Spruthusvägen 6

Lofsdalen

Centralt fjällboende med elbilsladdare

Bo mitt i Lofsdalens trivsamma bykärna med bekvämt gångavstånd till aktiviteter året om! Nu säljs ett charmigt fjällboende med ett läge som passar lika bra till fritidsboende som för att bo permanent. Från Spruthusvägen kan man promenera till såväl mataffär, restauranger och café. Sommartid kan ett svalkande dopp i Lofssjön locka eller varför inte prova fiskelyckan. Vintertid är det inte långt att gå till elljusspåret eller så tar man skidorna eller skotern ner på sjön där lederna fortsätter vidare ut på fjället. På bara några minuter med bil når man fjällanläggningen med skidbackar för hela familjen. Helt enkelt en perfekt utgångspunkt för ett aktivt friluftsliv året om! Stugan har fin fjällkaraktär med delvis timrade väggar och synliga takbjälkar. Från framsidan har man vacker utsikt över Lofssjön och fjällen i söder - här är det inte svårt att föreställa sig ett verandadäck där man kan luta sig tillbaka och njuta av både utsikt och sol. Nuvarande ägare har förberett marken framför för ett altanbygge där även elbilsladdare finns. Runt stugknuten mot norr ser man även fjället Hovärken med skidbackar och downhill leder. Entréplanet har en rymlig hall med både garderober och torkskåp samt en sovdel med våningssäng. Här finns även en generös storstuga med både soffa, matplats och extra sovplats. I den tillbyggda delen finns kök, badrum med tvättmaskin och bastu, sovrum samt ett mysigt sovloft med både en varmbonad förrådsdel och en kallbonad. Tomten är en relativt plan naturtomt om 1 042 kvm med bred, grusad infart. Detaljplanen medger en generös byggrätt på totalt 240 kvadrat i max två plan och max 2 lägenheter. Med andra ord finns möjligheter att bygga ut eller kanske bygga nytt för den som vill ha större ytor. Detaljplanen ligger i sin helhet under dokument i annonsen. Varmt välkomna att höra av er så berättar vi gärna mer om det fina läget, fastigheten och varför Lofsdalen är en så fantastisk plats att bo och semestra på!

Fakta

Utgångspris
2 495 000 kr
som utgångspris
Rum

3 st

Sovrum

2 st

Boarea

78 m²

Biarea

14 m²

Tomtarea

1 042 m²

Byggnadstyp

Fritidshus i 1 plan

Byggnadsår

1964

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Övrigt

Elbilsladdare finns vid infarten. Nuvarande ägare har haft som tanke att göra en altan på framsidan av huset och har påbörjat markförberedning och även grusat hela infarten. Fastigheten säljs inklusive inventarier. Boarean är inte uppmätt. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Planlösning

Stugan har en bra hall med gott om förvaringsmöjligheter och torkskåp. Längst in finns även en liten sovdel med våningssäng och draperi. Till vänster är den charmiga storstugan med synliga takbjälkar som ger härlig karaktär. Här ryms både matplats, rejäl hörnsoffa samt en traditionell, platsbyggd säng. På andra sidan hallen är köket med ingång till badrum och bastu samt ett sovrum med plats för dubbelsäng. Från köket går även trappen upp till sovloftet med ett stort rum som ledigt rymmer 4 bäddar. Innanför sovloftet finns ett varmbonat förråd och längst in ett kallförråd.

Rum

 • Hall med sovdel

  Rymlig hall med flera möjligheter. På vänster sida finns idag torkskåp följt av dubbelgarderob. På höger sida är en kökssoffa och längst in finns en sovdel med våningssäng och dubbelgarderob, denna del är avskärmad med draperi och har ett fönster som vetter mot norr. Hallen har plastmatta på golv, timmer och träpanel på väggar samt träpanel i tak.

 • Storstuga

  Till vänster i hallen är den mysiga storstugan med både matplats, rymlig hörnsoffa och platsbyggd bädd. I hörnet vid matplatsen finns en kamin. På höger sida, vid sängen, är en dörr till ett mindre förråd på baksidan av huset. Storstugan har fönster i tre väderstreck som ger fint ljus. Trägolv, målade väggar (1 timmervägg) samt träpanel i tak med synliga bjälkar.

 • Kök

  På höger sida i hallen är köket med skåp på båda sidor och gång med fönster i mitten. Köket har vita luckor och bänkskiva i laminat. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, spis, köksfläkt, diskmaskin och mikro. Till vänster finns plats för ett litet matbord eller skrivbord och här är även trappen till sovloftet och ingångarna till sovrum samt badrum. Köket har plastmatta på golv, målade väggar och träpanel i tak.

 • Sovrum

  Från köket når man sovrummet med plats för dubbelsäng, sängbord och garderob. Ett fönster. Rummet har plastmatta, målade väggar och träpanel i tak.

 • Badrum

  Vägg i vägg med sovrummet ligger ett badrum med bastu. Ingången till bastun är rakt fram och till höger är tvättställ med kommod följt av toalett och tvättmaskin. Till vänster är dusch med draperi och här finns även en dörr med utgång till framsidan av huset. Badrummet har våtrumsmatta på golv, våtrumstapet på väggar och träpanel i tak.

 • Bastu

  Rakt fram i badrummet är bastun med två sittbänkar och eldrivet bastuaggregat. Våtrumsmatta på golv, bastupanel på väggar och i tak.

 • Loft

  Från köket leder en trappa upp till loftet med ett stort rum som idag rymmer 4 bäddar. Loftet har snedtak och det är inte full ståhöjd. Ett fönster ger fint ljus. Förvaring bakom draperier på sidorna. Det finns även mer förvaring på höger sida med ett praktiskt , varmbonat förråd och ytterligare ett kallförråd innanför. Loftet har plastmatta på golv, målade väggar och träpanel i tak.

Planbestämmelser

Detaljplan

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:29 ändamål: Vägar

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns nät

Leverantör

Fyrfasen Energi

Drift per år

Vatten/avlopp

6 825 kr

Elförbrukning

13 800 kr

Vägsamfällighet

2 600 kr

Renhållning

778 kr

Summa

24 003 kr

Stugan har nyttjats ca 6 veckor per år varav 5 vinterveckor. Posten renhållning avser grundavgift därtill tillkommer tömningsavgift med 90 kr per tillfälle.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

958 000 kr

Byggnad

548 000 kr

Mark

410 000 kr

Skatt/avgift

7 185 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1974

Pantbrev

Summa

160 000 kr

Antal

1 st

Byggnad

Typ

Fritidshus i 1 plan

Byggår

1964

Fasad

Timmer och trä

Grund

Torpargrund och natursten

Stomme

Timmer och trä

Uppvärmning

Direkt el samt vedeldning.

Tak

Plåt

Fönster

2-glas

Övrig byggnader

På baksidan av huset finns ett mindre vedförråd.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder