plans fritidshus

Byggnadsår

1977

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Interiör

Ingången till stugan sker i den tillbyggda delen med gott om plats att klä av sig och hänga undan skrymmande ytterkläder. I kapprummet rakt fram finns både torkskåp och dubbla skotorkar. Till höger kommer man vidare in i stugan där det första sovrummet är till vänster och badrummet ligger till höger. Rakt fram är storstuga med matplats och kök i en härligt öppen planlösning. Stora fönster ger både makalös utsikt och ett härligt ljusflöde. Matbordet är strategiskt placerat vid fönsterväggen där man gärna njuter av fjällvyns vackra skiftningar året om. Kökets vita skåp med bänkskiva i ek smälter fint in i den ljusa interiören. Framför köket finns plats för soffgrupp och här är även braskaminen. På vänster sida i storstugan nås sovrum 2 och rakt fram är sovrum 3 som även leder vidare till uterummet med trädäck på framsidan av stugan. Från uterummet kommer man in till det separata gästrummet. Här finns en våningssäng med bredare undersäng, klädskåp och ett litet barbord med stolar. Gästrummet är inbjudande trevligt, och perfekt när man vill ha lite avskildhet.

Rum

 • Hall

  Rymlig hall med smarta förvaringslådor på höger sida. Rakt fram finns plats för byrå och spegel. Hallen har linoleummatta, tapet/träpanel på väggar och träpanel i tak.

 • Förråd

  Rakt fram i hallen finns ett praktiskt förråd med hyllor, hängare, dubbla skotorkar och torkskåp. Helt enkelt ett perfekt utrymme för att förvara och torka blöta ytterkläder så de är varma till nästa aktivitet. Linoleummatta, målade väggar och träpanel i tak.

 • Halldel

  Innanför den tillbyggda hallen finns en halldel med hatt och skohylla på höger sida. Plastmatta på golv, träpanel på väggar och i tak.

 • Sovrum 1

  På vänster sida i halldelen ligger det första sovrummet med våningssäng som har bredare underslaf (140 cm). Inbyggd garderob och hyllor. Ett fönster med härlig fjällvy mot söder. Plastmatta på golv, målade väggar och träpanel i tak.

 • Badrum

  Till höger i halldelen ligger det fräscht renoverade badrummet med tvättställ, kommod, spegelskåp, WC, tvättmaskin och duschdel. I duschdelen finns varmvattenberedare på vägg och handduksvärmare. Vid tvättmaskinen finns ett fönster. Badrummet har golvvärme. Våtrumsmatta på golv och väggar samt träpanel i tak.

 • Kök

  Rakt fram i halldelen ligger kök, matplats och storstuga i en öppen planlösning. Köket ligger till höger med vita skåpsluckor och en rejäl bänkskiva i ek. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, spis, köksfläkt samt diskmaskin. Ett fönster ger fint ljus. Plastmatta på golv, kakel på väggar och träpanel i tak.

 • Storstuga

  I samband med köket finns en matplats med gott om rum för familj och gäster. En ljus och härlig plats med vacker utsikt genom de stora fönstren där fjällen ligger som fond i söder. Här finns även en utgång till altanen. Framför köket finns plats för soffgrupp med TV på vägg och en braskamin som värmande blickfång. Plastmatta på golv, träpanel på väggar och i tak.

 • Sovrum 2

  Till vänster i storstugan ligger det andra sovrummet med dubbelsäng och överslaf. På vänster sida finns garderobsvägg bakom skjutdörrar. Ett fönster mot söder med en härlig fjällvy att vakna upp till. Plastmatta på golv, målade väggar och träpanel i tak.

 • Sovrum 3/kontor

  Längst in i storstugan finns ett mindre gästrum/sovrum som även leder ut till uterummet med spabad. Här finns en bredare enkelsäng på höger sida och klädskåp till vänster. Fönster och balkongdörr ger fint ljus. Plastmatta på golv, träpanel på väggar och i tak.

 • Fiber

  Fiber finns installerat så allt en ny ägare behöver ombesörja är ett eget abonnemang.

 • Övrigt

  Fastigheten är besiktigad och protokollet ligger som bilaga i annonsen. När det gäller badrummet har säljaren åtgärdat följande anmärkning i utlåtande från överlåtelsebesiktningen: Rörgenomföringar i våtzon1. Otätt runt rörgenomföring i golv i våtzon1. Mindre släpp på väggmatta i innerhörn. Frånluftsfläkt saknas. Det som är gjort i grunden: Huset är lyft vid kök och badrum ca 3cm. Tilläggsisolering som låg öppet är bortplockad. Samtliga trossbottenskivor utbytta. En helt ny bärlina som står på gjutna fundament. Bättre ventilation då man grävt ur jordmassor och utjämnat marken. Man har även beställt ett nytt lock till spabadet vilket ska ta bort lukten som nämns i protokollet. Övrigt Som framgår av utlåtandet från överlåtelsebesiktningen så är taket i behov av omläggning. Boarean är inte uppmätt. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

 • Lös egendom

  Huvudparten av befintliga möbler, husgeråd och annan lös egendom ingår i köpeskillingen. För denna s.k. lösa egendom erlägger köparen ingen ersättning däremot sker s.k. särredovisning för den lösa egendomen. Det innebär att ett värde åsätts för den lösa egendomen som ingår i köpeskillingen och som separeras genom upprättande av kvittens för lös egendom och därmed reduceras beloppet på köpebrevet. En inventarielista upprättas som läggs som bilaga till köpekontraktet.

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:11 ändamål: Vägar, Grönområden, Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:18 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 2361-09/108.1

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd

Behövs ej

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns Nät AB

Leverantör

Telinet

Förbrukning

13 000 kWh/år

Drift per år

Försäkring

3 234 kr

Vatten/avlopp

6 700 kr

Elförbrukning

19 100 kr

Sotning

350 kr

Väg/Samfällighetsavgift

4 200 kr

Övrigt

1 872 kr

Summa

35 456 kr

Man har alltid grundvärme på 16 grader i huset. Kostnad för uppvärmning inkluderar badtunnan. Posten Väg/samfällighet inkluderar även kostnad för renhållning. Man har nyttjat stugan 18 veckor varav 3 sommarveckor.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

1 283 000 kr

Byggnad

606 000 kr

Mark

677 000 kr

Skatt/avgift

9 287 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1977

Pantbrev

Summa

1 181 500 kr

Antal

6 st

Närservice

Bra service nära dig. I den trevliga byn Lofsdalen hittar du det mesta du behöver. Vi har en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Här finns också turistbyrå, bensinmack, restauranger, café, sportbutik och uthyrning, aktivitetshus, padelhall samt hotell.

Byggnad

Typ

1-plans fritidshus

Byggår

1977

Fasad

Trä

Grund

Plintar

Stomme

Trä

Uppvärmning

Direkt el, luft-luftvärmepump, golvvärme i hall, förråd och badrum.

Tak

Plåt & Eternit

Fönster

2-glas kopplade bågar

Renoveringar

Stugan har byggts till med en större hall och förråd under 2014. Ny elcentral och viss eldragning 2019. Man har även renoverat badrummet 2020 samt målat väggarna i sovrum 2. 2020 installerades luft-luftvärmepump. Säljaren uppger i frågelistan att det är en spricka i hallfönstret samt att en sovrumsdörr är lite svår att stänga.

Övriga byggnader

Gäststuga Genom uterummet når man gäststugan som rymmer avhängning på vänster sida, ett mindre bord med barstolar till höger och en våningssäng med bredare underslaf. Här finns även garderob med hyllor och fönster med härlig fjällvy i söder. Parkettgolv, målade väggar och tak. Utvändigt följer ett stort trädäck stugans ytterväggar i två väderstreck. Med andra ord har man här sol nästan från morgon till kväll. Och när mörkret sänker sig, kommer spabadet att kännas underbart lyxig. Kanske med ett glas bubbel samtidigt som man fascineras av den sprakande stjärnhimlen. Spabadet är placerat på däcket, mellan stugan och gästrummet, ett delvis öppet utrymme och delvis inglasat under tak. Här finns också plats för relaxmöbler. På baksidan av huset finns två förrådsutrymmen. Ett med dubbeldörr samt ett öppet skoterförråd. Det finns även ett vedförråd på andra sidan altanen. Parkeringsplats finns vid vägen, plats för 2-3 bilar. Därefter leder en trappa ned till huset.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder