Lofsdalsvägen, tomt 26:281

Generös sjönära tomt med utsikt över sjö och fjäll

Generös sjönära tomt med utsikt över vackra Lofssjön och hänförande fjäll. Så kan man kort beskriva den imponerande förutsättningen för denna unika tomt som nu är till salu. I dagens samhälle är det många som drömmer om att få undslippa storstadsstressen och vardagspusslandet för några dagars avkoppling i lugn och ro. I en miljö där skogen omsluter en, sjön svalkar och fjällen breder ut sig. En plats där man kan få bara vara en stund, andas fjälluft och njuta av tystnaden. Det här är en sådan plats! Här, intill Lofssjön, har du möjlighet att förvärva en tomt på 3 602 kvm. Med andra ord kan du äntligen bygga ditt och familjens drömhem, för antingen permanentboende eller ett exklusivt fritidsboende. Här bor man mitt i Härjedalens vackra natur med närhet till ett stort utbud av friluftsaktiviteter året om. På bara några minuter med bil finns Lofsdalen med affärer och restauranger samt Lofsdalens Fjällanläggning med skidåkning vintertid och cykling sommartid. Planbestämmelserna medger ett bostadshus om högst 120 kvm byggnadsarea och inrymmande en lägenhet. Dessutom får ett uthus eller annat kallförråd om högst 50 kvm uppföras. Bostadsbyggnaden får uppföras i en våning med inredd vind. Bostadsbyggnaden kan också förses med suterrängvåning. Då får inte vind inredas men däremot ett sk. sovloft. Ett sovloft har inte full våningshöjd utan "ståhöjd" på en begränsad bredd av utrymmet. Planbestämmelserna ligger i sin helhet som bilaga under dokument och länkar. Till fastigheten medföljer rätt att anlägga bad/båtplats se servitut under dokument och länkar, området avsett för bad och båtplats är markerat med b. Det medföljer även rätt att anlägga infartsväg, se servitut under dokument och länkar där området är markerat med y.

Fakta

Utgångspris
1 795 000 kr
som utgångspris
Tomtarea

3 602 m²

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Vägbeskrivning

Tomten ligger väster om Lofsdalens bycentrum. Passera uppfarten till Uppvallen och fortsätt ca 500 meter. Tomten ligger på vänster sida när man åker ut ur Lofsdalen. Skylt finns.

Övrigt

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Anslutningsavgift för el (förnärvarande 38 125kr) betalas av säljaren. Köpare uppmanas att stämma av byggrätten med Miljö & Byggnadsnämnden på Härjedalens kommun. De kan även ge svar på frågor som härrör bygglov. Mail mob@berg.se Anslutningsavgift för kommunalt vatten och avlopp för en lägenhet/anslutning är erlagd. För frågor avseende vatten och avlopp, kontakta Henrik Ingvarsson på Vatten och miljöresurs. Mail. henrik.ingvarsson@vattenmiljoresurs.se För frågor avseende bredbandsfiber, kontakta Härjeåns Nät AB Tel. 0680-242 00 Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Taxeringsuppgifter

Typkod

210, Småhusenhet, tomtmark.

Totalt

638 000 kr

Mark

638 000 kr

Skatt/avgift

6 380 kr

Taxeringsår

2021

Närområde

Lofsdalen är den lilla byn med den stora skidåkningen, beläget 6,5 mil nordväst om centralorten Sveg och är en del av härliga Härjedalen. Här finns ett fantastiskt utbud för dig som älskar vacker natur, ett aktivt friluftsliv och fjällvärldens genuina charm. Året om! Har man en gång haft förmånen att uppleva några dagar här, så vill man alltid återvända. Här erbjuds en uppskattad blandning av stillhet och friluftsliv. Av orördhet och aktiviteter. Lofsdalen med omnejd är perfekt för alla snöälskare, men är också ett sommarparadis för hela familjen. Förutom det populära fisket har man satsat stort på cykling för både downhill och vanlig mountainbike. Alltid lika charmigt och genuint med en unik vildmarkskänsla i civilisationen. Välkommen till fjällområdet med den varma atmosfären! I Lofsdalen finns alltid något att göra året om - sommar som vinter.

Närservice

Bra service nära dig. I den trevliga byn hittar du det mesta du behöver. Vi har en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Här finns också restauranger, café, Turistbyrå, bensinmack, m.m. Information och telefonnummer till serviceställen/företag i Lofsdalen finner du på www.lofsdalen.com >> mer info >> snabbguide till serviceställen.


Intresseanmälan

Tipsa om tomten


KartaBilder