Slagavallen Hedlunds väg 8

Lofsdalen

Välskött och trivsam fastighet med ett svårslaget läge, högst upp på Slagavallen

Det är en särskild känsla av ro och välbehag som infinner sig när man får slå sig ner och vila blicken mot horisonten och titta ut över fjäll och sjö. Från den här fastigheten har man en av Slagavallens finaste vyer med fjäll så långt ögat når och Lofssjöns vackra siluett som breder ut sig i dalgången. En makalös utsikt som är lika vacker oavsett årstid! Från såväl altanen som inifrån stugan ser man både Sonfjället, Hovärken med skidbackar och Sömlingshågna med Lofsdalen och Lofssjön i dalgången. En storslagen vy som upplevs bäst på plats för att helt tas in. Stugan har en ljus och vilsam interiör, här bor man med modern komfort med gedigna inslag som ger den där rätta fjällstugekänslan. Från hallen välkomnas man av ett rymligt allrum med plats för både sittgrupp, läshörna och matplats. Blicken dras direkt mot fönstren med den vackra utsikten och här finns även en utgång till altandäcket. I mitten av rummet finns en rejäl murstock med vedspis mot köket och insatskamin mot allrummet. Här finns även tre sovrum samt ett badrum med duschkabin och bastu. På den skyddade innergården binder trädäcket ihop boningshuset med förrådslängan där det finns ett varmbonat gästrum, vedförråd och torrtoalett. Här finns också ett rejält garage med gott om plats för både skotrar, vallabänk och förvaring. I garaget är ett varmbonat rum med förbränningstoalett. Utöver gästrummet finns också en fristående gäststuga med plats för flera bäddar. Här kan man med andra ord vara många tillsammans, både familj och vänner, utan att trängas. Slagavallen ligger på en öppen plats längs med den vackert slingrande vägen mot Sörvattnet. Läget är högt och fritt och populärt för dess snösäkra läge både för skoter- och turåkare. Området är naturskönt och varierar dramatiskt efter årstiderna. Sommartid finns här vacker miljö att vandra och plocka bär i samt fina fiskevatten. Till Lofsdalen med preparerade längdspår och skidbackar tar det ca 15 minuter med bil.

Fakta

Utgångspris
2 995 000 kr
som utgångspris
Rum

4 st

Sovrum

3 st

Boarea

93 m²

Tomtarea

1 500 m²

Tillträde

29/12 2022

Byggnadstyp

Fritidshus 1-plan

Byggnadsår

1959

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Planlösning

Här välkomnas man av en praktisk hall där man direkt ser genom allrummet bort mot matplatsen, som är fint placerad i hörnet med fönster och fjällvyer så långt ögat når! Allrummet är ljust och luftigt och inbjuder till både umgänge och avkoppling. Utöver matplats ryms här både soffgrupp och sköna fåtöljer framför TVn. Här finns utgång till altandäcket med milsvid utsikt över omkringliggande fjäll. I allrummet finns en rejäl murstock i mitten med insatskamin och vedspis som vetter mot köket, till vänster. På höger sida, förbi soffgruppen kommer man till det stora föräldrasovrummet och även härifrån kan man njuta av vackra fjällvyer, ett härligt sätt att börja dagen! Bredvid sovrummet är ingången till badrum med duschkabin och bastu och till vänster, vid köket, ligger sovrum 2. Det sista sovrummet, som också är det minsta, ligger innan köket på vänster sida i allrummet. Fler bäddar finns både i det varmbonade gästrummet samt i den fristående gäststugan på gården.

Rum

 • Hall

  Rymlig hall med bra ytor för att hänga av sig och kunna sitta för att snöra på sig skor och kängor. Plastmatta, målad träpanel på väggar och i tak.

 • Storstuga

  Ett ljust och inbjudande rum med matplats fint placerad i hörnet med stora fönster mot den makalösa utsikten. Här sitter man gärna och länge och njuter av såväl frukostkaffet som middagen. I storstugan ryms soffgrupp och fåtöljer. I mitten finns en rejäl murstock med vedspis mot köket och öppen spis med insats mot soffgruppen. På sidan finns även ett smart förvaringsutrymme med hyllplan där man kan ställa in pjäxor och skor på tork. Storstugan har en ytterdörr på sidan som leder till altandäcket. Plastmatta på golv, tapet på väggar och målad träpanel i tak.

 • Kök

  Köket är en trivsam del av storstugan med den rejäla murstocken i mitten och den fina vedspisen som extra värmekälla. Köket ligger till vänster med diskbänk vid fönster. Vita skåp, bänkskiva i trä och kakel på vägg. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, spis, köksfläkt och mikro. Plastmatta på golv, tapet på väggar och målad träpanel i tak.

 • Sovrum 1

  Ett stort och rymligt föräldrasovrum med flera fönster som ger härligt ljus och utsikt. Här ryms dubbelsäng, sängbord, byrå och en hel garderobsvägg. Plastmatta på golv samt målad träpanel på väggar och i tak.

 • Sovrum 2

  Innanför köket ligger det andra sovrummet med dubbelsäng mot vägg och liten arbetshörna eller pysselhörna för barnen. Fönster i två väderstreck ger fint ljus. Plastmatta på golv, målad träpanel på väggar och i tak.

 • Sovrum 3

  Till vänster i storstugan, innan köket, ligger det minsta sovrummet med två platsbyggda sängar. Ett fönster ger fint ljus. Plastmatta på golv, målade väggar och tak.

 • Badrum

  Mellan sovrum 1 och 2 är ingången till badrummet som har en bred kommod med tvättställ och spegelskåp på höger sida, följt av toalett. På vänster sida är ett skåp för varmvattenberedare följt av reningsverk för vatten, tvättmaskin och duschkabin. Rakt fram är ingången till bastun. Badrummet har våtrumsmatta på golv och träpanel på väggar och i tak.

 • Bastu

  Det är alltid extra uppskattat med en värmande bastu efter en dag på fjället. Den här bastun har två sittbänkar, fönster och eldrivet bastuaggregat. Våtrumsmatta på golv samt bastupanel på väggar och i tak.

 • Gäststuga

  Vid infarten finns en separat gäststuga med plintgrund, träfasad och plåttak. Invändigt finns plats för avhängning på höger sida. Här ryms idag våningssäng och enkelsäng i vinkel samt ett mindre bord med stolar vid fönstret. Plastmatta på golv, träpanel på väggar och i tak.

 • Gästrum / vävstuga

  Från trädäcket vid entrén ligger en förrådslänga med vävstuga, vedbod och utedass. Vävstugan är varmbonad och passar perfekt även som gästrum med plats för enkelsäng eller dubbelsäng. Fönster med utsikt mot fjäll och natur. Trägolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Vedbod

  Dörren bredvid vävstugan går till ett välordnat vedförråd med plats till förvaring på båda sidor.

 • Torrtoalett

  I vinkeln mellan förrådslängan och garaget finns en torrtoalett. Trägolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Garage

  Rejält garage med gott om plats för skotrar, friluftsutrustning och annan förvaring. I garaget finns även en varmbonad del med förbränningstoalett. Denna del har trägolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Övrigt

  Fastigheten säljs inklusive delar av inventarier enligt förteckning. Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

 • Lös egendom

  Huvudparten av befintliga möbler, husgeråd och annan lös egendom ingår i köpeskillingen. För denna s.k. lösa egendom erlägger köparen ingen ersättning däremot sker s.k. särredovisning för den lösa egendomen. Det innebär att ett värde åsätts för den lösa egendomen som ingår i köpeskillingen och som separeras genom upprättande av kvittens för lös egendom och därmed reduceras beloppet på köpebrevet. En inventarielista upprättas som läggs som bilaga till köpekontraktet.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Enskilt vatten året om via borrad brunn. Vattenrenare finns installerad och godkända vattenprover är tagna. Avlopp till trekammarbrunn med infiltration, installerat år 2000. Avloppet är godkänt för BDT-vatten. Spoltoaletten i badrummet är kopplad till befintlig trekammarbrunn men får enligt nu gällande regelram inte vara det. Därför finns både torrtoalett och förbränningstoalett. Spoltoaletten har nyttjats enbart för urin.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns nät

Leverantör

EON

Förbrukning

11 244 kWh/år

Drift per år

Försäkring

3 044 kr

Vatten/avlopp

837 kr

Elförbrukning

22 700 kr

Sotning

226 kr

Vägsamfällighet

1 750 kr

Renhållning

774 kr

Summa

29 331 kr

Stugan har nyttjats ca 1-2 veckor per månad året om.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

1 476 000 kr

Byggnad

1 196 000 kr

Mark

280 000 kr

Skatt/avgift

8 874 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1990

Pantbrev

Summa

100 000 kr

Antal

4 st

Närområde

Fritidshusområde Slagavallen. Stugområdet ligger i de sydvästra delarna av härliga Härjedalen, 1 mil väster om Lofsdalen. Slagavallen är som det hörs på namnet en gammal fäbodvall, den användes av jordbrukare från Strådalen som under sommarmånaderna förde sin boskap till fäboden för sommarbete. Under mitten av 50-talet började området att bebyggas med fritidshus och består idag av ca. 125 stugor. Slagavallens fritidshusförening är en förening för stugägare inom Slagavallens stugområde.

Service ställen

Bra service nära dig. I den trevliga byn Lofsdalen hittar du det mesta du behöver. Vi har en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Här finns också turistbyrå, bensinmack, restauranger, café, sportbutik och uthyrning, aktivitetshus, padelhall samt hotell.

Byggnad

Typ

Fritidshus 1-plan

Byggår

1959

Fasad

Trä

Grund

Inbyggd (täckt) plintgrund

Stomme

Trä

Uppvärmning

Direkt El

Tak

Plåt

Fönster

3-glas

Renoveringar

Boningshuset har byggts till i omgångar. Från början bestod stugan av allrum och kök, 2002 byggdes de båda sovrummen samt badrummet till. Då byggdes även skoterförrådet. 2007 tillkom förrådslängan med utedass, vedförråd och vävstuga. Samma år byggdes även boningshuset ut med större hall och storstuga. All el har installerats av elektriker. Vattenrenaren installerades 2020.

Övrig byggnader

Den här fastigheten har både en gäststuga, en förrådslänga med ett extra gästrum, vedförråd och torrtoalett samt ett rejält garage. För mer utförlig beskrivning se ovan.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder